Nakon 10 mjeseci napokon su me zvali da mogu doći po lijekove.
Glavna sestra kaže da se sutra javim i dr. P, a naručena sam tek za 4 mj. mada sam ženama na šalteru pokušala objsniti da su mi stigli lijekovi i da se s njim trebam dogovoriti za dalje.
Nakon 10 mjeseci napokon su me zvali da mogu doći po lijekove.
Glavna sestra kaže da se sutra javim i dr. P, a naručena sam tek za 4 mj. mada sam ženama na šalteru pokušala objsniti da su mi stigli lijekovi i da se s njim trebam dogovoriti za dalje.
slažem se i ja
nisam pacijent dr P ali ja nikad ne idem na šalter,prvo odem do ambulante zamolim sestru ili doktora i onda odem samo po karton i to tako rješavam,kad bi mi čekali po njihovim naruđbama ne bi nikamo stigli
BEA SAMO TI SLOBODNO ODI U UTORAK I SAČEKAJ GA KOD AMB.ZAMOLI GA I PRIMIT ČE TE
zanima me kako mogu ić na aih ako nemam ovulacije čak ni s klomifenom
evo bila sam danas, dobrano se načekala, ali ipak sam dobila lijekove
sada traži da napravim AMH i kariotipizaciju te da ponovim hormone.
Evo me napokon... sad mi je sve puno jasnije.... upisali su me za lijekove mislim u 1.mj. ove godine... ( rekla mi sestra da ću ih dobiti do 9 mj.) bila jučer kod dr. P na ultrazvuku jer mi je bio drugi dan ciklusa poslje tog pregleda otišla u Bosnu i kupila Klomifen ( i tamo je nestašica klomifena ) našla sam je tek u Republici Srpskoj ( jer oni imaju drugog dobavljača) od sutra počinjem s klomifenom... držite mi fige...![]()
![]()
i da kupila sam umjesto trakica maybe baby ... tako da ću za sada probati s tim...
![]()
Ako nekom bude trebalo kariotipizacija oba partnera radi se u KBC Osijek na II. katu pedijatrije kod dr. Pušeljić, pon. 9-12 sati, prije toga dobro je nazati i najaviti se broj je 512-273. Uputnicu trebaju ponijeti oba partnera.
Također zvala sam Vinogradsku za AMH i bez problema ću poslati hpexpresom te uplatu poštanskom uptnicom od 264,25 kuna. Na stranicama endokrinološkog labaratorija postoje upute o slanju krvi.
bok...i ja sam se jučer upisala za lijekove opet....sestra H. mi je rekla da će doći za 6 mj....
moram ponoviti hormone i preporučio je da idem u zg....dok ne dođu lijekovi....
Marnel imala sam maybe baby, platila 400,00 kn i nikada ništa vidjela. Mislim da su trakice pouzdanije.
Kariotipizaciju rade zato što smo imali već dosta pokušaja, uvijek dođe do oplodnje ali ne i implantacije.
Tako da žele isključiti genski problem, zato idemo na kariotipizaciju.
Evo mene opet...klomifen 2 dan...
malo sam nabubrila od njega... jel to normalno????? Bea... kupila sam maybe baybe u Bosni kad sam išla po klomifen platila sam ga 98 kn.... koristila ga danas prvi put i baš se sve lijepo vidi...
nadam se da se neću i ja u to razočarati jer su iskustva s njim stvarno svakakva..... ma ja se držim samo pozitive...
28. 03. idem po ampule..
sad bila kod svoje doktorice... interesantno kako su blesavi oni ne znaju niti koju šifru trebaju upisati... a jesam se namučila dok sam im objasnila
marnel po kakve ampule ideš 28.03.?
Bea išla sam danas po Ovitrelle.... Kaže dr. P da očekuje da bi već u petak trebala biti punkcija.... uh.... od sutra piškim na trakice i javljam dr. P porukom.....![]()
Cure moje da vam javim da ni 4 put ništa...beta nije vrijedna spomena....slijedi kontrola imunologa i štitnjače i s tim nalazima na kontrolu u ain... do tad kućna radinost
![]()
sada ću ja uletiti, ajd javite u kojim ste fazama sa postupcima za Listu na Odbrojavanju
ima još puno nickova u listi postupaka za ožujak a i mjesta u listi trudnica
Sada su me zvali iz KBC Osijek da moram vratiti lijekove jer po novome nedoijem svu potrebnu količkinu odjednom nego ih kako dolazim tako podižem. Zvala me dr. Srb i to sa svojom specifičnom "ljubaznošću" čak mi je prijetila da će mi fakturirati lijekove da ih ja moram platiti. Ljuta sam da bih mogla tamo sve podaviti, 10. mjeseci čekam lijekove i onda me još prave budalom. Tako da u ponedjeljak kada budem išla nakariotipizaciju moram vratiti lijekove s. Anici Ivandić, i podizati ih po potrebi. Vrhunac će biti kada mi ciklus dođe za vikend.
To vam je MPO u KBC Osijek.
Uzmi lijekove i odi u neku privatnu kliniku u postupak,a KBO zaboravi!!Platiš samo ruke i ti si na konju.
Zezam se i vjerujem da si ljuta,ali obično ti ide dan za dan s lijekovima,u svim ostalim bolnicama,vjerojatno je tako sada i kod njih.
Najbolje je što sam lijekove digla kod glavne sestre i ona me nije upozorila da se protokol uzimanja lijekova promijenio. Nemogu uzeti lijekove i otići u privatnu kliniku, moram ih kod njih iskoristiti. Mislim da tamo nitko nema pojma šta radi.
Cure moje,KBO je uvijek bio cirkus,osim AIH.
Moj savjet je da razmislite o vremenu i novcu za odlazak u Zg,jer potrošiti tako skupe postupke u Os je možda šteta.Trudnoće su jako rijetke osim AIH,koliko ja znam.Put bi vjerojatno same financirale,a za liječenje dobile uputnicu.
Put je mala stavka u odnosu na cijene postupka.Vi koje ste sada u postupcima vjerojatno ste svjesne postotka uspješnosti u Os.Ne bih željela da ovo zvuči grubo,ali bar se raspitajte i razmislite.I,to čekanje lijekova po godinu dana ,to nema nigdje.Svaka godina pri ulasku u MPO je jako važna.
Sretno!
to ja vama drage moje stalno govorim....sječaš se mari mar moje poruke....ja sam odmah vidjela šta se dešava tamo! treba skinuti tu biologinju sa trona i dovesti ozbiljnog embriologa....
mislim da se treba djelovati i učiniti nešto....
mislim da ona ne odrađuje svoj posao kako treba....vjerujem da imam istomišljenika....
mari mar a gdje su jajne stanice i ostalih cura koje su s tobom bile na punkciji?!
točno znam koje su cure bile s tobom tada jer sam u kontaktu s njima i znam da su sve bile vračene na AIH....jel tako?!
"nema js" kao što sam ti rekla i više nego čudno....i sigurno i kod njih nema ništa.......![]()
pa nema...zato sam te i pitala....sve su bile vračene na aih....moja legica je bila tada kad su sve bile vračene...i kod ni jedne nije bilo js....
meni su na stimulaciji bile 3 js....koje su bile oplođene,ali se valjda nisu razvijale kako treba....pa su me zvali nakon 3-4 dana da se nisu oplodile,ciklus-dva kasnije saznam da su se oplodile....najlakše je reći da nema js ili da se nisu oplodile! dr P.sve svoje obabvi kako treba,ali ona izgleda da ne....
ma treba njoj prišit neku kontrolu da se malo uozbilji....samo se nitko ne želi baviti s time-nego ode dalje i imaju pozitivne rezultate...
tako da se dr P može truditi koliko god hoće kad radi sa lošim embriologom.![]()
jako ste me zaintrigirale pisanjem ovdje i na temi Inseminacija....nisam shvatila što znači-vratili na AIH? Ako pri punkciji folikula nije nađena jajna stanica-s tim biolog nema veze, puno je razloga za to-nepogođena stimulacija, u prirodnjaku puknu ako nije pogođena štoperica (ne vjerujem da sumnjamo da jajna stanica pobjegne iz igle)...više je u Osijeku toga što nije dobro, tako mi se čini....i da, mari mar-ako je folikul bio premali za punktirat, onda nije baš za očekivat da će biti dobar za AIH, ili ga je barem trebalo pratit nakon negativne aspiracije, da naraste...
Posljednje uređivanje od mare41 : 28.03.2012. at 08:04
Trebam pomoć. moram 2. dc vaditi hormone na nuklearnoj, a to bi mi se moglo dogoditi za vikend, pa je doc.rekao da tamo deponiram uputnicu. Da li ima netko iskustva s tim?
sanda, da li pričate o negativnim aspiracijama? dakle, nakon punkcije doktor preda sadržaj punktata biologu, ovaj ga pregleda pod mikroskopom i onda javi da nema jajne stanice? pa u toj fazi nije biolog ćorav da ne razlikuje jajnu stanicu od eritrocita? htjela sam shvatit konkretno o čemu pričate, al nema odgovora, ili pričate o tome da se ne oplode (e tu može bit greška biologa)
ne znam šta ti nije jasno?!
počelo sse dešavati u kbo-u da SLABO ima js.....da su većina kod svih žena prazne....a biolog nije čorav već sve imamo osječaj da se nešto tamo dešava i da je tu problem biolog!
i rijetko kada se oplode js....da to je istina....a zašto?!
kasnije se ode u zg i bez problema se oplode js....
vjeruj,na dva postupka kada sam bila i ležala u sali-jedva sam čekala da me uspavaju koje je ona nebuloze pričala....
ja osobno nemam povjerenja u nju....mislim da ni dr p nije zadovoljan s njom i da se ponekad on uzalud trudi...
ja nisam s njom zadovoljna i nemam povjerenja i za mene je ovo završena prića...
sve je tu jasno
čitam vas već danima,ja sam pacijent dr,Š.slažem se sa svime ovin,dotična doktorica baš ni meni ne šmeka,mislim da mi ustvari trebamo embriologa a ne dotičnu biologinju
ja sam do sad u KBC imala 5 postupaka svaki put je bilo 1 ili više js ali uvijek samo jedna oplođena
ali da se nadovežem jedna pacijentica je imala 12 js u jednom postupku oplođene su svega 3,a one ostale su netragom nestale
dotična dr.S nešto muti sve se meni čini ili ne zna svoj posao
naši liječnici su izvrsni svaka im čast ali dok je ovako ništa od uspješnih postupaka dok ne dođe neko drugi
Bubili a gdje si isla na ostala 3 postupka?
prva 3 su bila tamo,pa sad ovdije,a kakva je situacija naravno ako ne dođe do promjena mislim da ču se vratit u zg
potpuno se s tobom slažem....a pogotovo ovo da trebamo dobrog embriologa a ne nju....mada sam čula da je najavljen dolazak jednog embriologa...nadam se da će uskoro to biti,pa da ostatak žena ne prolazi našu agoniju...ja osobno znam ženu koja je imala isto 12 js,ali su navodno sve bile prazne...da bi otišla dalje i od 14 js 7 joj se oplodilo,3 vračeno i sada nosi blizance....eto....
dakle,ona ili uništi ili ne znam više....
embriolog mora biti predan svom poslu,a ne kukat kao joj je teško to sve raditi.....neka dođe kod mene malo u firmu pa će vidjeti šta je rad.
i još da se nadovežem kako je arogantna i neuljudna.
neka me netko ispravi ako nisam u pravu:biolozi su opći stručnjaci naime biologija je opći pojam za proučavanje živog svijeta,embriologija je grana biologije koja se bavi isključivo proučavanjem embrionalnog razvitka,pa bi po mom embriolog bio netko ko je specijaliziran samo sa oplodnju js i pračenje nihovog razvoja
a to bi po mom bilo :razlika kao kod dr.opće prakse i specijaliste neke grane,seljački rečeno
u principu u svim mpo klinikama su embriolozi a samo kod nas biolog
toliko
koliko ja vidim-i Osijek je u Hrvatskom društvu kliničkih embriologa: http://www.hdke.hr/index.php/en/doga...edsjednik-hdke
bubili, ESHRE daje licence biolozima da postanu embriolozi-znači da dobiju dozvolu za rad, ja ne znam da li vaša dr.sc biologije ima licencu ESHRE-a (to nije problem pitati), al ne može bilo ko biti član nekog društva (pa i hrvatskog), ajmo se i mi onda učlaniti?
ispravljam samu sebe (ne daje samo ESHRE licencu nego i HDKE):
Društvo je revidiralo dosadašnji rad i prokomentiralo predstojeće zadaće koje se tiču mišljenja Društva o Direktivana EU i provođenju istih u RH, promjeni Zakona o MO i pripadajućih pravilnika, pravima biologa-kliničkih embriologa u sustavu zdravstva i licenciranju biologa-kliničkih embriologa od strane Društva, o kompetencijama biologa-kliničkih embriologa, izmjeni i dopuni Statuta Društva i o pripremi ovogodišnjeg kongresa itd.
mare41, mislim da su svi razočarani u dr.S., jer većinom je ljuta, neraspoložena, neželi dati informacije, uvijek joj je treško kada se radi postupak, a da negovorimo ako je vikendom ili blagdanom.
al to ne znači da nije biolog-embriolog, meni baš svejedno, al činjenice su činjenice, samo toliko (e sad, nek oni unutar udruge provedu kontrolu kvalitete rada)
ona je što god s jakom mamom u Os bolnici,prvo je malo predavala na školi,pa joj se to nije sviđalo,pa je malo...,pa ju je mama zaposlila u Os H