xyz,čestitam na lijepoj beti-da se tako i nastavi![]()
xyz,čestitam na lijepoj beti-da se tako i nastavi![]()
xyz, draga bravo i sve čestitke od srca za tebe i tvoju prekrasnu betu.
xyz bravo,bravobitno je da se beta pravilno dupla a krvarenje ce vec stati.Samo se opusti i pokusaj sto vise mirovati.Mislim na tebe i saljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cure, ja sam danas na UZV vidjela kako kuca jedno <3
svima vam to želim što prije!!!
sign, iskreno ne mogu si zamisliti kakav je osjećaj vidjeti pozitivnu betu, a kamoli to srčeko... nemam riječi. Blago tebi i neka ti je blagoslovljena ta mrvica!
xyz čestitam!!!!
sign, i tebi čestitke na srcu!!!
xyz, predivna vijest! U svakom slučaju, s tvojim simptomima, moraš biti u horizontali i pojačati utrogestane (zovi svog doktora pa se s njim posavjetuj)
xyz,mislimo na tebe i znamo da će sve bit super..drži se![]()
Cure, danas sam točno 6 tjedana. Bila sam na ultrazvuku. Vide se dva gestacijske vrećice s žumanjčanim mjehurom ali se još ne čuje srce. Dr mi objašnjava da je još rano za srce i naručuje me za tjedan dana. Dolazim kući i imam što za vidjeti. Prokrvarila sam obilno. O strahu i suzama neću ni govoriti. Zovem svoju dr i govorim joj da sam prokrvarila, ona kaže da je to možda onaj treći plod koji se nije ulovio, da pijem utrogestane i mirujem. Van sebe sam. Ne znam šta da radim. Bojim se.
Za srce ti je stvarno malo rano, možda bi se već sutra ili prekosutra čulo. Ja sam išla na 7+1 pa su bili slabi otkucaji, a na 8 več kuca ko veliko...
Što se tiće krvarenja, frendica je jaaaaako krvarila, a sada ju gnjave dva zločesta trogodišnjaka...samo miruj, vidjet ćeš da će bit ok
delfin i xyz~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba, bit će sve ok
Evo curke da se javim na brzinu. Krvi je bilo puna tako da sam na kraju završila na hitnoj. Sve je u redu za sada iako i dalje krvarim. Moram strogo mirovati i nadati se da će sve biti ok. I dalje se vide dvije gestacijske vrećice.
Hvala vam na podršci!
Svima nama, za sve što nam treba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
delfin samo strog miruj, želim ti da ti krvarenje čim prije prestana i da na slijedećem pregledu ugledaš dva snažna otkucaja![]()
Cure imam pitanje!
Frendica je danas imala transfer. I odmah poslije počela su ju jako boliti leđa.
Vrlo je zabrinuta. Jel imala koja sličan problem?
Draga neka se ne optereciva sa simptomima. To moze bit od utrogestana. Imat ce ih još 100. Neka se opusti i uživa, kupi novine križaljke, dobri filmovi....![]()
xyz i sign
delfin, bit će sve u redu, mora biti
Delfin, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ bilo je puno takvih jakih krvarenja i sve je bilo ok. To ti je hematom, a tu ti nema drugog nego strogo mirovati (ležanje i odlazak na wc) Javi se forumašici Kinki - ona će ti imati isto savjet, njoj je hematom otišao u roku 3 dana (a bio je velik) s nekim homeopatskim tableticama.
Svima puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~1, da bete procvjetaju , krvarenja prestanu i <3 prokucaju, (puno njih)
Pozdrav cure!
Znam da sam muško i da nije isto kada čekaš trenutak u kojem ćeš saznati da li nosiš u sebi život, ali znam da ćete me razumjeti...
Pomalo se bojim i misliti da ne bi nešto išlo krivo, ali sam isto tako sve više uzbuđen jer dolazi 14dnt (naučio sam se izražavati) u petak kada bi moja draga trebala vaditi betu.
Eto..., htio sam to podijeliti sa vama...
Čestitam svim curama na velikim betama!![]()
Pozdrav Legolas, lijepo je čut i drugu stranu para koja se inače zanemaruje jer se sve dogovara i razgovara sa ženama pa se muški neki put osječaju izostavljeni od svega toga. Imate iste brige i razloge za brigu, isti strah i nadanja. Eto kad sam ja napravila pi-pi test bilo je 5 sati ujutro. Pokažem ja to MM a on kaže dobro i okrene se na drugu stranu i nastavio spavati. To isto jutro negdje oko 6 on se sprema na posao i onak izbezumljen dođe do mene i pita "Kaj su to bile 2 crtice, kaj je to pozitivno?" I na moj odgovor DA njemu zasuze oči. Eto reakcije su na kraju iste, pa očekivanje bete i sve tako dalje. Želim vam da beta bude lijepa troznamenkasta brojka. Sretno.
Djevojke, jucer sam imala ET i pet sati kasnije sam imala staklasti iscjedak s dvije crvene kapilarice. Nije valjda da je sve odmah iscurilo?
ako netko nesto zna o tomu, molim da mi odgovori.
tanja vidim da si ti imala zadnji dobitni ciklus nestimuliran. Da li si pri čekanju bete imala kakve simptome? Znam da je sve individualno ali danas mi je 5dnt i sinoć sam imala jake grčeve, kao da ću isti tren dobit M. jutros su mi i grudi, ne baš bolne ali kao malo natečene. Sve se bojim da su ovo PMS simptomi.
Legolas, ponekad upravo zato što smo mi te koje primamo sve te lijekove, injekcije, pa prolazimo punkciju, transfer, sve na svojem tijelu, zaboravljamo kako je drugoj strani koja gleda svoju voljenu osobu koja prolazi sve to. Nakon zadnje bete, mm je bio tako tužan i kasnije je rekao da i njemu treba vrijeme da odžaluje... mislim da je najbitnije sve to doista prolaziti kao par, roditelji tog tako jako željenog djeteta.
I da, razlika je u tome što će se dijete fizički nalaziti u meni, no mm i ja uvijek pričamo: "Kad budemo trudni...." i tako to... To dijete će biti dio mene kao i dio njega i zato je njegova sreća ili tuga jednaka mojoj i jednako vrijedna.
Baš lijepo što si se javio i puno puno sreće želim tebi i tž! Hoće li ona raditi kućni test prije bete?
Venddy, Eva, ~~~~~~~~~~~~~~ a znate i same kako je sa simptomima - sve opcije su moguće, ali vibramo za najbolju!
Delfin, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nadam se da je sve ok!!!
Legolas, sretno (imamo još dečkiju na forumu, nisi jedini.
smj, to je samo malo od transfera-kako kateter prolazi pa možda na putu nešto blago zapne, al nema veze sa smještajem embrija.
Cure, jel ko zna kako su nam delfin i xyz?
Legolas, super da ima i muževa koji se ne "boje" razgovatrati o "ženskim stvarima", jako pohvalno! MM ne čita forume ni išta o tome, hm, kaže da se potpuno oslanja na mene i na ono šta ja mislim ili kažem! Isto znam da mu je sve teže kroz to prolaziti bez obzira šta se ni ne bocka, ni ide na ultrazvuke, ni punkcije ni transfere. A nakon neg bete potone za nekih par godina. Svaki muž reagira drugačije ali opet se sve svede na isto! Zato znam da je tvojoj ženi, kao i svakoj na ovom forumu, najveća želja svom dragom mužiću pročitati pozitivan nalaz bete! Sretno vam sutra od!
Ja nisam ni blizu nikakvog transfera, ali me evo jako obradovao tvoje post pa sam se morala javiti. Istina je da se u cijeloj ovoj priči mnoge stvari puno više direktno rješavaju preko žena, ali to nikako ne znači da druga strana treba biti zanemarena. Baš naprotiv, svi u to ulazimo zajedno, pa je onda i normalno da dijelimo iste brige, strahove, tuge i radosti!
Želim vam svim srcem veliku betu u petak!
- tu i tamo par oštrih/tupih probadanja. Spavam super i već par noći sanjam snove od kojih se smijem (vidio mm). Mala promjena raspoloženja. Zujanje u ušima ponekad. Temperatura popodne 37-37,1. ali samo par dana. Ujutro kad bi se i trebala mjeriti 36-36,5. Valunzi po noći. Prištići po licu kao kod pms-a. U prva 3dpt titranje desnog dijela trbuha uzdužno (od grudi do kuka; embrij je usađen na desnoj strani). Par puta mi je i taj dio i utrnuo. Ova dva zadnja simptoma više ne osječam. Nadutost kroz cijeli dan, a pogotovo navečer. Osječaj težine u donjem dijelu trbuha. Bolne i napete grudi i bradavice. Stalni osječaj ko da me na desnoj strani nešto tiska/smeta i kao da mi je desna strana trbuha veća od lijeve. 2. i 3. dan vrtoglavica-dođe iznenada i dok sjedim i dok ležim, zamanta mi se
Ne se bedirati unaprijed samo čekati betu. Znam da je to teško i neizvjesno al samo hrabro i strpljivo. Sretno.
Posljednje uređivanje od tanjam : 24.03.2011. at 10:46