Stranica 62 od 80 PrviPrvi ... 1252606162636472 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Znam da smrzliće vraćaju onoliko dana nakon ovulacije koliko su dana oni stari; znači ako su oni stari 5 dana, vratit će ih 5 dana nakon ovulacije. E sad, čemu štoperica, ne znam. Jedino mi pada na pamet da će paralelno raditi prirodnjak i fet, znam da se to prakticiralo.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Lotta81...nadam se da si jučer stigla na posao ...~~~~~~~~~ za uspješan FET ili bilo koju dobitnu kombinaciju...
    Mene ljutnja prošla lagano, pa dalje sve po starom...
    Zna li itko da li VG radi na USK. ponedjeljak?? Meni taman nekako treba pasti 9 dc ili na Uskrs ili pon..pa ni sama ne znam što da radim...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

zelimo_bebu vjerujem da rade jer bi to u protivnom najavili. Ne kužim onaj dio da Vg naručuje za vađenje krvi, šta to znači?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Želim bebu , stigoh, jedva, na knap.

Budem vidla kakva procedura bude za fet. Inače sve moram znati, ko mali štreberko.
    Ali ovaj put rekla sam, pitam samo osnove i kako kažu tako bude. Previše informacija me izludi, a onda samo imam svoje fiks ideje.

Nego, i mene zanima kakvo je to naručivanje za vađenje krvi?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pitanje: zbog čega se nekima na 1dc kod stimuliranog IVF-a vadi krv, što se u tom slučaju provjerava?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Provjerite ipak rade li za Uskrs. Sjećam se da sam zbog toga prije dvije godine pauzirala jedan ciklus iako sam već bila počela s decapeptylima. Ali opraštam im jer sam već u sljedećem - zatrudnila

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Andream....zvati ću ja sutra ujutro sestre, pa napišem ukoliko me netko ne prestigne
    Lotta81...i ja sam ti ko štreberko...to je užas kako si energiju "pojedemo" s tim....
    Kakvo vađenje krvi?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bila danas na uzv, dobila štopericu, endometrij 9 mm. U petak moram uz estrofem početi piti duphastone, folacin i andol 100. U utorak idem po svojeg smrzlića. ( nadam se da će se uspješno odmrznuti). Eto, sad čekanje.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Lotta81 prvotno napisa Vidi poruku
    Bila danas na uzv, dobila štopericu, endometrij 9 mm. U petak moram uz estrofem početi piti duphastone, folacin i andol 100. U utorak idem po svojeg smrzlića. ( nadam se da će se uspješno odmrznuti). Eto, sad čekanje.
    Ma vidi ti nju...sve ćeš odraditi,punkciju,fet...samo hrabro....i dao nam Bog da nam ovaj put uspije......i svim ostalim trudilicama želim isto...našu najveću sreću,trudnoću!!!!!!
    Estrofem je pripomoć žutom tijelu? Nisam to nikad koristila

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Estrofem je(koliko sam ja shvatila) za zadebljenje endometrija. Zašto sam dobila štopericu ne znam, jer ne budem išla na punkciju.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod FETa je potrebno znati točno vrijeme ovulacije, meni su čak radili punkciju postojećeg folikula da računaju kao nulti dan. S obzirom da nećeš imati punkciju, štoperica pretpostavljam služi u tvom slučaju za utvrđivanje točnog vremena ovulacije, odnosno da se pospješi sigurno oslobađanje jajne stanice iz folikula i to ti se onda računa kao nulti dan. Sretno!

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Sretno draga moja....ko pita ne skita..
    E imam pitanjce;Jel se smije piti čaj od vrkute ako trošim utriće,negdje sam pročitala kao da se ne preporuča.
    Pije koja od vas vrkutu poslije transfera??????

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Lotta81...vibrrrrr da bude dobar tajming
    Ja napravila kuršlus u VG, danas me izvikali na pasja kola ...kako mi folikul pukao, nije bilo punkcije, a MM me upisao u bolnicu, ja otišla i uzela uputnicu (a čiko sa upisa mi dao bez pitanja)....danas me zovu, da sam napravila probleme i da sam napravila krivično djelo ...a stvarno nisam imala loše namjere, nego da uputnicu iskoristim...sutra ju šaljem u VG, pa se se valjda sve rješiti...ispalo užas...pa neću moći pogledati sestre u oči kad opet dođem...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Lotta81 nisam te baš shvatila kakav si to kuršlus napravila
    Danas idem na dogovor za IVF, nadam se da ću dobiti lijekove i da ću sa slijedećim ciklusom krenuti sa svojim prvim pikanjem.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Doanna...ma nije Lotta napravila nego ja hhhhh....pa upisao me MM u dn. bolnicu, a pošto sam ovulirala i nije bilo punkcije, otišli smo na upis po uputnicu i povukla sam ju...a čovjek koji je tamo radio bez problema mi ju je dao - a nije smio jer nema otpusnog pisma, nije stornirana uputnica itd. -ja bez iskustva o tome, a on isto dao i cijeli cirkus napravljen radi papirologije...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

