Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 132 od 132

Tema: Trošiti manje, imati više novca i biti sretniji?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja skužim da mi malo treba, ali TEK kad sam već na godišnjem, dakle tek kad sam već ukrcala i preko 100 stvari u auto .
    Mi smo na prvom putovanju s djetetom na povratku morali kupiti krovni kufer jer nakon što smo se raspakirali više nismo mogli stati nazad u auto.
    Sad smo već u situaciji da nam nijedno auto nije dovoljno veliko jer nas je čak četvoro
    Morat ću i ja pokušati sa 100 stvari ograničenjem pri pakiranju.

Sjećam se i ja studentskih seljenja... čak i tada sam nastojala ništa ne bacati i sačuvati što je moguće više smeća i nepotrebnih stvari. Neizlječivi hrčak.
    Srećom, mm je bacač, inače bi se zatrpali svim i svačim što ja skupljam.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hehe ja sam na ljetovanju i sasvim sam sretna sa jednom haljinom, jednim hlačama, dva grudnjaka, 4 para gaćica, jednim teniskama i jednim sandalama, jednim kupaćim, četkicom za zube te:
    laptopom, mybook-om, mobilnim internetom, nokia komnikatorom, iphone-om, usb-om

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Što imaš više novca, više ćeš ga i trošiti, time i imati puno stvari, ako imaš manje ili jako malo, više cijeniš neke sitnice i točno znaš što ti je prioritet a što nije..baš djeluje jako jednostavno dok u praksi nekad nije lako izvedivo..kako kod koga..
    ovoj ženi stvarno ne treba puno : http://www.worldstarhiphop.com/video...bs11YD56GHIpJP

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo na prvom putovanju s djetetom na povratku morali kupiti krovni kufer jer nakon što smo se raspakirali više nismo mogli stati nazad u auto.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa imam 1 novi kupaći(a ovo mu je 2.ljeto), zatim naslijeđena 2(već su stari), jedan moj stari koji mi nije dobar, ali ako smršavim, bit će. Dakle, imam 4 kupaća. Ali ova 3 stara ne mogu baciti jer nemam para za jedan novi rezervni koji mi je dobar, pa se s ovim starima šlepam već dobrano dugo. Trenutno nemam stalan posao i novi kupaći mi spada pod luksuze koje ću sebi priuštit tek kad obnovim tonu toga što mi je hitnije. A problem je da se piše da imam 4 kupaća.
    E pa na primjeru kupaćeg želim pokazati da imam problem sa sastavljanjem liste 100 stvari.
    Iako me čini da promislim.
    Evo, ja se ne volim šminkati, ali kad se već šminkam, volim da je to dobar ruž i točka.
    Al 1x u godinu dvije stavim i kompletam make-up. Za tu svrhu imam par reklamnih pudera (uvijek mi odnekud slete u kozm.torbicu), par dobivenih sjenila, kupila sam 2 olovke. Pa imam onda i one za nanošenje sjenila...
    Samo za našminkat se imam 40 stvari valjda. A šminkam se rijetko. Ali mi se ne isplati ne imat doma šminku i 1x godišnje trčat u vizažistice da me sredi za npr.božićnu polnoćku...il obiteljsko slavlje.
    A žao mi je, mislim da ne kupujem previše. Ili sam umislila da sam baš ok sa raspoređivanjem stvari i kupovinom.
    Baš bi me zanimala jedna lista stvari, da stavljam x-iće i zbrojim na kraju.

Ili bi bilo zanimljivije što bih stavila na listu stvari koje mi trebaju.
    Evo što bih voljela imati:
    1. komad zemlje (do 1000 m2) sa prizemnicom na selu pola sata od grada
    2. Vespu ili mali motorin-jer bicikl ne ide sa mojim poslom, okomito položenim ulicama u gradu i umorom koji mi ne bi dao da svladam uzbrdicu-jeftinije je od auta, lakše parkirat...al za dodatni trošak nema se
    3. Patike-nemam nijedne
    4. Jedan dobar sportski i jedan fini grudnjak(imam po jedan stari)
    5. Jedna trenirka ili bar dobra majica na kopčanje
    6. Role sa štitnicima i kacigom (to smatram pod čisti luksuz jer ne znam kad bi to utrpala u svoj trenutni ritam-al bi baš volila)...i stavka pod jedan je čisti luksuz za moje trenutno stanje, al bi to eto volila

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku
    Što imaš više novca, više ćeš ga i trošiti, time i imati puno stvari, ako imaš manje ili jako malo, više cijeniš neke sitnice i točno znaš što ti je prioritet a što nije..baš djeluje jako jednostavno dok u praksi nekad nije lako izvedivo..kako kod koga..
    ovoj ženi stvarno ne treba puno : http://www.worldstarhiphop.com/video...bs11YD56GHIpJP
    super joj je kućica, i ja bih takvu
    ali rekla bih - ne znam zašto - da ta žena nema djece, osim ako nisu odselila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam bacačica, kćer opsesivne bacačice, ali nažalost kod nas svođenje stvari na minimum ne funkcionira jer imam mm-a koji se sjeti plastične zdjele za salatu iz 93' i pita di mu je...
    Eeeee, i ja sam se udala u ovakvu kuću, pa imam stvari još od prvog svjetskog rata, he he he...

Do udaje bila sam bacačica jer sam se često selila, a sad bacam svoje, a tri muška me guše.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Maro

ja sam skupljačica definitivno. oduvijek. i dijete skupljačice.
    na godišnji nismo ovaj put nosili puno stvari. tj. robu i knjige i djeci figure s kojima se igraju. bez laptopa, eksternih diskova i bilo je čist dobro

glede čuvanja, hrčkarenja...
    ulaznice muzeja, kina, kazališta...
    ja to sve imam. crteža milijun

neki dan su djetetu pukle japanke i mm ih krene baciti u smeće. ja ih lijepo spremim "to su joj prve japanke"

imam čak i dva zuba u kutijici :lastane:

nedavno mi je mama pokazala koju ona zbirku ima
    troje djece, svako svoj paket
    prve pisančice, radove iz vrtića od prije 25 godina i sl.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    imam čak i dva zuba u kutijici :lastane:
    Ja čuvam pupkove od oboje.
    I robicu u kojoj su izašli iz rodilišta, krstili se, proveli prvi Božić...
    I ne pada mi na pamet bacat zube kad im krenu ispadat

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja imam još oba testa na kojima su dva plusića za moja dva dječaka naravno, i robicu (skoro svu, jednostavno se ne mogu odvojiti od nje), njihove najdraže igračke koje su prerasli, i svašta još. Mislim da će čišćenje stvari kod nas uslijediti nakon što uspomena bude da ćemo se početi gušiti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Ja čuvam pupkove od oboje.
    I robicu u kojoj su izašli iz rodilišta, krstili se, proveli prvi Božić...
    I ne pada mi na pamet bacat zube kad im krenu ispadat
    ja jesam bacačica i bacit ću sve što stignem, ali test trudnoće, osušeni pupak :neznamkaksetozove:, narukvica iz rodilišta, zubić, poneki crtež mi ne spada u skupinu nepotrebno i definitivno mi nije za bacanje ( ok, test čuvam jer sam lijena preokrenuti čitavu kutiju da ga nađem pa dok me ne prođe ljenitis bit će s nama ).
    E sad, oblekicu s prvog Božića, igračke i slične stvari mi ne spadaju u tu skupinu i to ide van, ne u smeće već drugim mamama ili u crkvu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kada odlučujem što ću spremiti kao uspomenu uvijek se vodim time da je večina onog što su moji spremili dobilo "nogu".

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam hrčkica, od mame hrčkice. U maminom stanu je hrpa uspomena - zubići, crteži, ručni radovi, bilježnice...tko bi ga znao. Naravno da moja kćer ima haljinice naslijeđene od svoje mame i tetke. Ima i sandalice, ali to sam odbila nositi.

Moj mali ima pet godina i ja još imam njegovu robicu do, recimo, drugog rođendana. Bavim se mišlju da je proslijedim, ali prevrćem li prevrćem, pa se sjetim: u ovome je bilo to, u onome ono... Ali nužda (nedostatak prostora) i muž bacač će me na kraju natjerat da to riješimo.
    Pupak imam samo jedan, jer je prvi otpao na neonatologiji pa ga nisam ni vidjela.

MM zna raščićavati kad mene nema doma. Ja uvijek primijetim, nekad sam se znala svađati oko toga što je nešto bacio i sad zabrontulam, ali znam da netko u kući mora i bacati jer bi nas stvari zagušile. I mislim da bi se mm lijepo uklopio u ovaj koncept 100 stvari.

Što se tiče svakodnevnih stvari, netko je spomenuo da ne razumije zašto netko upotrebljava staru robu za krpe, kad su krpe za čišćenje jeftine. Ja ne razumijem kako netko može baciti pamučnu majicu koja se tako fino može upotrebiti za čišćenje. Uostalom, opsesivno se borim protiv povećanja količine nepotrebnog smeća, a pamučnoj majici nijedna Vileda nije do koljena.

Odjeće se teško rješavam iz različitih razloga, tj. uvijek nađem razlog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam se našla na istoj valnoj duljini sa svekrvom - ona bacačica, ja bacačica, a muški su nam hrčkovi svi odreda.... Das kann man brauchen ... (ili kak se već to piše - to je NJIHOVA uzrečica).

Otkriće mi je Kap dobrote - budući da mi nisu daleko, svu staru robu od odraslih osoba + staru posteljinu + viškove iz špajze lijepo udomim tamo. Ali svekrva je bolja - ona je nedavno skupila cijelu gomilu starih naočala (dioptrijskih), a mislim da je i jedan stari slušni aparat bio u toj vreći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

http://www.jutarnji.hr/vrijeme-je-da...unicom/877480/

o čemu ćemo danas pisati? nda, da vidimo što ima na forumu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ovo je jedan od najčitanijih foruma, zar ne ?
    i ne treba ni biti logiran da bi se pratile rasprave.

dobro je da si stavila ovaj link, svima nama treba podsjetnik da nas Veliki Brat gleda

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema veze s velikim bratom...samo s lakim novinarskim poslom, malo kopipejsta i eto ti članka. Ovo je već treća ili četvrta ovoljetna tema koju JL "istražuje" temeljem naših postova .

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znači da je bilo ovdje puno onih koje su nešto pametno kazale.
    Ono o čemu razmišljam jeste kad me zadnji put bilo kakva kupovina učinila srećnom!? Pa eto prošle godine smo kupili auto, rabljen doduše, ali vrlo mlad, dobro očuvan, po mom ćejfu. To je bilo u martu 2009., i od tada me nikakvo trošenje novca nije usrećilo. Znači da treba da prestanem trošiti?!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Ono o čemu razmišljam jeste kad me zadnji put bilo kakva kupovina učinila srećnom!? Pa eto prošle godine smo kupili auto, rabljen doduše, ali vrlo mlad, dobro očuvan, po mom ćejfu. To je bilo u martu 2009., i od tada me nikakvo trošenje novca nije usrećilo. Znači da treba da prestanem trošiti?!
    Ja sam skroz suprotna . Mene,naime kupovina jos jednog auta ( doduse rabljenog i poprilicno jeftinog) nije nista usrecila. Samo mi je olaksala organizaciju i ubrzala postojece logisticke procese unutar familije.ja to niposto ne smatram nekom ogromnom srecom a osobito kad se sjetim da me za mjesec dana ceka registracija..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je upravo u ovom "ćejfu" riječ... Danas puno toga kupimo samo zato jer je dostupno, jer nam se čini da je povoljno i jer si možemo priuštiti. Ja se sjećam drugačijih vremena, kad je moja baka spremala i čuvala konce za heftanje za još najmanje jednu upotrebu. Recikliralo se sve živo. Kupovina je bila IZNIMAN događaj.

Mene je usrećila kupovina vikendice prije 7 godina (isto ne nova, ne skupa, ništ ekstra ali baš po mjeri), usrećilo me ovogodišnje ljetovanje (ista priča - do zadnjeg tjedna nismo znali kuda i kamo, a onda se sve poklopilo...) i teško mi je bilo što još tu ubrojiti... Uskoro se spremamo mijenjati auto. I kupovina sadašnjeg auta me usrećila - nakon 2 porodiljna u komadu, fakat je trebalo puno sitnog financijskog veza da si priuštimo vozilo po mjeri, ali smo uspjeli.

Kupovina cipela - to mi je obveza i baš ne uživam u tome. Kozmetiku nisam kupila bogtepitaj otkada (ne računam kreme i ono što se ubraja u sredstva za osobnu higijenu). Eh, da... kupila lak za nokte početkom godišnjeg, za 8 kn u Cosmo drogeriji. Bila sam zadovoljna, ali ne mogu reći da me usrećilo.

S druge strane, usrećila me ideja kako ću kuhinju učiniti prostranijom (izbaciti jedan ormar u podrum, da svi možemo sjediti oko stola). Dakle - manje stvari u stanu za mene = zadovoljstvo (lakše se diše)

A što se tiče ideje o 100 potrebnih stvari - pa ima još dosta knjiga na istu temu - npr. Elaine St.James: Živjeti jednostavno, zatim Paula Jhung: Kako izbjegavati kućanske poslove itd.

Sve se svodi na to da treba PROMISLITI što nam je stvarno nužno. I zato nas kupovina /nabavljanje takvih stvari veseli, a običan shopping je mučna obveza.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je upravo u ovom "ćejfu" riječ... Danas puno toga kupimo samo zato jer je dostupno, jer nam se čini da je povoljno i jer si možemo priuštiti. Ja se sjećam drugačijih vremena, kad je moja baka spremala i čuvala konce za heftanje za još najmanje jednu upotrebu. Recikliralo se sve živo. Kupovina je bila IZNIMAN događaj.

Mene je usrećila kupovina vikendice prije 7 godina (isto ne nova, ne skupa, ništ ekstra ali baš po mjeri), usrećilo me ovogodišnje ljetovanje (ista priča - do zadnjeg tjedna nismo znali kuda i kamo, a onda se sve poklopilo...) i teško mi je bilo što još tu ubrojiti... Uskoro se spremamo mijenjati auto. I kupovina sadašnjeg auta me usrećila - nakon 2 porodiljna u komadu, fakat je trebalo puno sitnog financijskog veza da si priuštimo vozilo po mjeri, ali smo uspjeli.

Kupovina cipela - to mi je obveza i baš ne uživam u tome. Kozmetiku nisam kupila bogtepitaj otkada (ne računam kreme i ono što se ubraja u sredstva za osobnu higijenu). Eh, da... kupila lak za nokte početkom godišnjeg, za 8 kn u Cosmo drogeriji. Bila sam zadovoljna, ali ne mogu reći da me usrećilo.

S druge strane, usrećila me ideja kako ću kuhinju učiniti prostranijom (izbaciti jedan ormar u podrum, da svi možemo sjediti oko stola). Dakle - manje stvari u stanu za mene = zadovoljstvo (lakše se diše)

A što se tiče ideje o 100 potrebnih stvari - pa ima još dosta knjiga na istu temu - npr. Elaine St.James: Živjeti jednostavno, zatim Paula Jhung: Kako izbjegavati kućanske poslove itd.

Sve se svodi na to da treba PROMISLITI što nam je stvarno nužno. I zato nas kupovina /nabavljanje takvih stvari veseli, a običan shopping je mučna obveza.
    DA, da i da

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nema veze s velikim bratom...samo s lakim novinarskim poslom, malo kopipejsta i eto ti članka. Ovo je već treća ili četvrta ovoljetna tema koju JL "istražuje" temeljem naših postova .

dobro je dok ne navode od kud crpe ideje....ne bih baš da mi muž vidi kak se hvalim da sad bacam stvari dok ga nema ( a taman mi počeo vjerovati da ih ne bacam )

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Baš bih voljela da dopišu i kak neke žene (ja sam živi promjer) čiste sve viškove u navali žešćeg pms-a!
    Evo, fino, ovaj vikend pobacala svu svoju odjeću i obuću koju nisam nosila više od 2 godine...znači cca 60% ormara..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.jutarnji.hr/vrijeme-je-da...unicom/877480/

o čemu ćemo danas pisati? nda, da vidimo što ima na forumu...
    Ovo sam si baš i ja pomislila danas kad sam to ugledala u novinama.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad ću ja kao padobranac. Nit sam bacačica, ali sam zato sakupljačica mukotrpno kupljenih i plaćenih stvari koje su odavno za dat dalje. Nisam prodavačica neka žestoka ni profiterka. Štedim prisilno u zadnje vrijeme jer ni nemam baš puno.
    Nego pada mi na pamet već duže uz burzu neki razmjenski topic. Tipa mjenjam orbitrek za nekakav masažer, ili dječiji kinderbet za primjer malu biciklu. Ili hranilicu za ne znam, nešto. Ili prema dogovoru. Uopće ne znam bi li takvih razmjenskih interesa bilo. Ili dajem robicu za 3 godišnjakinju za komade za 4 godišnjakinju. Pa razmjena školskih knjiga. Bo...griješim možda?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Razmjena skolskih knjiga vec postoji, na pdf-u skola, a zamjena pretpostavljam moze na burzi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možeš i zamjenjivati na burzi, ali mislim da je ipak jednostavnije prodati pa s tom lovom kupiti ono što ti već treba.
    Ako tražiš isključivo zamjenu, teže se potrefiti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Baš bih voljela da dopišu i kak neke žene (ja sam živi promjer) čiste sve viškove u navali žešćeg pms-a!
    Evo, fino, ovaj vikend pobacala svu svoju odjeću i obuću koju nisam nosila više od 2 godine...znači cca 60% ormara..
    Ovo ja radim, doduše kod mene se radi o liječenju valunga, ali opet ista priča...

Isto, za nekoliko dana djeca će još malo baki, pa drugoj baki, a kad uđem u njihovu sobu zvanu "krško" prije početka nove škg - neće je prepoznati. ALi da bi se to dalo učiniti, ne smiju mi biti blizu i vikati "to mi još trebaaaa!!!" Ovak, ono za što mislim da bi mogli tražiti spremim u kofer u podrum, a ostalo put smeća ili put vrtića (igračke koje još vrijede).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    a kad uđem u njihovu sobu zvanu "krško" prije početka nove škg

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ove stvari ovdje napisane me podsjećaju na Oprah show kad je bila u gostima kod neke Dankinje koja ima potpuno čistu kuću, ormari ugradbeni, nigdje igračaka po podu, a ima troje djece, u kuhinji ničega, u kupaoni ničega (nisam skužila gdje drže šampone). Žena kaže da je tako kod većine njih i da oni jednostavno imaju puuuno manje stvari od Amerikanaca. Sve izgleda sterilno, nigdje ništa nabacano.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i meni se čini da su moji roditelji imali puno puno manje stvari kad sam ja bila dijete - i držao se neki red u kući - nije bilo igračaka po podu, odjeće na stolici i slično
    sad , može to biti da ja baš nisam uredna ko moja mama ali ja i kad sve pospremim kuća mi je puna ormara, polica, pa kutija za ovo, pa kutija za ono !?!?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •