Citiraj Deja2 prvotno napisa
vikki, može se dokazati praćenjem IgG i IgM antitijela, iz seruma dobivenog vađenjem krvi. Rade na zaraznoj, nisam sigurna rade li to standardno ili trebaš posebnu preporuku.
Joj, ovo su meni tražili u Mariboru 2007.-me kad sam imala klamidiju u brisu, mislim da sam tad bila zvala osobolje Profozić laba i pitala znaju li radi li iko klamidiju u ZG-u iz seruma, mislim da su mi bili rekli da niko to ne radi i tako smo javili u MB i odustali od te pretrage. U Mariboru je to jedan od standardnih buleta unutar pretraga za muškarce (klamidija IgG i IgM), mi smo čak mislili da radimo to kod njih, ako je stvarno nužno - mislim u MB-u. Znači, obični smrtnici, za svrhe postupka, mogli bi dobit uputnicu i vadit klamidiju iz seruma na Zaraznoj, if I understand it correctly? Ovo da se začahuri, vrag jedan, je, točno, ali depresivno mi je o tome razmišljati pa ja furam film ako je nema na DNA skriningu, nema je, for all practical purposes, a čuči li negdje u tijelu - neka čuči, al' nek' bude kuš i sve će bit OK.