Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: Trošiti manje, imati više novca i biti sretniji?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da se osnovna tema uglavnom odnosi na amerikance zato što su oni ludi za milijun stvari koje im zapravo ne trebaju a imaju na svih 20 kreditnih kartica po 10 000 $ minusa (karikiram)
    na osnovu toga je snimljeno hrpa emisija, reality show-ova i gostovanja kod Oprah, oni su zaista veliki materijalisti (zapravo većina svijeta je danas nažalost takva)
    mislim da su hrvati puno skromniji narod (iznimaka uvijek ima) i da gledamo u većini slučajeva kupovati samo ono što nam zaista treba, nama je postao luksuz ono što se negdje vani smatra skroz normalnim

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imamo svako toliko ovakvu temu, o konzumerizmu, tako da znam o čemu je riječ.
    Stvar je u tome da je jako upitno kada potreba prelazi u konzumerizam, i da je to jako individualno.
    100 stvari meni nije ni približno dovoljno za život, a bilo mi je dovoljno 20 stvari, kad imaš 20 stvari, ne razmišljaš o 100, kad imaš 100, nema smisla razmišljati o 20.
    Sve se svodi na to da zaradimo da bi imali da bi trošili da bi...pitanje je koliko zarade u ravnoteži s potrošnjom nas zadovoljava.
    Nedavno je bila tema o tome kako sjevernjaci iznimno puno rade i ne pitaju za sl. vrijeme, i apri je lijepo odgovorila da je ona pronašla svoju ravnotežnu točku rada i užitka u buljenju u prazno (karikiram), tako smo valjda sposobni pronaći ravnotežnu točku rada i potrošnje.
    Čini li nekog od vas nesretnim potrošnja, kako ste se doveli u tu situaciju? mislite da bi ste se mogli vratiti unatrag u neimanje? Ili je to samo potraga za prosvjetljenjem, bez da se misli na usputno odricanje?

Ja bi imala sve, i 100 pari cipela, ali nit ću toliko radit, nit ih imam di obut nit ih imam di spakirat.
    Nisam bila sretna kad sam imala jedan par u nekoliko godina-osim kad su to bile marte u 15oj.

šumskovoće, jel te marketing natjerao da kupuješ lancome maskaru ili ne?Ili tvoja želja da imaš-jer nisi imala? I zašto si ušla u dućan i kupila ju? Nije te učinila sretnom, ali imala si ju potrebu kupiti.
    Ja imam potrebu kupiti škampe kad imam love, i neću jesti surumi štapiće ako imam za škampe.
    Ili imam potrebu kupiti udobne cipele, ili dobru kremu, i neću kupiti plastične cipele-ako mogu drugačije?
    Jer koja je onda poanta rada i zarade? Spremanje na hrpu?

Ne vjerujem da ovdje postoji kritična grupa pretjeranih konzumerista.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •