Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Problem sa lećama i optika Oculus

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Problem sa lećama i optika Oculus

Mm nosi polutvrde leće.
    Nove si je izradio ove godine u 2 mjesecu u optici Salmoiraghi & Vigano u King Crossu.
    Uzeo je materijal od Bostona, 100Dk(najplinopropusniji)
    Te ih je išao polirati u 7mjesecu, tj. nakon što su bile star 5 mjeseci.
    Polirao ih je u optici Oculus.
    Nakon poliranja više ne vidi dobro sa njima.
    Iz određenog kuta puno slabije vidi, dok iz određenog kuta vidi normalno kao i prije poliranja.

Nakon poliranja je išao na pregled u Salmoiraghi i doktorica mu je utvrdila da se na njegovom oku u ovih 5mjeseci nije promjenila dioptrija
    Doktorica je ustanovila da mu sa tim lećama kada gleda fali pola(0,5) dioptrije.
    Tj. vjerojatno mu je problem u zakrivljenosti, ona se očito promjenila na laćama nakon poliranja.
    Na pregledu za izradu leća u 2 mjesecu se doktorica dosta mučila da mu odredi zakrivljenost, dioptriju je odredila u par minuta, a sa zakrivljenosti se mučila barem 20min.

Te on sumnja da mu je poliranje u optici Oculus poremetilo zakrivljenost na lećama!

Da li je netko imao sličnih problema i što učiniti.
    Te leće imaju rok trajanja oko 2 godine, a njegove su stare samo 5mjeseci, znači skoro pa nove, a ne vidi dobro u njima, uzalud bačen novac nakon poliranja u Oculusu!

Doktorica u Salmoiraghi-u mu je indirektno rekla da bi mu Oculus trebao napraviti nove leće!
    A reakcija Oculusa je da oni sigurno nisu mogli ništa loše napraviti poliranjem leća

Što napraviti u ovoj situaciji?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zar nitko nije imao slicnih iskustava?

Da li ste imali problem dA se oko zasito nosenja leca i jednostavno ib se treba izostaviti ma neko(duze)vrijeme krenuti na naocale ili meke lece?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam kako pomoci, samo da napisem da sam se nakon 14 g. leca lani vratila naocalama. Pocela su mi bila sitna peckanja, kupovala sam na nagovor dr.-a sve skuplje i skuplje (mekane) lece a problemi s neudobnoscu nisu prestajali. Pa mi je dodijalo.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako pomoci, samo da napisem da sam se nakon 14 g. leca lani vratila naocalama. Pocela su mi bila sitna peckanja, kupovala sam na nagovor dr.-a sve skuplje i skuplje (mekane) lece a problemi s neudobnoscu nisu prestajali. Pa mi je dodijalo.

Tako nešto i mm razmišlja da mu se oko jednostavno zasitilo leća!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •