Stranica 63 od 80 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ispričavam se ali imam još nekaj za reći.Te naše famozne j.s. su njabrže na svijetu , mislim u bježanju, jer čitam tu po forumima da bježe ko lude barem jednom od nas po jedanput a nekima i više puta, šampionke, zaradili bi silnu lovu na svjetskom natjecanju u utrci ''ulovi me ako možeš''
    Nemojte se ljutiti na moj crni humor ali ni smjeha nam ne škodi malo pa nećemo stalno plakati.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo ja sam u privatnoj klinici bila u prirodnjaku,cijena prir. ivf/icsi je 4.500kn +uzv 2x po 250 kn i štoperica koju sam ja plačala 315 kn,znači sve ukupno 5.315 kn.(prijevoz,hranu-nisam računala)ali cirka oko 6.000kn
    Ako nema j.s. plača se samo punkcija pa te dođe otprilike 3,500kn
    Stimulirani ciklus je 10.000 kn+lijekovi koje moraš sama kupiti,koma!!
    Preskupi je taj stimulirani ja sam računala da bi s lijekovima došlo preko 15.000kn što je užasno skupo i neznam dali ćemo si ikad moći to priuštiti.
    Sada neznam dali imam pravo još na dva ili jedan stimulirani!? Već sam bila pitala i molim ako ima koja konkretni odg nek mi javi može i u pp
    Prvi stimulirani postupak sam imala u 02/2012 dok je ovaj novi zakon stupio na snagu negdje u 8mj.2012.E sad ja mislim da imam još pravo na 2 stimulirana,po novom zakonu 4+2 !!??

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stena ti si stvarno skupo prošla, ali nisu cijene privatnika svugdje iste...
    I da od novog zakona se kreće od nule znači ne gleda se što je bilo prije

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Masal - ja sam "izletila" malo žešće jer sam bila ljuta, a kasnije mi bilo malo žao jer sam prežestoko reagirala. Nisu meni na Vg sestre žandari - nego su pristupačne i ok - za ono što je bio telefonski - netko je i njih izribao radi moje uputnice.
    Nemoj mi hvaliti - tu smo jedna za drugu, da se zajedno borimo...

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Stena ti si stvarno skupo prošla, ali nisu cijene privatnika svugdje iste...
    I da od novog zakona se kreće od nule znači ne gleda se što je bilo prije
    Pa da znam,ma sve je to preskupo.Morali bi staviti razumne cijene,s obzirom na današnje buđete.Sreća što smo uspjeli neke novce stavljat sa strane,otvorili štednju.
    Drugi uzimaju kredite i štede za kuće,aute.......a mi.....ma nije mi žao....novci se potroše..a mi ih trošimo za bitnije stvari,ne materijalne. Životarimo i uzimamo sebi iz "usta" nadam se da će nam se to isplatiti i uroditi plodom!!!

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Masal - ja sam "izletila" malo žešće jer sam bila ljuta, a kasnije mi bilo malo žao jer sam prežestoko reagirala. Nisu meni na Vg sestre žandari - nego su pristupačne i ok - za ono što je bio telefonski - netko je i njih izribao radi moje uputnice.
    Nemoj mi hvaliti - tu smo jedna za drugu, da se zajedno borimo...
    Bez uvrede, nemam pojma zbog čega se kaješ, pristup pacijentu bi trebao biti besprijekoran prije svega i profesionalan nevezano o kome se zdravstvenom djelatniku radilo i na kojem rangu, da se nisi izborila sada bi imala jedan postupak manje.
    Žao mi je kaj moram tak reći ali kod mene ulizivanja ne prolaze, nakon svih mojih muka netko mi kaže jednu lijepu riječ i ja bi trebala sve to zaboraviti i pasti na koljena, ma daj molim te.A osim toga nisi ti ni prva ni zadnja na kojoj se izrazio određeni temperament pojedinaca.
    Zamisli si da dojdeš u moju butiqu a ja zarežim na tebe jer me je ne znam tko prije toga rasrdio, svašta!!!!
    A osim toga oni su tu zbog nas a ne mi zbog njih i sami su izabrali to zvanje.
    I sve se može riješiti na ljepi način. Imam u familiji zdravstvenog dijelatnika i znam kroz šta sve prolazi, no njezino je pravilo, uvijek budi pristupačan prema pacijentu jer kad je čovjek bolestan onda je i nervozan. Ne znam kakav je to način i kaj se dogodilo sa našim zdravstvenim djelatnicima, ma nema tu opravdanja o teškom poslu ili kaj ti ja znam , ak nekaj nemreš makni se i idi prat podove. Nisam zločesta, vjerujte mi, nego mi je pun kufer tih silnih opravdanja da svako lječi svoje frustracije na nekom drugom.
    Osobno nisam ni reagirala nedavno jer mi je uopče bilo glupo se raspravljati sa nekim tko misli da sam debilna. Prije samog pregleda već sam se morala upisati u dnevnu bolnicu a na kraju krajeva bila sam samo na ultrazvuku od dve minute gdje mi je otkriveno da je j.s. ''pobjegla'' i naravno dva dana prije sam primila štopericu pa se to kao broji pod postupak. Nitko od njih mi nije izašao u susret i rekao da mogu platiti štopericu pa da mi se ne broji kao prirodan postupak.
    Ajde i sad vi meni recite da li sam u krivu. Možda je moja krivnja jedino to kaj sam oštra!
    Na žalost ovom izjavom im daješ mogućnost da se tako ponašaju i dalje.Svi su odgovorni za sve i svatko je odgovoran za svoje postupke!

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pa da mogu ti reći da si u pravu,ali problem je što svako ima svojeg nazovimo "šefa" pa se ovaj dere na ovoga,ovaj na onoga i tako u krug.Tu onda na žalost ispaštamo mi pacijenti koji smo ionako već nervozni,smeta nam svaki krivi potez,a nedaj Bog da nam neko zube pokaže...odma grizemo.
    Svi oni imaju svoje protokole kako,zašto? Ne sjete se uvijek svakom sve reć,ajde da im oprostimo,pa i oni su ljudi,griješe! Nakon x neuspjelih pokušaja teško je oprostiti.
    Raspravljalo se i odnos doktor-pacijent,što smo tamo kao na traci, e to im ja zamjeram,niti ti stigne sve objasnit,a bome ni mozak ti ne proradi u tom trenu da pitaš ono kaj te zanima.
    U VG-u kao što je želimo_bebu napisala su sestre ok i stvarno pristupačne,ljubazne sve 5.Moramo biti svjesne da imaju puno posla,recimo s.Ana bježi na punkciju, bježi tamo,bježi amo,zadnji put sam doslovno vidjela "znoj" na njezinom čelu.Znam da joj nije lako pa se ni ne sjeti reći točno šta treba ili ne treba.Iz svog iskustva mogu reći-Više pitaš,više znaš!!!!

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hm, gle i ja se oznojim sjedeći tamo jer je unutra +30, nemoj se ljutiti, opet govorim da za pogled s visine i bahatost nemam respekta.
    Ponavljam da nismo tuke, mi smo tamo sve zapravo jako uplašene žene bez obzira na kaj idemo taj dan , strepimo da li će sve biti u redu, a onda kad se usudiš nešto i pitati tak te operu ko neku šmrkljivku, sorry cure bez zamjerke.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje...moja "situacija" je riješena..ajmo to tako reći
    Zvala sam gore i rečeno mi je , ako vratim Brevactid 1 kom, neće mi se računati postupak...no stvar je u tome da je Brevactid u pakiranju 3 kom 400 kn! Napisala sa na ogl. ploču zamolbu za Brevactidom, pa ako se netko smiluje eto mene na početku
    Trenutno nemam 400 kn za kupnju cijelog paketa, no ako budem i tako trebala - ok, što će se morati - morati će se. Ili ću pitati nekoga da podijelimo troškove...pa fifti-fifti
    Uputnica je riješena!!! Sve ok s tim...i sestre su bile ok na telefon, tako da ne zamjeram više paniku koju su mi stvorile onaj crni dan....
    zelimo_bebu hvala ti na ovoj informaciji, ovo mi je jako bitno jer i mene uskoro čeka fet i ne želim da mi otpadne jedan prirodnjak zbog štoperice.

Ja sam pak pitala sestre da li možemo moje prirodnjake nekako pretvoriti u stimulirani (ako bude zatrebalo jer zbog naše dijagnoze nema uopće smisla raditi prirodnjake), tj. da ja sama kupim stimulaciju i štopericu, pa su mi rekle da tako nešto treba dogovoriti s doktorima. S obzirom da nas sada čeka fet i da nakon toga imamo još 3 stimulirana na raspolaganju, tako još nisam potezala tu temu s doktorima. Ali ako slučajno dođe do potrebe za time, naravno da ću preispitati sve što se može. Jer moja logika je, što ne mora značiti da je to i njihova logika, da ionako u prirodnjaku hzzo pokriva troškove folikulometrija, štoperice, punkcije i ivf/icsi-a, znači iz cijele priče izostaje samo stimulacija, pa ako sam ja spremna sama financirati stimualciju, ne vidim razloga da se to ne bi moglo tako odraditi. Osim, naravno možda onog administrativnog razloga jer bi na otpusnici pisalo "stimulirani ciklus". Ili nekog razloga koji oni smisle. Jer sestre su mi rekle da jedan icsi košta cca 15000kn bez stimulacije. Dakle, sa stimulacijom bi to bilo cca 20000kn. Ako postoji ovakva mogućnost, ja bih još nekako našla tih 5000kn za stimulaciju, a znam da nikad ne bih mogla skupiti svih 20000kn koliko bi mi trebalo za novi postupak.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ivka13 super bi bilo da to upali, ali ima tu još troškova pored administracije, jer nije isto ako se radi oplodnja na 1 j.s. ili na 10 recimo, troškovi u labu se isto tako povećavaju. Kod privatnika ti je prirodnjak oko 3000/4000 a u stimul. oko 9000 znači to je sve bez inekcija...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kako u bolnici icsi bez lijekova može koštati 15000 kn (kako ivka piše), a kod privatnika isto to košta oko 10000 kn?

prema važećem cjeniku hzzo-a cijena stimuliranog postupka u standardnom protokolu je 12400 kn (dakle postupak + lijekovi).

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svi smo mi različiti - i ne mislim da se ulizujem tamo nekome ... samo imam strpljenja..a i normalno je to jer nisam iskoristila niti jedan postupak i imam 32...ne možemo svi jednako razmišljati...sry ..

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage moje suborke, izgleda da se opet moram makuti odavde jer sam pojedincima trn u oku sa svojim mišljenjem! Čitati ću vas, ali ne pisati....
    Stena &Lotta81....ako želite pošaljite mi na PP svoj mail....da vidim kako napredujete i da ostanemo u kontaktu...
    Svim drugim hrabrim ženama ˇ~~~~~~ da uskoro vaša borba završi i budete T....pusa svima i hvala onima koji su meni željeli isto...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zelimo_bebu ja ne kužim otkud sad to? Kome si ti trn u oku?

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma hajde draga zelimo_bebu svaka od nas ima pravo na svoje mišljenje,sve smo iste i u istim problemima,zato ne bediraj se..kakav trn u oku..ajde pusti,znaš ono.. sve nas pucaju hormoni,pusti pojedince

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ni ja ne razumijem zašto bi netko nekome bio trn u oku? Pa forumi je postoje zbog razmjene mišljenja i savjeta. Da...hormoni peglaju. Znamo kako je. Ali ne treba gubiti živce, to samo otežava ionako ne baš zavidnu situaciju.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    kako u bolnici icsi bez lijekova može koštati 15000 kn (kako ivka piše), a kod privatnika isto to košta oko 10000 kn?

prema važećem cjeniku hzzo-a cijena stimuliranog postupka u standardnom protokolu je 12400 kn (dakle postupak + lijekovi).
    Sestre su tako okvirno rekle 15000, nisam dalje ulazila u detalje, nije mi trenutno imalo smisla, iako sam i sama upoznata s cjenikom. Kako god da bilo, 12400kn ili 15000kn bez injekcija, meni je opet povoljnije platiti samo injekcije, nego cijeli postupak kod privatnika, naravno ako nam ikad takva opcija zatreba.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam drugu priču, a ta je da sam bila na klomifenima zbog AIH, ali zbog jake reakcije na klomifene, prebacili su me na IVF i sad se to meni broji pod stimulirani postupak.
    ovo mi nije jasno, i ja sam uzimala klomifen, dobila stopericu, bila na aspiraciji i planirali su icsi, to mi se nije brojilo kao stim. postupak ili je? gdje to provjeriti?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj theorema prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi nije jasno, i ja sam uzimala klomifen, dobila stopericu, bila na aspiraciji i planirali su icsi, to mi se nije brojilo kao stim. postupak ili je? gdje to provjeriti?
    to provjeriš na otpusnom pismu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj theorema prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko vidim iz potpisa, klomifenski postupak je prije novog zakona pa ti se taj sigurno ne racuna u ovih 6, kakogod da su ga pisali.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko vidim iz potpisa, klomifenski postupak je prije novog zakona pa ti se taj sigurno ne racuna u ovih 6, kakogod da su ga pisali.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I meni nije jasno kako oni računaju postupke ako su klomifeni u pitanju. Ali kako god da bilo treba se dobro informirati.
    I da kako oni stimulirani bez lijekova računaju 15 000 kad je kod privatnika od 10 - 12 000.

Sutra idemo po našeg smrzlića (nadam se da će se odmrznuti kao treba).

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cijene postupaka MPO refundirane od strane HZZO-a

Izvorni tekst

O D L U K A
    o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja

Dio koji se tiče MPO:

"

U Tablici 2.b.
    - šifra SKZ02 i podaci uz nju brišu se
    - pod šifrom SKZ13 broj: "9.490,00" zamjenjuje se brojem: "9.205,30"
    - iza šifre SKZ 39 dodaju se nove SKZ šifre kako slijedi:
    SKZ50 IUI/AIH/ AID u
    prirodnom ciklusu 1.600 kn
    SKZ51 IUI/AIH/AID u
    stimuliranom ciklusu (3)
    3.500 kn
    SKZ52 IVF/ ICSI u prirodnom
    ciklusu 4.000 kn
    SKZ53 IVF/ICSI u blago stimuliranom
    ciklusu(3) 9.500 kn
    SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom
    ciklusu(3) 15.500 kn
    SKZ55 Sekundarni IVF/ICSI 4.500 kn

Ispod Tablice 2.b. tekst pod oznakom (3) mijenja se i glasi:
    " (3) Uključuje i folitropin alfa (ATK šifra: G03GA05) i/ili menotropin ( FSH+ LH) (ATK šifra: G03GA02) za stimulaciju ovulacije do 6 pokušaja, a nakon svakog realiziranog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja ".

Dakle, u 6 besplatnih pokušaja broji se svaki postupak koji koristi lijekove za stimulaciju (Menopur ili Gonal), bila to inseminacija, blago stimulirani IVF ili puna stimulacija, bez obzira na količinu potrošenih lijekova.

Evo ne znam od kojeg datuma su ove cijene ali mislim da je to,to.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mislim da je ovaj forum poznat po hormonskim ispadima , imala sam ih i ja ali sam se i ispričala , no u ovom slučaju se ne namjeravam ispričati zelimo_bebu jer sam samo iznjela svoje mišljenje vrlo logično.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Lotta81 prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra idemo po našeg smrzlića (nadam se da će se odmrznuti kao treba).
    Lotta81, držim fige za uspješno odmrzavanje i uspješan i bingo fet!
    Ja ih upravo pokušavam dobiti telefonom da vidim jel se možemo odmah ubaciti na fet s obzirom da sam prošli tjedan imala histeroskopiju koja je, na svu sreću, ispala samo dijagnostička, ili ipak moramo preskočiti koji ciklus.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Lotta81...ljube Sretno!!!!!!!!!!!!!!! Molim za nas..neka konačno primimo vesele vijesti,već je i vrijeme.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

masal ovo što si linkala je iz starog zakona sada sigurno nemamo 6 stimuliranih postupaka niti nam se zbraja od početka nakon poroda

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

masal ovo što si linkala je iz starog zakona sada sigurno nemamo 6 stimuliranih postupaka niti nam se zbraja od početka nakon poroda
    Mali Mimi nisam mislila na broj koliko čega nego sam stavila radi cijena, valjda se nisu i cijene promijenile kaj se tiče postupaka po državnim bolnicama.Eto to mi je bila namjera. znam da imamo 4s+2p i nakon poroda imaš pravo ponovno tolko koliko sam ja upoznata , možda griješim.Gle neka sve bude od prve pa se nečemo zamarati više ničime , samo pozitiva.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mali Mimi nisam mislila na broj koliko čega nego sam stavila radi cijena, valjda se nisu i cijene promijenile kaj se tiče postupaka po državnim bolnicama.Eto to mi je bila namjera. znam da imamo 4s+2p i nakon poroda imaš pravo ponovno tolko koliko sam ja upoznata , možda griješim.Gle neka sve bude od prve pa se nečemo zamarati više ničime , samo pozitiva.
    Mislila sam na cijenu koju bi mi trebali platiti ukoliko idemo na postupak a nemamo više prava preko HZZO-a.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma sve Ok samo da ne bi bilo zabune među curama koje su se nedavno uključile na forum...ne znam kako bi to išlo s plaćenjem jer nitko do sad još nije ispucao te besplatne pokušaje ali doći će i do tog kad tad

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

...ne znam kako bi to išlo s plaćenjem jer nitko do sad još nije ispucao te besplatne pokušaje ali doći će i do tog kad tad
    Ako budu fet računali pod prirodni postupak, tj. samo zbog štoperice uzimali prirodni postupak, ispucat ćemo mi jako brzo ta dva prirodna.
    Eto, i ja danas dogovorila fet za slijedeći tjedan, zaboravila sam pitati danas pa ću pitat sutra da li i ja mogu sama kupiti štopericu da mi ne skidaju jedan prirodnjak.

Jer, onako hipotetski, ako mi nakon 2 stimulirana ostane zametaka za fet, znači zbog feta ispucam i 2 prirodna postupka, kako se onda dalje piše fet nakon što sam potrošila 2 prirodna??? Kažem, samo hipotetski, ali i to je moguće.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

fet ti se ne broji posebno, bez obzira na štopericu, to ti spada pod onaj isti stimulirani, bar bi tako trebalo biti ako se imalo drže nekih pravila

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

fet ti se ne broji posebno, bez obzira na štopericu, to ti spada pod onaj isti stimulirani, bar bi tako trebalo biti ako se imalo drže nekih pravila
    Kad sam jučer dogovarala današnji pregled i dogovor za fet, doktor me odmah pitao da li sam iskoristila koji prirodnjak po novom zakonu. Tako da ću za svaki slučaj sutra pitati kako mi se ovaj fet broji jer ću dobiti samo štopericu, punkcije neće biti.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ma sve Ok samo da ne bi bilo zabune među curama koje su se nedavno uključile na forum...ne znam kako bi to išlo s plaćenjem jer nitko do sad još nije ispucao te besplatne pokušaje ali doći će i do tog kad tad
    Joj pa znaš kak je to, ja mislim da vi znate kaj ja mislim, sorry, u pravu si . Je zakon nam baš ide na ruku, katastrofa.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Čitam vas o broju pokušaja i fet-u, pa sam išla pogledati otpusno pismo koje sam danas dobila.
    Imala sam fet (dobila sam štopericu, nije bilo punkcije) i tamo kod broja pokušaja piše 1. Tako da mislim da se fet računa pod stimulirani iz kojeg su stanice dobivene.
    Ali mislim da ipak treba pitati kako to sad ide.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Jeeeeeeee super draga Lotta81..sretno za dalje..molila sam za tvoju mrvu da se lijepo odmrzne.. Kad je ß za 12 dana?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Stena prvotno napisa Vidi poruku
    Jeeeeeeee super draga Lotta81..sretno za dalje..molila sam za tvoju mrvu da se lijepo odmrzne.. Kad je ß za 12 dana?
    Hvala Stena.

da za 12 dana je beta, ali kako pada na Uskrs, pa je Uskrsni ponedjeljak ići ću tek 2.4.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

hvala na odgovorima

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

obavezno treba provjeriti da li štopericu u fet-u "broje" kao NEŠTO, jer FET je FET i ne bi trebao imati reperkusije na broj postupaka, ali s tom suludom štopericom mogu u biti tumačiti FET i kao prirodnjak ako se baš zainate....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koje lijekove koriste u KBSM sad? jel istina da svima dijele bez iznimke puregon?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozz sestrama, možete nam i vi javiti

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jedno pitanjce.
    Zna li netko za koji mjesec zapisuju za postupke sada?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lotta, upisuju za 7. i 8. mjesec.

Ajde pls pogledaj još jednom otpusno pismo. Meni isto piše FET 1. pokušaj, ali pod vrstom sitmulacije stoji Prirodni ciklus, te piše da sam pod stimulacijom dobila 1 amp brevactida. Nije više bilo doktora da pitam jel se to onda piše kao prirodni, tako da ću sutra zvat.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hala na informaciji. (nisam baš optimistična što se tiče ovog mog fet -a, tak da se pomalo raspitujem za dalje)
    Ivka13 virnula sam u otpusno i meni tako piše. I ja sam zbunjena kaj to znači. Javi što su ti rekli.

I želim ti puno sreće, da ovaj put bude dobitni

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

FET se ne broji kao prirodnjak. Danas provjereno. Hvala sestrama na info.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    FET se ne broji kao prirodnjak. Danas provjereno. Hvala sestrama na info.
    Ovo je dobro znati.

Ivka držim ti ručnonožne da fet uspije.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

trebam vašu pomoć jer mi nije baš sve jasno.

dakle ivf u prirodnom c. bi izgledao otprilike: lovimo moju stanicu koje tijelo samo proizvede i onda ju oni oplođuju u labu. (ako je uopće bude...)
    a jel dobivam stopericu?
    ako ne kako će pogoditi s aspiracijom u pravi čas?

je li moguće pretvoriti prirodni u stimulirani, na način da oni rade sve po svojem kao u prirodnom, a ja kupim lijekove (ili bar klomifen)
    tako bismo povećali šanse za bar jednom stanicom, bojim se da ne bude anovulatorni ako ću bez stimulacije, pa da propustim uopće taj postupak.. (u 2 god sam ovulirala 5 puta :/
    jel se neuspješni prirodni postupak oduzima od ukupnog broja iako nije bilo folikula odnosno aspiracije?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E sad odgovoriti ću ti ono kaj sam ja prošla u prirodnom ciklusu.
    Ovako, pratili su uzv-om moj folikul i kada je bio 17 mm dali mi štopericu. Dakle bez ikakvih dodatnih lijekova osim štoperice.
    Stanica je pobjegla. Mislim da mi to nisu računali ko postupak jer kad sam išla na stimulirani nije na otpusnom pismu pisalo 2 pokušaj već 1 (prije nismo išli preko hzzo pa zato broje od početka)
    Mislim da im moraš naglasiti da imaš anovulatorne cikluse pa da djeluju u skladu s tim. Najbolje ti je da sve pitaš dr na konzultacijama.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo da i ja prijavim svoj neuspjeh. Lijepo je sve krenulo,12 stanica,4 blastice,dvije vrećene,dvije smrznute...procurila 9dnt...
    Al idemo dalje,sutra zovem kad mogu po smrzliće...

Lotta81 znam da si ti sad bila u Fet-u, možeš mi molim te reči kad odmrzavaju-na dan transfera ili kad znam dal su preživjeli?

Theorema ja sam pitala prije ovog postupka dal mogu u prirodni s klomifenima i rečeno mi je da ne jer se to po novom zakonu broji kako stimulirani postupak bez obzira što klomifene kupim sama.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ARIANM nadam se da ce FET biti uspjesan!
    vjerujem da ce ti netko odgovoriti za Vg, iako mislim da je svugdje isto - embriji se odmrzavaju na dan transfera, znas dal su prezivjeli pred sam transfer. na VV biolog porazgovara s parom kao i na transferu svjezih embrija, nekih sat vremena prije transfera.
    theorema a sto su rekli doktori, kako oni planiraju potjerat tvoju ovulaciju, ako nje nema? ne bih se upustala u tako nesto prije nego s njima razjasnim "pravila igre".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •