Bab baš mi je žao
svim čekalicama šaljem pozitivne vibre ~~~~~~~~~~~~~~
za pozitivne bete
žao mi je Bab , samo hrabro, tebe tvoja beba čeka negdje!
svim čekalicama želim svu sreću svijeta i šaljem brdo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i pusa!
Cure čitam nešto pa sam našla na termin dilatacija cerviksa kod ET. Ako netko od vas zna, može please objašnjenje na što se to odnosi i radi li se redovito na našim embrio transferima? Kužim da se radi nešto o širenju cerviksa, ali ne kužim baš točno. Mislim, kad sam gore na stolu, ne kužim što se točno dolje događa. Kako uvode kateter u cerviks? Znam da je meni stavio ono metalno čime otvori ulaz u rodnicu, ali mislim da je u sam cerviks išao samo kateterom, nisam skužila da ga je nečim širio... sori ako je bedasto pitanje, možda netko zna više...![]()
pirica, držim naaaaajveeeeećeeeee fige da ono nije bila evaporacijska
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
o hebemu miša...
baš mi je žao... i mrzim tu riječ...tolko sam ju puta već vidjela da mi je zlo od nje
sad mali odmor pa u novu borbu...da nam mala L. dobije bracu ili seku !!!
hvala cure
zvat ću dr. oko 13, pa ćemo vidit šta i kako dalje
Cure, jel bi bilo prerano da sutra vadim betu 12dnt? Bio je transfer dvodnevnog 4-staničnog embrija. Imam sve znakove vještice (kao i inače svaki mjesec) pa bih se htjela poštedjeti iščekivanja preko vikenda. Ionako sam već napravila plan za dalje pa bih samo to htjela sutra potvrditi
seka35 sve najbolje za tvoj rođenadan.nadam se da ćeš se moći opustit i barem na koji tren zaboravit na mengu,bolne grudi,bolove u glavi.....
sretnoooo
HVALA PUno VEDRE! GLAVA ME VISE NE BOLI ,GRUDI NISU VISE BOLNE ,ZA SADA NISTA ,A DA NE MISLI COVJEK TO JE PROSTO NEMOGUCA MISIJA.
znam znam sve mi je jasno,ali ja tako malo zavaravam samu sebe,pa pokušavam i tebe![]()
Prijavljujem danas 6dnt3d(2 embrija jedan 6 drugi 8 stanični)
Zasad opuštena , malo boluckaju grudi, i pikanje u matrenici ....
Nadam se najboljem....
Pozdrav svim čekalicama
Cure,eto i mene da dijelmo ove mukice i skratimo jedna drugoj išćekivanje!
Mi smo se vratili s postupka (zamrznute j.s), od 3 odmrznute, 2 su se oplodile i vračene su 3. dan-Transver je bio 15.02. Ovo nam je drugi zaredom postupaks odmrznutim! Čitam ove postove "Neću nikad više pravit test prije bete" i kidam se od smijeha...to me tako podsjeti na mene PRIJE svakog postupka, a evo 3.dpt, već o njemu razmišljam!
Cure, puno sreće vam želim, da vam vrijeme što prije prođe i da veljača bude plodna!
Ja sam potpuno neuracunljiva....usla u 9-i dan nakon transfera....
imam sve simptome pms-a pomnozene s tri
Svaki cas cekam da procurim, cak mi je i bazalna danas malo pala bez obzira na Utrogestan
Bojim se nadati a ne mogu prestati.
Jako sam se razocarala kad sam skuzila da moj muz nema pojma kolikoj otprilike beti se nadamo ako ju docekamo pa me zanima koliko su vasi muzevi u sve to skupa upuceni? Je li uobicajeno da se oni toliko manje od nas interesiraju i znaju?
Meni je tim vise tesko jer je on jedina osoba koja zna za sve ovo, a ja prolazim sve ovo potpuno sama. On radi danju, ja radim nocu, doma imamo posla preko glave i ja doslovce na dan ne progovorim pet recenica jer nemam s kime![]()
pa naravno da ti muž ne zna koliku betu očekivati, ne znaju ni mnoge cure ovdje, što je normalno... muževi najčešće nisu potpora u obliku hodajućih MPO enciklopedija, ali su karika bez kojih bi se ovo sve doslovno srušilo i bez kojih naš put najčešće ne bi imao smisla... uputite ih koliko treba, potaknite da nauče baratati osnovnim pojmovima iz MPO-a, naučite ih što u zakonu ne valjala i zašto smo krivi jer živimo u RH, tražite od njih potporu kad vam treba, ali im je isto tako dajte .... jer ovaj naš put nije ni njima lagan!
Ja ću potpisati ksenu.
Muževi nemaju ni potrebu znati sve detalje jer ih obično žene pamte, rijetki su parovi kod kojih je obrnuto.
A nije im lako, iako oni ne dobivaju hormone i ne idu na punkcije. Stres i strah se dijeli, a ponekad je možda i teže biti strana koja ne može ništa konkretno učiniti, nego "samo" biti podrška.
ALi Lily, sigurna sam da kad vam beta bude pozitivna, TM će naučiti sve o značenju čarobnih brojaka![]()
Lily naučit će, čim smo duže u ovome svi mi više znamo a ja ti želim da budete kratko na ovim stranicama i da čim prije odete na pdf o trudnoći i podizanju dječice.
Ljudi koji su tek krenuli u ove vode čude se kad počnem pričati o ovim stvarima kao kako ja to sve znam, a eto nažalost kad se trudiš oko nečeg što želiš a to izgleda nedostižno i naučiš mnogo toga, no više bih voljela da sam ostalo spontano trudna i da ne znam niš o punkcijama, transferima, nervoznim iščekivanjima bete, operacijama i svim "radostima" što ih neplodnost donosi
evo prolazi i 11 dan ,nista posebno se ne desava ,grudi niszu vise osjetljive ,nista ne boli ,pa sam malo zabrinuta ,jer kako citam sve omaju neke siptome ,a ja nistaa!
znam samo da necu prije datuma raditi nikakv tes ,ako ne dobijem do 23
Seka35, najčešće mi umišljamo tako rane simptome, jer smo u išćekivanju...Osluškujemo svoje tijelo, primjećujemo neke stvari jer smo "ufurane"... Tako da si ti realna i to je pohvalnoJa sam do sada stalno pipkala, mjerila temp. i sve ostalo s čim se samo izluđujemo! I još kad ti kažu ono famoznu "opusti se"
E rekla sam da ovaj put neću, osim ako nešto drastičnone osjetim! Hajde, još ti je par dana...proći će to za čas! Meni je tek 4.dpt! Sretno!
i ja tako mislim da umisljamo ,simptomi su kod svakog razliciti,a kako kazes priblizilo se kraju ,odnsno pocetku...hahh,nadam se...
Znaš što, kladim se da kad bi naši muževi 2 tjedna stalno promatrali, pipkali i osluškivali svoje tijelo, imali bi i oni mučnine, grčeve u maternici itd. hahaha...![]()
ha,ha ...sto samse lijepo nasmijala
meni je dr. rekao da prvo napravim kucni test 23,2, a to je 15-dan od transvera ,pa sad se mislim da prvo tako napravim ili ipak beta?
Joj, nemam pojma, meni su ti testovi katastrofa. Kad se bliži vrijeme bete stalno me izaziva da ga napravim, a onda ne odolim, pa me možeš vidjeti kako ko tele buljim u onaj prazni prozorčić i moždano natjeravam crticu da se pojavi. Kad je nema, onda gledam malo ovako, malo onako, pa iskosa, možda ipak zapazim nešto... uh!
Nisam pametna što da ti kažem, puno cura mi je ovdje odgovorilo na isto to pitanje da je bolje da samo čekam betu jer je ona pouzdana. Stvar je u tome što se ponekad pozitivan test pokaže krivim kad beta bude 0 (ako je npr. biokemijska trudnoća) ili pak više slučajeva sam pročitala ovdje gdje je test danas bio negativan, a beta sutra pozitivna. Ako ne dođe menga, ja bih vadila betu
predloži doktoru probni transfer. i moji su svi bili mučni i dugotrajni, a gladak i brz transfer je zalog za trudnoću.
na zadnjoj punkciji su mi najprije napravili probni transfer, nacrtali sebi put, pa tek onda punkciju.
na transferu su izvadili shemu moje jelte, i progurali kateter KONAČNO bez problema i brzo.
taj je transfer rezultirao mojim potpisom. vjerujem i zbog toga.
na ove 2 strane sam primjetila jako puno dvodnevnih transfera
je li to neka nova praksa ili su se slučajno poklopili?
Hvala Pinky, napravio mi je dr. slijepi transfer i tada u nekoliko navrata prošao do maternice, kako bi upamtio kako. Ne znam je li što zapisao, no definitivno će mi transfer raditi uz pomoć ultrazvuka i punog mjehura (uh! kako ležati nakon toga s punim mjehurom!). Drago mi je to za ultrazvuk, pošto ću vidjeti na ekranu da mrvice stavljaju tamo gdje trebaju ići, pa da ne završe u bespućima mog cerviksa, kao izgleda zadnji put...
Mislim da je uistinu postala neka praksa transfer 2 dan
eto mene opet... i jucer i danas imam nekakav spotingdanas mi je 9dpt... iskreno mislim da ce sutra valjda krenuti m kak se spada...
jel moguce da ne krece kak treba zbog utrica?
ps. samo je beta najbolji pokazatelj... testovi su mucenje...![]()
cure evo i mene napokon na ovoj temi.. dočekala danas svoj transfer.. treći dan od punkcije... tri zametka ocijenjena od vrlo dobrog do odličnog
cure evo i mene napokon na ovoj temivraćena mi danas 3 zametka ocijenjena od vrlo dobrog do odličnog treći dan nakon punkcije..
imala sam 6 stanica....
beta 7.3... primati ću boostere pa neću niti doći u napast raditi betu prije
sada mirujem do utorka i onda od srijede polako na posao..
ako ne dobijem do 23 i necu raditi nikakve testove ,a najvjervatnije cu tad napraviti betu.
mislila sam ujutro napraviti jedan testic ,ali sam definitivno odustala
mi na citu uvijek imamo transfer punog mjehura. moram priznati da mi je to najodvratniji dio cijelog postupka, jer sam freak koji mora piškiti 3x prije nego što pođe na put, a kad sam doma ne sjetim se poć u wc po pola dana, tako da mi je to lokanje vode i stiskanje mjehura uvijek bila muka.
zeena, ja nisam imala nikakvih simptoma trudnoće (osim nemilih vjetrova) a 9dpt su mi počeli menstrualni bolovi i imala sam spotting. otplakala sam postupak, vadila betu 12. dpt (cijelo vrijeme sam imala pravi pms, bolove, cmizdrenje) kad tamo - beta 859.
zato - to može sve biti i super znak, implantacijsko ko kod mene...sretno!
Danas 7dnt: Jučer navečer na trenutke strujanje u grudima na momente i onda val vrućine...Zatim sve pretsne.Jučer cijeli dan imala osjećaj da cu dobiti mensutruaciju non sto me pikalo u metrenici i jajnicima.
Danas skroz suprotno ne osjećam ništa slično onome jučer i da imam vjetrove često pa sad jel to spada u znakove ne znam!
I još sam nešto primjetila stvara mi se dosta sline u ustima...... Grudi su mi blago blago osjetljive danas....
Eto to je to za sad tko zna šta nas čeka s krajem dana))))
Pozzzzz svim curkama
evo da prijavim transfer danas, beta 7.3., vracena dva zametka drugi dan nakon punkcije. meni je to malo neobicno da je transfer vec drugi dan...ali vjerujem doktoru i nadam se najboljem!
hahahahaha! 100%
E cure moje, kako je Pinki rekla, užasavam se tog punog mjehura svaki put! I inaće stalno trčim na wc, a još kad psiha proradi...ja sam ovaj put išla odmah kad sam se digla sa stola, pa se vratila malo odležati! Imala sam osjećaj kao da cu poćet lebdjet sa svojim mjehurom (ko balon s helijem)
I imam jedno pitanje, dr P.mi je rekao da za 5-6 dana uzmem još jedan Brevactid (jednog sam dobila na dan transvera), a u prošlom postupku nakon 7. Jel mi rano sutra ako je 15.02. bio transver? Kad je najbolje?
Mada nije upućeno meni, evo ako može pomoći ...
Ja ti počnem pit jedno 2 sata prije transfera i ne popijem previše, možda 3, 4 čaše tekućine... Odležim na gin. stolu nekih 10-ak min., onda me sestra uputi na mokrenje, a nakon toga me vrati u standardnu proceduru, ležanje nekih pola sata... Sretno!![]()
Posljednje uređivanje od medena8 : 19.02.2011. at 18:10
a ja bi popila 2 litre vode sat prije transfera i jedva čekala 15 min nakon transfera da se popiškim pa legnem nazad.
aslan gdje si bila u postupku?
zanima me gdje ste bile u postupku vi cure kojima su vraćani 2. dan? jeste li sve na istoj klinici?
ja sam u ivf centru kod dr L.