Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
Evo... prijavljujem se i ja na pdf koji od milja zovem "grupna panika"
Da ne histerziram sama i osluškujem nepostojeće i postojeće simptome...
Uglavnom, bila na ICSI/PGD u PFC-u u Pragu, uz jaku stimulaciju dobila 25 js, od kojih 20 zrelih, 2 nezrele i 3 morfološki neispravne (ponedjeljak).
Drugi nam dan (utorak) javili da imamo 18 embrija.
Treći dan (srijeda) od punkcije rađen PGD. U subotu naručeni za transfer - dočekale nas šokantne vijesti - od 18 srijedu je dočekalo 12 morfološki ispravnih embrija, ali samo 2 nisu imala translokaciju.
Ta 2 išla su na još jedno testiranje u subotu ujutro (za ostale kromosomske malformacije). Doktorica me pregledala, rekla nam da se javimo za 3 sata kada će imati rezultate testiranja, ali da su male šanse da i jedan bude zdrav... Rekla nam je da bi trebali početi razmišljati o donaciji, jer rezultati novog postupka najvjerovatnije neće biti puno različiti od ovih, a da misli da mi još jedna ovakva stimulacija ne bi bila dobra.
Ali, sreća, ili kako god to želite nazvati, nas je pomazila i u 12,40, 16.04. vraćen nam je 1 kromosomski zdrav i morfološki dobar embrij.
Sada štrikamo... sve do bete, koju nam je rečeno vaditi 03.05.
I osluškujem... I histeriziram... I mirujem ... I pijem 6 utrića dnevno... I surfam po netu i tražim statistiku koja nam ide u prilog...ali takve nema.
Eto, da sam barem podjelila s vama...
Pozdrav i čestitke svim pozitivnim i duplajućim betama!
Nikad en reci nikad.
Samo naprijed po svoju bebu.