Stranica 31 od 36 PrviPrvi ... 212930313233 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 1761

Tema: Potpomognuta u KB OSIJEK

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kako tvoja bebica,raste?? Mama raste? vjerujem da i tata raste, vecinom to bude nuspojava,covjek suosjeca!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ohoo pa bit ce to nesstooo super da terapije djeluje! meni je samo to bilo bitno, cak i nakon nespjeha, sto su se ciste povukle i 1 jajnik mi proradio bio, odmah sam znala da ce sve biti ok. a dr.p. je cudnjikav ali zbilja je u sustini dobar, i zna covjek svoje, samo ga treba poslusat (kolkogod nam to mrsko bilo) i sve ga pitaj sto ti slucajno ne kaze! ja sam ga gnjavila svakojakim glupostima, cak i preko moba (priznajem i da ga jos uvijek ponesto priupitam ) ima covjek strpljenja i objasnit ce

beba raste, mama evo pomalo, a tata se smanjuje hahaha selimo pa radi jadan stalno i onda se sav ispuho... bas smo u pon bili u bolnici na uzv kod dr.ice r. sve je ok, hvala bogu! i zacudila sam se koliko i s "druge strane" ima zena... a uskoro ces nam i ti tamo

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

lijepi pozdrav djevojke! Ja sam nakon tri neuspješne inseminacije odlučila krenuti u zagreb.Najviše me razljutilo što sam pitala dali bi trebali provjeritiprohodnost jajovoda?Kaže meni doktor nakon druge inseminacije:pa da trebalo bi,,,,,inače inseminacije nmaju svrhu!Pa jesam ja doktor ili ti??? Odem u zagreb i dr mi odmah kaže da bi napravio histeroskopiju pošro su nalazi drugi ok!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

žužka, kod kojega si liječnika bila u os? zaista što se tiče nalaza, dr.p mi je tražio svašta nešta, ne mogu se požaliti. to što su tebi napravili, to je zaista veliki propust!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

baš kod njega...zar nebi trebala prohodnost jajovoda biti na prvom mjestu??inače mi je on ok kao dr.ali zar ja moram pitati šta trebam napraviti ili???

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ehh zuska, nazalost mi trebamo biti sve pa na kraju krajeva i same sebi lijecnice.. ljuti me to, ali nekako se usput naviknes da sve sto cujes, vidis, procitas moras ih pitat jer ocito sami zaborave rec i napomenut i oni trazit?!

Lota ima li kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

baš tako ali nažalost ima nas jako puno pa dok čekamo puno razgovaramo i uvijek nešto novo saznamo...a jesi ti bila na kakvim postupcima kod njega??

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bila na inseminaciji... nista od nje... ali dao mi je metformin, uz prijedlog terapije za stitnjacu i 3.mj poslije dobih +

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo me, javim vam se do slijedeće subote, nadam se sa dobrim vijestima... držte fige!!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja sam definitivno digla ruke od OS. Bila sam naručena za 11. mj. za IVF i luda sestra na šalteru mi nije htjela dati termin i sad me opet naručio na IVF za lipanj. UŽAS! Do tada inseminacije! Koje ne djeluju. Nisam još išla, a ni neću. Idem za ZG. Privatno. Osijeka mi je preko glave. Gade mi se svi: od sestara do dokora.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj BellaSwan prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam definitivno digla ruke od OS. Bila sam naručena za 11. mj. za IVF i luda sestra na šalteru mi nije htjela dati termin i sad me opet naručio na IVF za lipanj. UŽAS! Do tada inseminacije! Koje ne djeluju. Nisam još išla, a ni neću. Idem za ZG. Privatno. Osijeka mi je preko glave. Gade mi se svi: od sestara do dokora.
    Meni je propala 1 godina u naručivanju, čekanju i njihovom laganju. Naručim se, dođem u Os, kad tamo nema doktora i tako nekoliko puta za redom. Zgadili su mi se, neopisivo. To tamo treba zatvoriti, pa bi barem imali prvo na putni nalog kad idemo u Zagreb. A ne ovako, moja dr. neda nalog jer kao rade i oni u Osijeku. A šta rade, zavlače pacijente, da moraš izluditi i odustati. Njihova uspješnost nije ni spomena vrijedna.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure

prijavite ih inspekciji ministarstva zdravstva

neka ona pokažu podatke o broju i vrsti obavljenih mpo postupaka

i nakon toga nek dobiju ključ u bravu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Drzim vam fige cure, gdje god zavrsile

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

u čekaonici većinom igram igrice, pa ne razgovaram s ostalim pacijenticama jer ne volim da netko sa strane sluša o mojim problemima. no, u zadnje vrijeme porazgovaram s nekima. ugl. došla sam do zaključka da se dođemo do punkcije i da punkcija prođe ok, ali sve zapne kod biologa!!! od cca 8 jajnih stanica-jedna oplođena! i većina mi je rekla da je samo jedna oplođena.e sada, to povlači more pitanja!!! da li je uopće i ta jedna oplođena, da li je problem u biologu koji nije kompetentan za takav posao,koga pitati što se dogodilo, kakve su statistike,.. ??? trenutačno zg nije opcija iz x razloga, još uvijek imam vjere u os, moram i želim! et, za sada toliko od mene...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure

već dugo se može prema iskustvima pacijentica sa KB Osijek zaključiti da embriolgica nije stručna, osobito kod ICSI metode

imamo pravo preko osiguranja na 4 stimulirana i 2 prirodnjaka

ne trošite svoja prava na tim koji nije stručan za mpo

tim čine reavnopravni sudionici liječnik i klinički embriolog

najbolji liječnik ništa ne može bez stručnog, iskusnog i educiranog embriologa

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Inesz u Osijeku je bila inspekcija i zamisli nista se nije desilo.... zasto nije mozemo samo nagadjati. Cula sam da navodno mi sve koje ostvarimo ivf trudnocu bilo gdje dalje ali rodimo u kbc Osijek da si oni upisu to kao njihov uspjeh. Da li je to uopce moguce i kako ja stvarno neznam, ali da je inspekcija bila.. bila je i nista
    Lota u pravu si biologonja je koma! i uzalud sav trud ljecnika i sve stimulacije kad ona neodradi svoj posao kako spada.... Svi se zale na nju.
    Uglavnom kako god Sretnooo

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Inesz
    Ona nikad ne radi ICSI to znam iz pouzdanih izvora... njena prica je nek se nadju sami.
    Ja hvala bogu nisam ni jedan postupak napravila u Os. jer me je imao tko uputiti i reci mi ni SLUCAJNO... ali koliko cura znam koje su izgubile godine i godine...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

saan, kako to misliš .. nek se sami nađu??? pa da se mogu sami naći ne bi tamo bila!!! ti to ozbiljno misliš?? to su teške optužbe... ne šali se s takvim optužbama ako ti info nije iz pouzdanih izvora. ako je to istina, i ako imaš neki konkretniji dokaz, na to treba reagirati!!!!!! ovdje se radi sudbini mnogih žena, koje iz što financijskih, što zbog drugih razloga ne mogu u zg.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

uludo troše vrijeme i novce na os, dok embriolog pušta naše prilike da se same nađu! žalosno je to što se tim ženama daju lažne nade dok netko ne obavlja svoj posao, posao koji je jedan od najljepših i najplemenitijih na svijetu- stvara novi život!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ne radi se ovdje samo o sudbini žena, radi se i sudbini muškaraca. neplodnost je zajednički problem.

inspekcija je trebala ustvrditi da li se provode svi postupci u skladu sa dopusnicom za rad. ako se ne radi ICSI, KBO je trebao dobiti nalog da se taj nedostatak ispravi u određenom roku. ako se se ni nakon toga ne radi ICI, inspekcija treba postupati dalje.

ne bote se o svojim iskustvima informirati inspekcijsku službu ministatstva, može i anonimno.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Lota kad sam napisala da se sami nadju mislila sam na metodu klasicnog ivf postupka. Izdvojene js.i spermiji se stave i jednu posudicu i ceka se da se oplode! neki parovi sa tezim dg. zahtjevaju icsi postupak to znaci da embriolog injektira spermij u js.
    Ispricavam se ako nisam dovoljno strucno napisala.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Shvatila sam sto si htjela reci,vrlo su mi poznata ta dva postupka i nema potrebe za tenzijama. Samo kazem da to nije u redu i ako netko ima neki konkretni dokaz ili nesto vec,neka ne suti i neka prijavi inspekciji.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

i ja sam takvog mišljenja...žao mi je doktora koji su zaista dobri,,,ali oni najmanje tu imaju bilo kakvu radnju...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj lora21 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je propala 1 godina u naručivanju, čekanju i njihovom laganju. Naručim se, dođem u Os, kad tamo nema doktora i tako nekoliko puta za redom. Zgadili su mi se, neopisivo. To tamo treba zatvoriti, pa bi barem imali prvo na putni nalog kad idemo u Zagreb. A ne ovako, moja dr. neda nalog jer kao rade i oni u Osijeku. A šta rade, zavlače pacijente, da moraš izluditi i odustati. Njihova uspješnost nije ni spomena vrijedna.
    Eto, na žalost, nisam jedina s negativnim iskustvima sa sestrama na šalteru i ostalima uključenima u to. Osijek bi stvarno trebali zatvoriti. Čula sam da je biologinja koma, neuka, neupućena i drska. Ja ju nisam imala priliku upoznati pa ne znam kakva je, ali ako 9 od 10 ljudi kaže da ne valja, onda ne valja.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Gledala sam MPO ppostupke u Vojvodini. U Novom Sad postoje dvije klinike i obje mi se čine OK. Bliže u nam od Zagreba i vjerojatno, jeftinije. U jednoj je biolog A. Kniewald.

http://www.klinikaperinatal.com
    http://www.genesisivfns.com/

Što mislite o tome?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

moraš dobiti putni nalog,,i ja sam ga dobila iako sam se prebacila iz osijeka u zagreb

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

žuška kada si dobila putni nalog? Ja sam iz vinkovaca i moja gin. mi je rekla da ne mogu dobiti putni nalog iz razloga što u osijeku ima MPO klinika...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

tko je uopce biolog tamo?
    jel nije ona dr.srb??
    ako je ona.... meni je ona bila divna! da nije bilo nje umrla bi od straha i neznanja i panike. cak je i mm pustila sa mnom unutra, pokazala nam uzorke, zabavljala me da mi prodje vrijeme (posto sam ja u sali lezala, nije bilo mjesta u sobi tj nije bilo plahti)... bas divna zena
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 23.02.2015. at 21:59

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

[prijemjesecdana kada sam bila...iz našica sam

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

probajte dobiti putni nalog za ZG ako želite u ZG, ne vjerujem da jedna može dobiti dok druga ne može!?

Što se tiče biologice, lijepo je ivana.sky da je ona tebi bila simpa i topla, ali se radi o tome da se cure na konkretan posao žale koji ona mora obaviti. Jedno je nekoga držati za ruku (daleko od toga da to nije lijepo), a drugo je biti kompetentan u svom poslu. Ja otkako ovu temu pratim samo loše čitam za biologicu Srb.

Osobno se nisam liječila u Osijeku ali iskreno niti ne bih kad sve ovo čitam, bježala bih u ZG ili Novi Sad ili Beograd.

Novi Sad, pa ne znam, valjalo bi se u Srbiji informirati o tim klinikama. Kniewaldi su pioniri IVF-a, ali ako tamo samo povremeno i po potrebi rade, onda to ne znači baš puno.
    Ja bih radije neku ZG privatnu ili državnu kliniku odabrala, ali me Osijek sigurno ne bi vidio. Još ako ne radi uopće ili nek bude samo nevoljko da biologica radi ICSI - ljudi moji - ako je to istina - onda je to ne samo za inspekciju nego i za novine. Ali imamo li dokaza za to?

Ono što znam jeste da od 2007. ili 2008. ili koje već godine nema trudnoće forumske iz IVF-a, to su pisali nekada lani ovdje na forumu, vjerujem da je tome još tako.

Vi koji se liječite gore, kakvo je stanje kad dođete, ima li gužve, koliko je punkcija dnevno, koliko transfera, koliko je pacijentica uopće u postupku mjesečno onako odokativno?

Meni cijeli OS onako prateći na forumu baš bez ikakvog traga i glasa

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma ne, ne kazem nista sto se obavljanja njenog posla tice, nisam znala jel je ona ili nije ona, tj jel misle cure na nju... sto se osijeka tice, katastrofalan je nacin rada, a statistika jos gora, sto nije ni cudo s obzirom kako i tko radi... ako bilokoja cura ima prilike neka ode dalje u neki drugi grad, ili privatno... ja vjerujem da se i ovdje moze nekom "posrecit" ali ako se to ne dogodi u 1god... nemojte trosit i to malo postupaka sto nam drzava daje...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem Kadaunu i Inesz - treba ih prijavljivati non stop! Prijateljicu su mi sa 25 g uništili tamo.. .....iz Slavonije sam, ne mogu dobiti putni nalog za Zg radi njih! Ima T tamo, upravo mi je jedna poznanica T iz IVFa u OS , ali imala je hiper da je jedva živa ostala...ne pazi se, ne upute pacijentice, sad ima DR sad nema.....uh!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nek ima trudnoća, vjerujem da ima - ali evo forumskih uopće nema - već godinama. no ivana.sky, imaš li dojam da je tamo puno postupaka? koliko se toga uopće odrađuje?

i u najgorim laboratorijima, IVF klinikama se dogodi trudnoća, nije to neki kunst, kunst je biti iznad 40% stopa trudnoća po započetom postupku, odnosno iznad 25% baby take home rate, odnosno živorođene djece po započetom postupku.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

znam za proslu god kad sam ja isla na postupak, nekih 12% je mozda bilo uspjesnih AIH, 0% IVF-a... na koliki broj zena se to racunalo nazalost ne znam...

mislim da se odradi dosta toga, ALI se zene nacekaju, i onda im jos ne odrade sve to kako treba... ja znam da sam od prvog glasa moje gin: idite u kbc na humanu za dogovor za mpo do prvog postupka cekala 7 mjeseci... samo nalaze hormona sam cekala 2mj!!! jer nisu imali reagensa... sta da onda pricamo koliko se ceka narucivanje kod dr, lijekovi za stimulaciju ili sami postupci... ja sam zbilja imala srece jer je mene gin pregledala, rekla nema cisti, kreni sa klomifenom (kojeg sam uspjela odmah dobit) i mog mpo dr. sam dovela prakticki na gotov cin pa me morao staviti bas taj mj u postupak, inace mislim da bi se nacekala i duze... al to je sve bilo tako nekako navrat-nanos, totalna igra slucajnosti.. tek poslije slusajuci druge sam shvatila kak sam super prosla.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

U Osijeku sve traaaaajeeee duuuugoooo. Jednom sam na folikulometriju čekala skoro 2 sata jer je Š. imao hitnu operaciju. O inseminacijama da ne pričam. Dođem u 7 u bolnicu, a ins mi obave u pola 12. 4 sata ležim na odjelu i čekam kad će me pozvati. Užas! Jednom je nakon inseminacije sestra Sunčica zaboravila da sam ja na odjelu, a nije mi rekla koliko dugo moram ležati nakon postupka pa sam ja odležala tamo dobra 3 sata. Onda sam zamolila sestru s odjela da potraži sestru S. i da ju pita mogu li ja kući. Ova došla sva izvan sebe: Ja sam mislila da ste vi otišli, bla,bla,bla... Nitko ništa ne kaže ni ne uputi pa se onda čude!

Najviše mi smeta to što me nitko nije uputio u postupak. Čini mi se da oni IVF rade onako, usput.

Ugl, adios Osijek! Ne ponovilo se!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ahh i to ak imas srece pa te smjeste na odjel... ja sam gologuza sjedila kod biologinje u "uredu"... ugl...

Bella draga nek je sa srecom

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Hvala! Valjda će dr. L. znati bolje.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najjadnije je to što su dobili mogućnost rada (MPO) a nemaju liječnike samo za MPO i normalni odjel! Znam da su svima veliki troškovi putovati u Zg, ali radi te Bolnice - većina nas iz Slavonije ne može dobiti putni nalog za ZG!
    Treba ih zatvoriti ili napraviti reviziju pa da vidimo mogu li ili ne raditi MPO !!!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo da se i ja javim... moj prvi pokušaj icsi neuspješan... nikoga ne krivim... idemo dalje.. vjerojatno zg.. još istražujem mogućnosti. najveći me strah što u zg ne uspavljuju kod punkcije. eto toliko od mene...

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni ovaj postupak u OS ispao super, došla na UZV 2 dan ciklusa jer sam se bojala ciste, na kraju kako je nije bilo odmah dobila terapiju i lijekove. Ovaj puta PUREGON Pen u kombinaciji sa Orgalutranom i puno mi bolje odgovara nego Gonal F, a de nepričam koliko je jednostavnije. Išla sam gotovo svaki dan u Os , vađenje krvi, UZV i terapija i dog za sutradan, budem gotova otprilike oko 9, najduže 10 sati sa svime. U srijedu je bila punkcija (7) dns transfer (2). Sada držimo fige

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Sretno!

A što se tiče punkcije i anestezije, u svim državnim klinikama se dobije anestezija pa čak i u nekim privatnim. Kod Lučingera definitvno nema ni koktela ni anestezije.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj BellaSwan prvotno napisa Vidi poruku
    Sretno!

A što se tiče punkcije i anestezije, u svim državnim klinikama se dobije anestezija pa čak i u nekim privatnim. Kod Lučingera definitvno nema ni koktela ni anestezije.
    ovo nije tocno, vuk vrhovac nema anesteziju, vec samo koktel sredstva za opustanje (normabel) i protiv bolova (tramal)...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

simar, sretno!!!! držim fige!!!! kod kojega si dr.?

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

hvala kod dr P.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

lota probaj put zga

simar ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zg je definitivno u igri... problem anestezija.... toliki problem da ne mogu niti opisati... kod slijedećeg pregleda pitati ću dr.p. da li su imali u zadnjih god dvije uspješan icsi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lota.k od 4 klinike u zg, 3 daju anesteziju....

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i ja sam isto kod dr.p., zadovoljna sam s njim.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

koje daju anesteziju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •