par početničkih:
1.koliko sam uspjela pročitat temu, može se naručivat za vađenje krvi putem maila?
samo me zanima šta im pišem, s obzirom da mi se radi o terminima koji su ovisni o menstruaciji, koja mi ni pod duphastonima nije baš 100%sigurna?
2.a kak je sa spermiogramom? zadnji put smo ga radili u petrovoj, i zapravo ne znam nikoga ko ga je radio u vg,jel to postoji šansa da se naruči za isti dan kad ja idem vaditi krv? čist da ne idemo 3 puta u zg ak baš ne moramo.
3.imam dogovorena oba savjetovanja u cssu, jel zbog toga rade problem jel baš mora biti napravljeno u vg??
Hvala!![]()
Dobila sam termin u Zagoku , wheeee rengeng ćemo obaviti na uputnicu ipak,.
Curke hvala na pomoći punoooooooo! evogac javim se čim obavim da vidimo što dotur kaže na nalaz ....
Beatrix, evi link za hormone http://www.endolabor.kbcsm.hr/za%20pacijente.htm
spermiogram se radi u Petrovoj (barem je do sad tako bilo)
za savjetovanje pričekaj jer po novom zakonu se to navodno ukida
Eto i mene nakon kratke pauze. Zvala sam Vinogradsku i rekli su mi da idući tjedan dođem po ljekove. 18. bi trebala dobit m i krećem opet sve iz početka. Pošto sam sa živcima lagano pri kraju ovog se postupka bojim kao da mi je prvi put. U biti mi je najveći strah da uopće ne dođem do transfera. Sretno svima u postupcima!!!! Pusaaaa
Posljednje uređivanje od b.a.b.y : 02.04.2012. at 12:53
Bok cure....imam pitanje..konstantno mi dolazi u brisu gardnella i sad...veli mi moj ginekolog da to ne bi trebalo utjecati na potpomognutu, da mogu ići u postupak.
Ima li tko ovakvo iskustvo?
Najbolje ti je pitat MPO-vca šta on misli. I kad se liječiš-liječi i mužaDrugo-pokušaj sa homeopatijom ili sa travama to riješit, promjeni prehranu. Savjet-izvadi feritin. Ako ti je feritin niži od 30 nemoj u postupak dok to ne izlječiš i dok malo ne popraviš željezo.
gardenella i nije neki veliki problem i obično se lako rješava, a ono što pouzdano pomaže je Pinkyn recept za beštije: u litri crnog vina se kuha pola kg očišćenog češnjaka dok se vino ne reducira na pola. procijedi i drži u frižideru, a svako jutro i večer popij 1 žlicu. i slažem se s kinki - liječi i muža jer se bez toga samo vrti u krug...
Ma oboje pijemo terapiju..i pazim na prehranu...imunitet...fakat pazim..al nemam pojma zakaj je đubre još tu
Kinki, kakve veze ima feritin sa gardnellom?
malo je off, ali ipak, idemo u petak 1. put u vg u endokrinološki, pa me zanima jel tam ima u blizini kakva podzemna garaža?
Ma joj, nakon šta sam napisala post skužila da sam da sam trebala mučat hahaha. Ja sam imala jako gadno iskustvo ali stvarno nisam tipičan slučaj pa možda bolje da te bez veze ne opterećujem s tim. Meni nikad nisu našli uzrok pobačaja, osim šta mi je feritin bio jako nizak po genetičarki. Po ginekolozima je bio unutar ref vrijednosti. E sad-ona mi je objasnila da ako mi je feritin nizak, i najobičnije gljivice mogu bit kobne za bebu. A obzirom da se ti toga ne možeš riješit moguće da imaš neki problem sa imunitetom. Samo imaj na umu da to šta ti je kompletna krvna slika u redu ne znači i da ti je feritin u redu. Ma ja ti ni dan danas to ništa ne razumin. Znam samo da pušem i na hladno! Željezo mi je ok, hemoglobin mi je ok ali taj feritin tako sporo raste uz svu terapiju da je to za pop...
Evo i mojih dojmova sa rengenskog HSG-a iz Zaboka,....same pohvale i riječi hvale imam. Došla sam oko 12.15h na prijem u ginekološku na 2 katu, uveli mi kanilicu u ruku polegli na krevet u sobu, pričekala doktora Maričića sa odijela jer je bio na carskom, spustili se na rengen, objasnio mi postupak, došla sestra s kolicima i ja se prepalaaaaaaaaaaaa.... št će mi to...hm?
Ujutro sam popila jedan normabel i 1 neofen, pitao me dali želim ampulu normabela za opuštanje ...a ja ko iz topa NE više...
Pokazao katetere i počeo, malo me zabolilo kad mi je prihvatio grlić maternice instrumentom ali kontrast niam ni osjetila , lagano nešto................I da moj nalaz je savršen....sve prohodno bez ikakvih pregrada ili bilo čega!!!!
Skočila sa stola i odvezli me na kolicima ( za to su bila da ne hodam, ali sam ja ustala), odležala pola sata, izvadili mi iz ruke kanilicu i odoh jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa svojim nalazom i brm brmom prema Zagrebu.
Operacija HSG uspijela![]()
.....Krećemo opet u akciju...pošto sam bila off 3 g, protokol više ne znam....nalaze imam sve komplet, trebam li ono biiiip od psihologa da smo normalni i zdravog razuma?? Kada zovem sestru za narudžbu..probala bih prirodnjak ako dr. Kuna bude bio za...nemam više što čekati , osim lošijeg zakona....:/
zelimo_bebu dok se ne javi netko tko je u postupcima u Vinogradskoj, ja ti mogu reći da ti treba potvrda da ste obavili pravno&psihološko savjetovanje - nažalost, još uvijek je na snazi stari zakon i njegove blagodati![]()
hmmm... mi nismo trebali, obrazloženje je bilo da smo krenuli s postupcima dok je još bio na snazi stari zakon.
sad vidim da tonili starim zakonom smatra sadašnji ("Milinovićev"), ja sam mislila pod stari zakon onaj prije ovog milinovićevskog. U svakom slučaju morat ćeš provjeriti sa sestrama. Sretno!
Hvala cure, ma odratiti ćemo mi "psiho slučajevi" i to, nije problem dati još 200 kn za komad papira![]()
zašto plaćat kad je sve org. besplatno u Ving.
dea84 zelimo_bebu je nekoliko postove gore pitala o tome i molila za pomoć cure koje su tamo u postupcima - ajde joj pliz odgovori gdje i kako.![]()
sorry nisam gledala
Ja sam bila prije 3g. ali mislim da je postupak isti. Uglavnom sad sam na poslu pa nemam br.tel (ukoliko netko ima onaj popis za pretrage tamo imaju br.)pa šaljem naknadno ako se ne javi prije netko s br.
Nazove se psiholog i pravnik i kod njih se naručuje ne kod sestra. Prvo nazvat psihologa jer mislim da oni primaju samo neke dana u tjednu pa nakon toga zvat pravnika tako da u jednom danu sve obavite. Ništa se ne plaća.I nama bilo jako brzo gotovo. Kod svakog od njih ste 5 min. Nosi se uputnica,kopija vjenčanog lista, kopija osobne.
Postupak je i dalje isti, dakle za psih savjetovanje treba uputnica (oba supružnika), nazvati da se dogovori termin.....kad se to dogovori, nazvati pravnika i pitat da se dodje usput (nakon ili prije psih savjetovanja).....za to treba, kao što je dea84 već rekla, kopija vjenčanog i osobnih.....
ja sam svoj papir izgubila (s brojevima), al imam onaj koji mi je dea84 nedavno poslala kad sam tu isto molila.....na njemu piše ovo:
za pravno savjetovanje: 099/3787-305 (gđa Kristina Keser Bonovil)
za psihološko-psihijatrijsko savjetovanje: 01/3787-734 (sr. Verica za psihijatricu Ivu Ivančić, dr.med.)
međutim, nama je bila neka druga psihijatrica i drugi pravnik.......pa ili probati nazvati ove brojeve ili nazvati gore odjel i pitat sestre za brojeve![]()
Zahvaljujem na sugestijama, no nisam iz ZG tako da bi me više košta put do bespl. savjetovanja, nego ovdje platiti 200 kn psihologinji za potvrdu, osim....vidim da je Beatrix posjetila lokalni Centar za soc. skrb - pa ću ih probati nazvati da vidim mogu li oni što pomoći u vezi psih. savjetovanja. Pravno savjetovanje imamo org. u Obiteljskom centru - besplatno.
Tonili![]()
Upravo sam ih zvala, no neslužbena informacija od zaposlenika koji mi se javio (jer je pravnica trenitno van ureda) je da se izgleda to ukida kod njih...eto...zašto bi bilo besplatno kad mogu početi i to naplaćivati....kad provjerim, poslije 12 h, javim vam svima da li je to na lokalnoj bazi ili općeno u OC...
Što se tiče pravnog savjetovanja - besplatnog - to radi svaki Obiteljski centar u HR jer imaju svi pravnike, a što se tiče psihološkog - to se radi samo u Centrima u kojima imaju psihologa npr. Bjelovar meni najbliže....
Kod nas ne radi psih. savjetovanje u Centru za soc. skrb.....eto, toliko...
dižem http://forum.roda.hr/threads/72927-O...78#post2122878 ako tko želi biti na listi
Obiteljski centar bi trebao imati svaki grad no izgleda da to nije nažalost tako! Ja sam imala sreće pa sam u svom gradu dobila sve potvrde i to za 10 min.
Eto, drage moje ja sutra na zadnju folikulometriju , no od primljenih 30 Menopura imam samo 3 folikula. S obzirom na uredne hormone nitko ne zna zašto tako loše reagiram! Bojim se da i ovaj puta ništa...![]()
b.a.b.y samo pozitivno kako se kaže dovoljna je i 1 stanica
a za reakciju ti nemam ništa pametno rec s obzirom da su i moju hormoni svi uredni kao i AMH i na 2 stimulacije sam reagirala jako slabo
sretno...
Nakon svega mislim da treba "potrefiti" i dobar ciklus - ovdje je stvar ponekad i u različitim pristupima, na Vuku V. se primjerice ide na pregled u prethodnom ciklusu i na treći dan ciklusa u stimulaciji kad je još menga da se vidi i broj antralnih folikula ali i da li postoji koja cista i sl.
Ja sam tako jednom isto na više od 30 menopura imala svega 1 folikul s jajnom stanicom, a par mjeseci kasnije, isto u Vg, čak osam folikula i šest jajnih stanica (kad mi je bio dobitan postupak). Ovo prvo pod menopurima i decapeptylima, drugi put pod gonalima i suprefactom. Tako da vjerujem da je stvar i "dobrog" ciklusa ali i pogođene terapije.
Da, Andream, slažem se s tobom i uvijek mi je bilo čudno što me nitko ne naručuje na pregled i uzv prije početka stimulacije. U cijeloj priči, faktor sreće igra jako veliku ulogu. Svi se nalazimo u situaciji da smo praktički primorani ići u postupak u onom mjesecu u kojem smo i upisani (razumljivo zbog bolje organizacije mpo tima i ostalih pacijenata), ali tu se upravo gubi onaj individualni pristup svima nama i mogućnost iskorištenja boljeg ciklusa.
Npr. MM i ja smo u takvoj situaciji da se i doktor složio da nema smisla s njegovim nalazom prakticirati prirodnjake, nama treba velik broj js za optimalnu oplodnju, a reakcija na stimulaciju nije bila dobra. I što nam sada preostaje, preostaju nam i dalje stimulirani, u najboljem slučaju 2 postupka godišnje, a nitko ne može garantirat da će baš ta 2 ciklusa biti među boljima.
uf Ivka, a još ćete imati samo 4 full stimulirana postupka na teret HZZO-a po novom zakonu.
Dođite u ZG 28.04. na ovu akciju ZAJEDNO ZA PLODNOST koja se tiče upravo vas i svih nas:
ajmo cure i dečki pokazati svoje neslaganje sa zakonom, ajmo pokazati da nas NEPLODNE ima, ajmo dati neplodnima podršku!
akcija ZAJEDNO ZA PLODNOST JE u subotu, 28.04. u ZAgrebu/Trg Bana Jelačića + Cvjetni Trg, daljnje pojedinosti ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012
i šaljite na facebook, šaljite obavijest mailovima, povedite mame, tate, bake, sestre, braću, prijatelje, kumove, susjede......
sumnjam da bi se računali, to stvarno ne bi bilo fer. ako ništa drugo, onda bar zato jer smo s "milinovićevim" zakonom svi startali od nule. isto tako i nakon trudnoće i poroda. nije da branim stari zakon, ali bar mi se to činilo u cijeloj toj priči fer.
Evo i mene sa novostima, danas dobila svoje prve gonale, 4 kutijice da vidim kako ću reagirati na njih.Dr T. mi je po nalazu progesterona rekao da mi ovulacija ovaj ciklus nije ni bila jer mi je nalaz na 23 dan 2.9. Dali je moguće da mi je uranila ovulacija ili da stvarno je nije ni bilo. Nikada nisam imala problema sa ciklusima do 2 mj ove godine kad mi je ciklus bio 42 i tad sam dobila m.
Najvjerovatnije je rekao da je policistični jajnici ali na ultrazvuku je sve ok,...dobila sam svoje gonale i krećem sa svojim prvim pikanjem na 2 dan ciklusa.Ima li koja trudilica za 5 mjsec da je naručena na ivf, da se malo upoznamo, ja nikog gore ne znam curke svašta pričaju a ja pola ne kužim ....još![]()
Mala Maja, mi smo da pauzi do daljnjeg ali stojim na raspolagani preko pp ako ti išta treba
sretno...
ajme, pa šta se to događa s ovim topicom "potpomognuta u Vinogradskoj"? nema posta do 27.04.? pa cure gdje ste? Nekada je ovdje bilo jako, jako živahno.
Samo da vam kažem da imam poznanicu koja je prije dva tjedna bila na svom prvom IVF-u u Vinogradskoj, i ima pozitivan test, sutra vadi betu.
Sretno svima!
pozdrav
baš se i ja pitam što nema postova na ovom topiću
uglavnom ja idem na SD al gore je kaos i moram mjenjati bolnicu pa me zanima kako to ide u VG...kako se naručuje na pregled, kakvi su doktori, koliko se čeka na lijekove i ostale sitnice samo nama znane)
hvala drage moje)
nadam se da je ovo zatišje ovdje jer se se sve prebacile sa trudilica na trudnice)
cure kad se krene u postupak u vg koliko uputnica treba za postupak??
ginić mi je u gradu pa da sve što mi treba pokupim od jednom da se ne tramakajem bezveze
treba za folikulometriju+mpo postupak (ambulantno liječenje)
pirice, treba ti jedna uputnica za dogovor/kontrolu, jedna za folikulometrije i jedna za BOLNIČKO liječenje (dnevna bolnica)! sretno!
Posljednje uređivanje od matahari : 08.05.2012. at 23:26
pirice,
cure su ti sve rekle. ja samo mogu:
sretno!
ostala sam dužna sad za dogovor/kontrolu dakle trebam dvije takve??
Meni pada u subotu prva folikulometrija, 6 dan ciklusa, pikam se gonalima jedna 0,75 u 17h....u subotu ćemo vidjeti kako napredujemo i koliko lijekova dalje...
Naime meni je ovo prvi susret sa svim, i tako prvi IVF je blizu. Pošto još nisam ničega svjesna pucam od samopouzdanja![]()