Citiraj marinella prvotno napisa Vidi poruku
pozdrav svima ja sam nova na forumu ali več neko vrijeme čitam forum.suprug je imao tumor lijevog testisa koji mu je ostranjen a desni nije spušten i nalazi se u ingvinalnom kanalu ali (povremeno se spusti a može ga i sam spustit)radio je spermiogram i nije pronađena sperma.testesteron je u granici normala a ukupni i slobodni testesteron povišeni.liječnik je rekao za hormone da nisu ni dobri ni loši da ima šanse da treba napraviti punkciju ili biopsiju testisa i vidjeti dali ima spermija u testisu.molim vasjeli netko imao slićnih problema ima te li koji savjet šta da radimo di da idemo.hvala
dijagnoa MM je azoospermija.U ejakulatu uopće nema spermija. Najprije sm0o radili FSH,uredan FSH ti je dobar prognostički znak,znači da bi u testisima trebalo biti bar nekolika spermija,a to ti je dovoljno za ICSI. Dakle sada bi trebali uraditi biopsiju ili punkciju,ako pronađu nešto znači da spermiogeneza postoji i u obzir dolazi TESSA. kod MM je u jednom testisu nađeno nekoliko spermija i bilo je dovoljno,ali je vještica došla i gotovo. Sada smo ponovo u postupku u cito-Split,mislim da su ti oni super i da ti mogu pomoći.