eto me opet malo
danas sam bila na prvom uzv
i eto mali problemčić.imam cistu na jajniku i polip u maternici
pa vas stoga molim da mi koja objasni što sad
mislim da cista nije toliko upitna koliko ovo drugo
unaprijed hvala![]()
eto me opet malo
danas sam bila na prvom uzv
i eto mali problemčić.imam cistu na jajniku i polip u maternici
pa vas stoga molim da mi koja objasni što sad
mislim da cista nije toliko upitna koliko ovo drugo
unaprijed hvala![]()
pozdrav svima,da li ima sta novoga u KBO?
konkretno me zanima da li ima sta novoga s listom cekanja, ja sam se prosle godine narucila i tek u 11. mjesecu sam na redu, pa me zanima da li su nekome ranije dosli lijekovi....
missy sto ima novoga kod tebe? jel bio jos koji transfer?
hvala vam....![]()
zaboravih pohvaliti nasu kolegicu majicu777, prije 2 dana postala je ponosna majka suncice.... ishod insjemenacije (prve) u KBO, rodjena carskim rezom, ranije....mama i beba su dobro....
![]()
martineza, to i mene zanima, baš sam htjela zvati kbo i pitati što je s listom. i ja sam lani u studenom stavljena na listu i rekli da ću na red najranije 8 ili 9 mjesec. ali kako se tako dugo čeka vjerujem da dio žena (kao i sama) ide i u druge klinike i vjer.ostaju trudne, neke i prirodno, jer čekanje od godinu dana je ipak predug period, pa smatram da bi se ipak ta lista trebala smanjivati!
Majica 777, čestitam !
bubili, ja imam stalno vodene ciste i svejedno sam u postpcima jer one same pucaju i vodene nisu opasne. Nisi napisala kakvu ti cistu imaš?
Drage moje, ne znam da li ste upoznate...jer ja nisam znala, ali nije nam Jelka vise glavna sestra na gini, sada nam je gdja. Gordana Huis, pa da ne bi prosle kao ja....i trazile gl. sestru Jelku....
slabo mi se javljaju na ovaj forum, zar su svi otisli dalje?
..nije ni sestra Ester više tamo,novoj sestri se ne mogu sjetit ime...
..al mislim da je sestra Ivandićbar tak mislim...
Ha,ja sam se u 1mj.naručila za lijekove očito da ću se debelo načekati???žene gdje ste?
...ja sam ponovno vadila hormone sve je kao ok ali me taj prolaktin muči jer u opisu referentne vrijednosti piše postmenop i kao to je ok ja sam u tome?!!nije mi to jasno i ubi te me....
...inače ciklusi su mi kratki i vadila sam ponovno progesteron 22DC i bio mi je samo 4,4a prije godinu dana kada sam ga vadila ali 21DC bio mi je ok 56!
..bila sam i na transfuziji i to sam povadila sve moguće jedan nalaz mi je gotov to je isto ok ostale čekam ....
..u ponedjeljak idem na uzv pa ću valjda ponovno na ivf...pun mi je kufer svega
Bea, sretno!
Nina, žao mi je zbog nalaza. hožeš ići kod dr P kad dobiješ sve nalaze, da ti on kaže kako i šta dalje? držim fige
pozdrav svima!
bea, držim palčeve da ostaneš trudna ovaj puta!
nina, i meni je prolaktin malo povišen, pijem pola tabl.Bromergona i to se drži pod kontrolom. A što se tiče progesterona, ni ja ne kužim kako tako može varirati?? na prvom vađenju ispod donje granice (8), nakon par mjeseci iznad gornje granice (92) ?? kako, zašto??? nisu mi dr.znali objasniti, u stilu "pa, zna to tako", pa ako tebi objasne javi mi??
potpisujem Martu, javi se dr.P. pa će ti on reći što i kako dalje...
sretno
Pisala sam upit jednom dr.privatniku poznatom i on mi je odgovorio da sam progesteron vadila u krivo vrijeme, da sam ga trebala vaditi 7 dana prije mjesečnice a ne dan i zbog toga mi je tako nizak ... uf lakše mi je sada
zlatta možeš li mi reći koliki je bio tvoj prolaktin i koji dan si vadila i gdje?!
ja sam vadila 3CD u Osijeku i iznosio mi je 203 pod refer.vrijednosti ima žene-predmenop 57-418 a žene - postmenop. 40-379 , ja imam 203!!! ništa nekužim dr.P kaže da je to ok, kako to može biti ok!!????
Nina, to je O.K. kao ti je i dr rekao. Dok si u referentnim vrijednostima je o.k.
ja sam imala jednom oko 665 pa je za par dana pao u normalu, pa onda opet kasnije 500 i nešto ili 400 i nešto ne znam više, al sad sam zbog prolaktina ležala u bolnici 8 dana i svaki dan su mi vadili krv i urin i navodno je sve o.k., ali još čekam otpusno pismo da vidim šta su napisali i čekam da dobijem M da ponovo vadim krv 3 dc na hormone. al sve u svemu, čak ne mogu piti ni taj Bromergon jer mi nalazi nisu iznad referentnih vrijednosti.
Cure molim vas za pomoć!
Gdje se u Osijeku vadi i da li se uopće vadi AMH?
Modesty, mislim da AMH imaš samo u Zagrebu....... ali i u Beogradu, ako je to neka opcija. Nema nigdje drugdje, bar koliko ja znam. U ZG možeš na uputnicu u Vinogradskoj, ali pitaj cure na topicu VInogradske, one će ti znati reći.. isto tako znam da treba pored AMH vaditi i Inhibin B, pitaj na PP Mare41, ona će ti sigurno znati reći sve o pretragama koje moraš napraviti kako bi vidjela kakve će ti biti reakcije na buduće stimulacije ili jesi li možda low responder.
SRETNO!!
Mislim da je potrebno znati činjenice kakve jesu u IVF-u, uspješnost s tri jajne stanice je ovisno o godinama izm. 6-21%, bez obzira u što Vas Vaši liječnici uvjeravali! To se odnosi na broj stanica po ciklusu, dakle upotrebljavane u jednom ciklusu a ne one neoplođeno zamrznute!!!
dob žene: 18-34 godine; 35-37 godina 38-39 godina 40+ godina
3 j.s. 21% 18% 12% 6%
15 j.s. 40% 41% 26% 17%
http://forum.roda.hr/threads/65387-Z...jajnih-stanica
Napokon dobila gl. sestru, sto se tice liste, drage moje koje cekate kao i ja, tek su sada na redu zene koje su se prijavile u 7. mj prosle godine...znaci postoji mogucnost da mi koji smo prijavljene u 11. mj dodjemo na red u 9 mj....![]()
evo, ja sam u subotu bila na punkciji, a sutra (utorak) idem na transfer.
Bea...sretno....
.ja sutra idem kod dr P... da vidim šta će mi pametno reći....
hvala svima
vraćene su dvije mrve, jedna je malo bolja.
dr. predlaže da radim test na anti-mullerov hormon, jer sam slabije reagirala na stimulaciju.
sada mi preostaje samo čekati do 6.6.2011.
Hvala Marta...
Bea...sretno....
..ne moram na pauziranje...mogu već ovaj ciklus na home madea čim dobijem M mogu opet na AIH...
Bea, a jel ti rekao gdje možeš raditi AMH? navodno nigdje u Osk.
marta rekao je AMH da mogu raditi jedino u Zagrebu.
Mislim na VV i Vinogradskoj, tako sam čitala na drugim postovima
Da, Bea i ja sam tako čula, mislim na Vinogradskoj.
najjeftinjie je poslati krv u Vinogradsku...koga zanima napišem sistem da se ne ponavljam već sam pisao...
vv koliko znam radi samo za svoje pacijente...ima još u Brayeru ali je skuplje...
m arta ti možeš u PFC...tamo je oko 20 eura i brzo gotov...
milivoj, i mislila sam u Pragu kad budem išla, a i Sela mi je rekla da je tamo jeftinije nego u RH.
al kad sam vidjela da je dr Bei rekao, baš me zanimalo jel ima nekih novosti u Osk.
pozdrav vama trojima!![]()
milivoj73 čitala sam proceduru za Vinogradsku, tako ako budem trebala javim se.
sada se ionako čeka 6.6., ali nemam osjećaj jakog pritiska u jajnicima tako da mislim da opet ništa.
pozdrav!
Bea, ne opterećuj se simptomima (znam,lakše reći nego činiti..), mene su u oba postupka žigali jajnici, maternica boljela, a beta negativna..tako da opusti se i smatraj se trudnom
glede amh, i ja sam loše reagirala na stimulaciju ( 1 js) i dr. je spomenuo da uradim amh ali ne znam gdje i kako?? kako da šaljem krv u zg?? i ako i idem u zg kakva je procedura, kakva mi uputnica treba i za gdje?
bea, držim palčeve da si ovaj puta ti na redu da budeš kbo trudnicabilo bi mi baš drago..
zlatta , opcija vađenja AMH iz Osijeka ti je najjednostavnija tako da odeš u ZZJZ u Krežminoj i izvadiš tamo i oni pošalju krv u Vinogradsku (mislim da slanje dođe oko 30kn) plus onima i Vinogradskoj uplatiš oko 264,35 kn preko poštanske uplatnice
prije ove akcije najbolje nazvati Vinogradsku! 01/3787 163...
već sam ovo pisao...uputnica ne vrijedi jer ova pretraga ne ide preko hzzo...
milivoj, hvala! sad više nisam sigurna da ću ići jer već sam sita pretraga koje sama plaćam! i ti dr. nas upućuju da bi trebali ići ovo i ono, ma nekada sam sita svega
kako tž?![]()
..nije me dugo bilo ali dovoljno za još jedno debeelo razočarenje.....mislim da je vrijeme za Zagreb....
NINA30, žao mi je i želim ti puno sreće!
jesi odlučila već gdje u Zgb ili si u razmišljanju?
Ja sam u Zg u Petrovoj iako mi je Os najbliži krenula sam odmah u Zg, kao što vidite prošla sam 3 neuspješne aih i sada idem na 1 ifv i već počinjem sumnjati da izbor klinike ima neku jako veliku ulogu.
Milijon članaka sam pročitala i po svim forumima sam i kada čujem različite priče i događaje stvarno sumnjam.
Poznajem nekoliko parova koji su prošli sve od RH, Slovenije, Austrije pa opet ništa, a ima parova koji dođu na prvi postupak i odmah uspije.
Ovo svoje razmišljanje i razočarenje morala sam podijeliti s Vama, jer jednostavno svi uvjeti ok i suprug i ja, endometrije ok, sve sve sve ok i opet veliko NIŠTA.
ptica,
nekada i mene uhvati takvo razmišljanje, ALI onda se iskuliram i biram.
jedino što je velika razlika državna klinika i privatna ALI, opet ALI samo po tome što su me u državnim znali skidati s postupka iz potpuno glupih razloga, i ne možeš pregovarati i izgubila sam 6 mjeseci u tapkanju na mjestu, dok u privatnima takve šokove nisam doživljavala... samo što košta...
sretno u biranju nove klinike!
Da vam samo izrazim svima jednu veliku podršku, cure držite se i ne odustjte.
Ja sam odmah išla u Petrovu i jako mi je drago zbog toga i ako ikad budem išla ponovno u postupak to će biti tamo.
Budući da sam ja išla na ICSI koji se nije ni radio tada u Osijeku, sada se radi, ali svejedno bih opet otišla tamo kod svog dr.
Meni je oba puta upalilo od prve, doduše 1. trudnoća nije dobro završila, ali eto drugu smo izgurali!
Pusa svima i držite se, ako nekome treba neki savijet ili ima neko pitanje u vezi Zg i Petrove ili neke druge bolnice tu sam pa šaljite pp i pitajte!!!
Pusa svima!
...nemam ništa protiv KBO niti protiv dr.o kojem imam samo riječi hvale kao i o kompletnom odjelu sestrama i Andreji svi su mi super....
....budući da je kod nas sve ok,nakon sile pretrage još jedino mi je ostala kontrola s nalazima na transfuziji i eto neka mogućnost da tamo nešto nevalja....definitivno je to da ne dolazi do implatacije....prvi puta sam imala 1j.st.koja se oplodila i ništa vraćena je bila 3dan il 2 nesjećam se više sada sam imala dvije i obje se oplodile vraćene kao blastice i opet ništa i sve to bez lijekova znači prirodno...ne krivim nikoga ali opet se pitam da im nešto ne promiče ili je stvarno u konačnici u pitanju moj mozak moja opterećenost...
mislila sam u Petrovu nazvati sljedeći tj.pa vidjeti ako ne upali ni tamo onda definitivno ostaje privatno....ovako kad gledam nemam volje ni ići u Zagreb bezveze se vozikati amo tamo ako će opet biti sve isto......
...ma neznam možda da dignem ruke od svega i pomirim se sa sudbinom možda će se onda konačno implatirati
Draga Nina, sugrađanko moja...vidim da si totalno bezvoljna; to sam i ja prošla, odnosno većina nas je bila u toj fazi...vidim da spominješ Zg...dobra odluka...al moj ti je prijedlog vezan za odlazak kod privatnika...mislim da ti se to baš i ne isplati...jer ćeš se naplaćati sve...i svaki odlazak u Zg nije jeftin...moj ti je prijedlog odlazak u inozemnstvo naravno ako imaš tu mogućnost
zg privatno ili inozemstvo iz pozicije osijeka...
dugo smo vagali i stavili sve opcije pred sebe...shvatili da je vani puno veća šansa...zbog ovog našeg glupog zakona...
jedino zg preko hzzo...jest opcija za možda jedan-dva pokušaja ali ne bi predugo opet zbog zakona..a nama je i ZG skup(put,smještaj..)
Samo da se javim...Nova sam na forumu i mogu vam reci da i ja imam u KBO samo neuspjele pokusaje.....
Mogu vam reci da i ja imam samo neuspjele pokusaje u KBO....
Nina, vidim da nisi imala niti jedan stimulirani postupak...znaci niti jedan ozbiljan pokušaj...I kad na to nadodam niti ozbiljnu bolnicu, naravno da rezultata nema...Preporucila bih jedan pravi stimulirani u nekoj od ZG bolnica da vidiš kako reagiraš..Ako dobivaš više stanica, znaci dobro odgovaraš na stimulaciju, bježi van po bebu....I Sretno!!
...zna li netko kad dr P ide na godišnji???
..ja sam još uvijek u čekanju svoje prve m nakon spontanog i odmah mogu opet na AIH...ak stignem prije godišnjeg :/
tina, mislim da je od 22.07 do 08.08. i prvi tjedan u 7 mj ga nema
bok svima ja isto nova....na čekanju lijekova,koji su naručeni prošle godine u 9 mj rečeno mi je da će doći sada u 9 mj....a tebali u 5-6mj....svaki put drugo se kaže....prvi IVF 1js-0,drugi pokušaj-izovulirala,treći pokušaj 2js,jedna se oplodila i vračena-beta-0....sve prirodno...imala ciste neke i dr.p nije me dao u postupak 2 ciklusa....zanima me da li uopće postoji IVF trudnica sa KBO-a,da joj je u KBO-u uspjelo??? hvala
na pretrage nikakve nisam išla samo one prije postupka što se mora....sad mi je napisao da prije lijekova moram ići na neki PC,CC-M,PCm i KOH....tako nešto....i nemam pojma šta je to
kakve su ti to pretrage?????
znam da postoji IVF trudnica u KBO zapravo vidjela nisam ali tako se priča po hodnicima nemam pojma
mene zanima koje se pretrage rade i dali se uopće rade nakon neuspjelog IVF?mislim oplodi se pa se vrati ali neprimi zašto???čemu ti postupci ako nešto nije s medicinske strane ok u organizmu valjda se to prvo treba istražiti pa onda postupci ja ništa ne kužim ali znam da mi kompletno sve ide na živce.....
zovem dr.Lučingera čisto da mi pogleda nalaze i kaže svoje mišljenje i prijedloge nemam šta izgubiti.... a onda u Petrovu na uputnicu ......
jedino što želim da mi netko nešto kaže bilo što....pomirit ću se i s činjenicom da neću imati djece ali ovo više nemogu podnosti tu neizvjesnost
uhvatila me neka depresija ajde cure više neka dobra vijest![]()
sanda1977, dobro došla, al ti ja nemam dobro iskustvo sa KBO. mislim, ništa protiv dr-a, ali samo gubljenje vremena, jer im to nije prioritet. meni je žao izgubljenog vremena. ja ne poznam niti jednu IVF trudnicu, a nekako se ne mogu niti sjetiti da sam čula........
NINA30, sve si rekla, sretno kod Lučija i sretno u Petrovoj, u svakom slučaju veće su ti šanse nego ovdje!
mlađa si od mene, al si isto igubila dragocjeno vrijeme.
dr Lučinger, će ti dati dragocjene odgovore, ako treba i spustiti te na zemlju, da vidiš kako stvari stoje, a ne lažna obećanja.
Nemojte zaboraviti malog Supermena! Jedan , ali vrijedan...druge neznam