ja sam bila u 03mj i pila duphastone,andol 100,folacin,decortin i utrogestane
ja sam bila u 03mj i pila duphastone,andol 100,folacin,decortin i utrogestane
ja sam također bila koristila utrogestane u svakom postupku..
Lijepo. Kad sam bila kod privatnika uvijek sam bila otpuštena uz Utrogestane. U Vg sam dobila samo Duphastone. Vidim da tamo ipak daju Utrogestane. U čemu je kvaka?
amazonka, mikroniziranom, prirodnom progesteronu (Utrogestan, Crinone gel) obično se daje prednost u odnosu na sintetske gestagene (Duphaston) u humanoj reprodukciji:
http://www.hdgo.hr/Default.aspx?sifraStranica=522
Ja sam nakon inseminacija dobila Duphaston a ne Utrogestan, trebam li se brinuti?
ljube, hvala. Sve mi je to već odavno jasno. Samo sam pitala, onako.
DaKa, ti ne trebaš brinuti.
OK
Tja. Ja ga dobijem a nemam PCOS. Ne znaju valjda više što bi sa mnom.
Ja nemam PCOS, a isto sam u 03mj na postupku dobila decortin,kao i sve cure koje su bile u postupku u 03mj
kad terapiju daje dr. T onda je to samo duphastona i folna, kada terapiju daje dr. G onda je to i andol i decortin i duphaston i folna i crinone gel
Posljednje uređivanje od doanna : 24.06.2013. at 10:31
Nije baš tako. I meni je terapiju dao dr. T. Decortin, Andol, Folicin, Duphaston, Crinone i Clexane.
Cure imam pitanje : u 07 mj sam na u stimuliranom IVF-u,da li da nastavim piti čaj od vrkute i zdravca ,ili je bolje da sa tim prestanem za vrijeme stimulacije?
Decortin, Andol, Duphaston, Folacin i Crinone gel su valjda postali uobičajena terapija, i ja sam isto dobila u zadnjem postupku. Decortin se ne daje samo u slučaju pcos, ja ga nemam, to je u biti skupina kortikosteroida i endokrinologinja mi je objasnila da se u inozemstvu oni već odavno daju u tako malim dozama jer pomažu jačanju imuniteta. Iako, kako mi je frendica na VV ostala trudna iz prvog pokušaja bez ikakve terapije osim utrića, mislim da slijedeći put ni neću ništa od svega toga koristiti osim utrića/duphastona i folacina.
ja sam oba puta zatrudnila samo uz utriće. kad sam došla na prvi pregled u drugoj trudnoći baš u Vg bolnicu, stariji dr se čudio zašto uzimam i utrogestane (nije s MPO odjela). Očito ima neslaganja i oko osnovnog lijeka, na kraju mislim da zapravo i nije presudno uzimanje istih. bitnije je sve ono prije toga. ali opet ako doktori tako napišu, pitajte i raspravite to s njima, pacijent ima pravo znati za što služi koji lijek.
a ovo za čajeve tek - mislim da ti doktori ne vole takva pitanja, barem sam ja tako nešto slično pitala jednom i više - nikad.
Nisam se javljala od inseminacije - dva tjedna. Danas vadila betu -140. Ne mogu vjerovati. Ali osjećam bolove u donjem dijelu leđa i u trbuhu baš kao kad pred mengu. To me malo brine jer bi danas trebala dobiti. Može neki savjet, vaša iskustva, da me malo smiri.
DaKa danas je 14i dan od inseminacije? beta je jako lijepa, ponovi za 2 dana. grcevi neka te ne brinu, imale su ih mnoge. i cestitam!![]()
Bubekica hvala na savjetu
Daka čestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm![]()
Betu ponavljam u ponedjeljak pošto je sada vikend, sada mi je još veća neizvjesnost da li raste i da slučajno ne procurim sad kad je prva beta pozitivna. Ni sama ne mogu vjerovati da sam ova dva tjedna preživjela bez sekirancije. Tek danas kad je došao nalaz ruke su mi počele drhtati, još nisam došla k sebi. Jučer sam napravila dva testića, ona što dodju gratis sa lh trakicama. Jedan sam morala dva puta staviti u čašicu sa urinom jer prvi put nisam dovoljno natopila i pokazao je svjetlu drugu crticu. Drugi je tek nakon 7 minuta pokazao jedva vidljivu drugu crticu. Mislila sam da sam ih krivo napravila i nisam se nešto previše nadala. Posljepodne kad sam ih ponovo pogledala crtice su se dosta vidjele. Jutros me bilo strah ponoviti i uvjeravala sam sebe da ti testovi ne mogu biti točni kad ono, iznenađenje. Oprostite što dužim ali tako sam uzbuđena, a ne želim, još nikome ništa reći dok ne vidim betu u ponedjeljak. Nadam se da će rasti. Čini li vam se da je možda prevelika?
nije prevelika, DaKa. a grčevi nek te ne brinu - simptomi trudnoće se i ne razlikuju previše od PMS-a. čestitam!
budući da kod nas ne šalju na testove vezane za trombofiliju, NKC i ostalu ekipu osim kad dođe do nekoliko spontanih ili bezbroj neuspješnih transfera, sve ću progutati što mi daju, samo da uspije.
uostalom jeftinije je njima, a i meni jednostavnije, uzimati 14 dana aspirin i kortikosteroide nego raditi testove na APA,ANA,CTLs,ATA,LAC,Anti DNA protutijela, antispermalna antitijela, antiovarijska antitijela, NKC, trobofiliju etc. i povlačiti se po laboratorijima, kao da mi nisu do sad izvadili dovoljno krvi
znam slučaj žene koja se mučila sa stimulacijama i neuspješnim transferima, sve dok se nije sama izborila za testove, tada je ispalo da ima trombofiliju i povišeni NKC, ništa što andol (kasnije heparin) i kortik. ne bi mogli riješiti ... i uspjelo je od prve.
nama se ovdje servira na pladnju i ne znam zašto gunđate oko toga..trebale bi biti sretne.
često uz pcos ide trombofilija, pa zato kortiće prepisuju pcofkama već u prvom ciklusu stim., a i ženama s više neuspješnih transfera ili onima ''bez dijagnoze'', jer se iza toga često skriva problem imunologije
mislim da imate generalno krivi stav - nije bitno ono prije transfera (tu ima zilijon faktora na koje liječnici ne mogu utjecati, pa nisu oni babe vračare da znaju jel ćemo bolje reagirati na 1 gonal ili 2) bitno je naše tijelo poslije transfera - hoće li napasti zametak kao strano tijelo ili ga prigrliti i jeli došlo do normalnog sjedinjenja genetskog materijala u zametku ili je falš pa se neće razvijati..
a na to nitko od nas ne može utjecati...samo sreća
doktori su tu da nam pomognu proizvesti js i da ih oplode..a sad jel ih je 15 ili 5 isto je lutrija... dovoljna je samo jedna, ako se zvijezde poslože
zato mi sva mambo đambo gunđanja ovdje oko puregona i gonala idu na živce. ionak je svejedno kaj su vam dali, jedno i drugo je FOLITROPIN.
Hvala ..... Još samo da sve dobro završi.
Daka odlično, čestitam. ne sjećam se koga zapravo pamtim da je zatrudnio iz inseminacije, kolika je vjerojatnost mala. nama nikada nije uspjela. sretno dalje!
Cure,koju dozu Decortina vam daju?
Naravno theorema, svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje, ali se meni hematologica uhvatila za glavu kad sam joj u 29 tt rekla da sam od transfera na andolu 100. Ako postoje indikacije, a što se ne zna bez provedenih pretraga koje si sama nabrojala, od pozitivne bete ide heparin i njegove inačice no ako ti pretrage nitko nije dao do prije transfera teško da će ti ih dati raditi nakon pozitivne bete. Na preporuku spomenute hematologice ja sam na fragminu od 29 tt zbog tog andola kojega mi nitko nije htio ranije ukinuti, a nakon tad odrađenih pretraga, strogog mirovanja i obiteljske anamneze, ali ni andol 100 nije dobro piti bez indikacija kao uostalom niti jedan drugi lijek.
Moja beta porasla na 440. Sada čekamo prvi ultrazvuk.
bravo DaKa!
sretno na uz!
jesi bila danas gore na odjelu?
Eto, tko bi rekao s tako niskim AMH... DaKa, you lucky dog, možeš sad i loto otići odigrati..![]()
Hvala vam cure od srca, želim vam svima da uspijete što prije u svojim postupcima.
Ja ni sama još ne vjerujem, nemam još neki osjećaj da sam trudna, osim što sam stalno umorna, vrti mi se u glavi i već sada ne mogu obući ni jedne hlače.
cure, jel znate kad je koji doktor na godišnjem sad kroz 7. - 8. mjesec?
mislim da je dr. T. na godišnjem
ako netko ide u Vg, može pliz pitati kad je Grbavac na godišnjem....hvala!!!!
ja sam bila prije par dana,bili su dr. Kuna i Bolanča
ja sam danas bila na folikulometriji,bio je dr.Grbavac
uopće ne reagiram na stimulaciju,nešto sitno i jedan folikul 11mm,a uz sve to i cista se napravila
![]()
dazler,
kakvu stimulaciju imaš?
je li isto bilo i prošli put?
prošli put je bilo 4 folikula,izvadili su 3 jer je jedan bio nepravilnog oblika. Od ta 3,1 su odlučili ne dati oplođivati jer im je bio prevelik.Preostala dva su postala super osmostanična,ali nisu se primili
stimulacija od 2.dana ciklusa po 3 menopura
Posljednje uređivanje od dazler : 12.07.2013. at 13:12
Što su rekli, hoće li ti pojačati stimulaciju, ubaciti koji gonal možda?
Ne kužim kako se to odlučuje ne punktirati folikul i ne oploditi JS?! Bemu miša, ako ih imam samo 4, hoću da se punktira i oplodi sve. Drugo je kad ih imaš 20, pa možemo birati.
dazler, nisam te skužila, jesi li i prošli put bila na menopurima? Ja sam u 9. mjesecu na stimulaciji, bila sam na jednoj sa menopurima i nije bila dobra reakcija, pa se nadam da mi ovaj put neće dati menopure