Prošlo je mjesec dana od poroda i znam da je možda još rano, ali ja sam još uvijek raštimana, sve me boli i osjećam se nesposobnom
još uvijek ne mogu da sjedim i jedva se namjestim da podojim bebu, pa se poslije jedva ustanem i za sve mi je potrebna pomoć
naravno da koristim svu moguću pomoć, ali MM se vraća na posao, mama takođe i ne mogu se vječno na njih oslanjati (da mi pomažu da se dignem nakon dojenja npr)
rez od epi nije prevelik, ali jako smeta, još ne mogu fino sjesti, tvrd je, jedva se operem i obrišem, a čini mi se da se više nikad neću seksati
može li se kako omekšati rez?
smijem li ga ičim mazati ?
trtica me boli i više mi ona stvara problem kod sjedenja nego rez od epi
ima li tu ikakve pomoć ili da se nadam da će što prije proći?
hemoroide da ne spominjem i vanjske i unutrašnje, taman sam ih malo smirila, ali sad imam stolicu 2 puta dnevno i samo me još više iritira i izaziva bolove
koristim neku biljnu kremu i za sad je podnošljivo, kao je bilo
ako ima neko bolji prijedlog, rado ću ga prihvatiti
s obzirom da ne mogu da sjednem kao treba, sva se iskrivim tokom dojenja (juče sam nabavila jastuk za dojenje i malo je lakše) ali me leđa jako bole
ne smijem ništa popiti, ne znam smijem li nekon kremom makar malo mazati leđa?
masaža ne dolazi u obzir, jer je ne podnosim, a vježbe ne znam kada smijem početi raditi
svaki savjet je dobro došao
najviše mi smeta što se ne osjećam sposobnom da se adekvatno brinem za bebicu, ne mogu je dugo nosati, stalno me boli, pa se osjećam nervoznom i bojim se da i bebica to osjeti![]()