želimo-bebu,

sa kojim pravom su se derali na tebe?

o kakvom krivičnom djelu oni govore?

ma, daj...

znači, nije bilo punkcije i što sad? znamo da je novi zakon jako restriktivan i da imamo pravo na samo 2 pokušaja u prirodnom i 4 pokušaja u stimuliranom postupku. malo, premalo...
    hoće li ti ovaj pokušaj računati kao iskorišteni?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Inesz zadnji put kad sam bila na klomifenima, imala sam osjećaj da su mi folikuli svi popucali prije punkcije i pitala sam sestru da što u slučaju da se to dogodilo, da li će mi se to računati kao jedan od onih stimuliranih postupaka, sestra mi je na to rekla da hoće bez obzira što nije bilo punkcije jer sam dobila štopericu. E to smatram totalno ne fer, jer ako su folikuli svi popucali to je znak da su oni prekasno dali štopericu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo je užasno prema pacijentima, mislim s kojim pravom oni to računaju u iskorišteni postupak koji inače košta nekoliko tisuća kn a jedna štoperice je 200,300 kn. To bi svakako trebalo prijaviti ministarstvu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To je isto kao da su ti vodili ciljane odnose i tamo se dobije štoperica

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Inesz....ma nije se nitko derao doslovno - nego je bio neugodan razgovor od kojeg sam se uplašila ...sve je rješeno valjda, danas sam ih zvala i rekla da sam poslala uputnicu - sad je sve ok.
    O kakvom kriv. djelu je riječ ne znam - no samo znam da mi je zaposlenik bolnice dao uputnicu i amen. Žao mi je da sam uzrokovala probleme, ali nije sve moja krivnja.
    A sad sam šokirana ako mi se ovaj "postupak" broji!!!!!!!!!!! Pa nije bilo postupka, bila 2 UZV!!!!!!!
    Jao, opet ću morati zvati gore ha?
    Isuse, pa šta nam rade....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde baš provjeri šta su ti "računali"...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj je bio prirodni + štoperica...pa ne vjerujem da su mi brojali....ako jesu, onda stvarno mjenjam kliniku....to stvarno nije fer...
    Sad ne mogu zvati, zovem ih sutra.....nemam živaca sada....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mislim da ako su uzeli uputnicu da se postupak računa.
    ako sam u krivu, neka me se ispravi.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

danas sam ja bila po lijekove i pitala sam ih dali rade za Uskrs, sestre su rekle da je prerano o tome govoriti da ne znaju još ništa

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je bio prirodni + štoperica...pa ne vjerujem da su mi brojali....ako jesu, onda stvarno mjenjam kliniku....to stvarno nije fer...
    pa i prirodni ti se broji, imaš pravo na dva prirodnjaka

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo čitam i vas suborke u vg povremeno pa da dodam komentar. meni je sestra na sd prilikom davanja štoperice rekla: znate da vam se sad računa postupak (u trenu kad sam dobila štopericu) bez obzira na ishod. tako da bi tamo ovaj tvoj slučaj računali kao potrošeni prirodni. tak da nije samo kod vas, mislim ako bi zbog toga mijenjala kliniku. ali provjerite u vg.

sretno svima u postupcima i da ih bude što manje, a bebica što prije u naručju!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

a vidiš meni su vratili uputnicu..
    prvi put smo napravili aih jer je spermio bio ok za AIH, a drugi put kad je spermio bio loš mi vratili uputnicu...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj MalaMa prvotno napisa Vidi poruku
    evo čitam i vas suborke u vg povremeno pa da dodam komentar. meni je sestra na sd prilikom davanja štoperice rekla: znate da vam se sad računa postupak (u trenu kad sam dobila štopericu) bez obzira na ishod. tako da bi tamo ovaj tvoj slučaj računali kao potrošeni prirodni. tak da nije samo kod vas, mislim ako bi zbog toga mijenjala kliniku. ali provjerite u vg.

sretno svima u postupcima i da ih bude što manje, a bebica što prije u naručju!
    upravo tako i meni rekli u Vg

