ivka, nema nekog pravila za transfer. Ja sam jednom imala tranfer jednog embrija 2. a jednom 3. dan, isto jednog embrija. Treći dan je bilo kad je biologica radila, a drugi kad je bio biolog.
ivka, nema nekog pravila za transfer. Ja sam jednom imala tranfer jednog embrija 2. a jednom 3. dan, isto jednog embrija. Treći dan je bilo kad je biologica radila, a drugi kad je bio biolog.
Danas je vraćen 6-stanični embrij i sada 2 tjedna čekanja... I ko za napast me još uhvate prehlada i temperatura.
Slatkice, kako se ti osjećaš?
Da pitam i ovdje
Curke, dajte info molim vas.
Koliko se u Vinogradskoj čeka na stimulirane? Ono, koliko dugo se čekaju ljekovi?
Samo da pozdravim ekipu iz Vinogradske, posebno sestre Anu i Marinu!!! Ja sam sad točno 4 miseca trudna, jučer bila na uzv i hvala bogu sve je u redu!!! Ginekolog mi je zabranio da mu dođem prije 20. tjedna idući put hehe! Spol se još ne zna, beba se previše okretala pa nismo uspili vidit al to mi je ionako tako nebitno...Mislim da nikad u životu nisam bila tako sretna!!!
Čim malo zatopli dolazim u Zagreb izljubit cili MPO odjel![]()
Kinki
Sweety, pitala sam za listu čekanja, već im je 7.mj. pun pa će sada ići narudžbe za 9.mj.
Thnx, ma ja to samo informativno.
Naručila sam se na konzultacije na SD, a sad vidim da je tamo najžešća gužva...
djevojke ja ću malo ko padobranac, ali pokušavam pomoći prijateljici da se lakše snađe, pa vas molim da pomognete meni da joj prenesem informacije:
kako izgleda pravno i psihološko savjetovanje u Vinogradskoj?
kratak opis što da očekuje...
hvala vam
Hmmm...ako bi se to uopće moglo nazvati savjetovanjem, al eto, tako se to zove. Uglavnom, čista formalnost. Barem je nama tako bilo. Mi smo išli u Vinogradsku to obavljati. Sa psihologicom smo lijepo porazgovarali o postupku (žena je isto u postupku pa smo se odmah našle u temi), postavila je par službenih pitanja vezano za djetinjstvo i obiteljske prilike (braća, sestre, roditelji zajedno ili razvedeni), eventualne bolesti u obitelji, školovanje, posao, normalno da li se drogiramo ili konzumiramo alkohol i to je uglavnom to od službenog dijela. A kod pravnice nismo proveli ni 5 min, nitko nas ništa nije pitao. Temeljem vjenčanog lista nam je napisala uvjerenje da smo upoznati s pravnim aspektima koji proizlaze iz postupka MPO, mi potpisali i to je to.
Posljednje uređivanje od ivka13 : 09.03.2011. at 12:54
Nije mi jasno zašto bi se na pishološkom savjetovanju (naglasak na savjetovanju) postavljala pitanja o obiteljskim odnosima (razvedeni ili ne), pitanja o djetinjstvu, o poslu, školovanju(?!?!) i "normalno" konzumiramo li alkohol ili droge?!? Pa nije to neko testiranje za podobnost roditeljstva (kao što mi je logično kod posvajanja)?!?!?! Na taj način smo diskriminirani u odnosu na parove koji začmu svoje dijete prirodnim putem i nitko ih ne pita da li su njihovi roditelji razvedeni i koje su škole završili. Fala Bogu da ja nisam bila na takvom psihol. savjetovanju, jer bih se žestoko zakačila sa ženom. Psiholog kod kojeg smo mm i ja bili nas je samo pitao da li nam je to prvi postupak, a budući da smo rekli da nije, složio se s nama da znamo što očekivati od MPO-a i ako nam bude teško zbog duge borbe i neuspjeha, da uvijek možemo doći k njemu na razgovor.
ženice drage, imam jedno pitanje,
da li ste nakon punkcije dobivale štopericu, odn. štopericu sam uzela 36 sati prije punkcije ali sam negdje pročitala da su žene dobijale i pola štoperice nakon punkcije, a drugu polovicu nakon transfera? navodno, to povećava šanse za uspjeh...
molim za brzi odgovor jer sam danas bila na punkciji (prirodni ciklus) i tamo sam zaboravila to pitati?
hvala
cure, ne znam zašto strepite od neuspjeha - pa u Hrvatskoj je uspješnost 47 posto! djece je sve više, jedini je problem što se liječimo prekasno. ovdje su rezultati, kaže naš ministar, tako dobri da će skoro cijela europa na liječenje u Hrvatsku.
zlatta neke klinike, tj. doktori, daju hcg injekciju nakon ET, a neki ne daju... Nema jednoznacnog stava oko toga. Obzirom da se injekcija daje nakon transfera jos uvijek stignes pitati svog doktora da li bi ti htio dati injekciju. Ja bih svakako insistirala na tome.![]()
samo nakon transfera?
ma, negdje sam pročitala da se ta druga daje u dva dijela, prva polovina odmah nakon punkcije?
još stignem si danas dati ako je tako
ali nakon transfera MORAM se sjetiti tražiti![]()
Ne, ne daje se nakon punkcije nego nakon ET. A moze se dati veca doza jednokratno ili manja doza dva puta. Ako se daje 2x onda je to nekih 5,6 dana nakon prve injekcije.
A tebi su znaci u prirodnom postupku uspjeli uhvatiti jajnu stanicu? Svaka cast! Tebi i njima.![]()
Aurora hvala ti na brzom odgovoru, sada sam se malo smirila.
Da, hvala Bogu imamo jednu js od folikula od 22 mm pa se nadam uspješnom spoju u labosu.![]()
zlatta Mi na VV dobijemo pola štoperice nakon punkcije, a drugu nekih tri dana nakon ET
Ne, nije Decapeptyl, sigurna sam. Dobili smo pola Brevactida i to oba puta kad sam bila na punkciji. Decapeptyl smo si naknadno same davale par dana nakon transfera.
Hm, zanimljivo, nisam znala da ide i tako. Pogotovo ako se hcg kao stoperica dobije 36 sati prije punkcije, cudno mi je cemu onda i na dan punkcije. U tako kratkom vremenu valjda se ne stigne jos ni izluciti iz tjela?
U svakom slucaju zlatta ne daj se zbuniti, bit ce sasvim u redu ako uspjes dogovoriti injekciju na dan transfera.
Nisam sigurna koja je logika iza toga, iskreno, objašnjavala nam je sestra, no ja sam nakon pukncije bila skroz ošamućena koliko mi je bolna bila, tako da ti ne znam odgovoriti, no znam da sam čitala da i na nekim drugim mjestima rade tako.
zlatta, načini se razlikuju od klinike do klinike, budi mirna i pozitivna i nemoj brinuti o tome što netko drugi dobiva ili ne dobiva u svojem postupku. Sve pitaj svog liječnika
Da, čitala sam da se dobije brevactid, ali mislim da je to različito od klinike do klinike. U ova dva postupka u Vg nisam nikad dobila tu injekciju nakon punkcije i transfera.
Zlatta, nećeš u vinogradskoj dobit ništa od toga. Ali možeš sama kupit. Nećeš pogriješit s 1 brevactidom (ili choragonom) od 1.500 na dan transfera i još jednim 5 dana kasnije.
hvala vam puno na odgovorima, punkcija je bila iznenadna i tako sam tamo bila zbunjena da sam zaboravila to pitati...
ništa, pitam na dan transfera, ali koliko kažete toga u vinogradskoj nema...šteta...jer logično mi je da nam treba hcg jer se oplodnja dogodila u epruveti i plod vraćen izravno u maternicu, za razliku od prirodne trudnoće kada oplođena js. i 5 dana putuje jajovodom... za koje vrijeme tijelo "prepozna" trudnoću i počinje lučiti hcg...
sretno nam svima![]()
ivka hvala
djevojke sretno
Posljednje uređivanje od ZO : 10.03.2011. at 07:41
Evo ja vas sve pozivam da na linku u mom potpisu preuzmu prosvjedni avatar. To je način da i ovako virtualno iskažemo nezadovoljstvo postojećim zakonom. Ne možemo svi izaći na ulice, no možemo ovom malom gestom pokazati da nam je stalo...
P.s. U albumu imate i predloške postera - transparenata - za one koji se odluče prošetati
Tonili, hvala, avatari su odlični! Nadam se da će nam se cure pridružit!
ivka kako si?
ja evo još 5 d pa vadim betu,vidjet ćemo,i dalje imam osjećaj da ću dobiti,cicke bole,al ništa posebno ne osjećam
Nemam apsolutno nikakvih simptoma, niti me boli trbuh, ni cicke, nikakav osjećaj da ću dobiti...jednostavno ništa. Inače sve to osjećam uvijek 7- 10 dana prije nego trebam dobit M. Tako sam i prošli put pa sam po tome znala da postupak nije uspio i prije nego sam vadila betu. Sad kad nemam nikakvih simptoma, nekako se nadam da bi ovaj postupak mogao biti uspješan.
Moram priznat da sam puno više mirovala ovaj put, nego prošli. A slijedeći tjedan sam rekla vratit se na posao i sad me strah da me ne počne bolit trbuh ko prošli put jer em putujem na posao 130km, em mi je posao dosta stresan i ni sama nisam pametna.
Slatkice, držim fige za veeeeelikuuu betu i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
molim vas za pomoć....čitam vaše postove već par mjeseci al evo javljm se tek kad sam naišla na problem (trebalo je vremena da da dođemo do dijagnoze da nam ostaje samo IVF)...naime bili smo na prvom razgovoru u vinogradskoj za postupak IVF i dr. K nam je dao popis pretraga koje moramo obavit. I ponovio se moj problem s papa testom od prije 4 mj. CIN II i HPV kada sam bila na kolposkopiji se se ustvrdilo da se radi o tipu I i dobila antibiotik al izgleda da nije pomoglo. Sada sam ponovno dobila uputnicu za kolposkopiju. No zanima me mogu li s takvim nalazom pape ići na IVF postupak? brisevi su mi u redu...
Popis ljudi za medije - važno!
Dragi naši forumaši i forumašice!
Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
Svaki vaš glas nam je iznimno važan
Beskrajno vam hvala za odaziv!
ivka, žao mi je...
javi što si dogovorila za dalje.