-
čestitam adkice 

bravo denny! 

[/QUOTE=kinki;1714229]Hehehe
Dobila san od Radončića preporuke za ove pretrage:
ENDOKRINOLOŠKI TESTOVI-testosteron(ukupni i slobodni),androstendion,DHEA-S, 17-OHP, kortizol, TSH,fT4, anti-tireodna antitijela
ANTIFSOFOLIDNI SINDROM-Lupus antikoagulant(LAC), Antikardiolipinska antitijela(aCL/ACA igG i IgM)
TROMBOFILIJA-Protein-C, Protein-S, AT-III,PAI-1 i pAI-1genotipizacija(polimorfizam)
HIPERHOMOCISTINEMIJA-homocistein, B12(razina u krvi), MTHFR8metilentetrahidrofolat reduktaza, C677T mutacija)
KARIOTIPIZACIJA-kariogram supružnika
DODATNE IMUNO PRETRAGE-NK-stanice CD 56, CD 19, Antinuklearna protutijela(ANA), Anti DNA protutijela
E sad, pretpostavljam da moj gin neće imat pojma di šta triban radit, znan jedino za trombofiliju da je na patologiji-a ovo ostalo, jel ko radio?????[/QUOTE]
da, trombofilija je na patologiji na firulama
nk stanice su na firulama na odjelu za tipizaciju tkiva (trebaš biti apsolutno zdrava da ih vadiš, ja ih nikad nisam vadila jer sam non stop šmrkava)
ove hormone ENDOKRINOLOŠKI TESTOVI-testosteron(ukupni i slobodni),androstendion,DHEA-S, 17-OHP, kortizol, TSH,fT4, anti-tireodna antitijela - tamo di se vade hormoni u st-u (stvarno ne znam, mi ih vadimo u ambulanti pa se šalje krv u dbk)
ANTIFSOFOLIDNI SINDROM-Lupus antikoagulant(LAC), Antikardiolipinska antitijela(aCL/ACA igG i IgM) - to sam vadila na križinama, kat ispod odjela za transfuziju di sam vadila krvnu grupu, rh faktor, hep i sidu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma