Mala me prstom ubola u oko i sad me boli.Nije tako strašno,ništa se ne vidi ali pomalo boli i slabije vidim. ima li kakva mast, kapi koje bi mi mogle pomoći, da ne moram ići doktoru?
Mala me prstom ubola u oko i sad me boli.Nije tako strašno,ništa se ne vidi ali pomalo boli i slabije vidim. ima li kakva mast, kapi koje bi mi mogle pomoći, da ne moram ići doktoru?
Mislim da ne, nemoj se igrati s okom, odi doktoru. Imaš i kapljice i mast, ali preko resepta. Neće ti ništa strašno dr raditi, samo će na mikroskopu pogledati oštećenje i dati ti mast i kapi.
Ako te je ubola danas, ko zna kak će ti biti kada dođe noć ili sutra. Što prije dr, to bolje.
Sretno i javi...
A ne znam ni gdje da idem, jedino na hitnu.. A sutra bi trebali putovati ujutro.. dođe mi da plačem..
I ja sam plakala kad sam prošle godine ozljedila oko, od muke i tuge...ali nije tak strašno.
Ak ti dr radi (tvoj) ili na hitnu, oni bi te trebali uputiti oftamologu, jer jedino on sa sigurnošću može procijeniti stanje. To bi bilo negdje u bolnici, ali ne brini, mislim da imaš pravo prednosti jer je friška ozljeda.
Kako se život zakomplicira u stotinki sekunde, u igri s djetetom.. MM ide u noćnu, pakiramo se za more, ostajem s dvoje djece i još moram trčat na hitnu.. užas!
ali očito ne može biti jednostavno.. Ići ću u bolnicu pa javim šta mi rekoše..
Vinalina, hvala!![]()
Bila sam na Rebru, na hitnoj i dobila terapiju Tobrexom(mast i kapi), ali me strašno boli.. Inače nisam neka plačljivica i stvarno mogu trpit, ali ovo je nepodnošljivo..
a jedino da popiješ tabletu protiv bolova,ali ne znam da li to pomaže za oko....
Ako ne probaš nećeš znat a od jednog Lupoceta ili šta već piješ ti neće bit ništa!
A nadam se ....Ma već sutra će ti bit bolje ali oku treba dosta da se oporavi.
Mene je mali slučajno zagrebao po oku oko 22 h,...kako smo već legli odgulila sam početnu bol i zaspala. Ali, probudili su me užasni bolovi oko 02 h. Ja na ogledalo, a rožnica se rascijepila. Ajoj!
Da stvar bude gora bili smo u Lumbardi na Korčuli. Nema dežurne ljekarne, nema oftalmologa, dr. na hitnoj u Korčuli koju sam nazvala tek je bila legla,...Kako je nisam vidjela voziti, morali smo pokupiti usnulo dijete i s njim na hitnu po lijekove...
U svakom slučaju, propao mi godišnji, ali za tjedan dana je sve zacijelilo i zdrava sam se vratila na posao.
ne znam koja ti je dijagnoza i kakv si pregled imala?
meni se tako jednom desio "prst u oko" pa se na kraju ispostavilo da mi je maleni dječiji noktić toslovce otkinuo komadić od oka![]()
bila je žeštoka terapija jer se oko lako inficira, bilo je i injekcija u oko i previjanje svaki dan, pa poslije svaki drugi dan, hodala sam ko gusar sa povezom bar dvije sedmice.
ako bol ne popušta idi opet na pregled, nije se zezati sa okom
i sretno!
Dobro, neka si otišla... A boli, kak bi te boljelo da nisi otišla kod dr i da nemaš kapi???
A jel te pogledal oftamolog na Rebru ili su ti samo prepisali te kapljice i mast?
Inače i mene je boljelo oko i dobila sam isto povez ko gusar, i inekcije sam primila u oko, ali koliko god sam strahu inekcije, toliko mi je bilo bolje, mogla sam zatvorit kapak, ma milina...
Baš me oftalmologinja neka mlada pogledala na mikroskop, rekla da mi je dio rožnice zagreban, ali nije bilo duboko pa je rekla da će brzo proć, da nije strašno.. I zaista je prošlo, sad je sve ok, ne boli,i dobro vidim..
trebala bih na kontrolu ali.. nadam se da ću se natjerat sljedeći tjedan..
Na proljeće se jednoj kolegici dogodio "prst u oko" od malog kojeg čuva, samo je ona puno gore prošla, dugo je lječila oko, ali je sad sve ok. I naravno kad se meni dogodilo umrla sam od straha..
sad kad moje cure i ja skačemo po krevetu, uredno zatvaram oči![]()