Stranica 33 od 80 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ivka, nema nekog pravila za transfer. Ja sam jednom imala tranfer jednog embrija 2. a jednom 3. dan, isto jednog embrija. Treći dan je bilo kad je biologica radila, a drugi kad je bio biolog.

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra idemo na transfer...
    jedva čekamo rezultate....da čujemo kako je prošlo

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Danas je vraćen 6-stanični embrij i sada 2 tjedna čekanja... I ko za napast me još uhvate prehlada i temperatura.

Slatkice, kako se ti osjećaš?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da pitam i ovdje

Curke, dajte info molim vas.

Koliko se u Vinogradskoj čeka na stimulirane? Ono, koliko dugo se čekaju ljekovi?

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Da pitam i ovdje

Curke, dajte info molim vas.

Koliko se u Vinogradskoj čeka na stimulirane? Ono, koliko dugo se čekaju ljekovi?
    Po mojim saznanjima 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    Po mojim saznanjima 4 mjeseca.
    THNX

Ma znam da to ništa ne znači, ali zanima me.
    Čekam red na konzultacije pa čačkam gdje tko kako radi

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Danas je vraćen 6-stanični embrij i sada 2 tjedna čekanja... I ko za napast me još uhvate prehlada i temperatura.

Slatkice, kako se ti osjećaš?
    super baš mi ja drago,držim ti fige,sad samo pij puno čaja i odmaraj,bit će to ok

pa ok ,cicke bole,a stalno imam osjećaj kao da ću dobiti,a čekam da dani prođu,a meni je napisao kontrolu za 12 dana sa betom,a uvijek je bilo bar 14

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da pozdravim ekipu iz Vinogradske, posebno sestre Anu i Marinu!!! Ja sam sad točno 4 miseca trudna, jučer bila na uzv i hvala bogu sve je u redu!!! Ginekolog mi je zabranio da mu dođem prije 20. tjedna idući put hehe! Spol se još ne zna, beba se previše okretala pa nismo uspili vidit al to mi je ionako tako nebitno...Mislim da nikad u životu nisam bila tako sretna!!!
    Čim malo zatopli dolazim u Zagreb izljubit cili MPO odjel

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kinki, tako mi je drago!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kinki

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kinki

Sweety, pitala sam za listu čekanja, već im je 7.mj. pun pa će sada ići narudžbe za 9.mj.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Thnx, ma ja to samo informativno.

Naručila sam se na konzultacije na SD, a sad vidim da je tamo najžešća gužva...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj kinki prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da pozdravim ekipu iz Vinogradske, posebno sestre Anu i Marinu!!! Ja sam sad točno 4 miseca trudna, jučer bila na uzv i hvala bogu sve je u redu!!! Ginekolog mi je zabranio da mu dođem prije 20. tjedna idući put hehe! Spol se još ne zna, beba se previše okretala pa nismo uspili vidit al to mi je ionako tako nebitno...Mislim da nikad u životu nisam bila tako sretna!!!
    Čim malo zatopli dolazim u Zagreb izljubit cili MPO odjel
    kinki

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

djevojke ja ću malo ko padobranac, ali pokušavam pomoći prijateljici da se lakše snađe, pa vas molim da pomognete meni da joj prenesem informacije:

kako izgleda pravno i psihološko savjetovanje u Vinogradskoj?

kratak opis što da očekuje...

hvala vam

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    djevojke ja ću malo ko padobranac, ali pokušavam pomoći prijateljici da se lakše snađe, pa vas molim da pomognete meni da joj prenesem informacije:

kako izgleda pravno i psihološko savjetovanje u Vinogradskoj?

kratak opis što da očekuje...

hvala vam
    Hmmm...ako bi se to uopće moglo nazvati savjetovanjem, al eto, tako se to zove. Uglavnom, čista formalnost. Barem je nama tako bilo. Mi smo išli u Vinogradsku to obavljati. Sa psihologicom smo lijepo porazgovarali o postupku (žena je isto u postupku pa smo se odmah našle u temi), postavila je par službenih pitanja vezano za djetinjstvo i obiteljske prilike (braća, sestre, roditelji zajedno ili razvedeni), eventualne bolesti u obitelji, školovanje, posao, normalno da li se drogiramo ili konzumiramo alkohol i to je uglavnom to od službenog dijela. A kod pravnice nismo proveli ni 5 min, nitko nas ništa nije pitao. Temeljem vjenčanog lista nam je napisala uvjerenje da smo upoznati s pravnim aspektima koji proizlaze iz postupka MPO, mi potpisali i to je to.
    Posljednje uređivanje od ivka13 : 09.03.2011. at 12:54

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nije mi jasno zašto bi se na pishološkom savjetovanju (naglasak na savjetovanju) postavljala pitanja o obiteljskim odnosima (razvedeni ili ne), pitanja o djetinjstvu, o poslu, školovanju(?!?!) i "normalno" konzumiramo li alkohol ili droge?!? Pa nije to neko testiranje za podobnost roditeljstva (kao što mi je logično kod posvajanja)?!?!?! Na taj način smo diskriminirani u odnosu na parove koji začmu svoje dijete prirodnim putem i nitko ih ne pita da li su njihovi roditelji razvedeni i koje su škole završili. Fala Bogu da ja nisam bila na takvom psihol. savjetovanju, jer bih se žestoko zakačila sa ženom . Psiholog kod kojeg smo mm i ja bili nas je samo pitao da li nam je to prvi postupak, a budući da smo rekli da nije, složio se s nama da znamo što očekivati od MPO-a i ako nam bude teško zbog duge borbe i neuspjeha, da uvijek možemo doći k njemu na razgovor.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ženice drage, imam jedno pitanje,
    da li ste nakon punkcije dobivale štopericu, odn. štopericu sam uzela 36 sati prije punkcije ali sam negdje pročitala da su žene dobijale i pola štoperice nakon punkcije, a drugu polovicu nakon transfera? navodno, to povećava šanse za uspjeh...
    molim za brzi odgovor jer sam danas bila na punkciji (prirodni ciklus) i tamo sam zaboravila to pitati?
    hvala

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, ne znam zašto strepite od neuspjeha - pa u Hrvatskoj je uspješnost 47 posto! djece je sve više, jedini je problem što se liječimo prekasno. ovdje su rezultati, kaže naš ministar, tako dobri da će skoro cijela europa na liječenje u Hrvatsku.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zlatta neke klinike, tj. doktori, daju hcg injekciju nakon ET, a neki ne daju... Nema jednoznacnog stava oko toga. Obzirom da se injekcija daje nakon transfera jos uvijek stignes pitati svog doktora da li bi ti htio dati injekciju. Ja bih svakako insistirala na tome.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

samo nakon transfera?
    ma, negdje sam pročitala da se ta druga daje u dva dijela, prva polovina odmah nakon punkcije?
    još stignem si danas dati ako je tako
    ali nakon transfera MORAM se sjetiti tražiti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne, ne daje se nakon punkcije nego nakon ET. A moze se dati veca doza jednokratno ili manja doza dva puta. Ako se daje 2x onda je to nekih 5,6 dana nakon prve injekcije.

A tebi su znaci u prirodnom postupku uspjeli uhvatiti jajnu stanicu? Svaka cast! Tebi i njima.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Aurora hvala ti na brzom odgovoru, sada sam se malo smirila.
    Da, hvala Bogu imamo jednu js od folikula od 22 mm pa se nadam uspješnom spoju u labosu.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zlatta Mi na VV dobijemo pola štoperice nakon punkcije, a drugu nekih tri dana nakon ET

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    zlatta Mi na VV dobijemo pola štoperice nakon punkcije, a drugu nekih tri dana nakon ET
    ValaMala jesi sigurna da se nakon punkcije dobije hcg injekcija, a ne mozda Decapeptyl?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne, nije Decapeptyl, sigurna sam. Dobili smo pola Brevactida i to oba puta kad sam bila na punkciji. Decapeptyl smo si naknadno same davale par dana nakon transfera.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm, zanimljivo, nisam znala da ide i tako. Pogotovo ako se hcg kao stoperica dobije 36 sati prije punkcije, cudno mi je cemu onda i na dan punkcije. U tako kratkom vremenu valjda se ne stigne jos ni izluciti iz tjela?

U svakom slucaju zlatta ne daj se zbuniti, bit ce sasvim u redu ako uspjes dogovoriti injekciju na dan transfera.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam sigurna koja je logika iza toga, iskreno, objašnjavala nam je sestra, no ja sam nakon pukncije bila skroz ošamućena koliko mi je bolna bila, tako da ti ne znam odgovoriti, no znam da sam čitala da i na nekim drugim mjestima rade tako.

zlatta, načini se razlikuju od klinike do klinike, budi mirna i pozitivna i nemoj brinuti o tome što netko drugi dobiva ili ne dobiva u svojem postupku. Sve pitaj svog liječnika

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne, nije Decapeptyl, sigurna sam. Dobili smo pola Brevactida i to oba puta kad sam bila na punkciji. Decapeptyl smo si naknadno same davale par dana nakon transfera.
    da istina dobije se Brevactid

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Da, čitala sam da se dobije brevactid, ali mislim da je to različito od klinike do klinike. U ova dva postupka u Vg nisam nikad dobila tu injekciju nakon punkcije i transfera.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zlatta, nećeš u vinogradskoj dobit ništa od toga. Ali možeš sama kupit. Nećeš pogriješit s 1 brevactidom (ili choragonom) od 1.500 na dan transfera i još jednim 5 dana kasnije.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

hvala vam puno na odgovorima, punkcija je bila iznenadna i tako sam tamo bila zbunjena da sam zaboravila to pitati...

ništa, pitam na dan transfera, ali koliko kažete toga u vinogradskoj nema...šteta...jer logično mi je da nam treba hcg jer se oplodnja dogodila u epruveti i plod vraćen izravno u maternicu, za razliku od prirodne trudnoće kada oplođena js. i 5 dana putuje jajovodom... za koje vrijeme tijelo "prepozna" trudnoću i počinje lučiti hcg...

sretno nam svima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ivka hvala
    djevojke sretno
    Posljednje uređivanje od ZO : 10.03.2011. at 07:41

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo ja vas sve pozivam da na linku u mom potpisu preuzmu prosvjedni avatar. To je način da i ovako virtualno iskažemo nezadovoljstvo postojećim zakonom. Ne možemo svi izaći na ulice, no možemo ovom malom gestom pokazati da nam je stalo...
    P.s. U albumu imate i predloške postera - transparenata - za one koji se odluče prošetati

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tonili, hvala, avatari su odlični! Nadam se da će nam se cure pridružit!

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ivka kako si?
    ja evo još 5 d pa vadim betu,vidjet ćemo,i dalje imam osjećaj da ću dobiti,cicke bole,al ništa posebno ne osjećam

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

slatkica, mislim na tebe!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj slatkica prvotno napisa Vidi poruku
    ivka kako si?
    ja evo još 5 d pa vadim betu,vidjet ćemo,i dalje imam osjećaj da ću dobiti,cicke bole,al ništa posebno ne osjećam
    Nemam apsolutno nikakvih simptoma, niti me boli trbuh, ni cicke, nikakav osjećaj da ću dobiti...jednostavno ništa. Inače sve to osjećam uvijek 7- 10 dana prije nego trebam dobit M. Tako sam i prošli put pa sam po tome znala da postupak nije uspio i prije nego sam vadila betu. Sad kad nemam nikakvih simptoma, nekako se nadam da bi ovaj postupak mogao biti uspješan.
    Moram priznat da sam puno više mirovala ovaj put, nego prošli. A slijedeći tjedan sam rekla vratit se na posao i sad me strah da me ne počne bolit trbuh ko prošli put jer em putujem na posao 130km, em mi je posao dosta stresan i ni sama nisam pametna.

Slatkice, držim fige za veeeeelikuuu betu i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja vas sve pozivam da na linku u mom potpisu preuzmu prosvjedni avatar. To je način da i ovako virtualno iskažemo nezadovoljstvo postojećim zakonom. Ne možemo svi izaći na ulice, no možemo ovom malom gestom pokazati da nam je stalo...
    P.s. U albumu imate i predloške postera - transparenata - za one koji se odluče prošetati
    tonili HVALA
    tvojim srećicama

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

slatkica, mislim na tebe!
    hvala draga

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nemam apsolutno nikakvih simptoma, niti me boli trbuh, ni cicke, nikakav osjećaj da ću dobiti...jednostavno ništa. Inače sve to osjećam uvijek 7- 10 dana prije nego trebam dobit M. Tako sam i prošli put pa sam po tome znala da postupak nije uspio i prije nego sam vadila betu. Sad kad nemam nikakvih simptoma, nekako se nadam da bi ovaj postupak mogao biti uspješan.
    Moram priznat da sam puno više mirovala ovaj put, nego prošli. A slijedeći tjedan sam rekla vratit se na posao i sad me strah da me ne počne bolit trbuh ko prošli put jer em putujem na posao 130km, em mi je posao dosta stresan i ni sama nisam pametna.

Slatkice, držim fige za veeeeelikuuu betu i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    hej p ada sam na tvom mjestu ja bi još ostala doma,neće svijet stati ,a ti ćeš biti mirnija,šaljem velike fige da će bit +

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zlatta prvotno napisa Vidi poruku
    ...jer logično mi je da nam treba hcg jer se oplodnja dogodila u epruveti i plod vraćen izravno u maternicu, za razliku od prirodne trudnoće kada oplođena js. i 5 dana putuje jajovodom... za koje vrijeme tijelo "prepozna" trudnoću i počinje lučiti hcg...
    Mislim da tijelo počinje lučiti Hcg tek nakon implatacije .. ne znam, možda griješim
    Zlatta, gdje si taj podatak našla?? ... ako je to zbilja tako onda Hcg injekcija nakon punkcije ili nakon transfera ima velikog smisla!

Sretno u postupku!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

molim vas za pomoć....čitam vaše postove već par mjeseci al evo javljm se tek kad sam naišla na problem (trebalo je vremena da da dođemo do dijagnoze da nam ostaje samo IVF)...naime bili smo na prvom razgovoru u vinogradskoj za postupak IVF i dr. K nam je dao popis pretraga koje moramo obavit. I ponovio se moj problem s papa testom od prije 4 mj. CIN II i HPV kada sam bila na kolposkopiji se se ustvrdilo da se radi o tipu I i dobila antibiotik al izgleda da nije pomoglo. Sada sam ponovno dobila uputnicu za kolposkopiju. No zanima me mogu li s takvim nalazom pape ići na IVF postupak? brisevi su mi u redu...

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo cure da javim moja beta je 0

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Slatkice, žao mi je.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Popis ljudi za medije - važno!

Dragi naši forumaši i forumašice!
    Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
    Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
    ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
    Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
    Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
    Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
    Svaki vaš glas nam je iznimno važan
    Beskrajno vam hvala za odaziv!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Moja ß je opet nula

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ivka, žao mi je.