Stranica 71 od 73 PrviPrvi ... 21616970717273 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,501 do 3,550 od 3728

Tema: Nakon transfera

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sezen, nadam se da se neće odraziti negativno ta temperatura na postupak. Tko zna, možda je to baš pozitivan znak, možda je to bila neka čudna reakcija tvoga tijela na implantaciju i ludovanje hormona...? Ja držim fige da je to to.

Kod mene je situacija bila na sam dan transfera navečer, odjednom temperatura na 38,5, bol u svim mišićima, kostima, malaksalost... brzo smo skinuli temperaturu tuširanjem, lupocetom itd. i nakon toga sam bila dobro. Dr. A. mi je rekao isto kao i tebi, da mu nije drago što se to dogodilo, no da ne mora značiti ništa. Mene je bilo užasno strah pošto je bilo tako rano, embriji još skroz mali i nekako mi se čini da je i to možda imalo utjecaja na neuspješnost postupka.

No kod tebe je skroz drugačija situacija, ipak si dosta daleko od transfera i s tom mrljicom, tko zna draga, možda ćeš uskoro pričati da ti je to bio prvi čudni znak trudnoće? To ti želim iz sveg srca! A sada samo mirno i pozitivno do velike tete bete

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kia, ja sam oba puta prokrvarila preko utrica, ovisi od osobe do osobe (prvi put sam bila i trudna, ali je beta padala). Ne obracaj pozornost na simptome jer su oni individualni - netko ih ima sve, a netko niti jedan (npr. nasa Denny a rodila blizance). Cak iste zene u dvije trudnoce nemaju iste simptome. Beta je najbolji pokazatelj. Ja se nikada nisam opterecivala puno znakovima....uzivaj u tvom sadasnjem stanju i neka beta bude troznamenkasta

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

i moja beta je negativna, juce sam plakala ceo dan, moje tri mrvice...najboljeg kvaliteta, sta li im se desilo sto nisu ostale,...od plakanja odma sam prokrvarila ali bila je cista krv nije licila na menstrualnu, a odmah posle toga krenulo je da curi nesto crno,grudvucavo, nesto nalik, onom sto bih imala od utrica,ali sad crne boje i curi neprestano...sta to moze biti nesto zbog cega bi trebalo da brinem ili...od jutros vise ne uzimam utrogeston....a imam i dalje bolove u krstima i ziganje u jajnicima i materica, bolovi u krstima lice ko da sam progutala kockice leda koje su se dole zaglavile, hladne i bolne, bockaju svojim spicevima....hmmm, jel ima neko slicno iskustvo ili mozda ideju sta moze to bit...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meca, svaka žena reagira drugačije pa tako i ti. nemoj se plašiti, to se maternica čisti, ako te boli popij si nešto protiv bolova i čekaj da prođe. Naravno ako ne prođe kroz par dana, zovi svog doktora. Mene je lagano probadalo prva 2 dana menge nakon postupka, a i još me i danas (10 dana od neg. bete) zna probosti da vidim male zvjezdice, ipak se i tijelo mora oporaviti od neuspjeha, ne samo duh

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sezen, ne izgleda mi to kao nesto jako lose, ne znam tocno, ali par cura su pisale na ovom forumu da im je prvi znak trudnoce bio viroza sa temperaturom!!!!!! cekaj draga betu, a ja ti drzim ogromne fige!!!!!!
    smj, danas uzv? odmah, odmah se javi!!!!!! i ....sretnoooooo!
    alma, tako mi je zao....
    meca...sto reci, zao mi je jako...
    kia, sretno i vibre do neba!!!!!

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    sezen, ne izgleda mi to kao nesto jako lose, ne znam tocno, ali par cura su pisale na ovom forumu da im je prvi znak trudnoce bio viroza sa temperaturom!!!!!! cekaj draga betu, a ja ti drzim ogromne fige!!!!!!
    smj, danas uzv? odmah, odmah se javi!!!!!! i ....sretnoooooo!
    alma, tako mi je zao....
    meca...sto reci, zao mi je jako...
    kia, sretno i vibre do neba!!!!!
    nažalost sinoć sam dobila m ,danas već poprilično curi tako da ništa od svega ,ali svejedno hvala tebi i drugim curama na potpori...
    kasnije ću zvati dr.A i pitati ga kako i kada dalje

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sezen draga, zao mi je.....

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

sezen žao mi je, znam dobro taj osjećaj, glavu gore i želim ti da skupiš snage za novu borbu!
    kia, čestitam draga, ~~~~~nek se mrvice ugnijezde lijepo u mamici i ostanu tamo makar slijedećih 8,5 mjeseci.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobila sam rezultate druge bete 17dnt, 3000
    Da li je tko imalo slične rezultate.
    Sutra sam kod dr. pa da vidimo kako je

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam rezultate druge bete 17dnt, 3000
    Čestitam, biti će da ćeš imati ubrzo gužvanac u buši! Sretno!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Arizona

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Arizona beta je savršena! Jel postoji mogućnost za blizance?

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

arizona
    Posljednje uređivanje od venddy : 18.04.2011. at 14:52

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

arizona, kolika beturina! cestitam draga od srca!
    duplici , garant.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sezen,žao mi je
    arizona,čestitam na suuuper beti

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Arizona, beta je mrak!

Ja danas brojim 4.dnt3.dan

Najneobičnije mi je što u ovom postupku grudi nisam osjetila ni u jednom trenutku. Obično mi već tokom stimulacije, u prvoj polovici ciklusa nabubre, i pred samu punkciju ne mogu ni spavati na trbuhu koliko me bole... ovaj put su mi cijeli postupak (a imala sam 7 jajnih stanica) grudi potpuno bezbolne i nisu uopće natekle. I inače, kao da uopće nisam primila 20 menopura i 15 femara.

goga69 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cestitke Arizona,zaista divno,po brojci dvojke sigurno!!

AuroraBlu....ista je situacija i sa mnom nikakve bolne grudi,stim sto ja nisam bila ovaj put u stimulaciji ali opet cure kazu da i od utrica hoce da bole,al nista,mozda je i bolje tako,nesto da bude drugacije....puno srece i strpljenja!!

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

arizona, beta je zaista fantastična
    AuroraBlu želim ti da dočekaš ovaj postupak s jednom prekrasnom betom, da drukčiji simptomi/ne simptomi budu dobar znak i daju pozitivan ishod

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Arizona to curo Znala sam.Ma to su duplici 1000%.Uzivaj draga i posipaj i nas trudnickom prasinom.Cestitam ti od

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

arizona, odlična beta,čestitam!

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala vam svima.

mimi, vraćena su mi 3 embrija, svi jako dobri, tako su rekli. Vidjet ću sutra sa dr. jedva čekam pregled. Malo me trta

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

cestitam, hvala Bogu

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, ima tu na forumu tema Bolovanje nakon transfera, tj za vrijeme postupka IVF-a, odnos sa poslodavcem po tom pitanju, objašnjavanje dijagnoza, zadiranje u privatnost itd...? Ako netko zna, jer ja sam sve pročešljala, ali očito ne vidim dobro...

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je danas 7 dan nakon transfera (ako transfer računam kao nulti dan)....danas nakon stavljanja utrogestana primjetila na ulošku neke smeđe žilice....ufff ne sprema mi se valjda menga.....a za betu mi je još rano ????

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Arizona, super ß čestitam.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drage djevojke, prvo ogromen cestitke Arizoni - moja je beta 17 dan bila 612, pa pretpostavljam da ona nosi tri male mrvice. Brdo vibri za njihov sretan i napredan razvoj.

Sezen, veliki zagrljaj i puse, uvijek mozes i moras ponovo - budi kao Scarlett O'Hara, isplaci se danas, i onda promisli: "Sutra je novi dan!"

Makica, Bugaboo, Pirica - sve su Vase rijeci bile tocne, spotting koji me spopao nije unistio malog misa koji raste u mojem trbuhu i trenutno je velik 3 mm i kuca.
    Makice, malo sam plakala i sjetila se tebe na onom stolu, i Seke 35....
    Kao i uvijek, imam pitanje. Prije pregleda sam bila toliko zivcana od straha je li sve ok da sam "trgnula" jedan 2mg Normic.
    Moze li to jako utjecati na razvoj bebinog mozga (razvija se bas sad s 5 na 6 tjedan?!).

Vibre za sve nove cekalice...

Reni76, MH ima moj mob., srele smo se danas u cekaonici, nazovi me kad stignes...

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Smj super za mrvicu, samo neka raste dalje~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Moja frendica cijelo 1. tromjesjece drmala po Normicima i rodila 2 zdrave bebe pa ne brini, bolje da si ti smirena makar drogirana nego da se nerviras jer to nikako nije dobro za mrvicu.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

smj, prekrasne, najljepse vijesti! normabel nece naskoditi ni tebi ni bebi i preporucuje se trudnicama, mozes slobodno popiti kad god si malo nervozna! meni ga na terapiju stavio dr tomic, i budi bez brige! sigurno je divno vidjeti srce koje kuca, a ja se tako nadam da cu to ugledati u petak. sto se vise blizi, vise me strah,tako se jaaaaako nadam da ce kucati......
    corinaII, ne vjerujem da je menga, mozda samo spoting,moras biti strpljiva i mirovati!

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Arizona čestitke na krasnoj beti...Pretpostavljam da su duplići. Pogledaj u mom potpisu kolika je meni bila 11 dan nakon transfera pa isto mislim da su duplici dok dr ne dokaze suprotno.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ANGEL_26 prvotno napisa Vidi poruku
    Arizona čestitke na krasnoj beti...Pretpostavljam da su duplići. Pogledaj u mom potpisu kolika je meni bila 11 dan nakon transfera pa isto mislim da su duplici dok dr ne dokaze suprotno.

meni je beta na 19dan bila 8392 i nisu bili duplici..ali ja sam sva neka van formata ..hahah..

bugaboo mozes si popiti lupocet za glavobolju..
    sretno svima.. *

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Makice moja,jedva cekam tvoj ultrazvuk.
    Vidjet ces kako je to malo, sicusno, ali mrda se i pumpa kao veliko.
    Joj, jedva cekam da dobijes prve slike.
    Meni su sad slike stalno pored mene, iako, znas, doktor je rekao da se sad ide polako, mjesec po mjesec, da vidimo kako ce se sve razvijati i vodi li dobru.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Danas mi je 6 dnt i boli glava otkad sam se probudila, poludit cu

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je 6 dnt i boli glava otkad sam se probudila, poludit cu
    Bugaboo, to bi moglo nesto znaciti.
    Jesi li i nekako sva kao omamljena i teska?!
    E onda tu netko trazi svoj stan za dvete mjeseci...

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj smj prvotno napisa Vidi poruku
    Bugaboo, to bi moglo nesto znaciti.
    Jesi li i nekako sva kao omamljena i teska?!
    E onda tu netko trazi svoj stan za dvete mjeseci...
    Teska sam ja kako god se okrene

Imam niski tlak pa mi se cesto zna zavrtit, ali ja to nista ne prepisujem simptomima.

U svakom slucaju rijeci ti se pozlatile

b.a.b.y avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav svima, eto ja sam ovdje nova ali kao i da nisam, jer svi imamo iste probleme i želje. Jučer sam bila na transferu, vraćene su mi dvije blastocide i danas sam na wc papiru primjetila smeđu žilicu. Da li itko od vas zna što bi to moglo biti. Bojim se i pomislit na ono najgore

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

baby- nista ne znace dvije zilice nakon transfera. Svi to imaju. Samo lezi i miruj dva tri dana. To je jako vazno.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

bugaboo, i mene je cesto boljela glava tih dana nakon transfera!
    smj, da, uvijek kazu da se ide korak po korak, ali i polako, ali tako sam jako sretna da je to za poludit. jos samo da prokucaju....nema vece srece....
    dobila sam i ja slikicu sa prvog uzv, ali je bilo jako rano i vidjele su se samo dvije gest.vrecice, ali tako su slatkeeeeee!
    pozz svima i vibre za sve sto nam treba!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

AB ni ja nemam nekih simptoma stimulacije kao prošli put. Grudi su malo malo otečene od Utrogestana ali to je gotovo zanemarivo, takve su mi bile i u sekundarnom IVF-u. Jajnike uopće gotovo ne osjećam a prošli put su me bolili cijelo vrijeme od stimulacije.
    A bila sam na potpuno istom protokolu. Pa sad budi pametan

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vratila se sa prvog uzv. Vide se dvije ges. vrečice, jedna lijepa, druga malo kaska.

Još je jako rano, tek 18dnt, tako da sam naručena za tjedan dana. Tada će biti oko 25dnt da li je moguće da će se čuti srčeka, još je to jako rano, je da?

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

smj, tako mi je drago što se sve smirilo. Vidiš da je sve dobro. Čuvaj se dalje i pazi na malog mišeka.

angel, kada si naručena za uzv. Bete sa nam slične na 11 dan, jesi li vadila još jednom?

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    smj, tako mi je drago što se sve smirilo. Vidiš da je sve dobro. Čuvaj se dalje i pazi na malog mišeka.

angel, kada si naručena za uzv. Bete sa nam slične na 11 dan, jesi li vadila još jednom?
    Vadila sam samo 9dnt i 11dnt, dupla se za sad pravilno i to mi je bilo bitno. A na uzv idem za tjedan dana i tada ce mi bit 22dnt i nadam se da bi se tad trebalo cut
    Jeli se ti osjecas nekako napuhnuto?

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ANGEL_26 prvotno napisa Vidi poruku
    Vadila sam samo 9dnt i 11dnt, dupla se za sad pravilno i to mi je bilo bitno. A na uzv idem za tjedan dana i tada ce mi bit 22dnt i nadam se da bi se tad trebalo cut
    Jeli se ti osjecas nekako napuhnuto?
    Onda ćemo isti dan na uzv, ja idem poslije blagdana u utorak.
    Napuhnuta nisam, skoro pa i nemam simptoma osim povremenog probadanja dole i u cickama.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

arizona, ja sam isto bila na prvom uzv 18dnt, i narucili me za dva tjedna, to je sad u petak.cinilo mi se dugo, ali valjda znaju sto rade!!!!!!

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    arizona, ja sam isto bila na prvom uzv 18dnt, i narucili me za dva tjedna, to je sad u petak.cinilo mi se dugo, ali valjda znaju sto rade!!!!!!
    U petak kažeš, super još malo. Baš se veselim za tebe

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo... prijavljujem se i ja na pdf koji od milja zovem "grupna panika"
    Da ne histerziram sama i osluškujem nepostojeće i postojeće simptome...
    Uglavnom, bila na ICSI/PGD u PFC-u u Pragu, uz jaku stimulaciju dobila 25 js, od kojih 20 zrelih, 2 nezrele i 3 morfološki neispravne (ponedjeljak).
    Drugi nam dan (utorak) javili da imamo 18 embrija.
    Treći dan (srijeda) od punkcije rađen PGD. U subotu naručeni za transfer - dočekale nas šokantne vijesti - od 18 srijedu je dočekalo 12 morfološki ispravnih embrija, ali samo 2 nisu imala translokaciju.
    Ta 2 išla su na još jedno testiranje u subotu ujutro (za ostale kromosomske malformacije). Doktorica me pregledala, rekla nam da se javimo za 3 sata kada će imati rezultate testiranja, ali da su male šanse da i jedan bude zdrav... Rekla nam je da bi trebali početi razmišljati o donaciji, jer rezultati novog postupka najvjerovatnije neće biti puno različiti od ovih, a da misli da mi još jedna ovakva stimulacija ne bi bila dobra.
    Ali, sreća, ili kako god to želite nazvati, nas je pomazila i u 12,40, 16.04. vraćen nam je 1 kromosomski zdrav i morfološki dobar embrij.
    Sada štrikamo... sve do bete, koju nam je rečeno vaditi 03.05.
    I osluškujem... I histeriziram... I mirujem ... I pijem 6 utrića dnevno... I surfam po netu i tražim statistiku koja nam ide u prilog...ali takve nema.
    Eto, da sam barem podjelila s vama...
    Pozdrav i čestitke svim pozitivnim i duplajućim betama!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo... prijavljujem se i ja na pdf koji od milja zovem "grupna panika"
    Da ne histerziram sama i osluškujem nepostojeće i postojeće simptome...
    Uglavnom, bila na ICSI/PGD u PFC-u u Pragu, uz jaku stimulaciju dobila 25 js, od kojih 20 zrelih, 2 nezrele i 3 morfološki neispravne (ponedjeljak).
    Drugi nam dan (utorak) javili da imamo 18 embrija.
    Treći dan (srijeda) od punkcije rađen PGD. U subotu naručeni za transfer - dočekale nas šokantne vijesti - od 18 srijedu je dočekalo 12 morfološki ispravnih embrija, ali samo 2 nisu imala translokaciju.
    Ta 2 išla su na još jedno testiranje u subotu ujutro (za ostale kromosomske malformacije). Doktorica me pregledala, rekla nam da se javimo za 3 sata kada će imati rezultate testiranja, ali da su male šanse da i jedan bude zdrav... Rekla nam je da bi trebali početi razmišljati o donaciji, jer rezultati novog postupka najvjerovatnije neće biti puno različiti od ovih, a da misli da mi još jedna ovakva stimulacija ne bi bila dobra.
    Ali, sreća, ili kako god to želite nazvati, nas je pomazila i u 12,40, 16.04. vraćen nam je 1 kromosomski zdrav i morfološki dobar embrij.
    Sada štrikamo... sve do bete, koju nam je rečeno vaditi 03.05.
    I osluškujem... I histeriziram... I mirujem ... I pijem 6 utrića dnevno... I surfam po netu i tražim statistiku koja nam ide u prilog...ali takve nema.
    Eto, da sam barem podjelila s vama...
    Pozdrav i čestitke svim pozitivnim i duplajućim betama!
    Nikad en reci nikad.
    Samo naprijed po svoju bebu.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    patuljchica, citam tvoju PGD-pricu; tako je to znaci izgledalo... i na kraju krajeva jedan pravi embrij. jedan ali vrijedan. zaista se nadam da je to vas dobitni embrij. sretno, sretno, sretno!!!

goga69 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Zaista pravi naziv...."grupna panika",svaka cast na dosjetljivoscu!!!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Arizona, vidis da ih je vise.
    Sta to znaci jedna lijepa, druga malo kaska....
    Ma ona/onaj sve "znjopa" brze, pa ovom drugom sto ostane, ali stigne ona/on u veliku bebu, pa kad izadje van i stekne prednost ravnopravnog terena pod maminom paskom - vidjet cemo tko kaska...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo, nocas sam usla u 6 dan nakon transfera i prijavljujem se tu tek sad.....
    U drugom mjesecu sam tu stalno visila nakon transfera i kad postupak nije uspio sanjala sam samo o tome kad cu opet na ovj topic a onda me ulovila panika od ponavljanja scenarija pa sam se oko "nakon transfera" vrtila ko macak oko vruce kase i naposlijetu eto popustila
    Cestitam svim sljavljenicama s velikim betama i prvim slicicama s UZV-a a svima nama zelim da im se cim prije pridruzimo
    Ince, imala sam sekundarni IVF/ICSI u prirodnom ciklusu i vracena su mi na 3 dan dva embrija koja su nastala iz smrznutih (vitrificiranih) jajnih stanica. Bili su 4 i 5 stanicni sto ne ulijeva puno nade ali embriologinja mi je rekla da je bitno to sto su imali pravilan rast i da ih ocjenjuje kao vrlo dobre. Ipak, znam kako je sansa mala a ja sam da stvar bude gora jos od folikulometrija na dalje bila prilicno pod stresom...
    No dok vjestica ne pokuca ima nade
    Nemam nikakve simptome, malo osjetim jajnike kao pred m. i spava mi se cijelo vrijeme ali mislim da je to od utrica. U stimulaciji su mi bar cicke bile velike i bolne i sve me bolilo od punkcije pa sam si barem mogla umisliti neki simptom, a ovako-nista....
    Ostaje mi samo bazalna temperatura kojoj najvise od svega vjerujem ali ni ona jadnica nije bas porasla....jos od dana ovulacije mi je oko 36,6 i tek jutros mi je porasla na 36,8 s tim da meni obicno dosegne takav vrh 6-7 dana pred m (sto bi bilo danas). kad pocne lagano i nezaustavljivo padati do krvarenja.
    Ako mi i sutra ostane povecana malo cu se ponadati....drzite mi fige!!
    Hahah sad gledam sta sam sve namljela i sumnjam da me itko procitao cijelu ali glavno da sam se ja pojavila na 6 dan transfera i nicim izazvana sve pojasnila
    Da li su ovakvi ispadi mozda toliko prizeljkivani simptom rane trudnoce?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •