Molim pomoć, nas mali pas hitno treba transfuziju.
Ima tko velikog muškog psa, između 2 i 8 godina, preko 25 kg?
Hitno, znači, slijedećih par sati.
Molim pomoć, nas mali pas hitno treba transfuziju.
Ima tko velikog muškog psa, između 2 i 8 godina, preko 25 kg?
Hitno, znači, slijedećih par sati.
Nijeda od moja 3 nije adekvatan, ali stavila sam na fejs, javim ak se netko javi.
Naši su isto svi premali, ali zanima me: zar psi nemaju krvne grupe poput ljudi?
I kaj je peseku da treba krv?
Sretno!
Može i ženka koja nije kotila, nešto vezano za antitijela, nisam zapamtila.
Evo me na poslu. MD je ostao s njim, sad će na rtg.
Trovanje.![]()
Što je najgore vjerovatno se otrovao u vlastitom dvorištu... nije mogao do otrova, ali izgleda da je našao uginulu životinju. Požderala bi se.
A to su situacije koje stvarno teško možeš spriječiti. Ajde, neka sve dobro završi!
Joj koma Mojca, držim fige da sve bude u redu. Javljaj nam.
Ne znamo još ništa. Sad strahujem od rezultata rtg-a, jer ako je poždero otvovanu životinju, tko za koliko kostiju je pojeo, a to njemu uvijek škodi...
Da veselje bude veće, pred mjesec i pol je 12-godišnja pesica imala tešku operaciju, na faxu smo kao doma.![]()
Ajoj, koma... Ja sam mislila da je pesica opet u komi, a ne ovaj drugi... Uffff....
Sretno!
Ne nije ona... srećom (ako se to uopće može reći).
Ona se super oporavila jutros je nakon puuuno vremena žustro hodala, baš ju je bio gušt gledati.
Evo MD se javio rtg je pokazao uredan nalaz. Sad moramo još utvrditi zašto ne kaka. Danas će prenoćiti tamo, ostalo je još nešto krvi, bude li i sutra trebao transfuziju...
Mojca, super da je uredan nalaz!
Držim fige!!!!!!!
Drzimo fige!!
Nadam se da ce se pesonja oporaviti.
Totalno vam zavidim na veterinarima koji psima i transfuziju rade, u manjim sredinama sretni smo ako znaju napraviti uzw ;/
Posljednje uređivanje od Snjeska : 28.10.2014. at 16:26
Vjerujem...Ja sam jutros bila beskrajno zahvalna na tome što živim na 3 min autom od faxa, što se našla krv na klinici, što živim u 21 stoljeću pa je sve ovo bilo moguće... Smjehuljica njega obožava, vodi ga u šetnju na lajni, daje mu hranu, upozorava nas da nema vode... ne bi htjela da se tako mala mora suočiti s gubitkom psa.
No, nije ni u Zagrebu sve tako idealno... prošli ponedjeljak sam ga vodila veterinaru (ne našem, jer je taj na drugom kraju grada, pa mi je bilo nezgodno) već u jednu ambulantu u blizini. Imao sve rozo ispod repa i ja sam odmah izrazila sumnju da je pojeo otrov, jer je bilo baš te boje... a oni su rekli da je to nemoguće, da bi bilo u lošem stanju i zaključili da je pojeo kredu. Danas sam skužila da je otrov za štakore napravljen kao antikoagulant, da djeluje sporo, da ostavlja vremena za reagirati.
Jučer sam ga opet odvela u istu ambulantu, radili su mu uzv, ali nisu ni blizu naslutili koliko je hitno. Napisali uputnicu da ga danas između 10 i 12 odvedemo na rtg... A bilo je hitno. Nisu mu radili krvnu sliku jer im aparat nije radio. Kad sam pitala mogu li ga hitno odvesti na fax na rtg rekli su da ne treba, da će biti i sutra ok... Nisu predložili da odemo nekom privatniku vaditi krv... spomenuo je da će mu dati K vitamin (danas sam skužila da je to "protuotrov"), pa mu ipak nije dao...
Da li je pojeo kredu ili nije, ne znamo... isto kao što ne znamo ni da li je pojeo uginulu životinju... ali je činjenica da u ambulanti nisu gledali ni sluznicu, niti mjerili temperaturu. A bio je u totalnoj anemiji, hipotermiji... to se moglo još jučer vidjeti. Anemija čak i po sluznici.
Tako da.. važno je da je veterinar zainteresiran. Ovi na koje smo mi naišli u toj ambulanti, nisu bili...I to dva puta.
Sad mi ne preostaje drugo nego naći veterinara na istočnoj strani grada, jer mi je nemoguće putovati na zapad di smo do sad išli. Ako tko ima preporuku, bilježim se.
Znaš za Kastor i Dar veterinarsku ambulantu?
Oni su se mene pokazali kao jako OK a poznam i vlasnika - dečko je super!
jao, tek sam sad vidjela za transfuziju (iako je ustvari naš kros prelagan i premlad, ali si mu se jako svidjela pa bi posebno zato voljeli pomoći).
znam da je najvažnije da su veterinari zainteresirani, tako smo mi spasili našeg mačka kad ga je udario auto - molili smo da pokušaju sve jer nismo htjeli da umre, najviše zato jer su djeca pisala sv.nikoli da ne trebaju poklone, samo da žele medu doma.
A perokovic?
Evo link: http://www.veterinar.com.hr/
Nenada poznam još odavno kada smo bili susjedi (njegov tata nam je bio pedagog u školi),
znali smo se sretati u šetnji sa psima.
Imamo s njim jaaaaaako pozitivno iskustvo kad smo mu došli s mačićem nađenim na cesti -
spasio mu je život (sad se ni R.ni ja ne možemo sjetiti je l' nam uopće naplatio nešto - ako i je, nije puno
jer toga bismo se sigurno sjećali).
Ne poznajem veterinara u istočnom dijelu grada, ali kad čitam kakvih sve loših veterinara ima, našeg cijenim još više.
Stvarno je ljudinaDr Tkalec.
Drago mi je da je pesonja bolje.
A zašto ne nastavite ići na faks?
Peroković baš nije na dobrom glasu.
Meni je njegova mama bila razrednica u osnovnoj skoli.![]()
Nadam se da ce pas biti dobro!
Moja stara psina je nekad davno isla kod Perokovica i nama je bio ok. Neko vrijeme smo isli i u Zvonimirovu, blizu Kuslanove, ali oni su bili 'nako. Imali su neke lude ideje oko lijecenja epilepsije, to svakako.
Evo samo da javim da naš mali pas veselo njuška dvorištem vet. faxa visoko dignutog repa.![]()
Pustili su ga doma, terapija će trajati još puuno tjedana.
Od sutra van ide sam s brnjicom.![]()
A od jučer ima još jedno ime.Nije više Felix, sad je Felix Saba.
Felix jer se sretno valjao u travi kad je došao k nama, a Saba po kujici čiju krv je jučer primio.![]()
Samo da se pojadam...
U petak je zbog jako niskih leukocita dobio još jedan antibiotik... a u nedjelju nije htio ništa jesti, pa mu nisam mogla ni terapiju dati, opet pravac vat fax. Temperatura 39,7, dobio je terapiju subkutano, pa smo ga vratili doma uz uputu da sutra obavezno dođemo. Nekako sam ga nagovorila da nešto pojede, vodu sam mu gurala na silu, na špricu... navečer sam mu uspjela dati i terapiju.
U pon smo ga opet odveli na fax, ispostavilo se da je zaražen piroplazmozom, da ju je dobio u krvi koju je dobio transfuzijom. Naravno, donor je bio testiran, ali beštije su bile u fazi inkubacije, pa nisu bile vidljive u razmazu.![]()
Drugi dan je izgledalo da je sve ok, ali mu je kreatin kinaza narasla sa cca 700 na preko 3000, pa je onda još rasla i konačno danas počela padati. Možda sutra ode doma.
I tak.
Tko zna kakve će to sve posljedice ostaviti.
A pesici se pojavila neka tvorevina na nosu... za sad nisu rekli da je zločesta.
No, ako ništa drugo, mi ljudi koji živimo na istoj adresi smo zdravi (ako ne računam upale sinusa i viroze).
![]()
Aaaah.
Držim fige da Felix Saba dođe sutra doma!
I da je ova tvorevina kod pesice na nosu "dobra"!
mojca, moj pas prije krosa imao je piroplazmozu dva puta u prvoj godini života i izvukao se (doživio skoro 14) - nije uvijek to konačno iako izgleda užasno. nosila sam ga van danima i hranila iz ruke, ali na kraju je ozdravio.
Ovo mu je treća piroplazmoza, stavimo li to u kontekst dugoga boravka u azilu i prethodnog skitanja tko zna koliko... A došao je k nama u strašno lošem stanju.
Sad ima oko 7 godina, nije baš ni mlad...
Mislim, oporaviti će se, ali sigurno će sve ovo ostaviti traga. No, što je, tu je...radimo sve što možemo...