Meni je bas rekao zadnji put da mi je posteljica sprijeda ...
Jel znas kad je povoljniji polozaj da se osjeti micanje ?
Meni je bas rekao zadnji put da mi je posteljica sprijeda ...
Jel znas kad je povoljniji polozaj da se osjeti micanje ?
ako je posteljica sprijeda, teže ćeš osjetiti pokrete bebe. ali, najfora je da prvorotke u pravilu kasnije osjete bebu - ustvari neznaju prepoznati osjećaj
biće ritanja ne brinite
Baš sam tamo na drugoj temi napisala, ja sam točno na Božić osjetila prvi put neko nježno škakljanje u stomaku, jedva se osjetilo. To je bilo sa 17+2. Tek sa 20+5, tj. zadnjih par dana počelo je pravo lupkanje, i dalje nježno, ali sada se baš osjeti. Čas lijevo, čas desno, ma pravi tulum u stomaku!!!I da, najžešći su po noći... oko jedan, dva...
Tako ne brini, to je tek početak i to je individualno. I to JE bebica.![]()
Meni je posteljica straga i to je razlog zašto sam prije osjetila.Stvarno se da prepoznat jer je dolje nisko i osjećaš lagane udarce koji se razlikuju od svega ostalog ali moram biti mirna i sjedit nagnuta ili na leđima.
Nema ni govora o brizi,sve je to par dana prije ili kasnije,samo šta bi sve mi tile prije!Kako je rekla Gargamelica,slatke brige!
evo nažalost prva inseminacija nije uspila
inseminacija je bila 31.12., radila sam test prije neki dan i negativan je....a ja još uvik nisam dobila mengu...tj. imam par dana samo neki smeđi iscjedak...
da li postoji mogućnost da mi se ciklus poremetio radi korištenja utrogestana??
da li je praksa kod cita da se odma ide na drugi pokušaj ili treba pauzirat??
Pozdrav u ove kasne sate!
Cure imam pitanje što se tiče spermiograma. Koji je po nekim pravilima ili po vašim iskustvima najoptimalniji period apstinencije prije davanja uzorka?!
pozdrav, mislim da je 3 dana sasvim ok. Mi smo svaki radili sa 3 dnevnom pauzom. Može čak i 2 dana. Više od toga nema nikakve potrebe
utrogestan većini cura produži ciklus za par dana. ako si sasvim sigurna da nisi trudna (testovi su GLUPOST, pogotovo kod inseminacije kad se ne može točno utvrditi kad je došlo do oplodnje, za razliku od ivf-a, dakle treba se vaditi BETA. uzmite uputnice i izvadite krv i nakon negativnog testa čisto da budete sigurne) prekidaš sa utrogestanom i za dan-dva dobiješ menzis.
neke cure prokrvare i preko utrogestana.
na aih možeš ići za redom. ja sam svoja preporučena 3 odradila 3 mjeseca za redom.
Slava77, žao mi je što nije uspjelo... Ne znam kako ide iza inseminacije, ali u mojim postupcima bez ikakve stimulacije (zamrznute j.s) je dr. rekao minimalno 2-3 mj. U stimuliranim je pauza od 6 mj., naravno! Sad u tom slucaju ne znam,jait ce ti se sigurno netko s takvim iskustvom! Što se tiče menge, meni od utrića uvijek kasni i do tjedan dana!
A ja bi molila da mi odgovore cure koje su u Cita bile preko uputnice (hzzo-a), u postupku bez stimulacije, ili u sekundarnom IVF-u, kakvu su im uputnicu tražili?! Meni za oba puta treba uputnica sa potpunim "programom" IVF, od stimulacije, štoperice itd. iako mi u takvom postupku to ne treba! I sad me buni to, da mi se nebi uračunali ti postupci u onih famoznih 6! Ništa mi nije jasno!![]()
drage moje ni ovaj put ništa!![]()
zašto bi uopće koristila hzzo postupak u cita, koji se teško dobije, na sekundarni ivf koji košta 4500 kn? zašto ga ne sačuvati na npr. stimulirani koji košta 10 000 kn plus lijekovi ili polustimulirani?
ne znam odgovor na tvoje pitanje.
zlatice draga, BAŠ MI JE ŽAO![]()
![]()
![]()
ali nema odustajanja, idemo u nove pobjede. isplači se, skupi snage, a ja znam da je tvoja beba iza ćoška, vrlo blizu![]()
evo konačno prokrvarila jučer i već danas dogovorila sa Šparcem novi postupak
ja tek sad vidim da sam skroz neupućena vezano za testove za trudnoću i betu....znači kod inseminacije treba se beta vadit tj. važnija je ona nego test??
di idem nju vadit ako ne želim privatno? i jeli skupo vadit betu privatno??
sorry šta te gnjavim![]()
Da li postoji mogućnost kod postupka u Citu da se folikulometrije (ili barem dio) odrade u matičnom gradu za one koje nisu iz Dalmacije? Isto tako da li itko zna kakv stan za iznajmiti u blizini?
Joj zlatice, baš mi je žao!
tally dr. će ti napisat što treba točno pisati na uputnici. Mislim da svaki postupak preko uputnice ide u famoznih 6 bez obtira koliko košta. Sorry ako griješim.
gala1979 nisam sigurna za folikulometrije u drugom gradu, čini mi se da može, ali to moraš svakako pitati doktora. Imaj na umu da dr. prema trenutnom stanju folikula mijenja stimulaciju i određuje štopericu, punkciju, isl. pa bi bilo bolje ako tih tjedan dana ikako možeš biti u Splitu.
lela77 mi smo uvijek imali tri dana apstinencije - prije spermiograma, AIH ili punkcije.
slava77 i ja bi rado na kavu, ali me užasno strah gripe i zatvorenih prostora, pa čekam bar koji sunčani dan... Ahh... baš mi fale te kavice!![]()
Poljubac veliki svima skupa!![]()
Posljednje uređivanje od Denny : 24.01.2011. at 17:04
Zlatice i Slava 77 glavu gore i u ponovni postupak,možda je već sljedeći onaj pravi!!!
Znam da je teško!
Pozdrav svim curama
i mi se spremamo na aih ili ivf u cita.čekam da dobijem stvari ovih dana pa ćemo ići sa femarom.neznamo kako ću reagirati jer sam neki dan dobila nalaz iz Analize za AMH koji je katastrofalan 1.4 predmenopauzno stanje,a imam samo 32god.
Drage moje Splićanke, samo da vas kratko obavijestim o našim novostima.![]()
Punkcija je bila u subotu, u 5 folikula nastale su 3 jajne stanice. Jučer su javili da su se sve tri oplodile, a danas da idemo na blastice i da je u četvrtak u podne transfer. Sve se odvija tako dobro da još uvijek trljam oči i pitam se da li je istina...![]()
Split definitivno dobro djeluje na mene!
Gala 1979, ja sam prvu folikulometriju (6. dc) obavila u ZG, a nakon toga se spustila u Split iako dr. Š. nije inzistirao na tome. Nekako sam imala osjećaj da je bolje da me dr. Š. sam pogleda.
Lela77, mislim da ti je 3-5 dana ok. Tako su bar nama rekli. Za samu oplodnju bila je apstinencija 3,5 dana i spermiogram je bio odličan (a prije je bio svakakav sa sličnim danima apstinencije).
Cure drage, svima puno lijepih želja!
Trudnicama šaljem i poljubac za njihove Cito mališane.![]()
vedre, javi nam se ovdje za AMH http://forum.roda.hr/threads/60001-A...postupci/page3 , pošto je albos to tek počeo raditi-treba biti oprezasn s rezultatima, i ima još puno parametara koji govore o smanjenoj ovarijskoj rezervi (FSH; antralni folikulu), samo polako, i nizak AMH ne znači puno za mlađe godine kao tvoje.
venddy,Denny i Mojca hvala na informaciji!!
Mojca to su stvarno divne vijesti.![]()
Želim ti puno sreće u četvrtak!!
Mojca, odlicne vijestikao sto rekoh na pp, nikada do sada nisam pogrijesila ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vedre, za AMH, kao sto Mare kaze, to je malo teze za starije, ali za mlade ima nade (vidi rikikiki), sretno i tebi i hrabro
Posljednje uređivanje od aleksandraj : 24.01.2011. at 21:40
Aleksandraj, nadam se da će se tvoja nepogrešiva vidovitost nastaviti!![]()
Zlatice zao miznam da ces skupit snage i u nove "pobjede"
![]()
Gargamelice draga ma naravno.....
Prima kad ti krečeš opet u akciju?
Ne znam bi li još kakve pretrage napravila prije sljedećeg postupka?nije baš da sam ih željna ali.....
detalji uskoro..., raspitaću se za ponavljanje nalaza, moji su stari 9-10 mj, vidićemo šta triba bit friškije
drage moj, jutros sam bila na punkciji i samo je jedna js.......sad odmaram doma i čekam poziv.....pa ako i šta bude, bude....
Draga majo i meni je bila samo jedna jajna stanica ali jako vrijedna i sad smo u petom mjesecu trudnoće zato vjeruj da će bit.
hvala na pozitivnim mislima žanet. toga sam i sama svjesna, a kako se i kaže "samo je jedna dovoljna". prošli put su mi bile dvije pa sad moje malo čudo od 22 mjeseca skakuće oko mene...upravo smišljam kako da joj objasnim da je ove dane ne mogu nosit....ni dizat.....predstoji mi večeras pred spavanje teška borba s mojom malom ovnicom.......valjda ću lakše svrgnut misli sa toga što se u labu događa....
Moja mala nečakinjica od godinu ipo stalno traži da je teta digne,stavi u ljulju....a je jadnu samo prosljedim pa mi bude žao.Naviknit će se i tvoja malena.
Držim figice za bracu ili seku!
Nekako mi se čini da je lakše ići na drugo dijete,tada već imaš malog čovjeka pored sebe uz čije je veselje ljakše sve proći.Dok smo ja i mm bili u postupcima pa nakon neuspjeha imali smo osjećaj da će kuća u kojoj živimo uvijek biti tiha,bez dječjeg veselja,smijeha,punoće i sreće koje ono donosi.Zato jedva čekam da mi moja mrvica poremeti sav ovaj mir,red,sve na svom mjestu jer je ovako već dosadno!
Joj zanet potpisujem svaku tvoju rijeckao da mi citas misli
zlatice
majo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trudnice, uzivajte
slažem se....cure moje, kad to malo biće stigne doma sve se okrene za 360 stupnjeva. ali nije važno.....kako ja kažem naputovala sam se, izlazila s društvom vani i sad mi je najdraže doma s njom i ništa mi od toga ne fali.......možda kojiput na miru otići u šoping, ali ni to nije bittno...i zato uživajte u trudnoći i slatkom iščekivanju....a ja odoh mome vražičku namazati zube...izlaze očnjaci...ajme
tally fala ti na podrški.evo ja čekam da vještica stigne pa idemo u borbu.sva sam uzbuđena.
mojca, vidim da si iz ZG.ako ti triba smještaj kad ideš u cito javi se
Hvala ti Vedre, baš me dirnula tvoja ponuda. Tako je lijepo čuti da su ljudi spremni pomoći... Ja sam ti odrasla u Splitu, tu sam ko doma. Smjestila sam se kod prijatelja koji me evo trpe već 8 dana. Ali, ako me izbace, javiti ću ti se, jer se krijem od svih ostalih poznatih... nemam snage za pitanja i odgovore pa sam u svojevrsnoj ilegali.
![]()
Sretno u borbi! Uzbuđenje je dobro, leptirići i to.Tako je i kod mene počelo.
mojca,nema na čemu.drago bi mi bilo da mogu pomoć.nezgodno je kada se dugo putuje.znam da se i dosta novaca potroši na ljekove,vitamine i na postupke,pa još uz to i smještaj.skupi se puno toga.
u svakom slučaju želim ti puno sriće u četvrtak
Cure, nisam na brzaka našla da se pisalo i ispričavam se ako ponavljam pitanje, ali je li moguće da u Citu naplaćuju anesteziju 3000 kn? To mi se čini strašno puno.
Gledala sam njihov cjenik na web stranici i ICSI s IMSIjem i anestezijom, blasticama i zamrzavanjem js ispada cca 18000 kn.
ako se ne varam to je cijena za totalnu anesteziju, ono ako baš hoćeš da te uspavaju kao da će ti srce operirati. cijena anestezije normalne (lokalne) od koje ništa ne osjetiš, a neko bome i odspava malo, je uključena u cijenu postupka koji već radiš.
ispravite me ako griješim
Ja sam bila na 5 punkcija do sada i u prirodnjaku i kod Reša nisam ništa dobila, a u ostala 3 sam imala totalnu, kratku, tako da ne znam procijeniti kakve su te lokalne. Na kiretaži sam imala lokalnu i bilo mi je dosta neugodno, ali s obzirom na to tko mi je radio kiretažu, nije relevantno (najgrublja doktorica svih vremena). Sad više ne znam, ali mislim da nikad nisam više od 100 eura platila anesteziju.
Meni je problem što imam "narušenu arhitekturu abdomena" pa mi nisu baš uvijek pristupačni folikuli, a dobijem dosta stanica (doduše, sad će vjerojatno biti značajno manje, s obzirom da starim).
ovdje koliko se cura javlja, ni jedna nije prijavila bolnu punkciju u cita, samo su bile više ili manje ošamućene, i to se ne plaća posebno. obzirom na tvoju specifičnost, slobodno im pošalji mail.