-
Trzanje u snu
Desilo nam se to prije par mjeseci i jućer ponovo. Vito je zaspao normalno (zapravo , bio je premoren jer je slavio rođendan i cijeli dan je bio jako uzbuđen). Nakon nekog vremena je došao k meni u krevet i nastavio spavati, ali se svakih 7 sekundi trznuo. To je trajalo oko 2 sata!!! Već sam izludila od brige. Trzao se kao da ga je nešto upiknulo, koji put se samo promeškoljio.Probudila sam ga i ponašao se normalno, išao je piškiti i u to vriijeme dok je bio budan se nije trzao, ali čim je zaspao trzanje se nastavilo.
Sad ga gledam, spava mirno.
Nadam se da ćete mi reči da je to normalno i da je od uzbuđenja i premorenosi, jer se jako brinem (a jesam i hipohondar kada je o njemu riječ).
-
Previše uzbuđenja zna dovesti do preopterećenja živčanog sustava, naročito kod malenih. Posljedica je to trzanje, odnosno praktično - oslobađa se napetosti.
-
Tko i ja mislim, ali me brine to što se ponavljalo u jednakim razmacima i tako često. Neću ni napisati šta mi je sve prošlo kroz glavu.
Uglavnom, više se nije ponovilo, nadam se da i neće.
-
Koliko se sjecam u REM fazi spavanja uobicajene popratne pojave su micanje ocima, trzanje ekstremiteta , erekcija u muskaraca..
I ja se poprilicno cesto trzam kad spavam ,a evo me , ostarila , zdrava i normalna
-
Znate li koliko dugo bi trebala trajati ta REM faza?
Ajd, utješile ste me.
-
P. se obično trza odmah neposredno nakon što zaspe, a to se i meni često događa, do te mjere da me ponekad sam trzaj probudi i budem ga svjesna.
-
bog.mala nam ima 2mj i 5 dana..vec neko vrijeme prije spavanja jako se trzne,rasiri rukice i prstice..i otvori sirom okice..kao da ju je nesto prepalo! to se desava vec3-4 veceri i do 7-8-9 puta prije nego sto zaspi! dali je to nesto normalno,ili...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma