super, a ja im pripremila nalaze Kg i Rh iz 2007
ma ne može se to mijenjati, s tim se rodiš koliko se ja sjećam iz škole?!?!
2 uzv u srijedu, jedva čekam
super, a ja im pripremila nalaze Kg i Rh iz 2007
ma ne može se to mijenjati, s tim se rodiš koliko se ja sjećam iz škole?!?!
2 uzv u srijedu, jedva čekam
Da,i ja sam na Fragminu,ali ja sam ga dobila čisto preventivno nakon pozitivne bete-radi bolje prokrvljenosti,bolje implantacije..tak nešto..
Nisam nikada radila nikakve testove na trombofiliju,al mislim da će me prije nego ga ukine,poslati na neke osnovne pretrage da bude miran da ga može maknuti ili ostaviti..baš bih voljela da se ne moram više pikati![]()
Cure, ja sam kg i rh vadila prvo za operaciju mioma, pa za operaciju oka, pa za postupak i sad za trudnoću, sve u godinu i nešto. Kad sam tetu na Križinama u ST pitala zašto pobogu moram svaki put to vaditi kad je svaki put A+, ona je rekla da rh može varirati, ali i ono ispod njega što piše (neki indirektni antiglobulinski... nešto) koji je meni uvijek negativan.
vala i ja sam mislila tako, ali izgleda da može varirati. ili ovi neki poddijelovi (znam da sam pored rh negativno na nalazu imala još neka 2 minusa)
Evo da vam ja razjasnim malo, obzirom da kod mene ima dodatnih krvnih grupa (da i to postoji)
Znači, glavna KG i Rh faktor se ne mijanjaju, to je uvijek isto, ali se mogu desiti dodatna antitijela ili/i krvne grupe. Kao što vidite na nalazu ima dosta toga ispod što je vama, očito, prazno pa ne idete za tim.
Ja recimo, osim što sam Rh -, imam i dodatnu KG M i dodatna antiM protutijela i to mi piše i u trudničkoj. To može doć nakon transfuzija ili, kao kod mene, prirodno. U svakom slučaju kad vam kažu da idete ponovo vadit KG, onda je to radi ovih dodatnih stvari, a ne radi promjene KGsamo što to tako kažu.
cranky, preduhitrilia si me, a baš ovo znam, u toku života dolazi do različitih senzibilizacija, stvaranja novih antitijela na antigene, zbog ovog što je cranky nabrojala ili nekih drugih utjecaja, i ko što cranky kaže-zbog toga se krvna grupa ponavlja.
Posljednje uređivanje od mare41 : 28.01.2011. at 19:03
Zahvalna na objasnjenju, jer mi doc. da sve za vadit, kaze KG i Rh ne triba jer imam od nalaza prije MPO, i da je to to. Kad vec u utorak idem vadit sve drugo, ja cu i to ponovit, bas me briga, kad me cijede, nek me iscijede. Sutra sam 11. tjedana!!!!!
Sve me probada dolje,najbolje jekad lezim, ja ne mogu docekat sljedeci pregled, 4 tjedna je preeeeevise da opet vidim svoju novu mrvicu!
da, ovo što je cranky nabrojala, to sam i ja imala navedeno ispod rh faktora i sve je bilo negativno. znam da je dr spominjao senzibilizaciju, vjerojatno je to to.
a možda lakše do nje dođe kad su 2 bebice u pitanju, ipak su to 2 mala krvotoka
joj osjećam se ko supermen
uvik se sjetim one stare: i grow babies, whats your superpower lol
Anabanana, meni je moja doktorica od prvog dana dala uputu da ju odmah zovem ako osjetim ili neke bolove u trbugu ili ako slučajno prokrvavim. Ova tvoja izjava da te sve probada mi djeluje zabrinjavajuće za 11t osim ako na zadnjem pregledu niste utvrdili razlog tome, npr crijeva.....
Ja sam danas 10t od ETa!
Nista nismo utvrdili, i ja se spremam vec danima otici na vanredni pregled, da se umirim, a onda opet mislim da necu panicarit, pa ne odem. Drugi dan opet bi isla, pa evo opet subota, pa nedjelja........a pregled mi tek za 10ak dana....i u prvoj me trudnoci isto tako bolilo, bilo je sve ok.
A pa ako imaš već takvih iskustava, onda će valjda biti sve OK, 10 dana će brzo proći
meni je dr R za grčeve i razno razna boluckanja - "sve je to ok dok ne krvarite!"
bok zemske!!!
ja sam sutra trudna 11 t i nasli su mi e.coli u mokraci. jedan dr mi kaze da pocnem odmah s antibiotikom a drugi da pricekam 12 tjedana sto nije tako daleko! molim pomoc sta vi znate i mislite o tome!?
A koji antibiotik trebaš piti? Uzimaj puno tekućine da što više mokriš, ako se odluciš cekati s antibiotikom..Jesi imala kakve smetnje s mokrenjem ili si slucajno to otkrila?
i ja se nadam da ne steti jer mislim da mi to ne gine.....
Mi odradili drugi UZV, 11t, sve OK, malci naizmjence mrdaju, kad je jedan miran drugi mrda i obrnuto. Skroz su simpa.
Meni je pak povišeno željezo i feritin u krvnom nalazu pa moram prestati s uzimanjem Elevita i bilo kakvih drugih vitaminskih dodataka i folne kiseline i ponoviti te krvne pretrage za tjedan dana.
A idući UZV je tek za mjesec dana...opet čekanje...uh....
Što se tiče ovih bakterija, hrpa mojih frendica je skoro cijelu trudnoću bila na antibioticima i bebama apsolutno ništa ne fali. Jer bez antibiotika nema šanse da se riješiš bakterije. No u svakom slučaju treba piti jako puno tekućine i slušati što liječnici preporučuju. Novocef se navodno smije piti u ranoj trudnoći.
Drage moje trudnice,evo ja dogurala do 17+4!
U utorak bila kod dr.Kosa u Viliju-došla na amniocentezu-nakon uzv-a i razgovora dr. me odgovorio od amnio,kaže da je veći rizik da će se nešto iskomplicirati (posteljica mi je sprijeda i imam još mali hematomić) nego da beba ima neku anomaliju.
Poslao me samo raditi double test (rizik za Down 1:7822,rizik za trisomniju 18 1:1404) i felatnu ehokardiografiju za 2 tjedna na Srebrnjaku - tek ako to ne bude u redu idemo na amnio. Rekao je da ćeme odmah nazvati ako double test nije u redu ali nije,pa je onda valjda nalaz o.k.
I saznali smo da nosim curicu!
Na uzv,sve super i uredno!
Maca2 ma odlicno!!!!Eto,moze se i bez amnio!Super i sretno s curicom!!!!
Maca2, superiška!! Uživaj sada u miru u svojoj bebici..
Štrumfice, super za uzv, brzo će i sljedeći, iako i meni su ta 4 tjedna kao godina...
I ja sam zahvalna dr. Kosu koji me odgovorio od amniocenteze. Mi smo bili kod njega na konzultacijama kad sam bila u 10.-tom tjednu i odmah mi je rekao da mi ne preporučuje amnio nego da prvo napravimo kombinirani u 12.-tom pa ćemo onda vidjeti. Mjerenja su bila ok, nalazi krvi isto tako i kad se sve zbroji utvrđeno je da nije povećan rizik za DS...isto mi je rekao da će me odmah nazvati ako nešto ne bude u redu, ali obzirom da me nije zvao, vjerujem da je sve ok i naručio me za 2 mjeseca kada ćemo raditi standardni anomaly scan.
možda sam vam sada upala u temu, ali treba mi recept za opuštanje!
evo i mene da se pridruzim...sad sam u 5 tjednu i čekam drugi tjedan za prvi utz...ne vjerujem još da sam zaista trudna samo strahujem...prvo je bilo kako ću reagirati na stimulaciju..pa čekaš folikule, pa onda strahuješ za js, pa onda koliko će ih se oploditi, pa onda strahuješ koliko će ih dočekati transfer...e a onda čekaš betu...koliko mi je dug taj period bio...nikad proć! znate i same! e onda ti prva beta ok, a onda se bojiš za drugu..oće li se duplat... i sad kad sam te faze prošla na sreću s dobrom betom ...sad čekam utz i naravno strahujem da li će se vidjet srčana reakcija...a joj sad jedva čekam da i to prođe.. ne znam da li ću se uopće opustit!!! sad mi se čini da će bit bolje kad prođe tih famoznih 12 tjedana, ali tko zna čega ću se onda bojat! bojim se da svojim briganjem stvaram samo više štete nego koristi!! e ta glava...da mi ju je reprogramirat!
mene zanima cure kada ste se vi uspijele opustiti, koliko vam je vremena trebalo da zaista povjerujete da ste trudne i da je sve u redu?
U prvoj trudnoći su bili problemi od početka i tada sam bila jako svjesna trudnoće.
Sada je sve mirno, bez problema, i s 13 tjedana mi tek polako "sjeda" da sam trudna. Mislim da ću to zaista doživjeti tek kada osjetim bebine pokrete.
nora77 bojat ćeš se sigurno, ali želim ti da straha bude što manje. I da svakim danom sve više osjećaš da je ovo san koji se ostvaruje![]()
evo u petak bio treći uzv na točno 14 tt
bebice su i dalje na kat, gornju smo super vidili, lupkala je nogicom, jednu ruku je držala ispod glave a drugom se češkala po glavi pa stavila palac u usta
druga bebica je ispod ovog bega, negdje na mom mjehuru, poprilično nisko. nju je jedva izmjerio, loše se vidjela.
uglavnom, sve mjere super (mjerio je bedrenu kost, vratni nabor, opseg glave, but, nosnu kost), ja zatvorena, za sada sve ok![]()
Pinky to su super novosti i nek samo tako skolski nastavi
Nora 77 evo ja tek na pola trudnoce mogu rec da sam se malo ali malo opustila
Ipak par dana prije uzv a je uvijek tu neka nervoza![]()
Drzim ti fige![]()
Nora77, razumijem te potpuno, vjerujem sve mi koje smo tako teško stekle svoje trudnoće.. Ja sam sutra 11 t, u petak imam UZV. Toliko me strah da ne mogu spavati, razvijam razno-razne scenarije u glavi, ma užas!! I mislim proći će nakon 12 tt, ali sumnjam...Proći će nakon poroda valjda...
Cestitam ti na trudnoći, želim ti da bude školska i lagana sa što manje briga...
Pinky, carice, meni se cini da ti ideš na uzv svakih tjedan dana...
Pusa tvojim bebicama..
hvala cure! vjerujem da ću se jednog dana pitati....ma ćemu sam se ja toliko brinula?!proći će i to!
želim vam lijepe i uredne trudnoće kao što imate i do sada!
pinky!
Curke moje ja mislim da cijelu trudnocu nisi opusten barem ja nisam. U pocetku si lud jer bu trudnoca se odrzala,a poslije kad osjetis bebu si lud ak ju ne osjetis ujutro popodne i navecer barem sam ja tak. Kad se beba javi onda ti je super.
ja sam veceras na trecem UZV, malo me frka..vise me nis ne probada osim sto imam glavobolje za poludit, al to je mozda od ovog cudnog vremena.jedva cekam da opet cujem ono cudesno bum, bum, bum..danas su mi i mjerenja pa ce UZV potrajat.
Pinky, super mi je drago za tebe i tvoje mrvice, uzivajte !
A meni su jučer ubacili bubu da postoji neki baby monitor pa, da se smiriš, putem njega možeš osluškivati jel bebino srčeko kuca. Izgleda kao dobra alternativa u tih dugih mjesec dana između ultrazvuka, no MM se boji da bum se navukla i cijeli dan slušala tako da za sad izgleda ništ od toga...
![]()
moje bebe vise nema..........
srce je stalo i prestala se razvijati sa 10+1, dan.2tjedna sam bila uvjerena da sam sretna trudnica.........
Anabanana nema ti utjehe na zalost u ovom momentu.Ako te tjesi ima nas koje smo 4 tjedna mislile da smo trudne a nismo vise bile.
Moj bebach je otisao sa 8+3,a ja saznala o tome kad sam dosla na kombinirani sa 12+1.
Izgleda da je ono tvoje probadanje ipak nesto znacilo.Toliko o tome da svaka 4 tjedna treba na kontrolu i UZV,po meni trebalo bi svaki tjedan
u pocetku.Draga nasa,vristi,placi,lupaj glavom,cvili,odtuguj,trebat ce ti vremena,a onda se saberi i-sve ispocetka.Ima nas jos.Nisi sama.
Danas sam saznala da je mama jedne moje kolegice s posla imala 6 spontanih prije nego li je zacela nju.Sto misseda sto spontanih.
Eto,ima nade uvijek,samo ne odustajati.Anabanana,ti si mlada i lakse(manje teze)ces sve to podnijeti...Ima cura koje su dulje trudne pa izgube bebe
u 20 tj,30tj ili odmah nakon poroda.Mozda je tako trebalo biti da bi tvoja sljedeca beba bila savrsena!!!
Sad nema rijeci koje bi te utjesile,ali bit ce bolje,vjeruj mi.Odradi kiretazu,misli sad na svoje zdravlje jer je jedino ono bitno i kreni ispocetka.
Zagrljaj ti saljem.
Posljednje uređivanje od Sela : 09.02.2011. at 19:28
Anabanana...jako mi je žao..naprosto ne mogu vjerovat...![]()
Anabanana, strašno, jako mi je žao! Ne mogu ni zamislit kako ti je...Drži se!