Uf, da se sada malo javim nakon nekoliko dana. Prvo da dam neke odgovore...Mali Mimi, ne ne mislim na te zastarjele statistike (novije su, naravno, svjetska tajna valjda), nekako te zaključke donosim temeljem praćenja ovog foruma i iskustva poznanica. Nekako je to klinika, od svih ovih ostalih, koja bi mi bila drugi izbor nakon Vg.

Što se uzv prije postupka tiče, ovo je bio moj 5. postupak i sada smo prvi put prije postupka napravili uzv da eliminiramo eventualne ciste. Dakle, nije pravilo već ga očito odrađuju kako se tko od doktora sjeti. Samo kako ja nisam sklona cistama, tako nisam nikad ni inzistirala na uzv prije postupka.

La-tica, i mm je probavao razne vitamine, cigaretu u životu nije zapalio, ali njemu to nije pomoglo. Sada se riješio malog viška kilograma, da li je to presudilo u poboljšanju nalaza, ne znam. Uglavnom, povećao mu se postotak nepokretnih plivača (sa 66% na 82%), ali prvi put nema teratozoospermije, a ona je bila itekako prisutna. Što je presudilo, što je pomoglo - ne znamo.

A sada se mogu pohvalit da je postupak iza nas i prvi put se nismo borili s teratozoospermiom ("samo" oligoastheno). Terapija je bila gonal + cetrotide, na punkciji 7 js, 5 dobrih za oplodnju, danas (3. dan) vraćena 2 embrija, kažu jedan odličan, jedan vrlo dobar. I još nam je jedan dobar ostao u labu na čekanju 5.og dana pa bi ga eventualno zamrznuli. Čak je ovaj put zbog boljeg nalaza mm-a rađen icsi, a ne picsi kao prošli put. I sada čekamo 2 tjedna...