Stranica 55 od 80 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Mala Maja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Curke, zašto mislite da nalaz mora biti baš tamo gdje je rakao da idete odraditi.....zar mislite da se on sjeća što vam je rekao prošli puta? Njegova je preporuka jedno a vaša odluka drugo. Mojih pola nalaza koje smo trebali odraditi nisu odrađeni tamo gdje nas je poslao, iskoristili smo maximalno što je na teret zdravstvenog, čak sam išla i u Zabok raditi neke pretrage a iz Zg-a sam jer su tamo nalazi bili brži i odmah sam došla na red bez neke procedure velike. Svi nalazi su mi bili priznati i bez bilo kakve iznimke ili prigovora.
    Kad me je dr. Kuna preuzeo nije niti čitao samo je pitao za briseve i nastavila sa terapijom, on mi bio na transferu a dr. Tomić na punkciji. Relativno sam sve u 2 mj obavila i postigla bingo...naš plusić. Evo nas sad već u 27+5 tt

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    siječanj 2011 vg AMH=8,1 pmol/L
    svibanj 2012 vv AMH=2,4 pmol/L
    listopad 2012 vg još nemam nalaz
    dobila sam novi nalaz AMH=6,8 pmol/L
    očigledno ima razlike u laboratorijima!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kruca, ja bih bila sklona vjerovati nalazu iz VG.
    ne samo jer je nalaz iz VG viši i time bolji za tebe , već i radi svog isustva:
    -moj nalaz (40 godina i amh 24 pikomol/L) ponavljali su dva puta da budu sigurni da nisu pogriješili

oism toga, Vinogradska puno duže radi tu pretragu od VV

sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

curke jedno pitanje; upisana sam za lijekove u 12.mjesecu; dali to znači da prvi dan ciklusa mora biti u 12.mjesecu ili ću dobiti lijekove i ako prvi dan ciklusa bude krajem 11.mjeseca? naručena sam na konzultacije u ponedjeljak pa me sad to muči jer su mi zadnjih nekoliko mengi uranile i moguće je da ću dobiti menstuaciju već oko 23.11. Kako se to gleda? Kako funkcionira u praksi? kada dobijete lijekove kad ste na listi za neki mjesec, na konzultacijama ili se ponovno javljate u bolnicu prvi dan menstruacije?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tonka10, javi se telefonom sestri prvi dan menstruacije pa vidi s njom jel možeš već tada dobiti lijekove... meni su tako jednom dali a jednom sam morala čekati sljedeći ciklus. A dosta ti ovisi o tome kakav protokol imaš dogovoren.

Vagica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tonka 10 ja sam bila upisana za 10. mjesec, a Gonale sam preuzela krajem 9., počela ih koristiti od 2 dc i tek 4. dan stimulacije išla na prvu folikulometriju.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hvala vam puno, zlatne ste!

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam na listi za lijekove u 12mj,ali po mojim proracunima dobit cu M polovinom sljedeceg mjeseca pa me muci da me nece odbiti zbog praznika ...da li je netko upoznat kako rade u 12mj.....ili ce nas prebaciti za 01.13 hvala

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav
    Bili smo u prirodnom ciklusu u 10 mj. Nažalost stanica pobjegla.
    I ja sam upisana za stimulirani u 12 mjesecu. Sestra mi je rekla da se javim dva tjedna pred menstruaciju i
    da će mi tada reći kako rade oko Božića. Mislim da ćemo ( mi kojima je ciklus u drugoj polovici mjeseca) biti prebačeni za 1/2013.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nekako mi se bas ta ideja ni ne svida al sta je tu je
    a opet s druge strane barem cu imati se dobro provesti za bozic i novu godinu.....tj ne budem provela u krevetu dok drugi festaju

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj medeni.angel prvotno napisa Vidi poruku
    nekako mi se bas ta ideja ni ne svida al sta je tu je
    a opet s druge strane barem cu imati se dobro provesti za bozic i novu godinu.....tj ne budem provela u krevetu dok drugi festaju
    Zašto misliš da bi ih provela u krevetu? Strogo mirovanje nakon ET nije potrebno, imaš više o tome na srodnim temama

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

bila danas. dobila lijekove i informaciju kako neće raditi oko blagdana.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Addu....zbog moje anomalije maternice moram malo vise mirovati jer sam u skupini rizicnih....al u principu nisam bas non stop u lezecem polozaju ali ne idem nikuda van........vrijeme provodim samo u kuci...

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kad bi ti trebala kao krenuti sa pikanjem i postupkom?????
    ja bi trebala dobiti M negdje polovinom 12mj......uskoro ih budem zvala za lijekove

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Angel, hoćeš li ti stići odraditi postupak ako oni rade do Badnjaka?

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ne znam stvarno nista ..ovih dana cu ih zvati zbog lijekova pa cu onda sve znati kad se cujems njima

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

cure, gdje se sa uputnicom može vaditi beta hcg i za koliko su rezultati gotovi, i još jedno pitanje, uputnicu za vađenje bete mi daje ginekolog?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

uputnicu ti daje ginekolog, možeš vaditi u Vinogradskoj, a nalaz je mislim drugi dan...nisam sigurna

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nalaz je isti dan, tako da ga stigneš pokazati na odjel Sretno! Krv se vadi u zgradi preko puta zgrade gdje je odjel MPO.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

hvala curke na info., da trebat će mi sreće.....vidjet ćemo što mi donosi prvi AIH, opa ili tropa

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bok curke...evo javljam da sam zvala sestre i uglavnom na postupak idem tek u 1mj 2013god.....a za tjedan dana idem po lijekove...rekle su mi sve koje do 3.12 dobiju M da ulaze u postupak za 12mj...sretno svima

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

znala sam da sam još nešto zaboravila pitati vezano za vađenje bete, da li se trebati naručiti ili samo dođem s uputnicom i to je to

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Medeni, super na ovoj informaciji, ja u petak vadim betu, ako bude negativna nadam se da ću procuriti do 03.12. da pokušam jedan IVF u prirodnom.....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    znala sam da sam još nešto zaboravila pitati vezano za vađenje bete, da li se trebati naručiti ili samo dođem s uputnicom i to je to
    samo dođeš u lab sa uputnicom
    ne treba se naručivati

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    I ne čekaš puno jer se tretiraš kao trudnica pa imaš prvenstvo. Sretno!

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

andream, rekla si da se nalaz odmah nosi na odjel, pretpostavljam da se za to ne moram naručiti unaprijed kod sestre, da li će nakon uvida u nalaz doktor odmah reći šta dalje za idući postupak, zanime me postupak kako ide dalje nakon bete koja je negativna

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

samo odnesi sestrama, ne treba se naručiti za to. važno je da odneseš nalaz bete, da oni imaju povratnu informaciju o postupcima koje provode. a ako ti bude trebao doktor, možeš i do doktora po savjet ili slično...
    sretno!

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

da li i dalje postoji mogućnost da si sama kupujem ljekove kako se postupak ne bi ubrajao u jedan od onih 6 Hzzo IVF postupka?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mislim da takva mogućnost ne postoji. jer bolnica mora zaračunati rad-folikulometrije, punkciju, transfer, rad biologa i potrošni materijal (igla, kateteri, mediji) ...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Postoji..... ja sam jednom išla u postupak koji se tretirao kao prirodni uz Femaru (Klomifen) a sama sam si kupovala i Menopur. Ja sam se tako bila dogovorila sa dr. Tomićem.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

možda postoji mogućnost da si sama kupi lijekove, ali postupak će svakako računati. mislim da nikako ne može proći da da uz kupljene ljekove bolnica ne obračuna svoj trošak.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tikice69, prije je ta mogućnost postojala jer su postupci bili neograničeni - samo su se lijekovi plaćali nakon što su se ispucala 3 stimulirana postupka u razdoblju dok nije bilo zakona ili 6 stimuliranih za vrijeme Milinovićevog zakona. po novom zakonu se nakon 4 stimulirana i 2 prirodnjaka uz lijekove plaćaju i postupci (znači rad dr-a, biologa i sve popratne stvari u MPO-u) tako da više nema mogućnosti kupiti lijekove, a postupak obaviti u državnoj klinici bez plaćanja pretpostavljam da bi se eventualno s dr-om dalo dogovoriti da se postupak vodi kao prirodni, a da ga pacijentica sama "podeblja" kupljenim lijekovima...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ajoj.....a valjda će ovih 6 biti dovoljni.....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Inesz, frka - izgleda da više nisam u toku
    Bila sam sigurna da se to i dalje može, pogotovo onaj tko plaća dodatno osiguranje

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

curke drage,
    čula sam da je vinogradska odnedavno počela davati gonal u penu?
    Jel mi možete reći jel to fakat tak?
    Treba mi info za frendicu.
    Puno hvala i sretno svima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tiki, srce, a sta ce nam dodatno osiguranje kad smo po dijagnozi oslobodjeni participacije? ne kuzim kontekst dodatnog osig.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dopunsko osiguranje plaća se HZZO-u, to su one police od npr 50 kn za umirovljenike sa jako malm mirovinama, za 80 kn za one što imaju mrvicu veće mirovine, pa one police dopunskog od 150 kn za radni svijet itd... ovim policama osigurava se korisnika samo od plaćanje participacija, ne osigurava si neka dodatna prava na zdravstvenu zaštitu.

dodatno osiguranje plaća se privatnim osiguravateljskim kućama, te police uglavnom koštaju višestruko više i nude više ovisno o cijeni i ugovorenoj polici.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    curke drage,
    Je, fakat je tak.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    curke drage,
    Bila sam u postupku u 11. mj. i dobila sam obične gonale bez pena

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mare, trudnice ti pred kraj trudnoće totalno zatupe i počnu baljezgati svašta a još kad smo uz to i plavuše
    al imat ćeš priliku saznati uskoro kak je to

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

danas sam bila na odjelu, ulazim u postupak ovaj mjesec po onom sistemu sve koje su dobile 01.12. - 03.12. Imam jedno pitanje, dobila sam klomifene, prošli mjesec rađena je inseminacija, s-gram je bio loš i dr. je rekao da se prebacujemo na IVF. Danas me upisao na listu za IVF 03/13. Da li klomifeni znače da sam ovaj mjesec opet na AIH ili može biti i postupak IVF?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

od kojeg dana ciklusa uzimaš klomifen? kada te je naručio na folikulometriju?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

počela sam danas s klomifenom 3dc, folikulometrija u petak na 7dc

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ivf vjerojatno

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    ivf vjerojatno
    zašto to misliš?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

radi toga jer klomifen kreće od 3. dc.
    ali, zar ti dr nije ništa rekao?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pa znaš kakav je dr.T, pitala sam ga ali je bio neodređen, napisao mi je u povijest bolesti (event. AIH), meni je lijevi jajovod začepljen, a desni super. Prošli mjesec sam imala ovulaciju na desnom jajniku tako da se AIH mogao napraviti. Valjda će mi reći u petak kad me vidi na ultrazvuku. Ono što ja ne kužim zbog čega se radi upisivanje na listu za IVF, koja je razlika između tog IVF-a i mogućnosti IVF-a sa klomifenima u ovom ciklusu????

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

najbolje je da napišeš pitanja na koje trebaš odgovore i pitaš. sigurno ćeš dobiti odgovore. moguće da je bio neodređen jer će procjeniti kako se razvija situacija na 1. folikulometriji, i onda donijeti odluku IVF ili AIH.

liste čekanja su za postupke stimulirane gonadotropinima (menopur, gonal i sl.)
    upisavanje na listu se radi radi tih godadotropina za stimulaciju. cijena gonadotropina je visoka, jedna ampula najmanje 150 kn, 200 kn i više (cijene u ljekarnama), tako da je bolnicama teško doći do novca za kupnju tih lijekova. to je glavni razlog lista čekanja za stimulirane postupke.

iako je i uporaba klomifena jedna vrsta blage stimulacije, klomifen je dostupan i jeftin. (u Bih košta 30-ak kuna, u Italiji oko 5 eura, kod nas košta 150 kn, ali ide i na plavi recept)
    neke žene dobro reagiraju na klomifen i uspiju dobiti 2-3 jajne stanice za oplodnju.
    radi niske cjene klomifena koji ide na recept, na postupak sa klomifenom se ne čeka.

pitaj svakako je li postupak sa klomifenom računaju pod prirodnjak jer smo pročitali da se na SD postupak sa klomifenom računa kao stimulirani postupak?!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

bok cure,
    bila sam jučer na punciji-3 jajne stanice od toga 2 nezrele. (stimulacija menopur)
    Na ovoj jednoj su radili ICSI pa zovem sutra da vidim da li se dijeli i da li će biti transfer ili ništa od ovog ciklusa.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mare O, i ja sam jednom zgodom imala takvu situaciju, ali na menopurima, dobili smo embrija ali ništa od tog postupka. Tebi ipak želim drukčiji scenarija, pa evo malo ~~~~~~~~~ za sutra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •