-
DNA fragmentacija spermija
Nisam baš aktivni forumaš ali sam aktivni pratitelj ovog PDFa još od 2006...u istom tom razdoblju ovdje sam dobila puuuno informacija, ali sada imam jedno pitanje i temu koju koliko vidim nitko nije zapoceo.
Dakle u MPOu smo od 2006, ja sve ok, sada 30 godina, MM teška oligoastenoteratozoospermija...ali ništa što ICSI nebi rješio.
A eto, sada je iza nas 6 stimuliranih pokusaja u kojima ja reagiram od odlicno do ok, zadnji put na menopurima sam 4 JS iz sedam folikula. Svaki put imamo oplođene JS no međutim njihov razvoj stane oko 4-8 stanica. Iz drugog pokusaja imala sam biokemijsku trudnocu, i iz 4 trudnocu koja je iz nepoznatog razloga izgubljena iza 20 TT.
Nakon tri pokušaja u Hr otišli smo van, mislila sam da je loš razvoj embrija krivica laba, i Lana sa VV preporučila nam je da mozda pokusamo negdje dalje...od perspektivnih trodnevnih embrija...peti dan mi je vraceno svih 5 jer su se stali razvijati. Niti vani, Belgija i Austrija nismo dobili blastice vec malo fragmentirane embrije treci dan od kojih je samo jedan osamstaničan.
Moje istraživanje bespuća neta cijelo me vrijeme dovodi do DNA fragmentacije spermija. Uputit ću klinici gdje smo imali zadnji pokušaj pitanje o tome da li je naš slučaj povezan s ovim. Znam da su sva ova istraživanja u povojima, ali da ce, navodno, jednom postati standardna, kao i spermiogram, i da se u Americi provode za relativnu cijenu.
Jel netko zna ima li igdje u Europi mogućnost obavljanja ovog testa. Da ne moramo do Atlante, iako nemam nista protiv
.
Mi cemo sada okrenuti novu stranicu, novi će postupak pričekati jedno duže vrijeme, psihički i financijski smo na izdahu.
Ovim sam postom pokušala dati možda jedan novi razlog zašto nam je oplodnja slabija, zašto nismo došli do blastica, a o smrzlićima samo sanjamo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma