Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: bol u vratu- UPOMOĆ!!!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno bol u vratu- UPOMOĆ!!!!

ljudi moji, mene boli vrat već mjesec dana!! ono, počelo je kao ukočenost, nagla i jaka, i nakon toga malo bolje, malo lošije....točno sa lijeve strane iza na zatiljku, gdje inače boli kad ti se vrat ukoči!

ali ovo traje predugo! skroz masiram, trljam, ali bol je i dalje tu, kad zabacim glavu prema jugozapadu . dakle prema nazad i prema lijevo zategne me i zaboli!

čak mi se čini i da osjetim malo zadebljanje, e sad, jel to od neprestanog masiranja, mog vlastitog, nikako ne nekog stručnog il šta? malo me već brine..

može li kakva druga bolešćura bit , a da se manifestira na ovaj način?!

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisam medicinske struke, al sam imala frke s vratom. no meni je bilo u pitanju nakupljanje stresa ...od kad sam se rastala ne boli me vrat..khm, uglavnom, meni jedino što je pomoglo i za vrat, ali i za kičmu (iskrivljena nakon poroda...i duuuugog nošenja djeteta) je joga. već sam bila došla do točke da sam se budila i plakala od bolova, a nakon samo mjesec dana treniranja bol je nestala...onda sam imala pauzu, pa me opet počelo bolit, pa sam opet počela vježbat - i opet je bol nestala.

svakako pokušaj lagano kružit vratom, do granice boli (nemoj preko toga, ali nemoj je ni izbjegavati) par puta u lijevo i desno. pa pokušaj lijevim uhom prema lijevom ramenu, pa desnim prema desnom ramenu. bradom prema naprijed, pa lagano zabaciti glavu nazad. kruženje se izvodi tako što kreneš od sredine, kružiš dok ne napraviš puni krug i onda se vraćaš natrag (ne nastavljaš kružiti u istom pravcu).

meni su ove vježbe pomogle da nakon dugo vremena bez boli okrenem vrat.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    nisam medicinske struke, al sam imala frke s vratom. no meni je bilo u pitanju nakupljanje stresa ...od kad sam se rastala ne boli me vrat..khm, uglavnom, meni jedino što je pomoglo i za vrat, ali i za kičmu (iskrivljena nakon poroda...i duuuugog nošenja djeteta) je joga. već sam bila došla do točke da sam se budila i plakala od bolova, a nakon samo mjesec dana treniranja bol je nestala...onda sam imala pauzu, pa me opet počelo bolit, pa sam opet počela vježbat - i opet je bol nestala.

svakako pokušaj lagano kružit vratom, do granice boli (nemoj preko toga, ali nemoj je ni izbjegavati) par puta u lijevo i desno. pa pokušaj lijevim uhom prema lijevom ramenu, pa desnim prema desnom ramenu. bradom prema naprijed, pa lagano zabaciti glavu nazad. kruženje se izvodi tako što kreneš od sredine, kružiš dok ne napraviš puni krug i onda se vraćaš natrag (ne nastavljaš kružiti u istom pravcu).

meni su ove vježbe pomogle da nakon dugo vremena bez boli okrenem vrat.
    pokušaću malo vježbama, već to pomalo i radim samo što se ja silujem pa forsiram baš iztezanje!

al mogla bih malo usporit...

thx

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mene dosta često zna ukočit u vratu, ono ne traje baš mjesec dana ali 3-4, jedino što mi pomaže su oblozi od tople vode, odnosno ček i vruće na tom djelu vrata pa prema ramenu. stavim ručnik natopljen u vruću vodu, onoliko koliko mi u tom trenu paše i držim 5-10 min pa ponovno namočim i tako par puta... i obavezno se čuvaj klima ventilatora i propuha, pogotovo kad se malo oznoiš, to ubijaaaaa...recimo mene uvjek ukoči desna strana, jer mi je na poslu na desnoj strani klima i kad je propuh uvjek udara u desnu stranu...i vježbaj naravno...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene još uvijek boli vrat, dr je rekao da će proći, nije me ni pogledao

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možeš uzimati neke analgetike tipa ibuprofen, voltaren,... i pronađi profesionalca za masažu.
    Nemoj si sama istezati vrat, niti masirati jer je puno veća vjerojatnost da si tako odmogneš nego pomogneš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •