evo vratila se...nima Splita do Splita. Na oba jajnika oko 5 komada, na svakom jedan veliki vodeci. Danas dobila 3 menopura, sutra ponovno, a u petak ponovno na UZV...doktor je zadovoljan pa sam onda i ja !!!
evo vratila se...nima Splita do Splita. Na oba jajnika oko 5 komada, na svakom jedan veliki vodeci. Danas dobila 3 menopura, sutra ponovno, a u petak ponovno na UZV...doktor je zadovoljan pa sam onda i ja !!!
Blekonjakako vrijeme leti, jedva cekam da i Pinky za osam mjeseci nesto slicno napise (a i ti crvenkapa). Svim curama puno vibrica~~~~~~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od aleksandraj : 17.11.2010. at 18:28
hvala cure moje.....
pinky draga ja dajem clivarin i dalje u stomak jer sam tu navikla čini mi se da bi mi sada bilo di drugo bilo skroz nezgodno, ono je tanka iglica,nastojim je što više potkožno dati i to je to....tako mislim do kraja!!!!
Dobro jutro,cure!
Evo molila bi za malu pomoć. Redovito vas pratim i jako ste mi simpatične,a rezultate ne moram ni komentiratiRazmišljam da pokušamo napraviti nešto kod nas,pa mi se nekako jako svidio vaš Cito. Da li se dugo čeka za postpak i da li se može punkcija vršiti pod anestezijom (lokalna,opća?) i da li je tko bio na PICSI metodi?
Unaprijed se zahvaljujem i šaljem Vam veeeliki pozdrav!
Lua, ja sam sad u postupku i isto nam je doktor predlozio PICSI, a on zna. Mozes vise o njoj procitati na CITO stranici. Doktor kaze da daje izvrsne rezultate, i mm ima dijagnozu oligoastenoteratoozospermija. Koliko znam daje se anestezija lokalna, ali ima mogucnost i opce, mada mislim da je ona bespotrebna, jer ce duze trajati oporavak od samog postupka. Sretno ti, kako god odlucila.
ono sto oni daju u guzu je sasvim dovoljno , ma punkciju nista ne osjetis,
a sta vam je PICSI ?
Hvala cure na odgovorima
evo objašnjenja PICSI od Cita:
"Način izbora spermija za postupak mikromanipulacije, temelji se na sposobnosti vezivanja zrelih spermija za hijaluronan.
Na dno zdjelice u kojoj ćemo napraviti ICSI nanesen je hijaluronan, molekula koju stvaraju granuloza stanice kumulusa ooforusa koji u tijelu okružuje, hrani i štiti jajnu stanicu. Među vezanim spermijima (zrelim i spremnim za oplodnju) odaberu se morfološki najbolji i napravi se ICSI. Kombinacija ovih dviju metoda (MACs i PICSI) daje izvrsne rezultate"
Pinky i Mare41 fala vam lipa. Kad sam napisala ovo sitila sam se da mi je među nalazima od muža i ta mala brošura pa sam pročitala. Totalna mi je zbunjoza od svih podataka koje sam pročitala u zadnjih misec i po dana. Sad su mi neke stvari jasnije. Nadam se da će s mojim nalazima sve biti o.k. jer mi u svemu ovome samo još fali da nešto ne štima i po tom pitanju. Fala lipa još jednom na brzom odgovoru.
anestezija je lokalna, dobiješ inekciju u guzu i ništa ne boli.
a ja sam bila na picsiju zadnja 2 puta. prošli put mi je uskrsnio nezrelu stanicu i dobila sam 2 genijalne osmostanične mrve od jedne zrele i jedne nezrele stanice, a ovaj puta sam došla (prvi puta) do 2 blastice.
ne znam da li rade picsi ljudima kojima ne treba icsi doduše.picsi košta dodatnih 1000 kn, ali mislim da se svaka kuna isplati.
p.s. crvenkapice, otiđi na cito.hr pa prouči malo, ima puno noviteta i zanimljivosti
Ja evo brojim još malo do testa 6 dana, ovo nam je 4XAIH.
Pa se mislim ako ne bude ništa što dalje, koji bi vaši savjeti bili?
IVF bez stimulacije ili sa?
Inače sa klomifenom i femarom dobijem po 4 folikula jeli to dovoljno za prirodni IVF ?? Moj FSH je 6 ako to može neko nečemu zbrojit ili to nema veze.
I koliko nakon stimuliranog opet možeš ići na stimulirani?
I kakva bi stimulacija mogla biti za mene ja se strašno bojim bockanja od štoperice padam u nesvjest.
ma tikice KO DA ČITAM SEBE. ista situacija je bila samnom, osim što sam ja imala 3 a ne 4 aih. jednako reagirala na klom/fem ko ti. i došla kod dr.š, očekivala femarski a dobila ful stimulirani dugi ciklus sa 60 inekcija. na inekcije se stvarno lako navikneš, vidit ćeš (govori ti najveća paničarka na svitu) a sam ne možeš sebi odrediti protokol. njega će doktor odrediti uzimajući u obzir niz faktora - tvoje hormonalno stanje, mužev spermiogram, tvoje godine... svaki novi ivf je novi pokušaj uštimavanja protokola da bude optimalan.
ja sam tek na 5. ivf-u dobro reagirala i to u nekom puno blaže stimuliranom postupku nego što mi je bio 1. put.
tvoje je da povadiš krv 10ak puta, izvadiš sve nalaze i daš ih doktoru. a u njih imam puno povjerenje.
vjerojatno ne idu više na ful stimulaciju na kakvoj sam ja bila 1.x jer je to bilo prije zakona, ali svejedno ti igle ne ginu. samo složi mozak da je to ništa. i stvarno je ništa.
Ja sam se užasno bojala injekcija, a na kraju sam ih sama sebi davala. Da mi je to netko pričao ne bi mu vjerovala. Tikice, Pinky ti dobro kaže, poslušaj doktora šta je najbolje za tebe. Moja svaka stimulacija je bila različita. Nekad se pogodi iz prve, a nekad treba više puta. Meni bi čekanje do svake slijedeće stimulacije skratilo to šta sam imala smrzlića, pa bi ih taman ispucala i onda ponovno iz početka.
slidad ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tvoje malo srce
Hvala Pinky,sildad.
Kakvo vađenje krvi 10ak puta. (evo gotovo je već padam u nesvjest sva sreća što sam na kauču).
Koliko te je to sve koštalo da se znam pripremit? Mogu li preko zdravstva na recept dobit te ljekove? Sad mi je to sve novo još nisam sve stigla pročitat.
Tikice, oprosti nisam sve pohvatala, gdje misliš u postupak? Mislim da nećeš baš vaditi krv 10 puta, to te Pinky malo plašiNemoj se toliko bojati. Ako si iz Splita ja ću ti davati injekcije, ionako sam doma i nemam šta radit. Obećajem neće te boljeti.
krvnu grupu i rh faktor, hormone 2.-5. dana, hormone 29.-22. dana, hepatitis i sidu - eto 4 osnovna vađenja krvi. a ja sam imala još torch, imunološke.... svašta nešto, ovisno što ti liječnik da da vadiš. ma ne brini se, oguglati ćeš. sve pretrage i vađenja krvi idu na uputnicu socijalca. na cito.hr imaš cjenik ostalih usluga. lijekove isto plaćamo sami. cijena ovisi i o vrsti postupka i o količini lijekova (inekcija) koje trošiš. 1 gonal košta oko 230 kn, a jedan menopur oko 150, decapeptyl oko 60, tako da ti nitko ne može reći (čak ni sami doktor točno do samog kraja) koliko ćeš to platiti. ja sam u prvom postupku (taj sa gomilom inekcija) samo inekcije platila oko 9000 kn. a u zadnjem već puno manje jer sam bila na tabletama (15tableta-oko 600 kn) i na 10ak menopura (oko 1500kn).
međutim, kad počneš sa ivf-om nikad ne možeš znati sa sigurnošću koliko ćeš novaca potrošiti jer sve ovisi o tvojoj reakciji. neko super reagira pa mu treba malo, netko loše, ko ja, pa mu treba hrpa.
Hvala sildad na bockanju malo sam dalje od Splita to će morat obavit MM,u cito sam.
Uf Pinky koliko para.
Je li pametno inzistirat na prirodnom s obzirom na 4 folikula mislim znam da može bit svašta ali onako sve ukupno da li se isplati.
Ništa se strašno neće dogodit ako probaš prirodnjak, postupak ćeš platiti jednako, ali bar nećeš toliko potrošiti na lijekove. Nažalost ja sam s prirodnjacima uvijek loše prolazila, ili prazni folikuli, ili ne rastu, uvijek neki vrag, pa sam radije uvijek bila za opciju da me dobro našopaju injekcijama, pa onda nisam imala brige šta će biti. A da je neplodnost skup sport - jest, ja sam na stimulacije i lijekove potrošila jedno manje novo auto. Imaš i pp.
Ej cure,
da li se dugo u čeka za postupak u Citu?
Draga , ne čeka ti se na postupak.Mozes ici odmah!!
Sretno!!
Ne čeka se dugo,naravno treba otići na dogovor, prikupiti svu potrebnu dokumentaciju i nalaze i onda kreće postupak....Ovu papirnatu dokumentaciju koja je potrebna po novom zakonu (vjenčani list, pravno i psihološko savjetovanje, mišljenje drugog ginekologa) može se riješiti praktički u par dana.....a nalazi ovisno o vašem problemu.....i slučaju......
i dalje si ista ko ja. i ja sam mislila inzistirati na prirodnome, ali dr je rekao da idemo na postupak koji je optimalan i koji će mi najbrže bebu donijeti. ja sam bila toliko užasnuta inekcijama da sam sutra ujutro (dakle u petak navečer bila na dogovoru, rekao mi dugi protokol) u subotu ujutro napravila sačekušu ispred cita - da mu kažem da NEMA ŠANSE da idem na ikakve inekcije. srećom nisu radili taj dan. pričekala sam mjesec dana, skupila hrabrost i počela sa ivf-om.
kad se sad sjetim te sačekuše i panike, umirem od smija.
i ja sam, kao i sildad, potrošila sve novce koje sam imala, ali nema tog auta koje će mi biti slađe ili draže od moje bebe.
Slažem se s tobom Pinky, naravno da će mi moja beba biti slađa od bilo kojeg auta, zapravo to je neusporedivo bilo s čim. Ali teško je kad nemaš novaca. Kad još uza sav ovaj stres moraš kombinirati odakle ćeš naći novac. Ja sam sva sreća uspjela sve to poplaćati, ali znam ženu koja radi za 2000 kn, a za toliko i njen muž, podstanari su, a ne može ostati trudna. Ona ne može ni do Solina, a kamoli do Zg, da dalje ne spominjem. Strašno je to.
sildad, vjeruj mi, znam, kao dugogodišnja nezaposlena osoba. sa jednom plaćom, kreditom i režijama se jedva izlazi na kraj. samo što smo mm i ja APSOLUTNO SVE, ali doslovno sve osim režija i spize podredili bebama. sve ostalo nam je nepotreban luksuz. da se razumimo, mogla sam ja sad od proljeća ići i na kbc, ali imala sam osjećaj da bi morala sve iz početka a osjećam da sam u cita na korak do bebe.
Ajme draga moja Pinky nadam se da ćeš uspjeti, želim ti svu sreću ovoga svijeta. Nisam htjela pisati o nekim stvarima, ali samo ću ti reći da sam do 2006.g. mogla samo sanjati o IVF-u, nitko u Splitu to nije radio, a ja nisam mogla do Zg, uvijek sam radila kod nekih šugavih privatnika kod kojih je bolovanje bilo nemoguće, samo ću ti reći da sam toliko puta radila i sa temperaturom od 39, a nisam mogla ostaviti taj posao jer nam je neophodno trebao. A onda je sve krenulo nabolje, dobila sam malo bolje plaćen posao, a muž počeo službeno putovati pa smo skupljali njegove dnevnice za IVF-ove, ali loša strana toga je bila da muža nisam vidjela skoro čitavu godinu, bila bi sretna kad je bilo smrzlića, jer mi je bilo teško iskombinirati da on bude tu za moje stimulacije. Da je još i Milinovićev zakon tada bio na snazi, bilo bi još teže. Teško je sve to skupa, evo tebi sam sad napisala ali ne želim biti patetična, ali znam da svaka IVF priča ima svoju pozadinu.
E super,puno hvala na brzim odgovorima. Evo ja se naručila na konzultacije 29.11.
Želim svima što prije puno uspjeha....pozz...
Posljednje uređivanje od Lua : 19.11.2010. at 13:33
[QUOTE=Pinky;1746543]anestezija je lokalna, dobiješ inekciju u guzu i ništa ne boli.
Jel dobiješ još koju inekciju ili je to to?
anestezija je lokalna, dobiješ inekciju u guzu i ništa ne boli.
Jel se dobije još koja inekcija ili samo ta? Ovo je za punkciju.... jel?
To ti je to. Po nekom mom iskustvu ta injekcija baš ne pomogne previše, osim šta te malo opusti. Za ne-bolnu punkciju je, čini mi se puno bitnije kako su folkuli raspoređeni nego ta injekcija, jer meni je svaka bila različita. Ona gdje sam imala najviše folikula - najmanje me bolila, nekad bi iza punkcije išla odmah na kavu, a zadnji put 7 dana nisam mogla hodati.
draga sildad, bilo bi najdivnije kad bi sve mi jednog dana cmoknile svoje bebe. a i hoćemo.
sad ti, za tobom ove moje 2 blastice, pa crvenkapičine mrve....![]()
9. mjesec, pa tako je brzo prošlo, čestitam, draga !!
Vi vašoj curki na osnovu procjene tepate da je velika, a mi našem momčiću da je naša mrvica ( procijenjen na preko 4 kg!)
Meni je termin u petak, znači, u čeki sam svaki dan, Bože, tako je brzo prošlo, trudnoća uredna, dr. prezadovoljan, ja u blagom strahu pomiješanom s euforijom..
Svima vam želim da do Božića budu pozitivne bete, a potom sve ostalo!!
Vidim, ima puno novih cura, što me i rastužuje, ali i veseli jer ste ekipa, a zajedno smo jače!!
Svima koje čekaju bete, Crvenkapice, Pinky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !!!!
ajme goa još malo , ja sam sad već u ogromnom strahu i euforiji, a kamoli ne ti!!!!
a što se tiče
nastavak slijedi.....
a što se tiče kilaže mislimo da će dobiti još barem kilce u ovih misec dana pa bi mogla i do 3.500 doć...
čekamo lijepe vijesti i javi se čim stigneš,te!!!!
pozz svim curkama na čekanju beta i svega ostalog!!!
uuuuffffffffffffff,. A kako oni vide folikule, jeli preko ultrazvuka?? Ajme koja mi je zbunjoza. Još jedno pitanje. Reka mi je dr. Š. iz Cita da oni upisuju 100 pacijenata za potpomognutu za slijedeću godinu i da za tih 100 pacijenata troškove snosi HZZO. Jesam li ja to dobro razumila??? Jel neko zna točno. Lip pozdrav svima.
za hzzo ne znam. a folikuli se vide preko uzv-a. i broj i veličina
Sunčice i PInky sretno, požurite da što prije osjetite ove naše radosti trudnoće. puse
I ostalim curama sretno u postupcima.
Blekonjice još samo mjesec dana! I meni je počelo sve brže prolaziti, već me počela hvatat panika da neću uspit sve nabavit za bebu na vrijeme he he.
anabanana, kako je prošlo?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pozdrav curke drage!
Joooj, dugo me nije bilo, nemojte zamjeriti, malo sam manje na kompiću jer me znaju zaboliti oči, a kapljice ne smijem stavljati u trudnoći. Drugi je razlog što skitam i previše, obožavam šetati, bar sad dok smijem i dok je još toplo, a i već me uhvatila ona panika da neću sve stići obaviti o kojoj govore Goa i Blekonja.![]()
Inače, izgurali smo prvih 12 tjedana, i osim šokova na ultrazvukovima mogu reći da je sve prošlo savršeno, bez mučnina, bez bolova i bez ikakvih problema, hvala Bogu dragom više.
Goa i Blekonja, jedva čekam vaše bebice!Goa, želim ti brz i lagan porod!
Pinky i crvenkapice ~~ za velike bete!
Kinki bravo za start, potpuno razumim tu opuštenost i drago mi je da sam i od tebe dočekala tako vesele i optimistične postove!
Svim curama koje se spremaju u postupke želim puno sreće, i naravno velike bete!
Puse i vibrice od nas troje!![]()
Hej, u petak bila na UZV, sve je ok, imam dosta folikula, jos dobivam po 3 menopura, i danas cetrotide (kako li se vec zove, ne da mi se ici do frizidera pogledati). Navecer u 9 ovitrelle i u utorak punkcija.,bit ce to 11. dan- E sad, jucer sam isla dobit injekcije na hitnu..prvo me isplasila kako su to injekcije koje moram dobivat pod nadzorom strogim ginekologa, a onda me poslali kod tehnicara..sreca da sam gledala, jer mi umalo smijesao jedan menopur sa tri otopine.....dao mi menopure u stomak, a cetrotide u rame, a jutros sam vidila da se i ona daje u stomak..hoce to biti problem???? I gdje da veceras dobijem ovitrelle? stomak ili rame?
Pinky, kako se ti osjecas?
Nitko ne spominje utrogestane na ovom forumu, jel se uopce stavljaju, i kad se pocinje?
ovitrelle mozes u stomak,
utrogestani se stavljaju poslije punkcije pa nadalje
ma sve ide u stomak, nema frke, može i u rame.
ja se osjećam ko da se ništa nije dogodilo, nikakvih simptoma...
utrogestane počinješ nakon punkcije, obično 3x2, ja sam ih rasporedila na 7.30, 15.30 i 23.30. ako budeš krvarila nakon punkcije radije ih pij. jutro pred transfer ih svakako treba popiti, a ne staviti.
sretno!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
Već 12 tjedana, nevjerojatno, kako je vrijeme brzo prošlo!! Pa to je zapravo divna novost
, a i to što se možeš puno kretati, što nije bilo mučnina i svega ostalog!
Moraš li i sad nastaviti s utrogestanima ili je finito, ja sam ih mrzila?
Hvala ti na dobrim željama, trebat će mi, a ti uživaj i dalje sa svojim mrvicama!
Cure, očekujem sve pozitivne bete!!!
Goa od svegti ja i moja princeza želimo naljepši susret sa svojom mrvicom i da porod bude školski.
Pinky milion~~~~~~~~~~~~~~~~ ti šaljemo za prekrasnu betu.
Crvenkapice, anabanana cure navijamo iz petnih žila za vas.
Danny draga moja već 12 tjedana, vrijeme leti. Uživaj sa svojim malim mrvicama i šaljemo vam Jelena i ja ogromnu pusicu.
Kinkiza novi postupak. Držimo ti fige i puno mislimo na tebe.
matto ogromna pusica za tebe, čekamo te da nam dođeš na kavicu.
Svim dragim curama od srca želimo puno sreće u postupcima, lijepe bete i ogromne +.
Blekonja draga moja još malo i tvoja princeza stiže, od srca i tebi želimo naljepši susret sa malom princezom i da ti porod bude lagan. Puno pusica za vas dvije šaljemo moja Jelena i ja.
Cure, sutra sam na punkciji u 7.30..jel trebam ponjeti spavaćicu ili nesto??? Za koliko to bude gotovo, otprilike, koliko dugo treba da dodjes sebi od injekcije? Lezis tamo, ili ?
ne treba ti ni spavaćica ni papuče ni ništa. Dobiješ tamo jednokratnu zelenu suknjicu i papuče, koje poslije ležanja baciš u smeće, a sestra ti da i jedan vateni uložak za slučaj krvarenja. Od injekcije ćeš se brzo oporaviti ne brini i sretno sutra
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~