Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
Meni je do sada sve uredno,nema cista,hormoni uredni.. sad još da vidimo prohodnost jajovoda,,nije mi jasno ako su oni falili u bolnici:Zašto mi do sad
još nismo ostvarili trudnoču? a već duuugo se ne štitimo...
Sad sam cila
A možda su mi stvarno jajovodi začepljeni
Čuj, i s nama je ista sitvacija, sve je dobro, a trudnoće nema. Najteže je otkriti uzrok kod ovih parova kojima je "sve u redu", na žalost. I ja sam kopala, i povadila sto stvari, sve u nadi da ću naći nešto za što se mogu uhvatit, i reči: "Aha, to je sad to, kad to izlječimo, dobit ćemo bebu!" Sve smo izlječili i zalječili što se god mjoglo, lani sam operirala miom, Poljak i Šparac su me par puta uvjeravali kako je stanje "unutra" zaista da ne može bolje, jajovodi, maternica, ma sve 5, muž super... ali bebe niotkud, i nemam se više za što uhvatit...

Ipak ne gubim nadu - možda su mi slabije ovulacije, možda plivaći ne mogu doći do stanice, možda... možda... uvik ima neki MOŽDA šta me drži na površini. Na kraju smo krenuli u taj IVF, pozitrivnija sam nego ikad u životu i nekako vjerujem da će od ovih 12 "jaja" što sam uspila napravit barem jedno ili dva izać u "Rodinoj pošti".

Pokušaj ostati pozitivna ako ikako možeš - zašto bi ti jajovodi bili začepljeni? Ja baš vjerujem da nisu, a što se HSG-a tiće, on na neki način ipak "pročišćava i podmazuje" jajovode, njegov terapijski učinak traje par mjeseci, i bilo je dosta slučajeva da su cure baš nakon HSG-a ostale trudne, što od srca želim i tebi!

P.S. Moja topla preporuka, napravite HSG u Cita, puno je manje traumatično nego u bolnici i gotovi ste za pola sata.