-
produzenje ugovora na odredjeno usmeno - privatnik
imam neke probleme sa posladavcem pa me kao prvo zanima jeli moguce ovo sto sam napisala u naslovu. znaci imala sam ugovor na odredjeno sest mjeseci. nakon toga sefica mi je rekla da ce mi produzit ugovor do daljnjega, ali nisam dobila nista pismeno. cekala sam, ugovora nema. znam, moja je greska sto nisam inzistirala al sad je bilo tako kako je, pa se gledam nekako najbolje izvuc. ugovor nisam dobila, otisla sam na porodiljni...ostala sam i dalje (nakon nagovaranja) prijavljena kod njih. sad mi je isteko porodiljni, necu vise tamo radit. trazila sam sad ugovor jer mi treba za biro, a sefica se njecka. navodno cu ga dobit do kraja tjedna, samo neznam kakav.
smije li se tako produzit ugovor usmeno do daljnjega? ako da, kako to onda funkcionira? kako ide sa otkazom?
nadam se da mi netko zna objasnit
-
sve treba biti napismeno...ovako su bili u prekršaju
da im je došla inspekcija u vrijeme kad nisi imala ugovor dobili bi po računu!
što se tiče otkaza, s obzirom da nisi bila na ugovoru oni se uvijek mogu izvući da ti prijašnji ugovor istekao a da su te zaboravili odjaviti!
mislim da u tvom slučaju je njima svejedno za dati ti ugovor jer si za to vrijeme ionako bila na porodiljnom, a vi'še nećeš tamo raditi
inzistiraj na ugovoru, ako ti ga ne daju odi inspekciji rada!
-
hvala Boxica cekam ugovor pa cu vidjet sto dalje, gledam dobit koju kunicu na birou, dobro bi mi dosla...
-
http://www.hzz.hr/default.aspx?id=4075
ovdje ti piše što moraš imat da bi ostvarila pravo na naknadu
-
hvala i tebi lukab to mi i jest problem jer mi zeli napisat sporazum a meni treba otkaz, sefica mi je bezobrazna, htjela me se rijesit cim sam rekla da sam trudna, duga prica. jos sam u nadi da ce mi naknadno napisat ugovor na odredjeno. bas sam se mislila bili mogla, ako mi napise ugovor na neodredjeno, vratit se na posao, posto ja sporazum nikad nisam potpisala, a pretpostavljam da mora bit potpisan i s moje i s njihove strane. znas li ti jeli tako?
-
inace, smatra se po zakonu da ako nemas pismeni oblik ugovora o radu da imas ugovor na neodredeno, pogotovo ako si bila prijavljena u medjuvremenu... ja sam sad na sudu zbog takve stvari... to ti je članak 12. stavak 4. Zakona o radu
dakle, u principu bi ti oni trebali dati sporazumni raskid ugovora o radu na neodredeno vrijeme, ali u tvom slucaju bitno je da ti daju takav raskid ugovora koji ti nece nastetiti na burzi...
naime, ako ti napisu da si dala sama otkaz ili da si ga sama skrivila neces dobit nikakvu naknadu... i to sam prosla pa govorim iz vlastitog iskustva
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma