Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 139

Tema: Šta danas kuhate? (20.a dio)

  1. #51

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Jel ti to ručak ili desert?

  2. #52
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    haha večera

  3. #53
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jesam se "napucala"...
    mamita, dobro bi došlo štogod slatko...

  4. #54
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    digni guzcu i dođi

  5. #55

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Danas sam previše na receptima... Upravo sam zamijesila lepinjice i skuhala domaći čaj od šipka sa puno meda i voća!
    Dosta mi je slatkog, eno mi pun zamrzivač kolača od Janovog rođendana!

  6. #56
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kakvim voćem u čaju?

  7. #57

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Šta voliš i imaš! Sada sam izmiksala mandarine, narandžu, limun i 1/4 greipa. Sitno nasjeckala kruške i kivija.

  8. #58
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ništa ne razumijem. to u čaj? šta bi pak pa to bilo? i to jedeš? piješ? :češ:

  9. #59

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Piješ! Ali ta količina voća je za veliki bokal!

  10. #60
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Juha od bijelog luka
    dobro zvuci, daj recept

  11. #61
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    salata od mahune


    kuhane mahune+dinstane gljive+sitno sjeckano suho meso+maslinovo ulje+ bijeli luk+limunov sok


    sa vrućim francuzom mmmmmmmmmmmmmmm,čista poezija

  12. #62
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Juha od bijelog luka
    dobro zvuci, daj recept
    Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak narezan na listiće (stavim 1-2 češnja na litru, dovoljno je da zamiriši), paziti da ne požuti prejako.
    Zaliti vodom (ili povrtnim temeljcem), začiniti, zgusnuti Gustinom i na kraju vrhnje za kuhanje. Eto.

  13. #63
    Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    95,4 FM
    Postovi
    1,747

    Početno

    Donesla doma čevape s lukom+Nikšićko pivo

    (pečenjara "Saraj", tržnica Savica, 1. kat)

    Za prste polizat :D

  14. #64
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    e ja bila prekjučer u saraju. ma famozni ćevapi. imaju i kajmak. ubila sam se. mmmmljack

  15. #65
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    kajmaak
    sto bi dala za malo pravog kajmaka.

  16. #66
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ovo je onaj baš za ćevape malo mrvljivi žuti.

  17. #67
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ja nedavno dobila hrpetinu, ima ga još u frizeru...

  18. #68

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj aries24 prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Juha od bijelog luka
    dobro zvuci, daj recept
    Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak narezan na listiće (stavim 1-2 češnja na litru, dovoljno je da zamiriši), paziti da ne požuti prejako.
    Zaliti vodom (ili povrtnim temeljcem), začiniti, zgusnuti Gustinom i na kraju vrhnje za kuhanje. Eto.
    Previše sastojaka za mene! Tko zna imam li Gustin uopće....
    Sitno sjeckani češnjak popržim na ulju, maknem sa vatre dodam malo brašna i crvene paprike, nalijem vode i posolim.

  19. #69
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja nedavno dobila hrpetinu, ima ga još u frizeru...
    pa šta čekaš pravi ćevape

  20. #70
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    bit ćeš pozvana

  21. #71
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Citiraj aries24 prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Juha od bijelog luka
    dobro zvuci, daj recept
    Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak narezan na listiće (stavim 1-2 češnja na litru, dovoljno je da zamiriši), paziti da ne požuti prejako.
    Zaliti vodom (ili povrtnim temeljcem), začiniti, zgusnuti Gustinom i na kraju vrhnje za kuhanje. Eto.
    Previše sastojaka za mene! Tko zna imam li Gustin uopće....
    Sitno sjeckani češnjak popržim na ulju, maknem sa vatre dodam malo brašna i crvene paprike, nalijem vode i posolim.
    moze li bez brasna? ne koristim ga u te svrhe. niti gustin.
    a umjesto vrhnja mlijeko?
    1-2 cesnja? nadam se da mislite na glavice ne na one malemale cesnje cesnjaka? :shock:

  22. #72

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Pa iskreno.... mislim da bi i moglo bez brašna, jer on u principu samo daje gustoću pa pretpostavljam da bi juha jednostavno bila onak bistra... a okus isti. Probaj. Ja ne stavljam ni mlijeko ni vrhnje - ne ide mu to u juhe.
    Češanj češnjaka ti je češanj češnjaka a ne glavica

  23. #73

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    E da.... danas za ručak imamo leću.

  24. #74
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Mi smo sinoc imali goste, pa smo kombinovali rucak i veceru.
    Pravila sam pogacu suncokret, albanska cufteta, punjena jaja, svega nakoso i kiselinu za salatu, jos i mladi sir umucen s mileramom.

    Danas vjerovatno jedemo ostatke, a sutra opet imam goste, na rucku, pravicu lazanje i zapecene palacinke sa sirom. vjerovatno i pilecu supu.

  25. #75
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Češanj češnjaka ti je češanj češnjaka a ne glavica
    opet :shock:
    pa toliko i vise stavljam u one juhe koje ne zovem Juha od cesnjaka.

  26. #76
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    e moja wewa, što sam ti ja zaboravna.Pa ja sam i zaboravila da ste nas pozvali


    :beeeelj

  27. #77
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    hehehehe, dobra fora

  28. #78
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    yeaaaah, it's me! 8)

  29. #79
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Češanj češnjaka ti je češanj češnjaka a ne glavica
    opet :shock:
    pa toliko i vise stavljam u one juhe koje ne zovem Juha od cesnjaka.
    Meni je to dosta, možeš ti i više, to je odokativni recept.

    Vrhnje za kuhanje koristim u svim kremastim juhama od povrća, bistre mesne kuham rijetko, 3x godišnje, a gustin stavim ako nema krumpira u juhi.

  30. #80
    Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    95,4 FM
    Postovi
    1,747

    Početno

    Još se na sekundu vraćam na jučerašnje čevape: kajmak, kajmak, ne mislite valjda da ne znam ništa o životu, pa da nisam naručila kajmak...
    Samo zaboravila upisati, pobjegao mi post...

  31. #81

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    opet :shock:
    pa toliko i vise stavljam u one juhe koje ne zovem Juha od cesnjaka.
    2-3 češnja na litru juhe je dosta. Intenzivnije je kada se poprži nego kada ga samo ubaciš u neku juhu. A ti ne budi lijena pa probaj koliko ti najbolje odgovara!

  32. #82
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Još se na sekundu vraćam na jučerašnje čevape: kajmak, kajmak, ne mislite valjda da ne znam ništa o životu, pa da nisam naručila kajmak...
    Samo zaboravila upisati, pobjegao mi post...
    pa moram ja odmah kriknuti

  33. #83

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    ja bi danas zeljela torteline s nekim sirnim umakom, ima li tko kakav zgodan i brzi recept (po mogucnosti bez vrhnja za kuhanje, al dajte za svaki slucaj i te).
    ja sam jučer napravila umak od cvjetače i šanona.

    Skuhala sam glavicu cvjetače i pola glavice šanona, zdrobila s drobilicom za krumpir (mogla sam i izmiksati), stavila jedno malo vrhnje za kuhanje i pola velikog milerama, dodala sol, majčinu dušicu i bosiljak i prokuhala. Prelila preko tortelina i par ćevapa. (znam , čudno )

    A danas je bilo varivo kelj.

  34. #84

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    sto bi dala za malo pravog kajmaka
    Što ti onaj iz dućana nije dobar?
    Mi ga znamo staviti na pljeskavicu malo prije nego što je gotova. Mljac!

  35. #85
    Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    95,4 FM
    Postovi
    1,747

    Početno

    E, Mamita, Mamita, pravi si znalac, kad si uspjela prokljuviti Saraj, zapravo tpotpuno anonimnu ( a dooobru)pečenjaru, na istina dobroj lokaciji, ali nezgodno smještenu na katu...

    Btw. kad te put navede opet u te krajeve za vrijeme radnog vremena, javi, popijemo kavicu ak' ti se da...

  36. #86
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj branka1 prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    sto bi dala za malo pravog kajmaka
    Što ti onaj iz dućana nije dobar?
    Mi ga znamo staviti na pljeskavicu malo prije nego što je gotova. Mljac!
    ma daj.
    to nije Kajmak!
    ja bi onaj srpski.
    kad mama donese s pjace u rozom celofanu meni neslani, a sestri slani.

  37. #87
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    E, Mamita, Mamita, pravi si znalac, kad si uspjela prokljuviti Saraj, zapravo tpotpuno anonimnu ( a dooobru)pečenjaru, na istina dobroj lokaciji, ali nezgodno smještenu na katu...

    Btw. kad te put navede opet u te krajeve za vrijeme radnog vremena, javi, popijemo kavicu ak' ti se da...
    ja ko zadnji frik kružim po pijacama i pitam prodavače na štandovima gdje se jedu tu ćevapi.

    butofcourse za kavu

  38. #88

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    E, Mamita, Mamita, pravi si znalac, kad si uspjela prokljuviti Saraj, zapravo tpotpuno anonimnu ( a dooobru)pečenjaru, na istina dobroj lokaciji, ali nezgodno smještenu na katu...

    Btw. kad te put navede opet u te krajeve za vrijeme radnog vremena, javi, popijemo kavicu ak' ti se da...
    ja ko zadnji frik kružim po pijacama i pitam prodavače na štandovima gdje se jedu tu ćevapi.

    butofcourse za kavu
    nemoj da bi na pijaci pojela cevapeeeeeee

  39. #89
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ama šuti otkriju me odmah zbog luka

  40. #90

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ama šuti otkriju me odmah zbog luka
    Osjete miris luka, a ne cevapa

  41. #91

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    danas brzinski ručak:riba,restani krumpir i kuglice od brokule i sira.

    sutra se guštam na pohane šnicle s vrhnjem iz role (ivančice kak se ono zovu?)brokulu i karfiol na lešo s mrvicama od vrhnja.
    na večer ću ispeći štrudlu od višanja da imamo šta klopati u nedjelju u autu do vž.

  42. #92
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Danas sam prvi put probala jedan recept koji sam si zapisala u svoju tekicu (mislim da je s foruma).
    Uglavnom,skuhala tjesteninu, posebno zdinstala luk, češanj češnjaka (ivarice ), papriku, dodala brašna, pa mlijeko, pa sir 8mislim edamer ili neki sl.) + parmezan, malo začinila i na kraju izmiješala sa tjesteninom. Sve stavila u tepsiju i još gore posipala sa prezlima i parmezanom. Zapekla na 200. Uz to zelenu salatu. Njami!
    Prava kalorična bomba! Ali neka, dijete je prste lizalo i još navečer pričao kako je ručak bio baš fini i da to opet napravim.

  43. #93
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Zaboravih pitati, šta je šanon?

  44. #94
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    Citiraj Brunda prvotno napisa
    Zaboravih pitati, šta je šanon?
    To ti je ona čudna biljka koja izgleda k'o fraktal. Ima jako pravilne i prekrasne vijugave tornjiće na glavici, a zapravo je nekakav miks karfiola i brokule ili tak nekaj. Svijetlo je zelene boje i fino je.

  45. #95
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Citiraj Brunda prvotno napisa
    Zaboravih pitati, šta je šanon?
    To ti je ona čudna biljka koja izgleda k'o fraktal. Ima jako pravilne i prekrasne vijugave tornjiće na glavici, a zapravo je nekakav miks karfiola i brokule ili tak nekaj. Svijetlo je zelene boje i fino je.
    A šta je fraktal?

  46. #96
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    Maria71, heeeeelp! Objasni fraktale!

    Evo fotke, Brunda:

    šanon 1
    šanon 2

  47. #97

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Da, šanon je super. I izgledom i okusom.

  48. #98
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    a to vi jedete?

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne, mi to slikamo pa se hvalimo po Forumu da znamo šta je to.

    pa normalno da jedemo: na lešo, sa češnjakom i maslinovim uljem, ili zapečeno s vrhnjem u pećnici ili kao krem juhu. a može i sirovo (pitajte Ančicu).
    sveki i poha, ali ja ništa ne poham, pa zvalo se i egzotičnije od "šenon".

  50. #100
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    mi to slikamo pa se hvalimo po Forumu da znamo šta je to.
    i to bi istina!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •