-
mislim da se osnovna tema uglavnom odnosi na amerikance zato što su oni ludi za milijun stvari koje im zapravo ne trebaju a imaju na svih 20 kreditnih kartica po 10 000 $ minusa (karikiram)
na osnovu toga je snimljeno hrpa emisija, reality show-ova i gostovanja kod Oprah, oni su zaista veliki materijalisti (zapravo većina svijeta je danas nažalost takva)
mislim da su hrvati puno skromniji narod (iznimaka uvijek ima) i da gledamo u većini slučajeva kupovati samo ono što nam zaista treba, nama je postao luksuz ono što se negdje vani smatra skroz normalnim
-
Osoblje foruma
Imamo svako toliko ovakvu temu, o konzumerizmu, tako da znam o čemu je riječ.
Stvar je u tome da je jako upitno kada potreba prelazi u konzumerizam, i da je to jako individualno.
100 stvari meni nije ni približno dovoljno za život, a bilo mi je dovoljno 20 stvari, kad imaš 20 stvari, ne razmišljaš o 100, kad imaš 100, nema smisla razmišljati o 20.
Sve se svodi na to da zaradimo da bi imali da bi trošili da bi...pitanje je koliko zarade u ravnoteži s potrošnjom nas zadovoljava.
Nedavno je bila tema o tome kako sjevernjaci iznimno puno rade i ne pitaju za sl. vrijeme, i apri je lijepo odgovorila da je ona pronašla svoju ravnotežnu točku rada i užitka u buljenju u prazno (karikiram), tako smo valjda sposobni pronaći ravnotežnu točku rada i potrošnje.
Čini li nekog od vas nesretnim potrošnja, kako ste se doveli u tu situaciju? mislite da bi ste se mogli vratiti unatrag u neimanje? Ili je to samo potraga za prosvjetljenjem, bez da se misli na usputno odricanje?
Ja bi imala sve, i 100 pari cipela, ali nit ću toliko radit, nit ih imam di obut nit ih imam di spakirat.
Nisam bila sretna kad sam imala jedan par u nekoliko godina-osim kad su to bile marte u 15oj.
šumskovoće, jel te marketing natjerao da kupuješ lancome maskaru ili ne?Ili tvoja želja da imaš-jer nisi imala? I zašto si ušla u dućan i kupila ju? Nije te učinila sretnom, ali imala si ju potrebu kupiti.
Ja imam potrebu kupiti škampe kad imam love, i neću jesti surumi štapiće ako imam za škampe.
Ili imam potrebu kupiti udobne cipele, ili dobru kremu, i neću kupiti plastične cipele-ako mogu drugačije?
Jer koja je onda poanta rada i zarade? Spremanje na hrpu?
Ne vjerujem da ovdje postoji kritična grupa pretjeranih konzumerista.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma