Stranica 67 od 80 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ali ne možemo odmah đonom na doktore, nije mala stvar pogoditi stimulaciju i tajming štoperice tako da su sve stanice idealno zrele, podrazumijeva se da će određeni broj otpasti.
    Naravno, ako je taj određeni broj 13 od 15, onda je to ipak fail u protokolu.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure imam pitanje:
    nakon stimuliranog IVF-a u 03-2013,menga mi se skroz poremetila
    ok,prvu mengu poslije IVF-a sam dobila nakon 31 dana(inače mi je uvijek točna,svakih 26 dana.razumijem zbog hormona kasnila...)
    slijedeća menga :20 dan smeđi iscjedak i tako 6 dana,a onda normalna menga
    jučer opet nakon 20 dana smeđi iscjedak.....
    u 07 mjesecu imam opet stimulirani IVF,ali kako ću znati da li da računam taj smeđi iscjedak kao prvi dan ciklusa ili tek kad procuri??
    ima li tko iskustva ili sličnu situaciju?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dazler 1dc racunas kad procuri, ovo prije je spotting. bilo je takvih dosta.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala ti na odgovoru

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

jel moguće da nema ovdje cura koje su trenutno u nekom postupku, zanimaju me stimulacije, šta dobivate. Ja sam na hlađenju do 9. mjeseca

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa to sam pitanje nekidan potakla, ali izgleda da nema nikoga tko je na forumu...kaže mi frendica da je jučer bila gužva za poludit, ona i još 3 imale punkciju, te pun hodnik - tako da pacijentica ima ali nisu forumašice....

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ima forumasica ali se nekima naprosto vise ne pise

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OOOOooo draga...razumit te mogu

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    mene baš zanima ovaj boldani dio theorema, tko je tebi rekao da su ti jajne stanice bile nikakve, i što to uopće znači? Nezrele su bile, prezrele? Ako je tome tako, onda je krivica više u njima ali teško da će ti to reći ) lakše je ovako reći "nisu jajne stanice bile dobre" nego li priznati npr. "bile su j.s. nezrele većina, drugi put bismo trebali štopericu dati dan kasnije i kasnije punktirati".

Kojih si godina theorema?

Ovo objašnjenje: dr je rekao već na prvom UZV da je bolje imati manje kvalitetnijih folikula.. vrijedi ali ne ovako paušalno, obzirom na tvoj PCOS je cilj dobiti ako je to moguće 15-20 j.s. i pokušati bez hiperstimulacije.......ali ovo što ti opisuješ meni izgleda više kao njihova greška........

Ovo što imaš PCOS i ne ovuliaš (zbog PCOS-a), vjerujem da je to razlog zašto su te slali vaditi AMH i Inhibin, vjerojatno su još htjeli jednu potvrdu onom što su na ultrazvuk vidjeli. Tebi je sigurno visok AMH?
    mislim da me nisi dobro shvatila...
    imam 28 godina, na prvom uzv 8dc dr je rekao da nije baš zadovoljan, ima previše folikula, pitala sam zašto, rekao je da je bolje kad ih je manje, da im je kvaliteta bolja, ali ajde, bar su ujednačene veličine.
    bili su D 16 13 13 12 11 (...) i L 13 12 11 10 (...) punktirano ih je 13, zrelo je bilo 10, oplodilo se 8, ali svi su se slabašno razvijali, ostalo ih je 5, 2 su vraćene treći dan, ali nisu bile baš nešto, a ostale tri su se prestale razvijati kod njih u labu, pa nisu zamrznute.
    mene su od tih 13 toliko boljeli jajnici da ne znam kud bi s 20 stanica...a i što bih dobila s time.. mislim da tako na silu razvijene stanice nisu kvalitetne...
    na kraju sam zaključila da bi bilo bolje da sam ih imala 5-7, lijepih, zdravih, s dobrim kromosomima, koje bi se htjele razvijati nakon oplodnje
    ali kaj ja znam...to je moje mišljenje a nisam baš upućena u to..

AMH je normalan, slali su me da isključe ranu menopauzu.
    mom neovuliranju nažalost doprinosi i hipofiza

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kvaliteta jajnih stanica dobivenih stimulacijom nije ni bolja ni gora od onih koje se dobivaju u prirodnom postupku, a o čemu točno ta kvaliteta ovisi, e to je pitanje za milijun dolara.
    Sasvim drugo pitanje je koliko biolozi mogu (ili hoće?) odgovoriti na pitanje o kvaliteti konkretnih stanica dobivenih u pojedinom postupku i koliko je to indikator općenito kvalitete nečijih jajnih stanica, a koliko ovisi o ciklusu ili nekom drugom faktoru.
    Previše je tu upitnika i premalo odgovora.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ja sam definitivno pristalica vjerovanja da kvaliteta js definitivno ovisi o ciklusu

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Možeš li to malo pojasniti, doanna? Želiš li reći da je različita od ciklusa do ciklusa?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ne znam cega sam pristalica, ali znam da u 2 od tri prirodnjaka nije bilo js, u onom kojem sam imala js nije bila zrela, a u stim uvijek dobim i oplodi se (jednom se nisu oplodile), e sad ti embriiji su od odličnih do loših i mislim da je za to upravo kriva kvaliteta js (ispravite me ako se varam) i gotovo sam sigurna da su mi folikuli koji rastu na lijevom (operiranom jajniku) prazni

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

da, mislim da je različita od ciklusa do ciklusa, jer naše tijelo reagira na stimulacije, stimulacija kao takva je ista, a kako to da u različitim ciklusima imamo drugačije reakcije, barem ja, tijelo definitivno treba biti pripremljeno

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja sam nova ovdje na forumu a i u MPO-u. Registrirala sam se da nekako preživim ovaj mjesec... Naime u ponedjeljak sam naručena na 1. folikulometriju u stimuliranom ciklusu (za sada samo Klomid) pa ako bude sve OK idemo na AIH. Naime svi nalazi su OK ali ništa se ne događa već 5 godina. Iako imam jednu vragolanku od 11 godina koja nikako da dočeka seku...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pirica, prazni folikuli su meni uvijek alarm u glavi, u smislu da prazno ne mora značiti da js nema, to isto tako može značiti da js nije zrela pa se ne može ni izvući. Jesi li kad išla na uzv nakon prirodne ovulacije da se vidi postoji li žuto tijelo jer to je znak da je js bilo i da je ona izašla.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    pirica, prazni folikuli su meni uvijek alarm u glavi, u smislu da prazno ne mora značiti da js nema, to isto tako može značiti da js nije zrela pa se ne može ni izvući. Jesi li kad išla na uzv nakon prirodne ovulacije da se vidi postoji li žuto tijelo jer to je znak da je js bilo i da je ona izašla.
    isla sam i zt postoji ali svi mpo dr su mi reki da je jedino punkija gotovo sigurna, tj samo se njome moze potvrdit jel ima js ili ne, zanimljivo je da svaki put kad je u prirodnjaku fol na lijevom jajniku nema js, i evo recimo sad u stim 3 fol lijevo 2 desno i 2 js (taj scenariji se vise puta ponavljao)

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

DaKa, dobrodošla. Preživjet ćeš ti to, samo polako i strpljivo.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Daka , dobrodošla s nama će to sve proći brže

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj DaKa prvotno napisa Vidi poruku
    Naime u ponedjeljak sam naručena na 1. folikulometriju u stimuliranom ciklusu (za sada samo Klomid) pa ako bude sve OK idemo na AIH.
    čekaj malo?! ideš u stimulirani na klomifenima? ali na aih? ja to ne razumijem!

ideš na aih na klomifenima valjda? ili te stimuliraju klomifenima u stimuliranom kakti pa gubiš pravo na "pravi" stimulirani?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala cure na dobrodošlici.
    Ksena 28, ne razumijem tvoje pitanje? Kako gubim pravo na "pravi stimulirani"? Rekli su mi klomifen 5 dana, 6 dan folikulometrija pa nastavljamo sa inekcijama menopura i vidjet ćemo koliko će biti folikula i šta ćemo dalje. Ovo mi je prvi postupak pa sam sada zbunjena tvojim pitanjem. Šta tu nije u redu?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

DaKa onda vjerojatno ides na IVF ne AIH pogotovo ako nastavljas s menopurima

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Daka dobro došla

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sada sam skroz zbunjena, a i ne snalazim se još najbolje u svim tim pojmovima. AM hormon mi je jako nizak pa nesmijemo čekati i ne idemo na prirodni ciklus već stimulirani, ali ako budu folikuli ok trebala bi biti inseminacija. Jesam li nešto možda krivo shvatila nešto dr.? Skroz ste me zbunile

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Daka, pobogu.

Ides li na aih - inseminaciju ili ivf - stimulirani postupak potpomognute oplodnje???

Cure, vi koje citate a ne pisete, a bome i dio vas koji pise, ne bi vam skodilo da se malo informirate prije postupaka, lakse cete se tako kad treba i izboriti za svoja prava!

Znaci, vinogradska ne siba vise po defaultu samo puregone.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Žao mi je što se nisam uklopila u vas "iskusne" cure sa foruma. Nisam doktor i nisam stručnjak za MPO, ali pročitala sam i informirala se koliko sam smatrala da je potrebno. Željela sam samo nači nekoga da mi olakša ove dane čekanja i neizvjesnosti i mislila sam da ću tu naći srodnu dušu, izgleda da sam pogriješila. Imam dojam da ovdje glavnu riječ vode "učeni pojedinci" i omalovažavaju sve ostale. A mislima da i inseminacija spada u oblik MPO-a i može biti u prirodnom ciklusu ili stimuliranom. A razlikuuje se od IVF-a po mjestu gdje se odvija spajanje stanica. Pozdrav svima i puno sreće u daljnjim postupcima. Ipak ću kroz ovo prolaziti sama.
    Mislim da tu sve piše lijepo... http://www.betaplus.hr/medicinski-po...-oplodnja.html

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Daka,ma sigurna sam da te nitko nije želio podcjenjivati,ja mislim da su svi ovdje dobrodšli.
    Koliki ti je AMH? meni 6,6.Poslije vanmaternične trudnoće bila sam na dvije inseminacije i ništa.
    prošla stimulirani IVF u 3mj,nažalost nije se primilo i sad čekam IVF u 07mj,ali zeza me spotting
    Nemaš se razloga ljutiti,ovdje trebaju paliti samo dobre vibre

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sory ali kratka sam sa živcima i kada sam pročita tvoj post kao da mi je netko opalio pljusku, bila sam razočarana i očiju punih suza. No dakle, zaboravimo, AMH mi je 3,0 što je jako nisko pa bi inseminacija trebala biti u blago stimuliranom ciklusu a ne u prirodnom jer nemam baš previše vremena s obzirom na tako niski hormon. Ovo mi je prvi pokušaj ali mislim da nemam neke šanse jer je uzrok steriliteta nepoznat, a patimo se već 5 godina. prvo dijete smo začeli iz prve što bi se reklo...
    Posljednje uređivanje od DaKa : 06.06.2013. at 11:59

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ksena, i AIH se računa pod stimulirane ako ide Klomifen, barem mislim (?). Druga stvar, znamo kako su neki doktori škrti s informacijama, ni ja sama na početku nisam znala gdje mi je glava a gdje rep.
    I na kraju, meni se čini da ni oni nisu sigurni što će kod DaKe raditi jer ima nizak AMH, a prvi joj je postupak pa ne znaju kako će reagirati. Ako bude 1 ili 2 folikula vjerojatno AIH (ako je spermiogram ok), a ako ih bude više IVF.
    DaKa, na pravom si mjestu, što više se informiraj i pitaj doktore sve što te muči. I, naravno, sretno!
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 06.06.2013. at 13:08

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

DaKa pozdrav
    Jaooo kao da vidim sebe kad sam tanka sa živcima !!! ne se sekirat - to ti je baza svega ovoga - a pogotovo ne se sekirat na nekoga tko ti piše nešto što ne kužiš....
    Zato smo ovdje da pomognemo....mislim da je Ksena htjela reći da je šteta da se "filaš" Klomifenom i Menopurom i naprave ti inseminaciju - to i ja mislim. Uz takav protokol je bolje odraditi IVF jer u slučaju da dobro odreagiraš - možeš dobiti više jaj. stanica i možda i embrija. Ako te stimuliraju pišu ti to kao stimulirani postupak potrošen, a samo je inseminacija odrađena.
    Javi što je bilo na prvoj folikulometriji i pitaj ih za vrijeme pregleda koliko ima folikula i koje veličine....naravno ako to želiš
    Pitaj ovdje sve što te zanima, ako nemaš iskustva - ako ne želiš javno - možeš pitati i određene forumašice na PP...
    Uglavnom sretno i da se što prije zaokružiš

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Daka dobro nam došla.
    Svakako je "šteta" da tako napišem potrošiti stimulirani postupak na inseminacije (AIH). Uz par menopura i jeftine klomifene, to se svakako ne bi trebalo brojati u "pravi" stimulirani postupak a sada kao što možda i znaš imamo pravo samo na 4 takva po novom zakonu. To je Ksena pretpostavljam htjela napisati.
    Naravno da pacijenti ne mogu i nisu sretni s takvim mogućnostima, štedi se gdje se stigne, pa onda kad već ideš u stimulirani postupak, na tvome bih mjestu ipak tražila da se radi punkcija folikula i oplodnja izvan tijela, tj IVF/ICSI postupak. Pusti inseminacije, jako je mali postotak uspješnosti istih i kad si već pod lijekovima, pričaj s dr i traži ono što će ti realno povećati šanse za trudnoću. Jer ovaj će ti postupak sigurno brojati u jedan od četiri na koja imaš pravo (stimuliranih). Uz dva prirodna postupka, imaš pravo na ukupno 6 postupaka i na žalost tu će ti se vrata svih državnih klinika zatvoriti.
    Sad samo polako dalje, čitaj i dalje forum jer ćeš naići na više nego korisne informacije. I u dobrim si rukama, i mi imamo jednog ljepotana iz Vg. Sretno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Konfuzija od kad se to AIH računa pod stimulirane ako je s klomifenom?
    U zakonu koliko se sjećam ne piše ništa o tome?
    DaKa nije razlika samo u tome gdje se spajaju j.s. i spermiji, IVF je malo kompliciraniji jer se izvlače j.s. iz jajnika tj. punktiraju...
    isto tako može biti i opasno raditi AIH ili inseminaciju ako žena dobro odreagira i ima više od 3 folikula jer se ne može kontrolirati koliko će se njih oploditi pa može završiti sa trojčekima, četvorkama...zato tu treba biti posebno oprezan

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala na podršci Konfuziji i ostalima. I ja mislim da tek kada se vidi broj folikula dr. odlučuje što dalje, jer ako ih je previše nesmije ići inseminacija zbog moguće višeplodne trudnoće. Barem su meni tako rekli. A što se tiče nalaza i moji i muževi su svi OK i zato dr.predlažu prvo inseminaciju. Ako sam ja dobro shvatila imam pravo na teret HZZO-a 2 pokušaja inseminacije i 4 pokušaja in vitro oplodnje. Ako sam u krivu ispravite me.
    Posljednje uređivanje od DaKa : 06.06.2013. at 13:35

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

4 pokušaja inseminacije, 4 IVF u stimuliranom i 2 u prirodnom postupku

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija od kad se to AIH računa pod stimulirane ako je s klomifenom?
    U zakonu koliko se sjećam ne piše ništa o tome?
    Rekoh da nisam sigurna, mi nažalost nikada nismo bili za AIH. Ali da Klomifen računaju kao stimulaciju u Vg, to stoji.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mali Mimi, baš tako,a i nigdje u Zakonu ne piše da inseminacija mora biti u potpuno prirodnom ciklusu:

(5) Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:

– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),

– šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

4 pokušaja inseminacije, 4 IVF u stimuliranom i 2 u prirodnom postupku
    Tako sam i ja pročitala u Zakonu o MPO-u, ali neznam zašto mi je dr.rekao 2 pokušaja inseminacije. Možda se zabunio

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa vidim da i drugi spominju to pa mi nije jasno jel to onda Vinogradska broji u stimulirani IVF ako se koriste klomići + par menopura za AIH?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Onda ti je najbolje pitati dr da li će ti u slučaju inseminacije (ako će se raditi) ista biti uračunata u stimulirani postupak. Jer tumačenje HZZOa bilo je da se već sama upotreba lijekova menopur/gonal računa kao stimulirani postupak, koje spominješ da ćeš sada dobiti.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

(5) Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:

– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),

– šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu.

NN 86/12. Eto. Mimi je bila u pravu. (A ja ne čitam prethodne postove. )
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 06.06.2013. at 13:46

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Onda ti je najbolje pitati dr da li će ti u slučaju inseminacije (ako će se raditi) ista biti uračunata u stimulirani postupak. Jer tumačenje HZZOa bilo je da se već sama upotreba lijekova menopur/gonal računa kao stimulirani postupak, koje spominješ da ćeš sada dobiti.
    Ova odredba je bila vezana za prošli zakon kad smo imali pravo kao na 6 stimuliranih postupaka (vezano uz gonale i menopure) a dali je to još uvijek na snazi budući da se zakon ipak promjenio?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto, sad kad smo se svi informirali ispada da nitko nije pametniji. Ja i dalje mislim da ce Daki radit Ivf. A to sto je osjetljiva, ah pobogu... svi smo bili na pocetku, nije ovo vrtic pa da samo sibamo vibrice i skacemo, mogli bi ovdje svi skupa nesto i naucit.

I daka, ja bih na tvom mjestu trazila jasno objasnjenje kako ce ti racunati postupak ako ti uz menopure budu radili aih. Mos se ljutit koliko hoces, ali to ti je zasad od svih postova najveca podrska! Jer ako ispucas na aih pravo na 4 stimulirana, jao si ga i tebi i svim buducim curama koje ovdje budu samo trazile podsku!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Računati inseminaciju u blago stimuliranom ciklusu u stimulirani IVF bi bio nonsense, to je miješanje krušaka i jabuka.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa jesmo li sigurni da se to nece dogoditi?

Daka, jesi radila hsg?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pa vidim da i drugi spominju to pa mi nije jasno jel to onda Vinogradska broji u stimulirani IVF ako se koriste klomići + par menopura za AIH?
    Mislim da ne, za AIH se nigdje u zakonu ne spominje stimulirani ciklus ili prirodni. Po meni se moj možebitni AIH ovaj mjesec nemože ubrojiti u IVF stimulirani jer sam si te klomiće ionako sama kupila, nisu na teret HZZO-a.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Računati inseminaciju u blago stimuliranom ciklusu u stimulirani IVF bi bio nonsense, to je miješanje krušaka i jabuka.
    U potpunosti potpisujem. Tako je.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jesmo li sigurni da se to nece dogoditi?

Daka, jesi radila hsg?
    Da jajovodi obostrano prohodni, zato se prvo i preporuča inseminacija, a tek ako ne bude uspjeha IVF.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj DaKa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ne, za AIH se nigdje u zakonu ne spominje stimulirani ciklus ili prirodni. Po meni se moj možebitni AIH ovaj mjesec nemože ubrojiti u IVF stimulirani jer sam si te klomiće ionako sama kupila, nisu na teret HZZO-a.
    Tako su te uputili da si sama kupiš ili... ? Menopure ćeš onda isto sama nabaviti? Je li to uobičajena praksa kod inseminacija?

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Draga DaKa , nemoj se zamarati sa niskim AMH-om , to zaista nije mjerilo, treba se sve posložiti da bi bilo rezultata, kada bi neki od lječnika gledali stalno u hormonske vrijednosti onda ni nebi bilo dječice. Da naši lječnici sve znaju onda bi svaka od nas imala barem po dvoje djece, no nažalost njihovo znanje nije baš tako veliko, prije bih rekla da je to igra na sreću a što će ti i reći svaki pošteni doktor.Prošvrljaj po forumima pa ćeš vidjeti da su žene koje su bile otpisane na kraju svega rodile i začele na najprirodniji način. Meni su rekli da nemrem proizvesti ni j.s. a eto ja ih proizvodim, možda se baš dogodi da jedna od njih bude ona prava.
    No i ako živite u stresu i stalnoj jurnjavi kao i večina nas onda ti i to može biti jedan od problema.LJepi podrav

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Kako kome, žao mi je ali nisam se mogla suzdržati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •