Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: super keksici za malce ;)

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno super keksici za malce ;)

...i za slatke mame!

BANANA-KEKSI

1 (pre)zrela banana
    200gr polubijelog brasna
    50gr maslaca ili prirodnog margarina
    3-5 velikih zlica meda ili agavinog sirupa

zgnjeciti bananu i dodati ostale sastojke; vlaznim rukama oblikovati loptice i stavljati na lim s papirom za pecenje;loptice malo stisnuti vilicom i peci na 180° 15-20 minuta.

budu jako fini i mekani! (pre)intenzivni miris banane pri pecenju se vise ne osjeti kada su keksi gotovi.

MEDENJACI BEZ JAJA

400gr meda
    100 gr (!) vode
    ugrijati da se med i voda dobro spoje

60gr maslaca ili prirodnog margarina
    300gr razenog brasna
    300gr polubijelog brasna
    6 gr praska za pecivo (Weinstein)
    16gr sode bikarbone
    malo vanilije, cimeta ili drugih vama omiljenih zacina

zamijesiti tijesto i ostaviti preko noci u hladnjaku; sutradan malo obraditi toplim rukama, da se tijesto smeksa; zatim razvaljati i izrezati razne oblike
    peci na 165° oko 10 minuta

MLJACCC!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ivana, puno ti hvala, mislim da ću već danas sa svojom curkom isprobati ove keksiće od banane.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Gotovi u tren oka, okus je fin i blag, jedino su mi nakon 20 minuta u sredini ostali sirovi; vratila sam ih u pećnicu i peći ću ih još desetak minuta.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovo mi je baš trebalo: u subotu slavimo roćkas pa ću uz muffine klincima onda ponudit i keksiće..
    nadam se da će mi uspjet jer nemam baš vremena za isprobavanje..

Jedva čekam da probam!!!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja se guštiram sutra sa djecom isprobati, baš me zanima!

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana, koliko keksa s bananom ispadne od smjese? Teško mi je procijeniti. Za jedan veliki pleh ili za dva? Ako je za jedan, ja bih to poduplala.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je od gornje smjese ispalo 13 keksića, za jedan pleh (onaj koji pripada štednjaku).
    Duže sam ih pekla i postali su pretvrdi, pa imam pitanje: da li ih je dovoljno peći samo dvadesetak minuta? Nakon toliko vremena u sredini ostanu kao nedopečeni, pa se nisam usudila takve dati djeci - ili je to zbog banane? Tako su bili mekani i ukusni, a ja sam ih "skurila" i postali su pretvrdi...

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam ih radila još, ali inače je tako kod keksića, kad ih vadiš van, neka budu lagano mekani, dok se hlade, stvrdnu se. Ako ih tvrde izvadiš van, onda su prepečeni. 13 je malo, onda ću ja to poduplat.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hej curke!
    ako nisi radila prevelike loptice onda su nakon 20 minuta sigurno gotovi! zaboravila sam napomenuti da se moze staviti i jedna mala zlicica praska za pecivo. u original receptu ne pise, ali ja znam staviti. razlika nije prevelika, budu samo malcice vise "pahuljaste"! n.grace, mozda si zato mislila da nisu peceni? inace su stvarno jako mekani i fini - malo ocvrsnu kada se ohlade.
    i da, ova mjerica je za 1 pleh - taman za probu. i ja sam davno presla na duplu mjeru!
    a medenjaka ispadne puno! tako da tu slobodno uzmite pola mjere za probu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma da, bili su skroz svijetli, a kad sam zagrizla, unutra su izgledali "mljackasto", pa sam mislila da su sirovi. Ništa, peći ću ih kako si napisala, jako su ukusni. I mislim da prašak ni ne treba stavljati (odmah sam uočila da ga nema u receptu). Hvala još jednom!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozes ih i malo vise stisnuti s vilicom da budu tanji, tada su iznutra sigurno peceni!
    sve zavisi i od pecnice (ne grije svaka isto), velicine banane (nikad nisam koristila bas prevelike, nego srednje velicine), velicine samih kolacica...sve u svemu ne mozes puno pogrijesiti, jer u njima nema nista, sta se ne bi trebalo jesti u sirovom stanju.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nisu mi uspjeli keksići nekako su mi gumeni..
    Sve sam napravila kako treba, osim što sam stavila bijelo oštro brašno, jel moguće da zbog toga??

Totalno sam razočarana, inače mi prvi put kad nešto radim ispadne super, drugi put obično nešto zeznem..

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajoj, bas mi je zao. nisam nikad probala s ostrim brasnom! znala sam koristit integralno, ali vecinom polubijelo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •