Pokazuje rezultate 1 do 50 od 99

Tema: Ubod krpelja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne treba okretati, samo povuci.
    Sto manje suvisnih manipulacija, okretanja, stiskanja, namakanja...
    Jednostavnije ga je okretati kako samo gore napisala, jer oni se "ukopavaju" na suprotnu stranu, ako ga samo povučeš, otkidaš tijelo 90% (jedino ako je već napijen i ispao bi i sam)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavnije ga je okretati kako samo gore napisala, jer oni se "ukopavaju" na suprotnu stranu, ako ga samo povučeš, otkidaš tijelo 90% (jedino ako je već napijen i ispao bi i sam)
    Možda kad je već ukopan, ja ga ne vrtim dok je "friški", samo ga vertikalno iščupam. Mi stanujemo blizu šume pa kad se djeca vrate odmah ih pregledam, maloj sam prekjučer pincetom izvukla iz bedra jednoga, samo pošpricala Octeniseptom poslije i to je to, za par minuta ne znam ni gdje je bio. Uopće ne paničarim oko tih krpelja.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    Bolje ga je okretati, ne zato jer se ukopavaju na jednu stranu nego im je rilce oblikovano kao četkica s "čekinjama" okrenutim prema gore - dakle zakači se slično kao rilce pčele, pa kad samo vučeš dobijaš najveći otpor, a okretanje ga smanji - no nije bitno na koju stranu, može i malo lijevo, malo desno - svejedno je.

Glavni probl. jest da ga svako stiskanje (prstima ili pincetom) potiče na povraćanje, što povećava mogućnost zaraze. Isto je i s namakanjem u ulju, alkoholu i sl. A, pogotovo ako je mali, teško ga je uhvatiti da ga ne stisneš - ja se uvijek trudim prstimaili pincetom primiti ga sasvim nježno i malo rotirati i vući, pa najčešće uspijem izvući cijelog. Nakon toga stavim na ubod jednu kap ravensare (antivirusno et. ulje) i ne mislim dalje o tome. Stvarno nema mjesta panici, oni su jednostavno dio života

Da bih si pojednostavila život, namjeravam kupiti tick twister, užasno jednostavnu i precijenjenu spravicu koja funkcionira kao mali pajser . s njim se krpelj lagano uhvati pri dnu, zaokrene i izvadi. Da ne košta bezobrazno previše već bi ga kupila, ali ove godine sam ih se toliko navadila da sam popustila i kupujem. Ima ga u ljekarnama i pet shopovima.

I da - nije panika ako ostane glavica u tijelu - tijelo će ju samo izbaciti s vremenom - slično kao bodlju morskog ježa. Ne povećava mogućnost zaraze, tako da se možete opustiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •