Evo da se i ja pridruzim klubu cekalica bete.Meni je ovo drugi postupak ICSI,prosli put beta bila 18 14dnt ,plakala sam kao luda,zalila moj 8stanicni embrion koji se nije uspio izboriti...U ovom drugom postupku oplodjeno 16 stanica,vracen jedan 8 stanicni embrion 3 dan,sad je tek 3 dnt a ja ni o cemu ne razmisljam.Za ostale embrione nista neznam,nisu nam iz bolnice nista javili.Inace postupak je obavljen u Belgiji kao i prvi put.Oni zamrzavaju embrije i prosli put je zamrznut bio samo jedan koji nije kasnije prezivio odmrzavanje.Ovaj put mi je biolog rekao da vec taj dan moze zamrznuti 5 a za ostale ce cekati jos jedan dan da vidi kako ce se razvijati,pa ce ih zamrznuti,tako da nemam pojma koliko ih imamo jos u ''rezervi''.Samo sam dobila Utrogestan od 200mg 3X1 vaginaletu i nista vise.Vidim da su u Hrvatskoj puno detaljniji sa objasnjavanjem samog postupka.Meni je bilo samo svaka dva dana tokom stimulacije vadjenje krvi i echo,punkcija u opstoj anesteziji(opet niko nista ne govori),javili kad da dodjem na vracanje embrija i cao.Betu vadim 29-og a do tad moram cekati sto mi naravno najteze pada.Stomak me bolio 2 dana ali sad je prestao.Grudi bole,ali mislim da je to od hormona.Jos uvijek sam ''normalna'' i ne razmisljam ni o cemu,nadam se da cu u tom raspolozenju ostati do "'dana D"'.Iz onog prvog postupka sam vidjela da od mene ne zavisi nista i ako onaj ''gore'' odluci pozitivno i beta ce takva biti.Drzim fige svim cekalicama bete i cestitke svim trudnicama.