Koliko znam, možeš. Imala sam sličnu situaciju prije 2 god. i odobrili su mi. Nadam se da se to nije mijenjalo!
Koliko znam, možeš. Imala sam sličnu situaciju prije 2 god. i odobrili su mi. Nadam se da se to nije mijenjalo!
Da li je potrebno biti prijavljen na HZZ da bi se ostvarilo pravo na dječji?
odmah se i ispričavam na (znam) turbo glupom pitanju, ali ne bi se htjela odjaviti s burze pa da ostanem bez dječjeg zbog neinformiranosti. po prosjeku imamo debelo pravo na doplatak tako da to nije upitno. prvi put cu se prijavljivati.
Jel ima smisla slati papire za dd ,imamo po članu 1720,00kn?
mislim da pravo imaju oni do 1600 kn po clanu,al bolje je telefonski provjeriti.mozda se nesto promjenilo.
I mene muči isto pitanje. Muž je od 01.01 na burzi i prosjek nam je sad koma!
Da li će nam uvažiti činjenicu što je on na burzi, jer relano gledano, sad nam taj DD treba više nego ikad ili se strogo drže prošle godine?
Nažalost, to ne znam ana.m, nisam se susrela s tim problemom, ali valjalo bi se svakako raspitati, možda se nešto može učiniti.
Evo njihove stranice, makar tu na prvu ruku ne vidim ništa o ovome što tebe muči, treba ih nazvati.
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=5
I ana, jako mi je žao što je muž ostao bez posla, nadam se da ćete se iskobeljati iz te situacije čim prije.
Ana m. nažalost ne. I moj je suprug je s novom opet na birou ,a ja neradim već 4 god(od zadnjeg porodiljnog) i njih nije briga,gledaju primanja za prošlu godinu,nažalost.
Kada sam ja radila i završila na birou i suprug (prije 4 god) cijelu godinu smo bili bez d.d.
ana.m mislim da mas opciju.pred cca dve tri godine sam se raspitivala za frendicu u istoj situaciji pa nije bilo nikakvih problema.i to je jos bilo usred godine.
Hoće. Sigurno će vam uvažiti. Samo moraš naglasiti prilikom predaje papira da muž ne radi i onda će te vjerojatno tražiti potvrdu od burze za njega.
Tako je meni bilo prije 8 godina kad sam u travnju završila kao tehnološki višak na burzi i odmah sam otišla u Žajinu i prijavila to te su mi rekli da donesem potvrdu od burze o nezaposlenosti i visini naknade i sve su mi to uvažili.
Što prije to napravi jer ćeš doplatak početi dobivati od datuma predaje zahtjeva.
prošle godine sam primala DD
i sad trebam predati papire za produženje
rodiljni mi je istekao 14.1.2013 kada sam se vratila na posao
što zaokruživam na stavci 3. prihodi koje ostvaruje kućanstvo podnositelja zahtjeva/korisnika
*plaća
ili
*naknada zbog rod.dopusta
jer muž dobiva plaću a ja sam cijlu prošlu godinu bila na rodiljnom (i taj IP obrazac prilažem uz te papire)
jel onda zaokruživam oboje? ili jedno? ako jedno- koje?
lastane, pomozi.....
Tanči ovo je kod tebe bilo prije 8 godina.
u Splitu se strogo drži prošle godine. i gleda se prosjek primanja za prošlu godinu. jer i da se hoće - nema muljaže. HZMO je uvezan s poreznom i svi podaci se sistemski "vuku" s porezne. ako je bilo i nekih dodatnih primanja preko tekućeg računa korisnika i to se prikaže i ne rijetko se dogodi da ljudi ako su npr. bili članovi glasačkih odbora ostanu bez DD-a zbog novaca koje su dobili za izbore.
cenzus je 1663 kune po članu kućanstva i sve preko toga znači - ispadanje iz cenzusa. tragično je kad se to dogodi za par kuna.
U Splitu nemaju pojma.
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=101
Nema to veze s muljažom. Sve jasno piše. Samo treba pročitati. Plaćeni su da čitaju. A šta'šKada se u tekućoj kalendarskoj godini izmijene činjenice i okolnosti u pogledu visine ukupnog dohotka kućanstva koje su isključivale stjecanje prava na doplatak ili zbog kojih je korisniku pripadala manja svota doplatka za djecu zbog promjene u broju ili svojstvu djece ili članova kućanstva (povećanje broja djece ili članova kućanstva bez prihoda, prestanak ostvarivanja prihoda zbog prestanka radnog odnosa ili obavljanja samostalne djelatnosti, prestanak ostvarivanje naknade), korisnik stječe pravo na doplatak ili mu se povećava svota doplatka za djecu od prvoga dana idućeg mjeseca nakon prijave nastale promjene.
Last edited by MarijaP; 19.01.2013 at 21:55.
I kad pokušavate ostvariti neko pravo, nemojte dozivati Lastana, već pročitajte na službenim stranicama. Inače će vam neka uhljebljena vucibatina uskratiti pravo jer "kod njih nema muljaže".
Meni ovaj podatak nije trebao, ali sam ga našla. Za minutu......
Nije mi jasno u čemu je problem?
O kakvoj muljaži se ovdje piše?
Kakve ima veze prije 8, 10 godina ili jučer?
Ja sam lijepo otišla u Mirovinsko u Zagrebu u Žajinu ulicu, rekla tamo službenici da ne radim, da sam na burzi od prije par dana i da po tome imam pravo na doplatak jer mi se financijska situacija promijenila iz temelja u odnosu na proteklu godinu. Žena me saslušala i rekla: dobro, donesite mi potvrdu s burze o nezaposlenosti i visini naknade i to je to!
Za par dana sam dobila rješenje u kojem je uvaženo moje trenutačno financijsko stanje, a ne lanjsko kada sam radila. Iznenadilo me kako su brzi bili.
I? Kakva je to muljaža?
Treba samo otići u mirovinsko i tražiti novi obračun. To je pravo svakog roditelja koji na žalost ostane bez posla.
može li ovak meni po proračunu siapada da imam prosjek prošle godine cijelih 1708 kn, po tome nikakva prava na dd ne ostavarujem, ali naša trenutna primanja su puno manja od 1663xbroj članova, ima li kakve utjehe za mene. prošle godine nismo isto ostvarivali dd.
Last edited by jelena.O; 20.01.2013 at 13:02.
ja sam na porodiljskom onom iznad 2godine, a on radi
Jelena, predaj zahtjev sto prije jer se dd racuna od dana kad predas zahtjev, ne od dana stjecanja prava.
Ako nemas sve papire, mozes kasnije dopuniti.
Ako ste dobili otkaz neće vam gledati primanja od prethodne godine sigurno. Ja sam ove jeseni dobila otkaz i odmah predala zahtjev za dd, nikakve potvrde o primanjima me nisu trazili, samo sa burze potvrdu da sam nezaposlena. I dobili smo doplatak
jelena, ja bi rekla da ove godine nista, nego cete sljedece ostvarivati na temelju ove. al nisam ja nikakav ekspert za dd.
jelena, vrlo jednostavno je-odi u Žajinu i reci da su vam se primanja spustila ispod maksimalnog cenzusa i naravno to dokumentiraj i to je to.
Predaj zahtjev što prije, a oni će ti poslati onu njihovu dopisnicu ako im treba dopuniti dokumentaciju.
Pretpostavljam da je muzu pala placa. Odneses novi ugovor ili aneks ili kako god mozes to dokazati i to je to.
Sto prije, to bolje za tebe!
nema nikakvi novi ugovor, ni aneks, kod nas je osnovna lača+ eventualna stimulcija, koja se svaki mjesec smanjuje.
ovu godinu sam bila na komplikacijama, pa na porodiljnom a prošle godine nismo dobili dječji jer nam je prosjek bio 1,50 kn preko prosjeka
za predati papire ponovno jel moram čekati veljaču ili mogu odmah i od koga tražim potrebne papire, od hzzo-a?
predaj odmah
inače pitala, nemam pravo jer no nije ista kategorija ko izgubiti posel
Termin mi je 23.02. za četvrto dijete - imam li pravo navesti ga za DD (budući da se on oslanja na prošlu godinu) ako rodim u terminu i prijavim ga do 28.02.?
naravno, ako do tada dobiš i papire za njega, zašto ne, ali računaj da papire dobiješ tek za 7-10 dana.
Primamo doplatak već godinama, podnositelj zahtjeva je MM. Prošle godine se prijavio na drugu adresu (isto u Zg). I dalje živi sa nama u zajedničkom kućanstvu. Ima li to kakve veze, trebam li nešto mijenjati u zahtjevu? Mogu li ga i dalje navesti kao člana kućanstva?
i ja imam pitanje, možda je bedasto, ali svejedno ću ga postaviti, primali smo dd prošle godine, ove godine mi se i mm "zaposlio" pod navodnike, jer je posao honoraran na ugovor o djelu, znači li to da ostajemo bez dd, odnosno da mi ne treba slati papire za ovu godinu....hvala na odgovoru
a kolki vam je prosjek za prošlu godinu, ak je ispod 1663 po članu predaj
Nisam citala cijelu temu ali nije li receno da ove godine zahtjev predaju samo oni koji ga predaju prvi put jer za ove ostale oni automatski povlace podatke?
MM prosle god nije radio i dobili smo DD, onda je bio zaposlemjesec dana i odmah su nam poslali rjesenje na manji iznos i kad je prestao opet raditi odmah su poslali rjesenje na veci iznos, bez da smo ih mi o icemu obavijestili.
ko sam ja čula ne, svi predaju koji imaju pravo
svi predaju,oni kojima se ništa ne mijenja će dobivati dječiji odmah u ožujku a rješenje će dobiti naknadno
a onima kojima se mijenja čekaju rješenje ( kao mi prošle godine do šestog mjeseca,jedva sam dočekala ali mi je bilo super kada su mi taj mjesec uplatili i sve zaostatke )
Gledam baš sad potrebitu dokumentaciju za predavanje zahtjeva po prvi puta - preslike osobne karte mene i muža, porezna kartica, potvrde od HZZOa budući da smo na roditeljskom i porodiljnom, porezne kartice za oboje, Ip kartice od poslodavca i za klince preslike rodnih listova. Ima li nešto što sam izostavila? Nije mi jasno ovo sa Centrom za socijalnu skrb -trebamo li tamo nešto vaditi od dokumenata?
pa ništazapravo baš blesavo pitanje. Ne znam što mi je bilo u glavi - da tamo valjda idem podići potvrdu da sam skrbnik. Stvarno sam s Marsa pala
![]()
ne ništa, to je za neke koji imaju nešto od Czzo
sori na okviru, slučajno stisnula
Eci ne javljaj ništa. Moja mama isto nije na adresi s ocem i sestrom i uredno primaju dd, a i žive skupa.
ivala nažalost da gubiš pravo kad premašite cenzus od 1663 kn/mj po članu obitelji.