Simar![]()
Simar![]()
Ja sam prezadovoljna situacijom u kbo i dr. P. Upoznala sam dosta cura kojima je ivf od prve uspjeo samo sto nisu svi aktivni vamo kao mija sam ,od 6jajnih stanica dobila 4 oplodene
sutra transver
pa cemo vidjet kako i sta dalje
i nakon koliko se vadi Beta ?
lijep pozdrav
Matea od 10zena mjesečno koliko budu u postupku u Osijeku -koliko si ih ti upoznala a da im je uspio IVF iz prvog pokušaja? I pritom da je taj IVF radjen u Osijeku?? Ja to ne vjerujem ni pola % jer iz vrlo pouzdanih i provjerenih izvora znam da ima tek pokoja uspješna inseminacija kod dr.P. ili dr.S. i to je to. Uspješnost IVF/ISCI u Osijeku? presmijesno i za pomisliti ....e da da,zaboravila sam onu uspješnu prvu trudnocu iz IVF-a kada je odjel otvoren,a to dijete sad vec naveliko srednju skolu završava ako ne i fakultet. U svakom slučaju sretno!
Matea ,u Osijeku se Beta vadi 14dana poslije transfera,ako si kod dr.P. on ce ti napisati tocno koji je to datum,a ako si kod S. on ce ti kratko napisati kontrola sa nalazom bete za 14dana.
Potpisujem Noemi.... Daj boze da nas Matea razveseli svojom betom, mislim da bi to bila prva pozitivna beta u ivf postupku u Osijeku od 2008ili09god.
Sretno
Pozdrav svima!
Pročitala sam sve što je napisano u ovoj temi pa se javljam.
Ugl, imala sam jednu inseminaciju u KBO i to nakon operacije mioma i dvije folikulometrije. Kod dr. Š. sam. Sve je bilo OK do druge folikulometrije i kad se dr. Š. nekud žurio pa nas je odradio kao na traci. Strašno! Ne moram spominjati da mi NITKO nije objasnio postupak inseminacije; nisam znala ni da trebam otići po štopericu. Ništa! Sva sreća pa se ondje našla cura koja je to sve prošla pa mi je objasnila što trebam i kamo trebam. Mislim da ne trebam spominjati kolika je zbrka tamo i da je stvarno šteta što doktori skaču s odjela u ambulantu pa u rađaonicu pa u ambulantu za IVF pa u operacijsku salu i tako...
Vidjet ćemo kako će proći inseminacija...
Za OS smo se odlučili jer nam je najbliže, a i nemamo nekih većih problema...
Cure i dečki malo vam upadam na temu, ali zanimala bi me jedna info od vas koje/i ste u tijeku, kako stoje stvari poslije punkcije kod vas, da li možete nazvati kliniku drugi-treći dan, ili baš morate čekati do samog dana transfera da znate kakvo je stanje sa vašim embrijima?
Unaprijed hvala na odgovoru, i sretno svima u postupcima!!!
pozdrav svima, ja sam evo isto nova ovdje kod vas... nakon skoro 2god pokusavanja, 2.9. (iduci utorak) krecem kod dr. popovica, ovo je prvi pregled na koji idem pa me zanima imate li kakvih savjeta, kada je najbolje otici - ranije ujutro ili kasnije? (spremna sam na cekanje i guzvu..) sto mi sve od nalaza i papira treba? trebam li nesto ponijeti i sto mogu ocekivati? nazalost cini mi se da ce taman i M doci pa ne znam koliko je i to problem... ili je mozda prednost? ljudi kazu trebala si se narucit kad nemas M, ali kad ja nikad ne znam kad ce ona doci, a i za ovaj termin sam cekala 3mj
inace MM je sve ok, ja PCOS i anovulatorni ciklusi
od nalaza imam: spermiogram, nalaze spolnih hormona, nalaz progesterona (kaze dr. da je s time dokazan anovulacijski ciklus), ogtt, nalaze stitnjace (za koju uzmam terapiju)
Ivana, pregled za vrijeme mjesečnice-nije problem.
Znači, možeš očekivati pregled, razgovor sa doktorom, pripremu plana liječanja. Za tehničke detalje ne znam (ono tipa kad je najbolje doći da se najmanje čeka i drugo).
Predlažem ti da malo pročitap postove na ovoj temi.
Koliko imaš godina?
ja 10/87 - 26god
muz 1/86 - 28god
hvala inesz!!![]()
Ivana, možda se javi koja forumašica koja ide u postupak u Os pa ti dade neke informacije oko tehničkih detalja. Inače, kako vidiš ova tema je skoro neaktivna, najviše zato jer se malo parova liječi tamo.
Raspitaj se kod doktora rade li IVF IVF/ICSI ili samo inseminacije? Ja bih ga i pitala o broju ostvarenih trudnoća u proteklim godinama....
Ma, pročitaj ovu temu i odluči što i kako dalje.
Sretno!
vidim da pise zadnja trudnoca u osijeku 2008,2009... znam par kolegica koje su se lijecile u osijeku i ostale su trudne... samo nisu svi aktivni na internetu toliko, a kamoli na forumu... mi nemamo trenutno mogucnosti negdje dalje otici na lijecenje... probat cemo ovdje, vidit kako ide, nadat se najboljem, ako ne bude islo, onda otici drugdje... ja vjerujem da ce bit sve ok, samo ce trebati puuuno strpljenja i "vucaranja" po ambulantama... znam koji mi je cilj tako da spremna sam na sve!
budem vam se javila dalje sa detaljima i nadam se uskoro dobrim vijestima![]()
Ivana jesu prijateljice bile na inseminaciji ili ivf?
ja imam informaciju da je Osijek i zvanicno dobio 0 uspjesnosti u ivf- icsi postupcima prosle godine... tek poneka uspjesna inseminacija!
svejedno sretno ti.... ali nemoj dugo gubiti vrijeme tu![]()
a dajem si do kraja iduce godine, to mi je nekako razumno vrijeme s obzirom na godine... sta vi mislite? osim ako ne budem bas ful nezadovoljna
ne znam ni hoce li me odma na postupak neki, i koji, ili ce probat s terapijama... 2 cure kod moje dr. sa dijagnozom PCOS-a, dobile su samo metformine na klinici, nisu jos u postupcima
ne znam ni otprilike koliko vremenski ce to sve trajat i kolike pauze budu izmedju postupaka - toliko sam svega procitala i proucila da sam totalno izgubljena u svim podacima i da imam osjecaj da sto vise saznajem-manje zapravo znam...
od njih 6 koliko znam da su se lijecile u osijeku, 5 imaju djecu: jedna blizance (umjetna- ne znam detaljno postupak), druga dvoje, ostale po jedno - inseminacije... za 6. mogu rec samo da su i ona i muz ok sa nalazima, al jednostavno nisu kompatibilni, nakon 5.god potpomognutih i umjetnih i svega i dalje nemaju djece![]()
ivana.sky dosla sam ti odrzati mini predavanje o terminologiji, s najboljom namjerom
mpo-medicinski potpomognuta oplodnja podrazumijeva aih i ivf postupke. Nekad se za mpo koristio naziv umjetna, ali trudimo se da se taj naziv "iskorijeniti" jer se smatra uvredljivim - u mpo nema nista umjetno - iako je naravno laksi za izgovoriti od mpo
Tako nije ivf umjetna, a inseminacija potpomognuta, vec su i ivf i aih umjetne odnosno potpomognute oplodnje.
Ja sam isto htijela napisati pojasnjenje ali tesko mi je preko moba...
hvala bubekice![]()
Hvala curke! Ne bi htjela nikoga povrijediti ni uvrijediti, prvi put sam u tim vodama pa polako ucim tako da je svaka pomoc i ispravka dobrodosla
Btw. Jel znate od koliko primaju knjizice i jel se prvo javim tam na salter kad dodjem, jelda?![]()
pitanje... kad mi dodje M trebam pocet pit klomifen 3.-7.d.c. ... uputnicu imam ali kad i gdje i kome se javim na ultrazvuk??
kod kojeg si doktora?
najbolje ti je nazvati i pitati. Nemogu vjerovati da ti ne pise u ambulantnom listu koji dan sta trebas....
dr. popovica
evo rekla mi moja ginekologinja da odmah cim mi zavrsi M odem na uzv u bolnicu pa da pratimo, mislim da ce se taman potrefit kraj M sa mojim terminom kod dr. p 7.10.
iiiiiiiiiiiiiiiiiii da bi dosla danas a on se izderavo na mene zasto ja nisam dosla 2.d.c. na uzv... na moje nitko mi nista nije reko, kaze on zast nisi pitala... samo ne znam koga da sam pitala osim svoje gin koju sam vidjela i koja mi je rekla da dodjem 7.d.c.. uzas! ko da sam tamo svaki dan pa ja odmah sve moram znat... tesko im lijepo i ljubazno objasnit... pa me pito zasto ja pijem klomifene - a on mi ih prepiso?! kad sam mu pokazala to na nalazu onda prebaci plocu: aha ok, sad vec kad si ih pocela pit onda cemo pokusat nesto?! i ne napravi nista! nego me onda jos poslao gore na odjel kod sestre da pitam za lijek za koji on zna da ga nema i nece ga dobit, da se i ona malo izderava na mene.. sve u svemu predivno jutro. nisu mi napravili uzv!!!?!?!? - a na klomifenima sam... lijeka nema, ako se slucajno stvori do petka (kad su mi kao rekli da dodjem na taj uzv) onda mi mozda napravi inseminaciju,ako ne jebiga mala nisi imala srece. iako je sestra rekla da bi valjda trebo doc taj neki drugi lijek... iako ja uopce ne znam ni sta je taj lijek... a ne znamo kad ce meni bit O, neka ja pratim lh trakicama ako uspijem posto je pcos i visok lh stalno su pozitivne trakice pa mi je dao br moba da mu javim, ili mozda uspiju vidit u petak na uzv?!?! hvala bogu treca sestra kod koje su me poslali na opet neki treci odjel me posjela i rekla moras ici tu tu i tu tad i tad i nabavi to i to od uputnica i muz ovo i ono. svijetla tocka moga dana!
kata******strofa! zgadio mi se zivot upravo jer sam konacno pravim ocima vidjela kroz sta cu prolazit
Posljednje uređivanje od Argente : 07.10.2014. at 10:46 Razlog: psovka
iiiiiiiiiii.... rekla sam ti da neides u Osijek!
zao mi je ali tu se fusari na VELIKO
BJEŽITE IZ KBO!!! --moj iskreni savjet! Svi koji smo prošli kroz kbo znamo da je tamo gorje nego na divljem zapadu!! ivana.sky žao mi je....
Posljednje uređivanje od mari mar : 07.10.2014. at 14:48
Proguglala sam: lijek o kojem se radi je stoperica, samo da su mi to bar rekli da znam o cem se radi... i zasto toga nema? Jel nije to onak nest osnovno kod mpo? Bas zalosno...al dobro kak je-tak je, tu smo gdje jesmo, pokusat cemo sad, pa pokupit prnjice i za zg...
ivana.sky jesi ih pitala mozes li sama kupiti stopericu? Mozda da se zaletis do bosne ili madjarske? cula sam da su cure isle tamo kupovati neke lijekove... steta da ti propadne AIH zbog toga..
ivana stoperice nema jer je netko nije narucio na vrijeme... dopustio je da ostane na 0. Aljkavost nista drugo. Zalosno u svakom slucaju
Ovitrelle mi je rekla da nema, i da ne znaju ni oce ga biti (ne znam jel to znacilo uopce ikad vise, ili sad ovaj mjesec, ili sta god im je to znacilo)
a neke brevactide ce dobit... odmah pitanje... sta je to?? znam da su ampule neke, ali jel to djeluje isto kao stoperica ili je to nesto sasvim drugacije?![]()
Ovitrelle i brevactide su oboje stoperica.
ivana.sky bježi iz Osijeka! I ja sam tamo išla 3 inseminacije i 1 ivf. Naravno, neuspješno! Prošla što i ti, nema lijeka jer je subota, izvikali se, muž mi poludio na njih sve! Sad sam u Zg kod dr.L. OK, ni tu nema za sada lijepih novosti, al barem su ljubazni, savjetuju, možeš zvati kad god želiš i naravno daju sve od sebe da dovedu do sretnog kraja (ok, platiš to sve, al vrijedi!!!!).
ma rado bi ja odmah u auto i za zg, al nije to tako jednostavno bas... sta s poslom? gdje smjestaj? putovat? 1001 podpitanje... a bas da smo u nekoj super financijskoj situaciji - ni blizu.
Ne mogu ni ja reći da je to sve jednostavno...ali nekako se snađemo! Uzmem dan g.o. kad idem na uzv. Ne moram ići svaki dan, idem svaki 4-5...Nekad se pogodi i subota...Uglavnom idem busom..puno je povoljnije i jednostavnije jer je dr odmah iza autobusnog kolodvora.
ivana mozes izabrati u zg-u vv, petrovu,sd,itd... put kosta ovisi dali ces autom,vlakom,busom!
ja sam nasla smjestaj za 100 kn dan u ulici gdje je klinika i znaci nisam putovala na svaku folikolometriju nego sam ostala od 8 dc. do transfera poslije teansfera smo isli doma. Muz je dosao na dan punkcije.
Je kosta ali nije neizvedivo i sto je najvaznije bit ces u boljim rukama nego tu!
aaa jel tamo isto mogu na teret hzzo-a ili sve sto idem se placa (+ lijekovi)?
Na teret hzzo mozes u petrovu, vinogradsku, vuk vrhovac i sveti duh, mislim na zg.
ok, tnx, bubekica.. imat cemo o cem razmislit sad poslije ovoga... iako se nadam da necemo morat razmisljat o odlasku u zg... ah ta nada...
p.s. posto su mi rekli prije postupka da treba bit 3-4 dana apstitencije, a ja ocito nisam na uzv-ima pa ne znam razvoj, kako da ja sad znam kad imat odnose, i kad stat?![]()
Nije to tak bitno da bude 3-4 dana. Posexajte se u cetvrtak, prije nedjelje ti nece biti inseminacija, buduci je pregled tek u petak.
Osijek je katastrofa, a tako je mene Popović godinu dana zavlačio pa dođi sad pa tad pa klomifen pa se mal dere pa ništa i hvala dragom Bogu da nisam ispucala nijedan postupak u Osijeku.
danas mi je bio dr.p. na uzv i bio je dobro raspolozen, lijepo sve objasnio... i nakon tolike drame od neki dan zbog lijekova na kraju je ipak doso ovitrelle pa sam ga pokupila.
p.s. svjesna sam da ne treba mirovanje i da nije to neki zahtjevan postupak i sve ostalo ali moja gin. ce mi ipak prepisat bolovanje 3-4 dana, valjd zbog posla kojeg radim i kakvo radno vrijeme imam...
eto nadam se da ce i ovih dana bit raspolozeni tamo s obzirom da slijedeca 3 dana u 7h idem na uzv![]()
ivana.sky, daš mi mail? imam par pitanja ako može? :D
i ja krećem kod dr. popovića, ali sam skeptična. jako je arogantan i bezobrazan. da li bi mi dala svoj mail, imam par pitanja.
mislim da mu to ovisi o danu... meni je nekad super, nekad bi ga tukla... (ivana.sky@gmail.com)
ja sam početkom godine krenula kod dR.Vlahovića..činio mi se sasvim ok..ali pošto se razbolio..ne znam koda dalje..naj rađe bi u zg..ali bi voljela da netko mi neka iskustva napiše dali je išao tako..dali se mogu ovdje u os napraviti sve pretrage pa u zg otiči samo na umjetnu??ako netko zna molila bi da mi napiše
bila sam neki dan kod dr. P s namjerom da pokušamo još jednom u os, da napomenem prošla sam dva neuspješna IVF-a , u prvom 04/2013 dobivene 2 JS, vraćeno 1 , a u drugom 03/2014 , 6 JS vraćene 2, Low responder sam, imam povišen TSH, spermiogram MM loš, ugl, prognoze dr P su da nikad neću moći prirodno ostati trudna. Neki dan mi je posvetio prilično vremena i u razgovoru mi rekao da je situacija u osijeku očajna, i da može biti samo gore, bolje vjerovatno ne, i savjetovao da idemo za Zagreb. Dakle trebam sve moguće savjete, gdje ići, koliko šta dođe, kome se obratiti prvo, koji nalazi trebaju, sve me zanima???
Simar, u zg su ti na raspolaganju 4 drzavne klinike - petrova, sveti duh, vinogradska i vuk vrhovac. Svaka od tih klinika ima svoj sustav narucivanja. Imas na forumu teme za svaku kliniku pa procesljaj.
Ni ja nisam zadovoljna MPO-om u Os. Dva puta mi se dogodilo da mi je 10. dan ciklusa bio nedjeljom pa mi je Š. rekao da ne dolazim vikendom na folikulometriju jer šalter ne radi pa mi ne može s uputnice skinuti folikulometriju. Kao da ja mogu kontrolirati ciklus... Kad sam prvi put došla na fol., obavio je uzv i nešto promrljao, a sestra me poslala van iz ordinacije. Stajala sam u holu i nisam znala ni kako se zovem ni što trebam ni kamo trebam. Koma!
Najgore mi je kad me šetaju po bolnici, malo na 1. kat, malo na 2. kat. Javi se ovdje, javi se ondje... Pokupi lijekove kojih nema. Pa se vrati dolje na šalter. Zadnji put kad je bila inseminacija, dr. je rekao da će me papiri čekati na šalteru. Nakon 2 sata ležanja dođem dolje i kažem kako sam došla po papire. Nisam uspjela ni rečenicu završiti do kraja, a tehničar se izderao na mene da kakve ja papire trebam.
e, da. MOžemo dobiti bolovanje od soc. gin. i ako idemo na MPO u privatnu kliniku.