Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
mene baš zanima ovaj boldani dio theorema, tko je tebi rekao da su ti jajne stanice bile nikakve, i što to uopće znači? Nezrele su bile, prezrele? Ako je tome tako, onda je krivica više u njima ali teško da će ti to reći ) lakše je ovako reći "nisu jajne stanice bile dobre" nego li priznati npr. "bile su j.s. nezrele većina, drugi put bismo trebali štopericu dati dan kasnije i kasnije punktirati".

Kojih si godina theorema?

Ovo objašnjenje: dr je rekao već na prvom UZV da je bolje imati manje kvalitetnijih folikula.. vrijedi ali ne ovako paušalno, obzirom na tvoj PCOS je cilj dobiti ako je to moguće 15-20 j.s. i pokušati bez hiperstimulacije.......ali ovo što ti opisuješ meni izgleda više kao njihova greška........

Ovo što imaš PCOS i ne ovuliaš (zbog PCOS-a), vjerujem da je to razlog zašto su te slali vaditi AMH i Inhibin, vjerojatno su još htjeli jednu potvrdu onom što su na ultrazvuk vidjeli. Tebi je sigurno visok AMH?
mislim da me nisi dobro shvatila...
imam 28 godina, na prvom uzv 8dc dr je rekao da nije baš zadovoljan, ima previše folikula, pitala sam zašto, rekao je da je bolje kad ih je manje, da im je kvaliteta bolja, ali ajde, bar su ujednačene veličine.
bili su D 16 13 13 12 11 (...) i L 13 12 11 10 (...) punktirano ih je 13, zrelo je bilo 10, oplodilo se 8, ali svi su se slabašno razvijali, ostalo ih je 5, 2 su vraćene treći dan, ali nisu bile baš nešto, a ostale tri su se prestale razvijati kod njih u labu, pa nisu zamrznute.
mene su od tih 13 toliko boljeli jajnici da ne znam kud bi s 20 stanica...a i što bih dobila s time.. mislim da tako na silu razvijene stanice nisu kvalitetne...
na kraju sam zaključila da bi bilo bolje da sam ih imala 5-7, lijepih, zdravih, s dobrim kromosomima, koje bi se htjele razvijati nakon oplodnje
ali kaj ja znam...to je moje mišljenje a nisam baš upućena u to..

AMH je normalan, slali su me da isključe ranu menopauzu.
mom neovuliranju nažalost doprinosi i hipofiza