Sutra ne mogu, ali sljedeći tjedan koji god dan ti paše! I da, jedva čekam da te vidim!![]()
I kako sam zaboravila poskočiti za onu zločestu cistu koja netragom nestade?
Jeeeeeeeee draga moja Jasminka, još samo malo i eto tebe opet u akciji!
Eto, jesam li rekla da dani lete ko ludi! Ali sa svakim danom, rode su nam sve bliže! E falije li moj stan i ovaj put, stvarno ću joj kupit GPS!
Ah draga Denny,baš dani lete kako jutros brojiš 5. dan kako su mrvice s tobom, kakav osjećaj zar ne. Potpuno te razumijem što nisi nestrpljiva s tom betom no nekako vjerujem, ma zapravo sam sigurna da ćeš ti uživat u tom osjećaju trudnoće idućih devet mjeseci, ne znam kako bi drugačije moglo biti nego da si ti trudna, ne vjerujem u neke druge scenarije,
hej ne prođe dan da ne pomislim na tvoje mrvice i tebe naravno i kažem primite se čvrsto, onako u sebi, za radnim stolom, ili na kavici, bilo gdje
Adikice kada je transfer, nadam se da je družutvo u labu tulumarilo
Trudnice Blakonja i Goa, Rozalija, Vesnare
Kod mene je ladica puna tableta ponekad imam osjećaj da popijem cijelu ljekarnu(andol 100, brmoergon, Yasmin, folacin) još uspijevam nekako ih rasporediti pa želudac ne pati (inače imam osjetljiv želudac ali se do sada drži junački), E da možda sutra doplovim do mora, Izgleda da ne mogu bez Splita
, evo dva dana nagovaram muža a trebala bi, u slučaju da rade, svratiti do Cita po femaru, a vama želim ugodan i sunčan vikend gdje god bili
Cure evo i mene i konačno mog izvješća o e.transferu ,sestra stefy me zvala i transfer ,u fazi blastociste i,mam u ponedeljak .
Matto vrijeme brzo prolazi i ti ćeš u postupak brzo hvala bogu ,jasminka naša ovaj postupak je tvoj dobitni.
Cure trebam pomoć za prijateljicu,mora radit na patologiji neke nalaze za trombofiliju pa me zanima ko je radio da mi kaže jel se treba naručit,koliko se čekaju nalazi i sve skupa kao ide.
Hvala unaprijed
bok cure
ja vas duže vrijeme čitam ali nikako se javiti...
muž i ja već 2 i po godine pokušavamo zatrudniti ali nikako, probali smo i alternativu i čajeve i sada u 7 mjesecu smo išli na AIH u Cito ali bezuspješno.. u 11-om mjesecu idemo na naš prvi IVF uopće i to sa Femarom, isto u Cito do sada sam bila samo na Klomifenima s kojima nikada nemam više od jedne stanice.. nadam se da će s Femarom biti bolje.. ima li netko od vas situaciju da je na Femari imao više stanica nego s Komifenom?
želim svim puno sreće i uspjeha, a pogotovo Denny koja toliko pršti pozitivom da nema šanse da ovaj put ne uspije![]()
Evo mene... nespavalice... ne pitajte ništa. Osjećam se kao da sam smazala dobar bečki s krumpirićima, veliku pizzu i sve zalila sa dvije krigle pive... A pojela sam samo fetu kruha i paštete!
Svaku večer - neizdržljivo!
Posljednje uređivanje od Denny : 17.09.2010. at 23:57
bravo adikice
sta oni u CITA idu uvijek na blastice, iako oplode samo 3 ??
cure koje su trenutno u postupku u CITA, jel su se cetrotidi poceli dobivati besplatno? eno na VV se ne placaju...
Ode onaj gornji post, nema veze... Uglavnom, po danu sve savršeno kao da nisam u postupku opće, ali zato po noći - urnebes! Ovo su u mene neke noćne ptice!
nadda ja nisam radila trombofiliju, nadam se da će se javiti netko tko je.
Jesen82 dobro nam došla i hvala ti na lijepim željama! Trpam onda i tebe u onaj vlakić, i nadam se da ćeš nam do zime bit trudnica! (kao i većina nas ovdje, of kors!!!)
Nije mi jasno kako sa prvog AIH odma prelazite na IVF? Kakav je mužu nalaz, kakvo je kod tebe stanje? Koliko ti je godina? Teško je reći hoćeš li sa Femarom imati više stanica, ali ja sam sigurna da hoćeš, jer ti dr. najvjerojatnije neće dati samo Femaru, nego će kasnije vjerojatno dodati i koji Menopur da malo pojaća stimulaciju i dobije koju js više. U svakom slučaju, sa Femarom cure uglavnom dobiju više stanica nego sa Klomifenom (osim mene, ja sam posebna sorta!)
Nego cure, zna li koja POUZDANO koliko se na onim našim Firulama čeka nalaz bete? Mene nekako kači vikend, sve mi je u kupusu, pa se mislim da li da odem privatno... Ma nije mi problem ona prva koju bi trebala vadit u petak, nego ona druga koju bi trebala ponovit u nedjelju!
Mom optimizmu nema granica!Trebat će mi dobar padobran da ne tresnem na glavu sa ovog svog oblaka!
Odoh si skuhat kamilicu i svima vam želim laku i ne-nadutu noć!
Neka vas čuvaju anđeli.![]()
ovakva je moja priča.. ja i muž imamo 28 godina, pokušavamo skoro 3 godine, na prvu inseminaciju sada smo išli nakon 2 i po godine pokušavanja.. znači ništa se nije dogodilo... nisam nikada ostala trudna prirodno... inače živimo u Zagrebu, muž je od dolje i zato idemo u Cito jer između ostalog imamo gdje biti a ja sam oduševljena timom tamo... mene vodi Šparac
pošto mi dolazimo dolje 3-4 puta dolje godišnje... a na poslu ne želimo da se znaju naši problemi, pogotovo jer se kod mene reže broj zaposlenih.. zamolila sam dr-a da više ne pokušavamo sa inseminacijama..da ne gubimo vrijeme... uostalom mislim da je 3 godine dovoljno čekanje (meni i previše)...nakon obrade sada za AIH, moj muž je imao 90% brzo pokretnih... i nekih 40 milijuna... doktori bili prezadovoljni i ništa... nemam više snage ni živaca čekati.. a svaki atom mog tijela mi govori da su inseminacije dalje gubljenje vremena... nama treba netko da spoji stanicu i spermić jer je očito da oni sami to ne znaju smotani su)
u svakom slučaju dr.Š je htio još jedan AIH, ali s obzirom na sve ovo gore što sam napisala složio se da idemo na IVF, ja sam htjela u prirodnom ciklusu IVF raditi jer za to trenutno jedino imamo love.. ali je moj dragi Š rekao da mu je žao da ne pokušamo dobiti još bar par stanica, pa je sugerirao Femaru...eto, to je to ukratko... nadam se da će nam i uspjeti... i voljela bih nekako da bar malo ovg prekrasnog optimizma kojeg si puna, pređe malo i na mene
biti će ti beta super![]()
Crvenkapice cetroidi su ti sad na listi besplatnih ljekova a posto i cito radi postupke preko hzzo i oni su besplatni.
jesen hocemo , imamo mi jos do 11mj, ja samo krizam dane na kalendaru kao da sam u vojsci.....jos 6tj
![]()
daja ako mi ciklusi budu ovakvi kakvi jesu bi trebala biti na na punkciji od 12.11 na dalje ... htjela sam pitati... pošto nisam bila nikad na IVF-u da li se mogu ravnati kao kada sam išla na AIH... 12dc mi je folikul bio na 18mm i navečer sam si dala štopericu a 14dc ujutro sam bila na inseminaciji.. znači sad bi mi punkcija mogla biti oko 14-og dana a transfer negdje 17dc? naravno ako će mi na Femari rasti folikuli brzinom kao i na Klomifenu... jer na Klomifenu mi se to manje više poklopilo sa mojom prirodnom ovulacijom koja mi bude 14,15,16 dan jer imam cikluse 29,30 dana..i naravno ako će biti što za vratiti.. a moram vjerovati da hoće!
neces vjerovat ali i ja sam tako nekako sracunala.....dan -dva gore -dole.....12.11....ali to nemozemo nikako tocno znati......
ne drzi se za to da bi ti punkcija bila kad i aih.....to nemozes znati a ni dr., ovisi kako budu folikuli rasli...
moje misljenje da ce ti punkcija biti prije nego sto ti je bila inseminacija.....
meni npr. aih bio 16dc jednom, drugi put 14dc a punkcija 12dc.....
Osmi dan na Yasminu,
svađalački raspoložena nastojim koračati sunčanom stranom ulice
i usprkos činjenici da su jutros gotovo pa svi obukli jakne ili nešto dugi rukav, idem kao Mali Princ na mojoj majici u kratkim rukavima i prkosim jeseni,
kao s nekog drugog planeta. Sva sreća taj "džasmin" pijem samo 21 dan
inače bi se udebljala(nigdje ne piše da tako otvara apetit),
a tek me onda doc. P. ne bi prepoznao,
od sutra vježbam intenzivno
Adikicenadam se da su se blastice udobno smjestile u buši,
pa kad protegneš noge do kompa piši
Denny vidim da nestrpljenje ključa, izdrži draga još malo,
no uostalom kako reče doc. P. trudna si i ovako i onako, je li tako bilo,
uglavnom kad sam bila trudna, (malo više nego što si ti sada), mučila me ta nadutost koja bi posebno do izražaja došla navečer,
nekako mi je kad bolje razmislim nadutost bila prvi simptom,
tako draga moja i prije testa znam da si ti naša trudnica,
i drugačije ne može biti,
Koliko vidim ostavljate me kao „vuka samotnjaka„ u listopadu,
i sve se ukrcavate za vlakić u studenom samo ne znam što je s Aleksandraj,
ne javlja se posljednjih dana, hajde draga prijavi se da imam ćakulati s nekim osim naravno Janje i Stefani (samo one ne mogu na kavu).
Jesen tebi dobrodošlica, i s punkcijom možeš računati slično kao i s inemnacijom, e sad ne možeš izračunati u dan točno ali ćeš biti blizu, znam zašto pitaš da posložiš dane na poslu, ali ćeš jasniju sliku imati tek nakon prvog UZV.
budem vidjela.... već ću više znati sa sljedećom mengom pa ću onda biti pametnija
ja ti imam već plan:
najavila sam na poslu da bi uzela jedno sedam radnih dana u 11-om mjesecu i to negjde sredinom
kada dobijem mengu u 11-om znati ćemo jesmo li po planu i kada mi pada 9 dc... pretostavljam da prije toga ne moram na ultrazvuk (uzimati ću Femaru, ali to mi je isto kao Klomifen... prije 9dc nisam morala dolaziti kod doca)
kada vidimo kako svi ti dani padaju, pošto se Šparac i moja dokica tu u Zg znaju, zamolila bih ga da me ona pogleda ultrazvučno 9dc (što se ona sama bila i ponudila) i njemu bih došla 11dc..mislim da bih tako sve uspjela... ali vidjeti ćemo kako će ići
želim ti jednu prekrasnu betu i da Božić dočekaš trudna![]()
i sve se ukrcavate za vlakić u studenom samo ne znam što je s Aleksandraj,
Evo me, provirim ponekad i vidim puno akcije..i cekam Denninu betu (samo me zanima da li stizu blizanci)..ovih dana sam u velikoj guzvi na poslu. Slijedeci tjedan zovem CITO pa cu vidjeti, mislim Matto da cemo skupa u 10. jer idem na prirodni...puno vibrica svima..
Ja sam padobranac,ali..
Mali ispravak.Cetrotide su na bolničkoj listi-to znači da se dobivaju besplatno,SAMO u bolnici..Ako dođete u ljekarnu,onda ih kupujete jer ne možete dobiti recept od svog ginekologa i u ljekarni ih samo podići.
Zato postoji lista lijekova i bolnička lista lijekova!
I mene! Hehe...Ja ću vas posipat trudničkom prašinom kad dođem na uzv...
Dobro, postoji i plan B ako ovo ne uspije, ali o tom, potom. U svakom slučaju ću biti i s vama i uz vas!
![]()
matto, riječi ti se pozlatile!
Kod mene je sinoć bilo burno, pakleni bolovi u trbuhu... Danas je malo bolje, danas su rajski bolovi...Kako god okreneš, meni je trbuh jedan i jedini problem od prvog dana et-a, sve drugo je više-manje ok, bez ijednog simptoma. Problemi su počeli nakon drugog Choragona, i sad mi je malo počelo popuštati, tako da je moguće da je upravo Choragon kriv za sve ovo.
A moguće da su krive i one dvije male mrve koje su se unutra udomaćile i sad misle da mogu raditi dar-mar...
Saznat ćemo prekosutra.Odlučila sam ne čekati više - bar ću moći navaliti na tablete protiv bolova, a uostalom 10 dpt za blastice testić već može pokazati... ono što misli.
Malo me strah. Još ni jedan test na ovome svijetu mi nije pokazao plus. A bilo ih je američkih, engleskih, talijanskih... čak i kineskih...
Možda mi se ovaj Blekonjin smiluje... ipak je poklonjen od srca i pomno napunjen trudničkom prašinom! Pa tko zna!
Adikice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ navijam za mrve i tulum u stomaku!
Denny, od sveg srca želim ti da se trudnoća potvrdi jednom velikom betom. Divim se tvom pozitivnom stavu......
I ja sam tako iščekivala, ali sam se suzdržavala za napraviti test jer zbog hormona test može nažalost biti lažno pozitivan. To mi je i dr. P rekao kad sam mu donijela test s plusićem......i odmah me u onaj lab do njih poslao izvaditi betu. Bila je velika pa je posumnjao na blizance......ali bila je to moja danas već jednoipogodišnja mrva.......Zato.....kad odlučiš.......teta beta je prava stvar.....
Dobro jutro cure,ja sam ovdje nova,nisam bas procitala do kraja sve vase postove ,ali vas molim ako bi mi mogle dati savjet i odgovoriti na par pitanja.
Prosla sam jedan postupak IVF ,sada u sedmom mjesecu u BiH. Bio je bez uspjeha,prokrvarila sam prije bete. Mislila sam ponovo ici na jos jedan pokusaj na isto mjesto,ali kako je vrijeme odmicalo malo sam postala skepticna,sto zbog uspjesnosti na tom mjestu,sto zbog pristupa pacijentu,i td.
Inace,imala sam 13 zrelih jajnih stanica,od kojih je 12 bilo oplodjeno.Vracena su mi bila 3 embrija.
Pocela sam razmisljati da sljedeci postupak radim u Citu u Splitu.
Na njihovim stranicama sam procitala cjenovnik,medjutim to su stare cijene,tako ako mi mozete napisati koliko kosta kod njih postupak IVF, i ono sto me zanima najvise je sto se tice vaseg novog zakona o MPO. Neke su mi stvari nejasne,odnosno dali je dozvoljeno kod vas zamrzavanje embrija? Takodjer,negdje sam procitala da je dozvoljeno oplodjivanje samo 3 jajne stanice.Dali je to zaista tako? Sory,ako je vec pisano o tome,zaista sam nastojala da sve iscitam,ali opet su mi neke stvari nejasne. Pozdrav
A ne, ne, neću ja njemu donijeti testić! Donijet ću mu veeeliku betu, i crveni flomaster!..... da potcrta moje ime, i sva imena sa ovog PDF-a......
Trebam li napomenuti koliko me pucaju hormoni danas... Samo da znate da ima ovdje ljudi čiji bi plus voljela vidjeti još i više nego svoj!![]()
Veliki poljubac i puno sunčanih vibrica svima!
Nadam se da ću preživjet današnji dan.
pozz vita
nazalost nije dozvoljeno zamrzavanje embrija
i nazalost nije dozvoljeno oploditi vise od 3 js
to mozes npr. u sloveniji ako si u fin. mogucnosti
Draga Vita,
moj savjet ti je da odeš negdje van Hrvatske zbog našeg groznog zakona.
Ja sam imala 12 jajnih stanica, 3 su oplodile i vratili mi dvije, betu nisam ni dočekala već sam prokrvarila. Ostale jajne stanice su mi zaledili, ali ne embrije,jer je to protiv našeg zakona,poslije su mi u prirodim ciklusima odmrzavali i vračali embrije od tih zaleđenih ali samo je 11% mogućnosti da se takvi embriji prime..... e da sam to radila u SLO ili Češkoj.... e tamo bi imala 12 embrija, blastocista.. i već bi bila trudna... samo je problem (nama) što vani taj postupak košta 5.000 e... a mi ih nemamo... zato se ovdje borimo sam besplatnim postupcima preko našeg zdravstva....
Ako te nešto zanima slobodno pitaj !!
PS. Ovo sam ti htjela poslati preko privatne pošte, ali pošto si nova na forumu dok ne budeš imala 10-tak postova nećeš moći primat privatnu poštu. Također ti postovi neće biti odmah vidljivi kad ih napišeš dok ih ne pregleda mentorica foruma..
Hvala vam na brzim odgovorima.
Ipak sam dobro shvatila sto se tice 3 js. Nemogu da vjerujem kakvi su to zakoni,ali dobro,necu sada o tome da ne odem sa teme. Ja sam o Splitu razmisljala zato sto mi je relativno blizu. A kada sam cula ovo o 3 js,sada vise neznam sto cu. Moj prvi postupak me je jako puno kostao,jer kod nas nema nista besplatno,dakle ni jedan jedini pokusaj.Split bi i mogla jos nekako finansijski podnijeti.
Sto se tice odlaska u Cesku,ili Sloveniju,moj prvi problem je viza.Mi koji imamo BiH putovnice,nemozemo nigdje bez vize osim U Hrvatsku,Srbiju,C,Goru,i jos par mjesta.Tako da, dok bi dobila vizu morala bih proci cijelu proceduru,a pitanje je dali bi ju i dobila. Slijedece su finansije.
Bas sam ocajna,neznam sto napraviti.Sada da ponovo idem na mjesto gdje sam bila male su sanse za uspjeh.
Ako su ti u Citu sa oplodnjom samo tri js veće šanse nego tamo gdje si bila sa 13, onda idi u Cito. Naravno, to ne možeš znati, ali evo ti samo neke smjernice na koje trebaš obratiti pažnju:
- ako nisi zadovoljna doktorima / klinikom u kojoj si bila, onda ne idi tamo, jer već podsvjesno uvjeravaš sebe da nećeš uspjeti ni drugi put. Povjerenje u dr. je po meni ključ uspjeha, a ti ga nemaš.
- Cito ima vrhunske stručnjake, novu opremu i dobre rezultate (ne znam kakvo je stanje u tvojoj klinici)
- stimulirani IVF košta 8.000, a ICSI 10.000 kn (+ lijekovi)
Moj savjet je da pođete na jedan informativni razgovor, i procijenite sami želite li tamo pokušati ili ne.
SRETNO u svakom slučaju!
vita, ako mozes u Srbiju i CG bez vize, zasto ne pokusas tamo? oni nemaju restrikcija pa propitaj malo gdje i kako... cini mi se da imamo forumasicu koja je ostvarila trudnocu u CG, ali ne sjecam se u kojoj klinici.. samo znam da je bila jako zadovoljna njome... pretrazi malo forum...
sretno!
vita1979, pročitaj malo Potpomognuta u Češkoj-ako razmišljate o toj opciji (manje se čeka nego u MB), cijene i info su na 1. stranici, otprilike su slične kao kod nas (malo su više), i koliko se sjećam-svi koji su zatražili vizu-dobili su.
Posljednje uređivanje od mare41 : 21.09.2010. at 10:50
svaki dan vas citam, i cirkam kako napredujete! divim se vasoj snazi i optimizmu ( ipak je zelja za bebeom jaca od svega).ipak djelom znam sta prolazite. svima redom zelim jedan veliki , najveci + na testu...
denny ja sam 100% sigurna da ce kod tebe biti jedna jaaakkkooooo vveeellliiikkkaaa beturina ! mislim, manju ne prihvacami, nikako![]()
evo drage moje da se javim bili smo na pregledu danas, naša curka je super napreduje i raste, po mjerama smo super. dr. i mi smo zadovoljni ko praščići. Bebuškica nam se nije htjela opet okrenuti en face pa smo je gledali s boka, vidjeli malo uho, nosić (mamin kaže mm.... hehehehe) i ručicu s dugim prstićima i ostale organe!!! i naravno potvrđeno je od zadnjeg pregleda, a bome i slikovito nam objašnjenoda je CURA
!!!
eto toliko od nas pozdrav svim novim curama i naravno starim i svima šaljem gomilu trudničke prašine!!!!
vas sve
Da vas malo čirnem... Denny svi čekamo tvoj veliki + danas!!!~~
Blekonja ~~~
Cure koje ste u postupku ~~~~~~~~~~ puno sreće![]()
blekonja super sta cura odlicno napreduje!
svim trudilicama, cekalicama,.... saljem puno pojubaca i posipam vas i ja trudnickom prasinom!![]()
Dobro jutro, vidim da me Bublica preduhitrila iako sam budna od sedam i čekam da se javi Denny,od te treme jučer nisam stigla ni sastaviti rečenicu na Forumu...no moram priznati da je na poslu također gužva, kako sjednem na komp. tako na kraju radnog dana i ustanem, moja leđa
. Aleksandraj, drago mi je da cu imati društvo za
baš sam pomislila kako ću biti sama. Nadam da su svi oni "mrgudi" iz čekaonice od prošlog puta u drugom stanju (tako je bila napeta atmosfera s puno ozbiljnih, natmurenih lica samo smo se Denny i ja smijale kao lude, dobro kasnije je meni bilo "tko se posljednji smije njemu cista"
) , ma da svašta pričam dok čekam ne zamjerite.....
Denny, obradujm me....