možda su parovi pametno odlučili ne gubiti svoje dragocjeno vrijeme i tratiti snage na postupke u OS.
možda su ili će potražiti pomoć u Zg, jer su šanse za bebu u OS minimalne.
Lijepo pozdrav, dame!!!!
Iz osijeka sam i ovo mi je prvi post na ovom forumu. Čitam ga već duže vrijeme. Zanima me koliko je potrebno čekati u KBO insemenacija? Bila sam prije nekih 1.5 mjesec kod Dr. P i on fino odmah preporučio klomifen bez da je preporučio barem hsg jer već skoro 2 godine ne ostajem trudna. Prije godinu dana bila sam kod svoje ginekologinje, obavila sve pretrage i ja i partner i sve ok. Nema nikakvih velikih problema osim kod mene malo povečanog testosterona. Dr.P me brzo sprašio van, rekao da ih piejm i ništa više. Nisam pila jer sam prvo išla obaviti hsg i prohodni su jajovodi. Možete li mi preći kakva je procedura da se sada tamo pokušam prijaviti na insemenaciju. Kakva je procedura? Ičl moramčekati beskonačnoooo kao i sve ostalo u Osijeku.
Hvala Vam!!!!!
Krtica koje ste sve pretrage napravili? Koliko imaš godina?
P0 tuđim iskustvima sam skužila da u KBC0 m0že jedin0 inseminacija biti uspješna (ili se ne javljaju žene k0je su uspjele s Ivf)...ja bih pr0bala sa inseminacij0m u KBC,p0g0t0v0 jer su,kak0 kažeš,svi nalazi 0k.
Eventualn0,ak0 bi se p0kazala p0treba za Ivf,0tišla bih u ZG.
Ja sam se naručila k0d pr0f.Š. u ambulantu,d0g0v0rili se 0dmah za idući mjesec da krenem sa kl0mifen0m i t0 je t0.
Imam 31 godinu. Bit će uskoro 2 godine kako pokušavamo ostati trudni. Sve hormonalne pretrage, glukozu, štitnjaču, postkoitalni test gdje sam prije dobila injekciju decapeptyla (test i nije bio baš najbolji, malo pokretnih ostalo u mojoj cervikalnoj sluzi, koja je jako oskudna), briseve... sve u redu osim malo povišenog testosterona, što kažu nije problematično. Spermiogramgram od dečka odličan. Bial na hsg-u prije 8 dana i sada mi nudi dr. klomifen 1 tabletu dnevno.
Ni ne razmišlajm o Osijeku kao opciji za IVF, eventualno za inseminaciju. Pa me zanimalo kako i do koga doći u bolnici da to obavim a ne čekam dugo na red.
Dr. P dao terapiju s klomifenom na osnovu nekoliko pretraga koje sam napravila. Vrlo površan razgovor smo obavili, ostala silno razočarana....
Hsg mi je preporučila moja ginekologinja prije bilo kakve terapije. Jedan privatnik koji je radio hsg smatra da pokšam sada priprodno nakon propuhivanja, al ja više nemam strpljenja.
nazoveš ambulantu ili dr P. pošalješ mu poruku,ako imaš br moba i najaviš tvoj 1 dc...kada dobiješ...ja sam tako....ako se naručim u ambulantu onda dugo čekam,ako mu popaljem poruku da sam dobila m,onda ti on kaže kada trebaš doći na uvz.,,,to su mi8 bili trikovi da izbjegnem čekanje u ambulanti,ako ti treba br moba javi se na pp
da javim novosti iz KBC Osijek. Sada se upisuje za lijekove na II. katu gine. kod glavne sestre od 10-11 sati. Ako malo uranite to će Vam prigovoriti zato nastojte doći u tom vremenu. Rečeno mi je da lijekove dižem prije postupka i tamo se dogovara o načinu davanja injekcija sam, oni ili netko treći. Također mi je dr. P natuknuo da će nas najvjerovatnije od 15.12. naši ginekolozi narčivati kod njih.
spmenuo je da dr. Srb ima još nekih novih obaveza, pa zato lijekove dižemo na II. katu gine.
Ne znam ti poslati pp. Et tulava sam. Ne snalazim se na ovom forumu. Ja sam kod dr. P bila početkom 10 mjeseca i ne nije mi spominjao inseminaciju. Samo mu trebam javiti tko sam i što onda. Da krenem s piti taj kolmifen od 3dc. Malo mi ovo sa slanjem poruka nije jasno. Sorry sto gnjavim. Zar svatko tako šalje poruke i on odgovara na njih.
...ajme što ga kompliciraju u kbo!!strašno!
Slažem se s Sandom i ja sam prošli tjedan bila tamo i ujutro i oko 12 i nema žive duše....
osim dvije trudnice, ali one su iz neke druge priče...
pozdrav,nova sam ovdje! dobila sam uputnicu da idem u bolnicu na pregled,odlucila sam se za dr popovica. zanima me da li se moram naruciti?
hvala..narucila se,19.2 idem na pregled
Evo nam je dan poceo sa placem(
molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo koliko znaci....
Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!
http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843
dosla prije sat vremena,isla vadit one hormone sta se rade 3.dan...i nisam bila sama zbog toga..znaci,ipak se nesto desava.idem preko soc.raditi sve osim hsg,to sam dogovorila za petak privatno kod dr.m u osijeku.
sretno.......ima žena li brzo odu dalje.....ili ne pišu o tome ili nisu na forumu.....tako da.....ja još uvijek mislim da je biologinja problem tamo....
sanda 1977 čestitam !!!! tek sada sam vidjela da je uspjelo.
držim fige.
pozivam vas da nam se pridruzite na odbrojavanju![]()
Curke da li je koja u postupku i da li je dizala po novom lijekove na II. katu gine.?
Za početak sve vas pozdravljam, nova sam ovdje![]()
Sanda1977 čestitam ti od srca pošto sam pročešljala sve forume pa sam "upoznata" s tvojim slučajem.
Dakle, ja sam trenutno u postupku, digla sam lijekove na 2. Katu kod sestre Andree prije cca. 2. Mjeseca pošto je bilo mjesta da se upišem a i lijekova da podignem. Danas mi je bila punkcija, imam 6 jajnih stanica za oplodnju, koliko ih je bilo ukupno zaista ne znam jer nitko ništa ne govori a nikoga osim sestre nisam ni vidjela nakon punkcije, pitala sam ju da li je to ukupan broj ili su to samo stanice dovoljne kvalitete za oplodnju - rekla je da nije sigurna ali da su to vjerojatno probrane....sada trtarim hoće li se oploditi.
Ovo mi je prvi postupak pa sam odlučila pokušati u kbo, ali ako ne uspije definitivno idem dalje, doktoru P. svaka čast, izuzetno ga cijenim ali sve ovo, od prvog razgovora obavljenog kod njega do danas je agonija![]()
Treba li netko ovulacijske trakice? poklanjam
jel tko imao problema s tim da mu non stop cista nastaje i što onda...???
Ararita8
kako je bilo? koliko se je js oplodilo? kad je bio transfer?
Cure, kakva je sada procedura za postupak i lijekove? Trebala sam ići u ožujku, ali moram odgoditi za travanj.
Kada dižem injekcije i da li se moram naručiti za UVZ 2 dan ciklusa?
Curke javljam da sutra 05.04.2013. dr. P. nema u ambulanti. sada sam zvala bolnicu i mole da ako neko nekoga zna javi da dr. P nema da žene nedolaze bez veze.
Obavezno dođi na tašte (znači ništa jesti i piti ujutro i kasno navečer), ponijeti spavaćicu, papuče. Kada se dođe javiti se gore na 1. kat gine da te smjeste u sobu. Uzorak od supruga donijeti ili će ga dati tamo (biologinja voli više da se donese od kuće, znači uzeti posudcu). Kada te smjeste čekati da te odvedu u salu i tamo te doc. pregleda da stanice su tu, dođe anesteziolog da te uspava. Poslije punkcije se odleži cca. 2 sata na odjelu i dobiju upute za dalje.
Sredno i držim fige da sve bude ok.
hvala puno nadam se da će svo dobro proći !
Bea i simar, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ držim fige za postupak i da vam ovaj i uspije.
No osvrnula bih se Bea na to što pišeš, super je da se lijekovi kak-ti ne čekaju, lista čekanja je bila do nedavno po ovome što su cure pisale na ovom forumu i godina dana, sad Bea veliš da uopće nema čekanja? Dakle da se sad prijavim za postupak u Osijeku mogla bi doći na red već u svibnju ili lipnju 2013?
I još nešto, Osijek nažalost ima jako, jako lošu reputaciju, cure pišu uglavnom loša iskustva a i osječke kolege jako loše kotiraju među svojim kolegama liječnicima/biolozima, da imaju najnižu stopu uspješnosti u Hrvatskoj, daleko ispod drugih državnih i privatnih klinika.
Stoga mene i ne čudi da žene ne dolaze...... mnoge Slavonke i Slavonci "bježe" u Zagreb na liječenje.
Stoga jedva čekamo vaše izvještaje s postupaka! i naravno, kao uvodo što sam napisala, držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Da, za lijekove se nečeka samo što sada doktora nema. Ima puno slobodnih dana, jer neplaćaju rad vikendom i prekovremene tako da naše cikluse i njegove slobodne dane uskladiti je malo teže. Evo ja ga već danima lovima da dobijem terapiju, jer za koji dan trebam dobiti ciklus, a zasada mi to neuspijeva.
Malo sam se bacila i na homeopatiiju pa ćemo vidjeti što će biti.
kaduna hvala.
ja sam u subotu imala punkciju i moram pohvaliti sestre, anesteziologa, čak i dr .P bili su super raspoloženi, i sve je prošlo u najboljem redu...danas su mi jeavili da se od dvije izvađene j.stanice jedna oplodila tako da u srijedu u 8 imam transfer.
simar sretno. jučer sam bila kod dr. P bila je ludnica kako ga nije bilo svi smo došli tako da je bilo napeto. Dr. P. nema dva tijedna u 4. mjesecu, pa ga neće biti ni dio u 5. mjesecu. totalna ludnica. nisam znala da sada opet dobjemo kompletne lijekove. To mi je malo čudno, s obzirom na frku prije par mjeseci.