Stranica 69 od 80 PrviPrvi ... 1959676869707179 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,401 do 3,450 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja sam bila u 03mj i pila duphastone,andol 100,folacin,decortin i utrogestane

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam također bila koristila utrogestane u svakom postupku..

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Lijepo. Kad sam bila kod privatnika uvijek sam bila otpuštena uz Utrogestane. U Vg sam dobila samo Duphastone. Vidim da tamo ipak daju Utrogestane. U čemu je kvaka?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

amazonka, mikroniziranom, prirodnom progesteronu (Utrogestan, Crinone gel) obično se daje prednost u odnosu na sintetske gestagene (Duphaston) u humanoj reprodukciji:

http://www.hdgo.hr/Default.aspx?sifraStranica=522

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja sam nakon inseminacija dobila Duphaston a ne Utrogestan, trebam li se brinuti?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj DaKa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nakon inseminacija dobila Duphaston a ne Utrogestan, trebam li se brinuti?
    ne, kod inseminacije funkcija zutog tijela (koje luci progesteron) nije narusena.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ljube, hvala. Sve mi je to već odavno jasno. Samo sam pitala, onako.
    DaKa, ti ne trebaš brinuti.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

OK

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

decortin ide pcofkama

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tja. Ja ga dobijem a nemam PCOS. Ne znaju valjda više što bi sa mnom.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja nemam PCOS, a isto sam u 03mj na postupku dobila decortin,kao i sve cure koje su bile u postupku u 03mj

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

kad terapiju daje dr. T onda je to samo duphastona i folna, kada terapiju daje dr. G onda je to i andol i decortin i duphaston i folna i crinone gel
    Posljednje uređivanje od doanna : 24.06.2013. at 10:31

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    kad terapiju daje dr. T onda je to samo duphastona i folna, kada terapiju daje dr. G onda je to i andol i decortin i duphaston i folna i crinone gel
    Meni je terapiju dao dr. T. Znači to je to.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nije baš tako. I meni je terapiju dao dr. T. Decortin, Andol, Folicin, Duphaston, Crinone i Clexane.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Nije baš tako. I meni je terapiju dao dr. T. Decortin, Andol, Folicin, Duphaston, Crinone i Clexane.
    da naravno da ne mora biti baš tako, ali kod mene je bilo, čak i kod AIH-a

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure imam pitanje : u 07 mj sam na u stimuliranom IVF-u,da li da nastavim piti čaj od vrkute i zdravca ,ili je bolje da sa tim prestanem za vrijeme stimulacije?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Decortin, Andol, Duphaston, Folacin i Crinone gel su valjda postali uobičajena terapija, i ja sam isto dobila u zadnjem postupku. Decortin se ne daje samo u slučaju pcos, ja ga nemam, to je u biti skupina kortikosteroida i endokrinologinja mi je objasnila da se u inozemstvu oni već odavno daju u tako malim dozama jer pomažu jačanju imuniteta. Iako, kako mi je frendica na VV ostala trudna iz prvog pokušaja bez ikakve terapije osim utrića, mislim da slijedeći put ni neću ništa od svega toga koristiti osim utrića/duphastona i folacina.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam oba puta zatrudnila samo uz utriće. kad sam došla na prvi pregled u drugoj trudnoći baš u Vg bolnicu, stariji dr se čudio zašto uzimam i utrogestane (nije s MPO odjela). Očito ima neslaganja i oko osnovnog lijeka, na kraju mislim da zapravo i nije presudno uzimanje istih. bitnije je sve ono prije toga. ali opet ako doktori tako napišu, pitajte i raspravite to s njima, pacijent ima pravo znati za što služi koji lijek.
    a ovo za čajeve tek - mislim da ti doktori ne vole takva pitanja, barem sam ja tako nešto slično pitala jednom i više - nikad.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nisam se javljala od inseminacije - dva tjedna. Danas vadila betu -140. Ne mogu vjerovati. Ali osjećam bolove u donjem dijelu leđa i u trbuhu baš kao kad pred mengu. To me malo brine jer bi danas trebala dobiti. Može neki savjet, vaša iskustva, da me malo smiri.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

DaKa danas je 14i dan od inseminacije? beta je jako lijepa, ponovi za 2 dana. grcevi neka te ne brinu, imale su ih mnoge. i cestitam!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj dazler prvotno napisa Vidi poruku
    Cure imam pitanje : u 07 mj sam na u stimuliranom IVF-u,da li da nastavim piti čaj od vrkute i zdravca ,ili je bolje da sa tim prestanem za vrijeme stimulacije?
    nikakvi cajevi uz stimulaciju.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

DaKa lijepa vijest!

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bubekica hvala na savjetu
    Daka čestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Betu ponavljam u ponedjeljak pošto je sada vikend, sada mi je još veća neizvjesnost da li raste i da slučajno ne procurim sad kad je prva beta pozitivna. Ni sama ne mogu vjerovati da sam ova dva tjedna preživjela bez sekirancije. Tek danas kad je došao nalaz ruke su mi počele drhtati, još nisam došla k sebi. Jučer sam napravila dva testića, ona što dodju gratis sa lh trakicama. Jedan sam morala dva puta staviti u čašicu sa urinom jer prvi put nisam dovoljno natopila i pokazao je svjetlu drugu crticu. Drugi je tek nakon 7 minuta pokazao jedva vidljivu drugu crticu. Mislila sam da sam ih krivo napravila i nisam se nešto previše nadala. Posljepodne kad sam ih ponovo pogledala crtice su se dosta vidjele. Jutros me bilo strah ponoviti i uvjeravala sam sebe da ti testovi ne mogu biti točni kad ono, iznenađenje. Oprostite što dužim ali tako sam uzbuđena, a ne želim, još nikome ništa reći dok ne vidim betu u ponedjeljak. Nadam se da će rasti. Čini li vam se da je možda prevelika?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nije prevelika, DaKa. a grčevi nek te ne brinu - simptomi trudnoće se i ne razlikuju previše od PMS-a. čestitam!

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

budući da kod nas ne šalju na testove vezane za trombofiliju, NKC i ostalu ekipu osim kad dođe do nekoliko spontanih ili bezbroj neuspješnih transfera, sve ću progutati što mi daju, samo da uspije.
    uostalom jeftinije je njima, a i meni jednostavnije, uzimati 14 dana aspirin i kortikosteroide nego raditi testove na APA,ANA,CTLs,ATA,LAC,Anti DNA protutijela, antispermalna antitijela, antiovarijska antitijela, NKC, trobofiliju etc. i povlačiti se po laboratorijima, kao da mi nisu do sad izvadili dovoljno krvi

znam slučaj žene koja se mučila sa stimulacijama i neuspješnim transferima, sve dok se nije sama izborila za testove, tada je ispalo da ima trombofiliju i povišeni NKC, ništa što andol (kasnije heparin) i kortik. ne bi mogli riješiti ... i uspjelo je od prve.

nama se ovdje servira na pladnju i ne znam zašto gunđate oko toga..trebale bi biti sretne.

često uz pcos ide trombofilija, pa zato kortiće prepisuju pcofkama već u prvom ciklusu stim., a i ženama s više neuspješnih transfera ili onima ''bez dijagnoze'', jer se iza toga često skriva problem imunologije

mislim da imate generalno krivi stav - nije bitno ono prije transfera (tu ima zilijon faktora na koje liječnici ne mogu utjecati, pa nisu oni babe vračare da znaju jel ćemo bolje reagirati na 1 gonal ili 2) bitno je naše tijelo poslije transfera - hoće li napasti zametak kao strano tijelo ili ga prigrliti i jeli došlo do normalnog sjedinjenja genetskog materijala u zametku ili je falš pa se neće razvijati..
    a na to nitko od nas ne može utjecati...samo sreća
    doktori su tu da nam pomognu proizvesti js i da ih oplode..a sad jel ih je 15 ili 5 isto je lutrija... dovoljna je samo jedna, ako se zvijezde poslože
    zato mi sva mambo đambo gunđanja ovdje oko puregona i gonala idu na živce. ionak je svejedno kaj su vam dali, jedno i drugo je FOLITROPIN.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala ..... Još samo da sve dobro završi.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Daka odlično, čestitam. ne sjećam se koga zapravo pamtim da je zatrudnio iz inseminacije, kolika je vjerojatnost mala. nama nikada nije uspjela. sretno dalje!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,koju dozu Decortina vam daju?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj theorema prvotno napisa Vidi poruku
    budući da kod nas ne šalju na testove vezane za trombofiliju, NKC i ostalu ekipu osim kad dođe do nekoliko spontanih ili bezbroj neuspješnih transfera, sve ću progutati što mi daju, samo da uspije.
    uostalom jeftinije je njima, a i meni jednostavnije, uzimati 14 dana aspirin i kortikosteroide nego raditi testove na APA,ANA,CTLs,ATA,LAC,Anti DNA protutijela, antispermalna antitijela, antiovarijska antitijela, NKC, trobofiliju etc. i povlačiti se po laboratorijima, kao da mi nisu do sad izvadili dovoljno krvi

znam slučaj žene koja se mučila sa stimulacijama i neuspješnim transferima, sve dok se nije sama izborila za testove, tada je ispalo da ima trombofiliju i povišeni NKC, ništa što andol (kasnije heparin) i kortik. ne bi mogli riješiti ... i uspjelo je od prve.

nama se ovdje servira na pladnju i ne znam zašto gunđate oko toga..trebale bi biti sretne.

često uz pcos ide trombofilija, pa zato kortiće prepisuju pcofkama već u prvom ciklusu stim., a i ženama s više neuspješnih transfera ili onima ''bez dijagnoze'', jer se iza toga često skriva problem imunologije

mislim da imate generalno krivi stav - nije bitno ono prije transfera (tu ima zilijon faktora na koje liječnici ne mogu utjecati, pa nisu oni babe vračare da znaju jel ćemo bolje reagirati na 1 gonal ili 2) bitno je naše tijelo poslije transfera - hoće li napasti zametak kao strano tijelo ili ga prigrliti i jeli došlo do normalnog sjedinjenja genetskog materijala u zametku ili je falš pa se neće razvijati..
    doktori su tu da nam pomognu proizvesti js i da ih oplode..a sad jel ih je 15 ili 5 isto je lutrija... dovoljna je samo jedna, ako se zvijezde poslože
    zato mi sva mambo đambo gunđanja ovdje oko puregona i gonala idu na živce. ionak je svejedno kaj su vam dali, jedno i drugo je FOLITROPIN.
    Theorema,

možeš li mi navesti imena ovih pretraga iz tvog posta. Gore sam ih podvukla.

Hvala

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj theorema prvotno napisa Vidi poruku

Naravno theorema, svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje, ali se meni hematologica uhvatila za glavu kad sam joj u 29 tt rekla da sam od transfera na andolu 100. Ako postoje indikacije, a što se ne zna bez provedenih pretraga koje si sama nabrojala, od pozitivne bete ide heparin i njegove inačice no ako ti pretrage nitko nije dao do prije transfera teško da će ti ih dati raditi nakon pozitivne bete. Na preporuku spomenute hematologice ja sam na fragminu od 29 tt zbog tog andola kojega mi nitko nije htio ranije ukinuti, a nakon tad odrađenih pretraga, strogog mirovanja i obiteljske anamneze, ali ni andol 100 nije dobro piti bez indikacija kao uostalom niti jedan drugi lijek.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Moja beta porasla na 440. Sada čekamo prvi ultrazvuk.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

bravo DaKa!

sretno na uz!

jesi bila danas gore na odjelu?

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

daaaaaaakaaaaaaa jeeeeeeeeeeeeeee

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Eto, tko bi rekao s tako niskim AMH... DaKa, you lucky dog, možeš sad i loto otići odigrati..

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    bravo DaKa!

sretno na uz!

jesi bila danas gore na odjelu?
    Ne, betu sam vadila kod sebe u bolnici. Nisam iz zg. Idem na ultrazvuk u vg.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala vam cure od srca, želim vam svima da uspijete što prije u svojim postupcima.
    Ja ni sama još ne vjerujem, nemam još neki osjećaj da sam trudna, osim što sam stalno umorna, vrti mi se u glavi i već sada ne mogu obući ni jedne hlače.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

cure, jel znate kad je koji doktor na godišnjem sad kroz 7. - 8. mjesec?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mislim da je dr. T. na godišnjem

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ako netko ide u Vg, može pliz pitati kad je Grbavac na godišnjem....hvala!!!!

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja sam bila prije par dana,bili su dr. Kuna i Bolanča

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja sam danas bila na folikulometriji,bio je dr.Grbavac

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

i jucer je on radio

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

uopće ne reagiram na stimulaciju,nešto sitno i jedan folikul 11mm,a uz sve to i cista se napravila

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dazler,
    kakvu stimulaciju imaš?
    je li isto bilo i prošli put?

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

prošli put je bilo 4 folikula,izvadili su 3 jer je jedan bio nepravilnog oblika. Od ta 3,1 su odlučili ne dati oplođivati jer im je bio prevelik.Preostala dva su postala super osmostanična,ali nisu se primili
    stimulacija od 2.dana ciklusa po 3 menopura
    Posljednje uređivanje od dazler : 12.07.2013. at 13:12

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Što su rekli, hoće li ti pojačati stimulaciju, ubaciti koji gonal možda?
    Ne kužim kako se to odlučuje ne punktirati folikul i ne oploditi JS?! Bemu miša, ako ih imam samo 4, hoću da se punktira i oplodi sve. Drugo je kad ih imaš 20, pa možemo birati.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

dazler, nisam te skužila, jesi li i prošli put bila na menopurima? Ja sam u 9. mjesecu na stimulaciji, bila sam na jednoj sa menopurima i nije bila dobra reakcija, pa se nadam da mi ovaj put neće dati menopure

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Što su rekli, hoće li ti pojačati stimulaciju, ubaciti koji gonal možda?
    Ne kužim kako se to odlučuje ne punktirati folikul i ne oploditi JS?! Bemu miša, ako ih imam samo 4, hoću da se punktira i oplodi sve. Drugo je kad ih imaš 20, pa možemo birati.
    Slažem se!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •