uh, ja još 2 sata do nalaza!
ne znam kako da ih ubijem...
sinoć bolilo kao da ću dobit, sanjala sam par puta tokom noći da krvarim, ali srećom jutros čisto.
na izlasku iz bolnice osjetila da mi nešto "kapnulo", a srce kliznulo u pete!
srećom, utići![]()
uh, ja još 2 sata do nalaza!
ne znam kako da ih ubijem...
sinoć bolilo kao da ću dobit, sanjala sam par puta tokom noći da krvarim, ali srećom jutros čisto.
na izlasku iz bolnice osjetila da mi nešto "kapnulo", a srce kliznulo u pete!
srećom, utići![]()
sign sretno za veliku veliku betu![]()
inače na utrićima nisam nikad procurila prije nego bi s njima prestala... ali sam bome zadnji put na dufastonima procurila.. zašto? nemam pojma...
aslan ,ja sam kod FET_A uvijek koristila estrofem 3x1 i utrogestan i nikad nisam prokrvarila dok koristim estrofem .
mengu bi dobila nakon negativne bete dva dana nakon prestanka terapije,
kod stimuliranih kad sam isla sa inekcijama-hormonima uvijek sam dobila na 10 dan nakon transfera.
predpostavljam da je kod tebe fet dok koristis estrofem. meni nijedan fet ,a imala sam 3 nije bo dobitan . nadam se da ce tebi uspjeti ,jr kako vidim da ima dosta zemna da im je uspjelo ,pa i nova trudnica amix je iz fet-a . sretno!
Aslan i Nana1976 i ja sam pila estrofem-čak malo jaču dozu i naravno vaginalno utriće..
I mene je mučilo isto pitanje,a nisam uspijela nikada pitati doktora da li se može prokrvariti ranije.
Ja nisam saznala odgovor jer nisam prokrvarila,tj.na kraju sam ostala trudna,pa vam od srca želim isti scenarij kao moj!!
Seka35, ne mora se Estrofem koristit samo ako se radi o FET-u.
Ne znam kako je kod cura,ali ja nisam imala FET.
kod mene se ne radi o fet-u, nego polustimulirani postupak, klomifeni + gonali. dr mi je rekao da mi je endometrij na granici pa sam pocela piti estrofem prije punkcije, inace to mi je prvi put da ga pijem.
jesen82 ja betu vadim u brayeru, nalaze ti posalju mailom nakon par sati cc.4 sata nakon vadjenja bete, kosta 160kn. stvarno ne mogu docekat pon a ako sam trudna onda ce beta pokazat u subotu jer tad nam je 14dnt, a ako ne zelim znati sto prije.sta cu kad sam uzasno nestrpljiva![]()
ja sam stvarno zbunjena što se tiče ove moje temperature, uvijek je ujutro niža(36,2), a sad sam mjerila pa iznosi 36,9, ah ko će dočekati sutra da izvadim betu i riješim se više dileme?!
da, estrofem se pije jer ti je maternica ustvari endometrij tanak...ja sam ga pila prvi puta kad sam bila u postupku...ali od toga ništa jer su zameci bili vrlo slabi...
jesen82 ako ti biologica kaže da je zametak odličan onda su JAKOOO VELIKE vjerovatnosti da će ti uspjeti...meni je točno pogodila da će mi se prije primiti dva ili tri zametka nego jedan i tako je i bilo...samo što se na kraju jadniknije mogao izboriti pored druge ratnice
koja raste kao gljiva u vodi
navijam za sve čekalice ...i naravno da uspije ovaj mjesec![]()
Jesen82,imaš jedan zanimljiv članak na neplodnost.hr gdje su radili studiju da su uz klasične progesteronske pripravke dodavali estradiol da bi došlo do "bolje" implantacije.
Autori su došli do zaključka da je veća stopa trudnoća kad su dodali estradiol progesteronu,ali da se ipak čekaju ostale studije..itd..
Jer moj endometrij je na punkciji i na transferu bio oko 9,5-10.Prema tome,dovoljno dobar..
Cure hvala na pomoći,
Išla sam na odleđivanje js i od 3 jedna je oživila i djelila se.
Neznam ni sama zašto mi je dao tako kasno da vadim betu, inače imam duže cikluse 32-33 dana, a poslje stimilativnog u 10 mj. ciklusi su mi 39-40 dana.
Odnosno u tom stimulatinom prokrvarila sam 8 dnt, navodno maternica odbacila, i to je bilo 12.11, nakon toga sljedeći ciklus 19.12, pa onda 26.01 tako da mislim da mi je ovaj ciklus sada negdje.
Inaće kao simptome su mi lagani bolovi u maternici kako kada trebam dobiti, ali tako već 9-10 dana i ništa više.
Znam da to ništa ne znaći, jer zadnji put sam od 2dnt imala lagane grčeve, a sada ništa.
tlukaci5, meni je slično, ujutro okoi 36,5, a kasnije u danu 37, pa ti budi pametna
signm razveseli nas ogromnom betom i neka buša raste...
thnx
ja ti to sve znam... ali da li si sto posto sigurna da ako daš nalaze u subotu dobiješ i nalaz u subotu a ne u pon... znam da su mi tako oni tamo nešto bili govorili
ja si vadim u Laboru blizu Petrove jer mi je bliže ali me bome prikolju svaki put kada vade krv...jer ima skrivene vene i fakat se treba potruditi.. zadnji put sam bila plava... ajme meni..
znam da moj doc daje estrofem, ali baš je stalno ponavaljao kako mi je endometrij super... pa eto.. nisam dobila...
iz tvojih usta draga... iz tvojih ustasve je ona to meni objasnila... i šanse i sve... pa daj Bože da bude kako je ona rekla
![]()
i ja u Laboru i super su mi, nalaz za sat vremena
beta 295!!!![]()
http://www.lab-breyer.hr/
http://www.poliklinika-stela.hr/Karta.html
http://hr.synlab.de/croatia_home.html
Evo curke pa si izaberite kaj vam je najbliže![]()
evo da javim da je moja beta 7. isla sam ju danas napraviti jer sam osjetila jednostavno da menga dolazi. hvala vam sto ste i ovaj put bile uz mene.moja borba za bebu se nastavlja.sad je najbolje isplakat se i nastavit dalje.
sign cestitam svu srecu ovog svijeta ti zelim! uzivaj u svojoj trudnoci!
aslan žao mi je zbog bete, odtuguj svoje draga pa ponovo u boj![]()
aslan, žao mi je. Bilo bi divno da smo mogle danas slaviti i tvoju betu, no kako si i sama rekla, u borbu za bebu, nema posustajanja...
Od velike trojke za početak jedna školska beta, ČESTITAM sign!!!
aslan, žao mi je da i tebi nije uspjelo
jesen nam je na redu!
I ja mrzim spotting! Isto bi rekla da kad ga vidim, 99,99% sam sigurna da ništa od toga. Nije da ga već imam, ali nije baš ni sve jako bijeloVesele me nova saznanja o temperaturi jer gdje god bi upiknula, piše se da kod T mora biti povećanje temp. Po tom sam pitanju i dalje sumnjičava ako je temp. niska. Jučer predveče 36,3 grrrrr, toliko niska inače nije i kad sam van MPO. Sada sat vremena nakon utrića 37,1 (mora se čovjek malo snaći
)
E, da, brojim 8. dnt - stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv (prema ovome sutra bi se trebala vidjeti druga crtica)
Sign, LJUBIM TEEE!
Aslan, draga, drži se! Prikupi snagu i usmjeri je na sljedeći posupak koji MORA biti dobitan!
ValaMala, tiki, jesen ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za razvoj mrvica kao na listi,pa za betu, naravno!
Moji nalazi će bit tek sutra, spalit ću!
![]()
hvala cure, sad odmah idemo u cisti prirodnjak, tako dr predlaze a ja pristajem na sve sto kaze za svoju mrvicu...
krecem s odbrojavanjem do vjestice pa do punkcije itd.
Cure, hvala vam, uopće nisam svjesna da je to moja beta!!!
Aslan, žao mi je!
Ostale čekalice - u mojim ste molitvama![]()
[B]tally[B] tako ti jako želim veliku prekrasnu betu! Od srca!
sign, sipaj ovdje lopate te lijepe trudničke prašine! I uživaj u svakom trenutku, zaslužila si!
Ja pak kao da sam sama sebi uskočila u usta s onom pričom o temperaturama. Danas cijeli dan viša od 37 (osim ujutro 36,5), glava me boli za poludit!
No doista je tako, nekim trudnicama se temperatura ne povisi drastično, dovoljan je i pomak za svega 0,2 - 0,3 stupnja nakon ovulacije i naravno, da ne padne natrag. Ako možete prosurfajte grafove trudnica na FertilityFriend.com, ima ih brdo i vidjet ćete da ih je puno s nižim temperaturama od ovih kako su neke naše curke imale 37 i više...
sign čestitam na predivnoj beti!!!!
aslanOdlično za nove planove
.