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Krasno! Onda bolje da ni ne pitam, s obzirom na vaša iskustva a i na sr... sa uputnicom koju sam napravila.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Želimo bebu nisi ti odgovorna za ovo što se dogodilo. Ti si pacijent kojem oni moraju reći što i kako učiniti.
    Ne moramo svi sve znati, a osim toga uputiti pacijente njihov je posao. Po meni oni su pogriješili, ne ti.
    I meni je to sve čudno , jer kada je meni pobjegao folikul vratili su mi uputnicu.
    Imam se i ja razloga ljutiti na laboratorij, jer je meni netko umjesto 2,30 napisao 230.
    Ah što reći, s čim sve se nečemo susresti.
    Posljednje uređivanje od Lotta81 : 14.03.2013. at 14:57

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Lotta81 ja mislim da je pravilo ovako kako jeMalaMa napisala, ali u jednom trenutku, kad je sestra skužila da sam se na taj info. o izgubljenom postupku skomirala, rekla da ću to morati još pričati sa doktorom.
    Ja imam drugu priču, a ta je da sam bila na klomifenima zbog AIH, ali zbog jake reakcije na klomifene, prebacili su me na IVF i sad se to meni broji pod stimulirani postupak, i tko me što pitao, a sve znamo što se smatra stimulacijom i što se od stimulacije očekuje, klomifen je u ovom slučaju "kikiriki" i ja jedan stimulirani imam manje.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni nažalost nitko ništa nije rekao jer sam si za vikend dala štopericu. Nije mi čak ni DR išta rekao osim da je O bila jučer i ništa od punkcije.
    Nije ni meni fer da za 2 UZvi štopericu "uzmu" 1 prirodnjak! Jer bi bolje dala njima 300 kn za štopericu, nego ovako da oni meni "uzmu" 3000 kn (karikiram) i bye!
    Sutra zovem sestre i pitam, ukoliko ništa ne znajku tražim DR ili prof. K!
    Jer...nije pošteno - ako ne pitaš - mi šutimo!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa tako je treba pitat i bunit se i zvat HZZO i ministarstvno ako treba to su stvari preko kojih se ne bi trebalo preći! Ispucat ćete postupke začas od kakti 4+2 postupka pitanje je koliko ćete uopće imat transfera i neke realnije šanse!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM slažem se ja, ali opet...kad ih trebamo! To je najžalosnije ...žalila bi se ja, ali znaš kuda to vodi i ako se sazna tvoje ime kad napraviš boom - namjerno te mogu biiiip! Toga je nas većinu strah, čini mi se..a ja i nisam neki svadljiv tip - više šutim i gutam, pa se žderem kod kuće!! Znam da to ne valja, ali što ću kad sam takva..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma nisam ni ja neki svadljivi tip ali ne dopuštam da od mene prave budalu...uvijek možaš prema HZZO i ministarstvu poslati anonimni upit, prijavu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

želimo_bebu,
    jesi zvala i pitala za uputnicu i računanje postupka?
    zbilja nije fer da se prirodnjak u kojem nije došlo do aspiracije računa kao potrošeni postupak.

naime, zakon kaže da imamo na teret osiguranja pravo na samo 2 prirodnjaka.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

isto tako nije fer da se klomifeni računaju u stimulirani postupak, cijena u nabavci klomifena ili gonala/menopura je nebo i zemlja, na kraju krajeva terapije klomifenima i redovni ginekolozi daju svojim pacijenticama u redovnim ciklusima kao pomoć pri začeću
    Posljednje uređivanje od doanna : 15.03.2013. at 13:18

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage moje...moja "situacija" je riješena..ajmo to tako reći
    Zvala sam gore i rečeno mi je , ako vratim Brevactid 1 kom, neće mi se računati postupak...no stvar je u tome da je Brevactid u pakiranju 3 kom 400 kn! Napisala sa na ogl. ploču zamolbu za Brevactidom, pa ako se netko smiluje eto mene na početku
    Trenutno nemam 400 kn za kupnju cijelog paketa, no ako budem i tako trebala - ok, što će se morati - morati će se. Ili ću pitati nekoga da podijelimo troškove...pa fifti-fifti
    Uputnica je riješena!!! Sve ok s tim...i sestre su bile ok na telefon, tako da ne zamjeram više paniku koju su mi stvorile onaj crni dan....

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

super zelimo_bebu dobro je znati da se ipak u nekim situacijama može dogovoriti

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa naravno, ljudi smo , dogovorimo se....
    Jedva čekam da opet krenemo..
    I da, info za rad Vg na Uskrs...sestra je rekla da prošle G nisu radili na sam Uskrs i da ne znaju za ovu godinu do par dana prije Uskrsa...tako da cure koje budu tik prije Uskrsa jave na forum kakvo je stanje....

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drage moje...moja "situacija" je riješena..ajmo to tako reći
    Zvala sam gore i rečeno mi je , ako vratim Brevactid 1 kom, neće mi se računati postupak...no stvar je u tome da je Brevactid u pakiranju 3 kom 400 kn! Napisala sa na ogl. ploču zamolbu za Brevactidom, pa ako se netko smiluje eto mene na početku
    Trenutno nemam 400 kn za kupnju cijelog paketa, no ako budem i tako trebala - ok, što će se morati - morati će se. Ili ću pitati nekoga da podijelimo troškove...pa fifti-fifti
    Uputnica je riješena!!! Sve ok s tim...i sestre su bile ok na telefon, tako da ne zamjeram više paniku koju su mi stvorile onaj crni dan....
    Ja sam u lijekarni Filipović i u Farmaciji preko puta bolnice Sv:Duh uvijek kupovala na komad,nazovi ih pa vidi da bezveze ne kupuješ cijeli paket.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super na infou ..iako nisam u ZG, nekoga ću poslati tamo...jaoooo suupeeer Hvala!!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma koja slučajnost - da ne vjerujem. Ljekarna Filopović postoji i u blizini PŽ!!! Zvala sam ih, ali su mi rekli da nazovem ZG, ako oni budu htjeli poslati 1 kom - ok, ako ne, šaljem nekoga direkt k njima.....

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gotovooooo
    Poslati će mi 1 kom iz Zg u moju ljekarnu...ma joj kako sam sretna sad ...prvom prilikom im šaljem u VG i rješeno sve....
    Sad odoh, neću više zagušivati forum sa svojim biiiiip.....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hm... što bi bilo da nisi zvala? uračunali bi prirodnjak kao iskorišten mada nije bilo apiracije a sve to radi utrošene injekcije brevactide koja u maloprodaji košta stotinjak kuna?

i sad ti njima imaš donijeti tu štopericu da ne bi računali postupak?

bojim se da ovo nije u skladu sa načinom na koje bolnice smiju raditi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cijena štoperice je 130 kn, a cijena koju hzzo plaća bolnici za IVF/ICSI u prirodom ciklusu je 3200 kn.

što znači ono što mi u svakodnevnoj komunikaciji zovemo "iskorišteni postupak" ili kad kažemo da se postupak "računa"?

to znači da je bolnica na naše ime hzzo-u fakturirala određeni postupak i da se time smanjuje broj pokušaja mpo koje imamo pravo na teret hzzo-a.

znači li to da će bolnica za postupak u prirodnom ciklusu u kojem nije bilo aspiracije predati uputnicu i naplatiti 3200 kn od osiguranja a sve radi potrošene injekcije brevactide koja košta 130 kn?!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Inesz....znam samo da tako SVE bolnice rade i da ne bih dalje komentirala...ja sam svoj problem rješila! Zato trebamo pitati...i ne bi nekome stvarala probleme (sestre) sa svojim pretjeranim komentarima....možda sam previše ovdje i pisala....sad mi se čini...

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mene zanima kako bi privatna klinika naplatila takav postupak kakav je bio kod Zelimo Bebu.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bome i mene zanima....2 uzv + štoperica....kad nam nitko od privatnika ne bi odgovorio na to pitanje....

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Drage moje , ja sam se već interesirala i recimo u državnoj bolnici kao što je Petrova već imaju cjenik, tako da Vam je prirodnjak IVF 4.000,00 kn. Tako je barem meni rekla sestra preko telefona. A kaj se svega ovog tiče je totalni apsurd prema nama ženama koje prolazimo kroz to. Na žalost nitko nije kriv što svaka od nas ima neki problem , ajmo reći da je tako odredio dragi Bog, no isto tako nam je dao mogućnosti , ''doktore'' koji bi nam trebali pomagati. Za sada ne želim ništa više pisati jer će biti na žalost , (kažem na žalost jer volim rješavati stvari na miran način ali očigledno nečija bahatost nema granice) puno toga što ne valja i na koji način se netko i kako ophodi prema nama. Još samo to ću reći da nismo tuke koje si legnu na stol i čekaju čudo, svaka od nas puno radi na sebi i na svom partneru kako bi zajedno došli do željenog uspjeha, pa to ne bi trebalo podcjenjivati.
    Zelimo_bebu, čestitam ti na upornosti , kad bi svaka od nas koja ima problem ovako javno istupila , mislim da bi i mogućnost i uspješnost trudnoća bila veća.
    Hvala ti!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •