Moja poznanica je radila u Sephori, prosla njihovu edukaciju, i znate zasto su ljubazni, zato sto im dio place ide po ucinku ... i mislim da je to ispravno, prodavaci su ljubazni i na raspolaganju u svim situacijama jer je kako ono kazu 'kupac je uvijek u pravu', svakome godi ljubaznost, jednom ces nesto razbiti, oni ce to sa smijeskom i bez losih pogleda pokupiti i kupac ce sa smijeskom ponovo uci u taj isti ducan i trositi.
Ne samo to, nego ce tu informaciju razmijeniti sa prijateljima koji ce na taj nacin steci pozitivno misljenje o tom ducanu i doci sta? Trositi.

A suprotna situacija rezultira razocaranjem, vjerovatno promjenom ducana, losa reklama ne samo toj jednoj osobi vec puno vise, posebno kad zavrsi na nekom forumu koji volis citati.

Moje dijete se popiskilo na sred ducana skoro pa u sred cipele, pa je prodavacica imala razumjevanja za nastalu situaciju i nakon sto sam ja pobrisala lokvicu vlaznim maramicama, ona je pobrisala pod mocom i jos nam ponudila da operem ruke iza u skladistu i presvucem dijete u suhu robu. I to je jedan od razloga sto se stalno tamo vracam.