Citiraj vikki prvotno napisa
Uh, te briseve mi je radio uvijek prim. gin. (znači, metode kojima se državne bolnice koriste).
Inače, kada mi je klamidija otkrivena prije nekih 8 godina, otkrio ju je oftalmolog na Rebru, i to brisom iz oka (bilo je crveno neko vrijeme). Nakon toga, kontrolirala sam kod svog soc. ginekologa i cerv. brisevi su (uključujući i klamidiju) već godinama u redu. A valjda je to O.K., nadam se da nema potrebe za imunofluorescencijom Joj, tko bi sve to pohvatao.
No, no, imunofluorescencija ti nije pretraga izbora, barem meni nije jer nije sto posto ziher, bolja ti je ta DNA-PCR metoda, mislim da se radi po državnima. Iako, ako pitaš privatnike reći će ti da se na Zavodu izolira premalo klamidija u odnosu na incidenciju u populaciji (mislim 8%, ako sam dobro zapamtila), a ako pitaš državne i socijalce, frknut će na privatne labove u stilu - ah, kod njih svaka druga ima klamidiju... Doduše, nikad nisam išla tako daleko da bi istovremeno napravila i imunofluorescenciju i DNA-PCR, a sad vidim da može još dalje - iz seruma - pa da uspoređujem u čemu je ima ili nema i što je konačna verzija.