Stranica 32 od 36 PrviPrvi ... 223031323334 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 1761

Tema: Potpomognuta u KB OSIJEK

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj lota.k prvotno napisa Vidi poruku
    koje daju anesteziju?
    napisala sam gore da samo vv ne daje, sd, petrova i vg daju.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam svoju kratkotrajnu anesteziju platila 50 eura i zbilja mi je tesko shvatiti zasto po nekim klinikama u hr a i kod privatnika nemaju tu opciju.
    Mislim da bi se svaka zena odlucila na tu opciju i platila to.

Znam da privatnici trebaju anesteziologa i posebnu prostoriju za to al koliko zaradjuju i imaju lijepe prostore mogli su si i te kako i to osigurati.
    Nemogu niti zamisliti da netko tko ima vise folikula i koliko puta te treba ubosti i sve na zivo.....neslazem se nikako s tim...
    Mozda ako je jedan dva folikula pa bi covjek i pretrpio al sve ostalo je previse.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A valjda fali anesteziologa... ne znam koji bi drugi razlog mogao biti! iako sam ja prezivila punkciju na VV sa onim njihovim koktelom imala sam 5 folikula i nije bilo strasno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

prezivi se i 20ak

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo nije tocno, vuk vrhovac nema anesteziju, vec samo koktel sredstva za opustanje (normabel) i protiv bolova (tramal)...
    OK, hvala. Nisam se raspitivala za VV. Mislim da je i koktel u redu... Samo da ne ide naživo.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    prezivi se i 20ak
    Znam bubek....zapravo neznam vec samo mogu procitati ovdje......pogotovo tko ima PCOS.....
    a covjek svasta istrpi...al da bi bilo lakse i vama i njima bilo bi....

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Mene je strah punkcije naživo. Jako! ne vjerujem da ću preživjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

meni se kao najveci problem kod ne primanja anestezije pokazala zrelost folikula. 3 folikula koja su bila nezrela i u kojima "nije bilo" jajnih stanica su boljela vise od 15 njih zrelih.
    ispricavam se za offtopic.
    kakogod - radije bih 10 puta na vv bez anestezije nego u osijek temeljem ovog sto citam na forumu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja nisam u Os ni stigla do anestezije i punckije jer sam išla na glupe inseminacije i zapela u njihovoj administraciji. Svuda sam čitala da te punkcije bole i nije mi svejedno.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

BellaSwan....punkcija boli - kako koga - sve ovisi o pragu boli koji imaš! Svi bi voljeli da imamo izbora, ali na VV nema - pa kako drugima tako i tebi. Ja sam imala situaciju gdje punkciju nisam ni osjetila, ali mi transfer bio katastrofa. Pa 5 min kasnije sve sam zaboravila - ideš dalje i ne osvrćeš se na bol...kako zaboli tako i prestane...ajde sve smo mi lavice....

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj simar prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovaj postupak u OS ispao super, došla na UZV 2 dan ciklusa jer sam se bojala ciste, na kraju kako je nije bilo odmah dobila terapiju i lijekove. Ovaj puta PUREGON Pen u kombinaciji sa Orgalutranom i puno mi bolje odgovara nego Gonal F, a de nepričam koliko je jednostavnije. Išla sam gotovo svaki dan u Os , vađenje krvi, UZV i terapija i dog za sutradan, budem gotova otprilike oko 9, najduže 10 sati sa svime. U srijedu je bila punkcija (7) dns transfer (2). Sada držimo fige
    Simar, sretno!

Vi ste imali i problem sa spermiogramom, kakav je bio u ovom postupku? Kojom metodom je radjena oplodnja?
    Koliko je bilo oplodjenih js, koliko i kakvih embrija? Imate li smrzlica?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    BellaSwan....punkcija boli - kako koga - sve ovisi o pragu boli koji imaš! Svi bi voljeli da imamo izbora, ali na VV nema - pa kako drugima tako i tebi. Ja sam imala situaciju gdje punkciju nisam ni osjetila, ali mi transfer bio katastrofa. Pa 5 min kasnije sve sam zaboravila - ideš dalje i ne osvrćeš se na bol...kako zaboli tako i prestane...ajde sve smo mi lavice....
    Tnx!
    Posljednje uređivanje od BellaSwan : 03.03.2015. at 21:12

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

samo pomisli kako ce tek bolit kad bebica krene van 9mj poslije, i punkcija ce bit macji kasalj
    ja ti drzim najvece moguce fige!!!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

iskreno, nakon punkcije nisam osjećala jaku bol.. onak.. malo. preležala sam prvi dan gotovo cijeli, drugi sam već sve normalno radila. a nakon transfera, mali grčevi. prvi dan ležala, a ostatak vremena normalno sve radila. samo se nisam nešto previše naprezala... ali zato dan prije M i kada sam dobila M, prvi dan gadni grčevi. uf.. bilo je gadno...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i ja sam iz Na... nekidan su jednoj curi odbili nalog za ZG, rekla je da će se žaliti.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    samo pomisli kako ce tek bolit kad bebica krene van 9mj poslije, i punkcija ce bit macji kasalj
    ja ti drzim najvece moguce fige!!!
    porođaj je prirodan proces, tako je i bol prilikom porođaja prirodna i svrsishodna.

aspiracija folikula predstavlja mali kirurški zahvati i odvija se u sklopu procedure liječenja. nije u skladu s pravilima struke raditi ovakve zahvate bez odgovarajuće analgezije ili anestezije.

trpiti boli prilikom aspiracije radi nepostojanja mogućnosti odgovoarajuće razine obezboljenja, je nepotrebno i nehumano.
    čini mi se ovakvo zahvati bez anestezije/analgezije mogu provoditi samo nad ženama, jednim dijelom i zato što žene razmišljaju slično kao i u citatu gore. zanimljivobi bilo vidjeti bi li bila slična praksa moguća i raširena kad se radi o sličnim zahvatima na muškarcima.

žene, trpljenje boli prilikom malog kirurškog zahvata (aspiracije folikula) nije zalog vašoj trudnoći i majčinstvi. trpiti bol prilikom aspiracije neće olakšati put do djeteta.

u većini klinika iako postoji mogućnost anestezije, o toj se opciji često pacijentice ne infomira.

zato, drage žene, zauzmite se za sebe. tražite informacije o anesteziji, ne trpite nepotrebno.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    porođaj je prirodan proces, tako je i bol prilikom porođaja prirodna i svrsishodna.

aspiracija folikula predstavlja mali kirurški zahvati i odvija se u sklopu procedure liječenja. nije u skladu s pravilima struke raditi ovakve zahvate bez odgovarajuće analgezije ili anestezije.

trpiti boli prilikom aspiracije radi nepostojanja mogućnosti odgovoarajuće razine obezboljenja, je nepotrebno i nehumano.
    čini mi se ovakvo zahvati bez anestezije/analgezije mogu provoditi samo nad ženama, jednim dijelom i zato što žene razmišljaju slično kao i u citatu gore. zanimljivobi bilo vidjeti bi li bila slična praksa moguća i raširena kad se radi o sličnim zahvatima na muškarcima.

žene, trpljenje boli prilikom malog kirurškog zahvata (aspiracije folikula) nije zalog vašoj trudnoći i majčinstvi. trpiti bol prilikom aspiracije neće olakšati put do djeteta.

u većini klinika iako postoji mogućnost anestezije, o toj se opciji često pacijentice ne infomira.

zato, drage žene, zauzmite se za sebe. tražite informacije o anesteziji, ne trpite nepotrebno.
    Potpisujem inesz

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

jasno.
    ja sam ju samo malo pokusala utjesit... ako vec ne moze dobit anesteziju (iz bilokojeg razloga), da izdrzi nekako...

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

cure koji su vam bili simptomi hipera i kada se javio. Meni je transfer bio u nedjelju i sve super do jučer... od jučer me baš boli nisko dolje čak i na dodir , ma cijeli taj donji dio zapravo i leđa, baš neka čudna bol, kod punkcije mi je rečeno da su jajnici veliki, malo se jutros bol smirila ali svejedno osijećam... šta da radim..dal da se javim svom dr, ili će se to smiriti?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

simar miruj i uzimaj neki izotonicni napitak. pod mirovanje mislim na lezanje - niposto nemoj sjediti. to mozda je blagi hiper, ali nista opasno. samo se cuvaj. vise o hiperu...
    http://www.roda.hr/article/read/kako...m-jajnika-ohss

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

pročitala sam taj članak i odmah se uspaničarila sad više neznam jer teško dišem zbog toga ili zbog hipere idem onda leći ionak sam ovu noć loše spavala pa da nadoknadim hvala na savjetu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

poznato mi je to sve
    s tim da se ja i proucavam u spiglu koji dio trbuha mi je napuhan, koliko sam ispisala i sl

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Bit će to sve dobro!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je rekao dr p na transferu da mu se javim kad budem imala slicne simptome kao sto si opisala. Posalji mu poruku.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

jesam javila sam mu se odmah taj dan, savjetovao je mirovanje,a ako budu jači bolovi da dođem do njega...ipak sve se smirilo...mislim da sam ja malo pretjerala šetajući po kući i sjedeći po kavama

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

simar, da li ima kakvih novosti?? čekam tvoj odgovor ko ozeblo sunce... nadam se da ćeš mi biti svjetlo na kraju tunela... o tvome mi statusu ovisi odlazak iz os za zg... držim fige!!!

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ma ništa...beta negativna

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zaista mi je žao simar.... glavu gore... i samo hrabro dalje

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

ma kako nedaju putni nalog,,kakve su to gluposti!

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

simar, zao mi je... jeste razmisljali o odlasku u zg u neku od klinika? Meni je moja soc.gin savjetovala da ni ne pokusavam u osijeku, da je to gubljenje vremena..

zuska nemamo pravo na putni nalog iz razloga sto imamo kliniku za MPO u osijeku, moja gin. se potrudila raspitati oko toga..

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Putni nalog - ma moguće je dobiti i svi nas lažu! Ja sam na stranicama HZZO našla dio članka i to podcrtala, odnijela kod ginekologa i pozvala se na dio gdje piše da ukoliko radi liste čekanja dolazim na red negdje dalje ( a ne u najbližoj ustanovi) -mogu dobiti putni nalog- dao mi je! E sad...Pravnica u HZZO melje nešto svoje, ginekolozi svoje i stvar je u tome da jedni na druge prebacuju odgovornost i prave se ludi.
    Dobila sam 1 putni, samo da vidim da li može - nisam više tražila iako sam u ZG putovala 3 dana za redom! DR u Zg mi ovjerila i predala sam u HZZo u svom gradu....isplata bi trebala biti krajem 4 mj, pa ćemo vidjeti....navodno (pravnica HZZO mi kaže) da se nasumično provjeravaju putni nalozi - tako da je kao moguće da mi neće odobriti isplatu, a ako ne budu pregledavali - dobijem... BITI ĆE KAKO OSOBA KOJA PREGLEDAVA PUTNE NALOGE ODLUČI!!!!

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sad si me zbunila, ne znam, nisam puno gledala u vezi toga.. Mozda je problem sto nema liste cekanja? Ili ima?!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma gle..ja rekla da u Os mogu doći na red za godinu dana a na VV odmah-pa neka provjeravaju....

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Aj vi koje ste bile u petrovoj... Koja je procedura i koliko se ceka za pregled,sam postupak? Osijek sam def prekrizila,zivot je prekratak da bi izgubila jos jednu godinu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Samo sa javim da sam preživjela punkciju naživo. Uopće nije bilo strašno. Sad čekam da mi se jave za transfer...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Čula sam da se čeka nekoliko mjeseci. Najbolje je da pošalješ mail pa ti se oni jave. Probaj se javiti i na Sv. Duh, možda dobiješ termin ranije.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj lota.k prvotno napisa Vidi poruku
    Aj vi koje ste bile u petrovoj... Koja je procedura i koliko se ceka za pregled,sam postupak? Osijek sam def prekrizila,zivot je prekratak da bi izgubila jos jednu godinu.
    Čula sam sa se čeka nekoliko mjeseci.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bella...bravo ...sad miruj cekaj..

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mislim da,se na VV ne ceka puno... Samo 2 ciklusa dok ne izvadis hormone tamo i m. Spermiogram. Ako je sve ok. S 3 ciklusom si u postupku.
    Sretno

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Bella...bravo ...sad miruj cekaj..
    Hvala! Sad čekam da mi jave za transfer...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ovo je broj za naručivanje za VV: 01 2353 907 - šalter ginekologije.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

bella

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Pozz, ja idem kod Sijanovica i narucena sam za ivf u 10 mj.. Cula sam da je lose stanje ali ne bas ovoliko.. Najradje bi odustala i pokusala dalje, imam iza sebe 2 spontana i 2 god pokusavanja..

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Tnx! Na bolovanju sam.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    bella
    Tnx!!!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj da23na prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz, ja idem kod Sijanovica i narucena sam za ivf u 10 mj.. Cula sam da je lose stanje ali ne bas ovoliko.. Najradje bi odustala i pokusala dalje, imam iza sebe 2 spontana i 2 god pokusavanja..
    Nemoj kod Šijanovića. Nemoj u Os. Koma je stanje. Za svaku se sitnicu moraš naručivati, a ako su termini popunjeni, čekat ćeš nekoliko mjeseci. Ja sam bila zapisana za IVF za 11. mj, ali mi je to propalo jer me baba na šalteru nije htjela upisati da dodem na dogovor u 11. mj jer je kod njega sve bilo puno. Kad sam napokon dobila termin, to je bilo u prvom mjesecu, a zvala sam sredinom 12. Onda me je zapisao za 6. mj i rekao da cemo do tada ici s inseminacijama. Iza mene su tad bile 4 neuspjesne ins, a on bi da 6 mjeseci pokusavam s ins iako se nakon treće neuspješne ins ide na IVF. Užas!!!

Ako odlučiš ostati u Os, nemoj zaboraviti se naručiti za rujan za dogovor da ti da lijekove i ostalo jer će ti propasti taj termin u 10. mj.

Vidjet ćeš, tamo ti nitko ništa ne govori, a očekuju da se ponašaš kao da sve znaš.
    Jednom me je baba na šalteru napala da otkud sam došla na folikulometriju na dan kad Šijanović ne radi UZV. Očito i ciklus treba prilagoditi njegovom radnom vremenu.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj BellaSwan prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj kod Šijanovića. Nemoj u Os. Koma je stanje. Za svaku se sitnicu moraš naručivati, a ako su termini popunjeni, čekat ćeš nekoliko mjeseci. Ja sam bila zapisana za IVF za 11. mj, ali mi je to propalo jer me baba na šalteru nije htjela upisati da dodem na dogovor u 11. mj jer je kod njega sve bilo puno. Kad sam napokon dobila termin, to je bilo u prvom mjesecu, a zvala sam sredinom 12. Onda me je zapisao za 6. mj i rekao da cemo do tada ici s inseminacijama. Iza mene su tad bile 4 neuspjesne ins, a on bi da 6 mjeseci pokusavam s ins iako se nakon treće neuspješne ins ide na IVF. Užas!!!
    Oprosti, nešto mi nije jasno. Ako već imaš iza sebe 4 neuspjele inseminacije, kako možeš ići opet na njih kada HZZO plaća samo 4 postupka AIH-a? Doktor bi nastavio s inesminacijama o tvom trošku ili šta?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

On je meni rekao da dolazim na ins dok čekamo IVF u 6. mj i otpravio me kući jer je imao gužvu. To je sve.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To mi zvuči kao da uopće nije gledao koje ste postupke već iskoristili nego te se samo htio riješiti. Možda griješim dušu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •