-
C-vitamin
Pozdrav!
Šimun mi mora piti željezo, a u ljekarni su mi rekli da se uz željezo mora piti i vitamin C. Budući da znam da se agrumi uvde kasnije u prehranu zbog mogućnosti alergije ( a za njih znam da su veliki izvori vitamina C) zanima me smije li on piti taj Plivit C? "Željezni"sirup prepisala nam je doktorica na recept nakon što je vidjela nalaz krvi, a za C-vitamin ništa nije rekla.
-
Osoblje foruma
smije.
imaju one male djecje Plivit C tabletice.
-
moja mala isto mora piti zeljezo, ali mi je doktorica rekla da joj dajem sa vocnom kasicom. naime c-vitamina ima i u ostalom vocu, a ne samo u agrumima. ja mislim da ti je ok davati zeljezo u npr. kasici od jabuke ili sto ti vec mali papa
-
Uz željezo smo pili pola Plivit C tabletice rastopljene u vodi. Jan je to obožavao. I sada je lud za kiselim voćem.
-
Moj mali pojede jednu malu kasicu, ali ja mu ipak dajem jednu tableticu od 50mg Plivit C vitamina dnevno.
To nam je i doktorica preporucila.
A osim toga, ne skodi sada u zimi posebno kada je C vitamin i vise nego dobrodosao.
-
Ako ti je propisan Ferrum Lek uz njega čini mi se ne treba c-vitamin, u takvom je obliku. I navodno ne farba zube, kao druga željeza.
-
nama je pedica uz ferrum lek preporučila c-vitamin, davala sam mu po pola tabletice plivita c. a ponekad i ferrum uz voće pa bi preskočili vitamin.
-
No, štetiti mu neće...Stvar je u tome da je u F.L. željezo u drugačijem (tzv. heliranom) obliku nego u drugima (gdje je u ionskom, pa ga treba s c vitaminom održati u reduciranom obliku kakav se može apsorbirati). Ovdje se neće ništa loše dogoditi sa c-vitaminom, dapače. Ova druga željeza u uputama naglašavaju da treba c-vitamin, a F.L. ne.Ako se još dobro sjećam, mi smo ga isto pili. Iako je odličnog okusa, moj Luka nije bio baš oduševljen, pa bi ja stavila dozu u bočicu voćne kašice, ali ne bi promiješala nego bi s prvih par žlica kašice dobio sav sirup. Znam da to baš nije idealan način davanja lijekova, ali bolje tako nego po podu.
-
mamazika, i ja sad dajem u kašici po tvom receptu. pa ne mogu mu svaki dan špricom u grlo jadničku, to čuvamo za prave lijekove kad se baš mora.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma