Jel ti to ručak ili desert?
Jel ti to ručak ili desert?
jesam se "napucala"...
mamita, dobro bi došlo štogod slatko...
Danas sam previše na receptima... Upravo sam zamijesila lepinjice i skuhala domaći čaj od šipka sa puno meda i voća!
Dosta mi je slatkog, eno mi pun zamrzivač kolača od Janovog rođendana!
Šta voliš i imaš! Sada sam izmiksala mandarine, narandžu, limun i 1/4 greipa. Sitno nasjeckala kruške i kivija.
ništa ne razumijem. to u čaj? šta bi pak pa to bilo? i to jedeš? piješ? :češ:
Piješ! Ali ta količina voća je za veliki bokal!
dobro zvuci, daj receptJanoccka prvotno napisa
![]()
salata od mahune
kuhane mahune+dinstane gljive+sitno sjeckano suho meso+maslinovo ulje+ bijeli luk+limunov sok
sa vrućim francuzom mmmmmmmmmmmmmmm,čista poezija
Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak narezan na listiće (stavim 1-2 češnja na litru, dovoljno je da zamiriši), paziti da ne požuti prejako.ivarica prvotno napisa
Zaliti vodom (ili povrtnim temeljcem), začiniti, zgusnuti Gustinom i na kraju vrhnje za kuhanje. Eto.
Donesla doma čevape s lukom+Nikšićko pivo
(pečenjara "Saraj", tržnica Savica, 1. kat)
Za prste polizat :D
e ja bila prekjučer u saraju. ma famozni ćevapi. imaju i kajmak. ubila sam se. mmmmljack
kajmaak
sto bi dala za malo pravog kajmaka.
ovo je onaj baš za ćevape malo mrvljivi žuti.
Previše sastojaka za mene! Tko zna imam li Gustin uopće....aries24 prvotno napisa
Sitno sjeckani češnjak popržim na ulju, maknem sa vatre dodam malo brašna i crvene paprike, nalijem vode i posolim.
pa šta čekaš pravi ćevapems. ivy prvotno napisa
![]()
moze li bez brasna? ne koristim ga u te svrhe. niti gustin.Janoccka prvotno napisa
a umjesto vrhnja mlijeko?
1-2 cesnja? nadam se da mislite na glavice ne na one malemale cesnje cesnjaka? :shock:
Pa iskreno.... mislim da bi i moglo bez brašna, jer on u principu samo daje gustoću pa pretpostavljam da bi juha jednostavno bila onak bistra... a okus isti. Probaj. Ja ne stavljam ni mlijeko ni vrhnje - ne ide mu to u juhe.
Češanj češnjaka ti je češanj češnjaka a ne glavica![]()
E da.... danas za ručak imamo leću.
Mi smo sinoc imali goste, pa smo kombinovali rucak i veceru.
Pravila sam pogacu suncokret, albanska cufteta, punjena jaja, svega nakoso i kiselinu za salatu, jos i mladi sir umucen s mileramom.
Danas vjerovatno jedemo ostatke, a sutra opet imam goste, na rucku, pravicu lazanje i zapecene palacinke sa sirom. vjerovatno i pilecu supu.
opet :shock:Janoccka prvotno napisa
pa toliko i vise stavljam u one juhe koje ne zovem Juha od cesnjaka.
e moja wewa, što sam ti ja zaboravna.Pa ja sam i zaboravila da ste nas pozvali![]()
:beeeelj
Meni je to dosta, možeš ti i više, to je odokativni recept.ivarica prvotno napisa
Vrhnje za kuhanje koristim u svim kremastim juhama od povrća, bistre mesne kuham rijetko, 3x godišnje, a gustin stavim ako nema krumpira u juhi.
Još se na sekundu vraćam na jučerašnje čevape: kajmak, kajmak, ne mislite valjda da ne znam ništa o životu, pa da nisam naručila kajmak...
Samo zaboravila upisati, pobjegao mi post...
2-3 češnja na litru juhe je dosta. Intenzivnije je kada se poprži nego kada ga samo ubaciš u neku juhu. A ti ne budi lijena pa probaj koliko ti najbolje odgovara!ivarica prvotno napisa
pa moram ja odmah kriknutiGost 1 prvotno napisa
![]()
ja sam jučer napravila umak od cvjetače i šanona.Maja prvotno napisa
Skuhala sam glavicu cvjetače i pola glavice šanona, zdrobila s drobilicom za krumpir (mogla sam i izmiksati), stavila jedno malo vrhnje za kuhanje i pola velikog milerama, dodala sol, majčinu dušicu i bosiljak i prokuhala. Prelila preko tortelina i par ćevapa. (znam , čudno)
A danas je bilo varivo kelj.
Što ti onaj iz dućana nije dobar?ivarica prvotno napisa
Mi ga znamo staviti na pljeskavicu malo prije nego što je gotova. Mljac!
E, Mamita, Mamita, pravi si znalac, kad si uspjela prokljuviti Saraj, zapravo tpotpuno anonimnu ( a dooobru)pečenjaru, na istina dobroj lokaciji, ali nezgodno smještenu na katu...
Btw. kad te put navede opet u te krajeve za vrijeme radnog vremena, javi, popijemo kavicu ak' ti se da...![]()
ma daj.branka1 prvotno napisa
to nije Kajmak!
ja bi onaj srpski.
kad mama donese s pjace u rozom celofanu meni neslani, a sestri slani.
ja ko zadnji frik kružim po pijacama i pitam prodavače na štandovima gdje se jedu tu ćevapi.Gost 1 prvotno napisa
![]()
butofcourse za kavu![]()
nemoj da bi na pijaci pojela cevapeeeeeeeMamita prvotno napisa
![]()
Osjete miris luka, a ne cevapaMamita prvotno napisa
![]()
danas brzinski ručak:riba,restani krumpir i kuglice od brokule i sira.
sutra se guštam na pohane šnicle s vrhnjem iz role (ivančice kak se ono zovu?)brokulu i karfiol na lešo s mrvicama od vrhnja.
na večer ću ispeći štrudlu od višanja da imamo šta klopati u nedjelju u autu do vž.
Danas sam prvi put probala jedan recept koji sam si zapisala u svoju tekicu (mislim da je s foruma).
Uglavnom,skuhala tjesteninu, posebno zdinstala luk, češanj češnjaka (ivarice), papriku, dodala brašna, pa mlijeko, pa sir 8mislim edamer ili neki sl.) + parmezan, malo začinila i na kraju izmiješala sa tjesteninom. Sve stavila u tepsiju i još gore posipala sa prezlima i parmezanom. Zapekla na 200. Uz to zelenu salatu. Njami!
Prava kalorična bomba! Ali neka, dijete je prste lizalo i još navečer pričao kako je ručak bio baš fini i da to opet napravim.
To ti je ona čudna biljka koja izgleda k'o fraktal. Ima jako pravilne i prekrasne vijugave tornjiće na glavici, a zapravo je nekakav miks karfiola i brokule ili tak nekaj. Svijetlo je zelene boje i fino je.Brunda prvotno napisa
![]()
Da, šanon je super. I izgledom i okusom.
ne, mi to slikamo pa se hvalimo po Forumu da znamo šta je to.
pa normalno da jedemo: na lešo, sa češnjakom i maslinovim uljem, ili zapečeno s vrhnjem u pećnici ili kao krem juhu. a može i sirovo (pitajte Ančicu).
sveki i poha, ali ja ništa ne poham, pa zvalo se i egzotičnije od "šenon".
i to bi istina!mi to slikamo pa se hvalimo po Forumu da znamo šta je to.