Arianm taj dan kad dođeš na transfer kažu ti je li se odmrznuo.
Arianm taj dan kad dođeš na transfer kažu ti je li se odmrznuo.
bubekica na listi sam za lijekove, rekli su mi da mogu prirodni u međuvremenu ''ako mi se da dolaziti'' (4/5mj), znaju da ne ovuliram, zato dokt nije bio baš optimističan
prvo sam tako planirala, a onda sam čula od nekoga ovdje ovo za kupnju gonala i stoperice, pa me zanimalo je li to moguće.
ako je onda ne bih sad u prirodni nego bih to čuvala dok ne potrošim 4 stim.
ako nije onda trebam danas/sutra zvati da se dogovorim za prirodni
Lotta hvala na odg
ARIANM žao mi je što nije uspjelo
a ovo što si ih pitala - jel to broje kao stimulirani zbog stoperice (jer i nju mislim kupiti) ili zbog većeg broja folikula koje treba aspirirati/obraditi/oploditi/uzgajati ili administracije...?
Lotta, jesi vadila danas betu? Ja sam nestrpljiva kao da je ja vadim, nisam mogla otvoriti forum do sada i sve se nadam da ću pročitati lijepu troznamenkastu cifru! Držim fige! Javi nam!
Ivka13 pisala sam na odbrojavanju. Procurila sam prije bete. U petak sam vadila reda radi i naravno ništa.
11.4. naručena na konzultacije. Pretpostavljam da ću opet na redu u 9 mj.
A za tada imam čitav ratni plan![]()
Ivka
I da držim ti ručnonožne fige za betu. (Slične smo po dijagnozma pa tvoj uspjeh daje mi nadu da ću i ja uspjeti jednom)![]()
Cure, jel koja od vas koristila crinone gel? Jel normalno da se on zgusne u rodnici, da ne iscuri vani? Mislim, piše na upustvima da stvara podlogu na ušću koja otpušta progesteron, ali nisam mislila da stvori baš takvu podlogu. Kakva su vaša iskustva?
ivka.. ja koristim sad Crinone i isto ništa ne curi, sve se zgusne.. osjećam se kao da sam zacementirana dole. nekad znaju ispadati veliki komadi, nije baš najljepše za vdijeti. i nemoj se iznenaditi ako ponekad bude blago naranđaste boje, ja sam mislila da je krenula M, pa sam zguglala i na nekim američkim forumima našla da je to normalno. samo jednom mi se desilo da je bio takve boje.. inače uvijek je bijel.
Ivka , ne brini, gel se zgusne tako.
Koristila sam ga više nego utrogestane pa znam.(i moram reći da mi je praktičniji od njih jer ima aplikator)
Da, piše na uputama da je moguć spotting. Na sreću, nemam toga. Kako sam do sad imala iskustva s utrićima, oni su se cijedili van i to mi je ok. Al ovaj gel stoji zacementiran i sad nisam znala jel to treba bit tako ili ne. Ok, znači ipak treba bit tako. Hvala vam!
Moja nervoza i nestrpljenje su bili jači od mene pa sam išla danas vadit betu. S obzirom da je prošlo 13 dana od ovulacije, znam da bi trebala pokazati barem nešto. Nažalost, nalaz je 0,4.
Lotta, idemo zajedno u 9.mj.!
Evo cure, počela sam pratiti ovu temu jer sam odlučila da bih i ja krenula u Vinogradsku.
inače sam odradila jedan AIH (neuspjeli) u IVF centru.
privatno sam krenula jer sam mislila da do IVF-a niti nećemo stići pošto sam već rodila.
ali sada, usprkos prekrasnom dr. L sve mi je to postalo skupi sport pa bi probala na račun HZZO.
Vinogradsku sam odabrala prvenstveno zato jer mi je blizu.
Dakle, moje je pitanje: kako krenuti, kako se naručiti, imate li kakve savjete za početnike?
Najbolje ti je skupit sve nalaze, ili barem za početak imat friške nalaze pape i briseva, ako je muški faktor onda i spermiogram, i nazvat sestre na br. 3787-689. Nećeš dugo čekat na prve konzultacije.
Ivka
žao mi je. Znam kako ti je. Ali kako kažeš opet u devetom. MA deveti mjesec je naš
Ja sam na konzultacijama u 11. 4. Pa ako možda budeš išla tada javi se.
Krojachica, Ivka ti je sve rekla. I sretno.
Lotta, jeste li ti i tm radili kakve imunološke pretrage ili nešto sl? MM nije čak bio ni kod androloga. Jednostavno se uzela dijagnoza takva kakva je, rekli su da tu nema puno pomoći i šibamo postupke. Kod mene se sad napravila dijagnostička histeroskopija, nije nađeno ništa. Ali njegov se nalaz uzeo zdravo za gotovo. Stalno mi se vrti glavom da li treba raditi još kakve pretrage? Znam da sa takvim s-gramom nema puno pomoći, da se on ne može drastično popraviti, ali on ni nikakve pretrage ni nije radio da se vidi jel moguće utvrdit uzrok ili nije.
Mislim, uvijek dolazi do oplodnje, ali se pitam zašto se ne hvata?! Da li možemo još nešto učiniti kako bi došli do nekih odgovora???
hvala cure, ivka,
imam još jedno pitanjce, vidim da su kod vas koje idete u postupke razmaci između postupaka oko 6 mjeseci,
(rijetko manji) pa me zanima zašto ne može prije:
jeli to zbog toga što se organizam mora oporaviti od postupka ili je to zato što
su gužve u klinikama?
Krojachica, između stimuliranih postupaka se mora napraviti pauza od cca 4 mjeseca, a toliko se i otprilike čeka na injekcije, pa se možda potrefi s kakvim godišnjim, praznikom i onda ti se to u konačnici razvuče i na 6 mjeseci.
Ovo su i nama rekli dijagnoza je takva kakva je. Ali, sada uzimam stvari u svoje ruke tj. obaviti ćemo sve pretrage koje još nismo. Tako da od slijedećeg tjedna skupljam uputnice.
Ovako, muž je bio kod androloga i kao ok je. Radio je dnk defragmentaciju spermija i ona je 23% (a granica je 23%) tako da to nije zanemarivo.Radio je hormone i oni su ok.
Ali nakon razgovora sa 2 mpo doktora rečeno mi je da ako je transferirano više od 10 zametaka tijekom postupaka a ništa se nije dogodilo, nakon toga trebaju se obaviti pretrage. (a to je naš slučaj). Meni su govorili da sam ok, ali ja budem obavila pretrage koje nisam (jesam one standardne).
Budem razgovarala sa dr sad na konzultacijama pa ću vidjeti što ću.
Posljednje uređivanje od Lotta81 : 05.04.2013. at 09:21
Kadauna, ja sam pitala da li se skida prirodnjak za FET i dobila sam odgovor da ne - FET je FET. Za puregon ne znam.
Da li se igdje više može fragmentacija spermija napraviti na uputnicu, da li tko zna?
ivka, bila sam u svim klinikama u Zg-u, ali kad je muških problem, tj. spermiogram kada nije u redu, svi doktori govore isto; nema velike pomoći, ionako je bitan samo 1 kojeg uvijek nađemo, tako da mislim da neke veće pretrage neće ti pomoći
svejedno SRETNO!![]()
Ne plaća se posebno, sve pokriva hzzo. (bila na fet-u u 3 mj.) I fet se ne računa kao prirodni.da li se onda štoperica posebno plaća u fet-u? ili sve pokriva hzzo preko uputnice?
Posljednje uređivanje od Lotta81 : 07.04.2013. at 21:21
eto i mene,nova sam ovdje.nakon izvanmaternične trudnoće na kraju 2010. godine,pokušavali smo i dalje. Danas je dan nakon negativne bete i prvoj ivf-a u Vinogradskoj.sestre i doktori su predobri.zanima me da li ima neko neki dobar savjet da poboljšam rezultat ivf-a?na transferu su bile 2 odlične osmostanične ,a opet ništa(
Ubaciti ću se malo i ja......tolika sreća rođenjem drugog pišulincaprije samo 2 mj. ne popušta ali ni malo i da dapače raste svakim danom u veću i sve veću da mi danas misli poletjele na forum...htjela bih još jedan ako ne i dva smotuljka.....
Ciculjak je veeeeeliki a do kada će biti tko zna.....tek smo na početku.
Pokušaj ivf/icsi nam je uspio iz prve pa me zanimaju neke info., po doktorima, koliko nakon prestanka dojenja tijelo je spremno na novi postupak, dali prakticiraju duže pauze između postupaka neovisno o prestanku dojenja ili je to naša odluka, rade isti postupak ili mjenjaju nešto....
curke,trebam malu pomoć.trebam napraviti ove pretrage,a htjela bi obaviti sve na jednom mjestupa me zanima da li se u vinogradskoj mogu napraviti sve ove pretrage:
-Hormoni štitnjače: TSH,fT4,antitijela TG i TPO
-Hormoni jajnika:FSH,LH,prolaktin
-Koagulogram s osvrtom na AT III,PC,PS,D-dimeri
Ako nije moguće u vingradskoj slobodno mi možete preporučiti drugu bolnicu. Hvala
Snelly, mislim da to sve možeš u Vg, ali najbolje da nazoveš jer se spolni hormoni rade 3. - 5. dc, oni te okvirno naruče, pa onda kad dođeš obaviš sve.
Broj za centralno naručivanje je 01 3787792, a samo za informacije 01 3787593. Sve potrebne brojeve i informacije o pretragama imaš na www.kbcsm.hr
Dragi svi ja vas sve skupa još jednom pozivam da nam se pridružite ovu subotu u našoj šetnji po centru Zagreba.
Evo, imamo otvoren i facebook event gdje možete vidjeti par fotki od prošle godine, čisto za inspiraciju i motivaciju!
https://www.facebook.com/#!/events/526745720701549/
Vidimo se!
A popisati se i eventualno dogovoriti za društvo možete i ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/79293-Z...ost-27-04-2013
Moram javno pohvalit dr. Grbavca!!!Sve pohvale doktoru i strpljenje za mojih 100 pitanja![]()
Kako ste zadovoljne sa postupcima u Vinogradskoj ? Dali se radi donekle korektno od doktora i embriologa ?
mislim da su biolozi i stručni i stvarno divni.... za doktore bih imala rezerve, zavisi što tražiš. dr Tomić je hladan, ali vrlo iskusan, da li je dr Kuna doista na koncu i specijalizirao MPO ne znam, a imaju i nove mlađe liječnike o kojima ne znam ništa... sestre.... o njima samo najbolje jer znam da čitaju![]()
Biolozi-čista petica. Za dr. Tomića bih se složila, na momente hladan ali vrlo iskusan. Dr.Kuna,ljubazan. Mladi liječnici izuzetno pristupačni. Ovisi što trebaš. Za konzultacije bih ipak preporučila starije liječnike. A kroz postupak ćeš se susresti sa svima njima.
hvala vam cure na odgovoru ajde bar to ulijeva nadu da su biolozi stvarno OK i to je jako bitno i vazno.
Dali se rade postupci punkcije ako treba subotom i nedjeljom ili praznikom i dali tada imaju kompletni tim od liječnika do biologa ?
Za praznike, nisam sigurna. Subotom ili nedjeljom, da. I naravno, dežurni liječnik i biolog su tada tu.
Svi su odlični...ja sam se uvjerila prije par dana...iako mi je dr Kuna i dr Grbavac najdraži, za dr. T imam rezerve ... biolozi pristupačni kao i sestre i svi ti sve lijepo objasne ako pitaš...treba pitati bez ustručavanja ili nazvati ih....ja sam imala ovdje ljute ispade prije par tjedana, no sad sam se sabrala i više mi nitko neće dizati živce
Vinogradska rules![]()
Hvala Inesz jos jednom i svim curama puno srece u postupcima
Dobar dan cure,ja sam nova
Evo moje povijesti
2010. 11 mjesec + na testu!!!presretni
2010. 12 mj izvanmaterična trudnoća.....ne trebam više ništa ni reći,izvađen desni jajovod
trudimo se i trudimo.....ništa
03-2013 IVF, dobila 4 stanice,3 izvadili i 1 odmah maknuli,ostale dvije odlične,super se dijele,vraćene 3 dan nakon punkcije,nažalost ništa se nije uhvatilo
04-2013 pokušaj u prirodnom ciklusu,nažalost folikul puknuo,inseminacija...opet ništa
mene zanima ako je netko imao iskustva: 7 dana prije očekivane menge imala sam smeđi iscjedak i tako konstantno 7 dana,sad sam dobila mengu.U Vinogrdskoj kažu valjda hormonski poremećaj.Da li je još nekom bilo tako sa iscjedkom???