Stranica 13 od 54 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivana, ne znam za nakupljanje vode u stomaku, ali ja se svaki dan bodem, od transfera (dakle već 20 tjedana) inekcijama heparina u stomak, zbog granične trombofilije (dakle obrnuto od slabog zgrušavanja, ako sam dobro skužila) i moram priznati dami je , kad je stomak poprilično narastao, ipak bilo poprilično freaky bost se u stomak.
    na zadnjem uzv-u pitala sam dr smijem li i dalje u stomak, hoću li možda ubosti koju posteljicu/plodnu vodu (znam da pitanje zvuči glupo, ali ipak) i rekao mi je da mogu do kraja trudnoće u stomak, bez problema i pokazao kolika je igla za amnio u usporedbi sa mojom.
    od tada nemam straha, iako je čudno sad kad su bebe prolupkale - uhvatim se, a one počnu lupkati sve u 16. sve je to još nježno, ali kad me lupne 2 para nogu za mjesec dana mislim da bi mogla igla iz stomaka izletiti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali zašto mora u trbuh? i mogu li te injekcije naštetiti djetetu ne samo fizički-šta ti je doktor rekao?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako je inekcija potkožna (skubkutana) ko i ove heparinske, možeš se bosti na ovim mjestima:

http://www.uwhealth.org/healthfacts/...547738506.html

kaže dr da ne mogu naštetiti bebama. čak ih ove moje protiv zgrušnjavanja spašavaju, da ne dođe do tromba i do smrti beba. ne znam kako djeluju inekcije za zgrušavanje. kako se zovu?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

drage moje dobila sam nalaze pretraga na trombofiliju pa molim ako mi netko zna reći otprilike stanje mojih nalaza

faktor V leiden - nema mutacije
    Faktor II ( protrombin) -nema mutacije
    MTHFR - heterozigot (mut/wt)
    PAI -1 prisutan 4G polimorfizam na oba alea

Protein C - 1,70 refer. int. 0,70-1,40

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure, ja sam 7+5 i povraćam sve po redu.

ne bunim se radi sebe, ali me frka da ne unosim dosta vitamina i svega ostalog.
    i da ne dehidriram.

šta da radim?

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj sign prvotno napisa Vidi poruku
    cure, ja sam 7+5 i povraćam sve po redu.

ne bunim se radi sebe, ali me frka da ne unosim dosta vitamina i svega ostalog.
    i da ne dehidriram.

šta da radim?
    Jedi par zalogaja pa pauziraj. Pij gutljaj po gutljaj. Tako će možda ipak nešto ostat. Za vitamine ne brini, tijelo ima dovoljno zaliha koje će bebač iskoristit, a ti ćeš doć k sebi kad mučnine prestanu. problem je samo dehidracija, a to, kažem, probaj s gutljajima. Nadam se da će to pomoć. Ako ne, onda bolje odi na hitnu da te malo hidriraju infuzijom. Sretno

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kety28, pitaj na pdf-u imonološke pretrage!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure jedno pitanje za frendicu koja je tek ugledala plusić na testu. Ona sirota već povraća i užasno ju je strah da to pusto grčenje mišića dolje ne napravi nešto tom malom tek implantiranom embriju. Jel koja od vas možda pitala dr. o tome? Uglavnom se cure brinu zbog toga što ne uspiju unijeti dovoljno hranjivih stvari u sebe, no što je s šokom koji tijelo prolazi kod povraćanja? Mislim kad povraćaš ipak ti se cijelo tijelo grči, osobito donji postroj?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Jedi par zalogaja pa pauziraj. Pij gutljaj po gutljaj. Tako će možda ipak nešto ostat. Za vitamine ne brini, tijelo ima dovoljno zaliha koje će bebač iskoristit, a ti ćeš doć k sebi kad mučnine prestanu. problem je samo dehidracija, a to, kažem, probaj s gutljajima. Nadam se da će to pomoć. Ako ne, onda bolje odi na hitnu da te malo hidriraju infuzijom. Sretno
    danas mi je baš krenulo onako svojski, pa sam se prepala. ostale dane sam uspjela zadržat barem po jedan obrok.
    nadam se da neće doć do infuzije!

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jedno pitanje za frendicu koja je tek ugledala plusić na testu. Ona sirota već povraća i užasno ju je strah da to pusto grčenje mišića dolje ne napravi nešto tom malom tek implantiranom embriju. Jel koja od vas možda pitala dr. o tome? Uglavnom se cure brinu zbog toga što ne uspiju unijeti dovoljno hranjivih stvari u sebe, no što je s šokom koji tijelo prolazi kod povraćanja? Mislim kad povraćaš ipak ti se cijelo tijelo grči, osobito donji postroj?
    vjeruj mi - i meni takav strah pere - i to ne samo za povraćanje, nego i za nuždu br.2.
    nisam pitala dr. oko toga jer je kod mene to do sada bilo 1-2x dnevno max.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ValaMala, jedna moja prijateljica je odmah par dana nakon začeća tako povraćala da je misleći da se radi o crijevnoj virozi, završila na hitnoj od dehidracije. Povraćala je non stop do 4. mj. i rodila predivnu bebu.
    Mene je dok sam čekala betu uhvatila viroza grlo-nos, znala sam kašljati po sat vremena u komadu i užasno me brinulo isto pitanje. Ali, sve je ok.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da su ti grčevi normalni, svaka trudnica ih ima. ala ćete se tek grčeva svakojakih nauživati!
    bitno je stvarno, da ne dođe do dehidracije. pokušati piti puno tekućine.
    kupite u apoteci rennie tabletice protiv žgaravice (mogu ih trudnice) i kad vas uhvati muka pocucajte malo. meni bi pomogla i četvrtina, smanjila bi mučninu.
    kupite u dm-a čaj od đumbira i naranče ili limuna, đumbir smanjuje mučninu.
    jedite više puta po malo, držite dvopek pored kreveta i žvačkajte polako kad vas muka uhvati.
    kupite badema i žvačkajte.
    i pijte dosta tekućine.

sretno!!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mene sve kosti bole sva sam naotecena ne mogu saku stisnut koliko me zglobovi bole. Svaka cast zenama koje docekaju trudne ljeto.Vec sam sad muzu rekla drugu bebu ocu isto ovak do 5 mjeseca jer mi strahovito smeta vrucina sad

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Haha, sign, znam što kažeš za nuždu br. 2. Meni je sada tek 2dnt i doslovce me strah ići na wc i tiskati. Znam da je to sve glupo, na koncu onda ne bi bilo djece na svijetu, naša tijela su stvorena tako da sve skupa funkcionira. Evo toliko, neću duljiti, nažalost još ne pripadam na ovaj preprepredivni trudnički podforum... Pošaljite koju lijepu vibricu da vam se uskoro pridružim...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala Mala, sjećam se svojih strahova oko nužde 2, posebno jer mi je dr. rekao da se ne naprežem. Prijateljica koja ima problema s hemeroidima mi je otkrila da potpuno opuštanje ili naprezanje u toj situaciji ima jednak učinak, pa preporučam opuštanje.
    Evo malo vibrici za pozitivnu betu uskoro.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da vam javim da se rodila naša Patricia sa 3 dana zakašnjenja - potpuno prirodno uz malu epiziotomiju - teška 4100 i duga 52 cm!
    Oprostite što nisam stalno pisala, ali me je u ovoj trudnoći sve ivo boljelo, pogotovo rebra i nisam imala snage za ništa.
    Više ćemo se tipkati kad zarastu šavovi i uhodamo dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vesnare, čestitke cijeloj obitelji, a maloj prinzeci dobrodošlica na ovaj svijet!!!
    Da se barem na ovaj način malo ubacim na ovu temu, uh, da barem mogu ovdje malo češće pisati....

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

vesnare Čestitam i dobro nam došla Patricia

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vesnare čestitam!!! cmok patriciji!!

jučerašnji uzv je bio super. ja sam dobro zatvorena (cervix skoro 5 cm) a bebe su 750 i 800 grama, sve savršeno.
    malo me je začudila njihova težina jučer, a sad kad guglam i više. ta težina odgovara jednoplodnim trudnoćama u 26. tjednu, a ja sam u duploj trudnoći u 23. tjednu.
    e sad, dr.š je poznat ko tip koji ne paničari, radije će provjerit pa onda naglas reći sumnju, ali poslao me je na ogtt, što može biti rutinski, a može i zbog mojih malih divova.
    ogtt ne znam kako ću izdržati, neću smiti jesti 10 a piškiti 2 sata, što mi se čini nemogućom misijom u kombinaciji sa sjedenjem u čekaoni, jer kad sjedim s nogama u normalnom položaju (kad nisu povišene) piškim svako 30 min lol
    a šta ću, jedna beba mi sjedi na mjehuru...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pinky , a spol ???

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

spolovi još ništa
    donja beba bila u fetalnom, burekić položaju, gornja se naguzila... nije bio ni 3d.. valjda ću za uskrs znat bar jednu bebu, izgaram od radoznalosti

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vesnare, čestitam ti od srca na maloj princezi!
    Pinky za burekiće!

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vesnare, čestitke na maloj djevojčici!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vesnare, čestitke do neba! Patricia, dobro nam došla!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima na čestitkama.
    Pinky znam kako ti je - mi smo u obje trudnoće dosta kasno saznali, a neki saznaju već u 12. tjednu. Držim fige da izdržiš stojički ogtt.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pinky tko ti je rekao da ne smiješ na WC za vrijeme OGTT-a? Ja sam ga 2 puta radila i oba puta sam pitala da li smijem i rekli da mogu.
    Ne smiješ jest i pit i po mogućnosti što manje se kretat za vrijeme ta 2 sata, ali pi pi se smije
    Što se tiče gladi, nije bed jer kad popiješ onu glukozu nakon prvog vađenja više nisi gladna a većinu vremena prije ionako prespavaš (osim ako te ne zdere nesanica kao mene)
    Sretno draga i nadam se da će ti nalaz bit dobar

Denny kako ste vi?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vesnare stara suborko čestitam

Bit će nam ista razlika u dobi između starijeg i mlađeg djeteta

Ni mi još ne znamo spol, ali mislim da mi ne bi teško pala ni neizvjesnost do poroda.

Pinky zavidim ti na 5 cm cerviksa. Moj je tek nešto preko 2 cm, nije se počeo skraćivati (za sad), jednostavno je takav. Možda me opet čeka ležanje kao i sa Sunčicom, možda ne, za sad uživam u svakom danu kojeg provedem hodajući i sjedeći.
    Ostale trudnice, jesu li vama rekli dužinu cerviksa - zanima me za usporedbu?

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ajme kako se vi nosite sa strahovima meni je ovo pre strašno umirem od brige još moram mirovat zbog hiperstimulacije pa osluškujem samu sebe kako dišem.
    Naime vračene su mi 2 blastice i dan prije uzv su me uhvatili menstrualni bolovi ništa strašno ali onaj neugodan osječaj kao evo sad ću dobit i taj dan sam prokrvarila. Kaže dr. onaj drugi se nije primio i to je to.
    Ali ja sad umirem od straha čim počnem osječat stezanje i kao da ću dobit m znam da je taj osječaj normalan ali mislim da ću ja lagano prolupat.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tikica, i mene muče slični strahovi... istina, nisam prokrvarila ni kap, ali mi se redovito javljaju neki grčevi nalik menstrualnim, pa umrem od straha, uzmem magnezij i u horizontalu. Još je gore sad zadnja dva tjedna, na trenutke sam emotivno totalno pms-ična, cmoljim na svaku malo emotivniju reklamu i ili lijepu sliku bebe. Užas jedan... ali piše u jednoj knjizi da je sve to normalno.
    Pokušavm si preusmjerit pažnju na nešto drugo, skroz banalno, samo ne sjetim se uvijek te taktike.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo i ja imam sličnih strahova mene svako toliko trbuh svija ko da ću dobit stvari.neke kažu da je to normalno,prijat.je tako bilo do 3 mjeseca.sad čekam prvi ultrazvuk za 15 dana i joj...ko će dočekat-nadam se da će sve bit kako treba danas sam primjetila neki bijeli iscjedak,onako ko za vrijeme ovulacije-jel to šta opasno?? ovo čekanje će me izludit

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

vesnare čestitke!! Patricia dobrodošla!!

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo ja još uvijek krvarim pa mi je dr.rekao da pijem antibiotik sumamed.
    Imali netko kome je bilo ovako?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tikica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja još uvijek krvarim pa mi je dr.rekao da pijem antibiotik sumamed.
    Imali netko kome je bilo ovako?
    Meni je dr Šparac dao eritromicin,pila sam ga 8 dana i satra mi je želudac. To ti daju čisto iz opreznosti, ako se slučajno radi o nekoj bakteriji. Moj gin se čudio da šta će mio antibiotik... Jel imaš hematom? Ja sam imala ogroman hematom oko cilog ploda, otišla kod homeopate i dobila granule koje su mi zaustavile krvarenje u roku 3 dana. Hematom se totalno razgradio
    Pošalji muža u neku ljekarnu di se prodaju homeopatski lijekovi(ako si iz Zg ljekarna na Dolcu), nek ti kupi H3 ARNICA MONTANA 7C
    Uzimaš po 2 granulice ispod jezika, prije i poslije toga nemoj ništa pit ni jest bar 15min. Također, ne smiješ pit nikakve kofeinske proizvode za vrijeme uzimanja terapije, ni mentu. Sretno i šibni sms ako te još nešto zanima!

gianna avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vesnare čestitam na curi!

Mi smo u 11 tjednu. Osjećam se duplo bolje. Mučnine prestalllleeeee! Yeeeeee

Bila sam na uzv i opet ridala...ljudi ima stopala.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kinki je jako puno krvarila, stalo je nakon par tjedana. detalje fakat ne znam, ona sada uživa u suncu i svom 20. tjednom stomačiću i rijetko je na forumu. možda vidi pa ti se javi. sretno!
    p.s. sumamed je u trudnoći pila i moja frendica.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vesnare....čestitke..
    gianna,joj baš lijepo... ja jadna jedva čekam da mučnine počnu,da znam je tu...

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala kinki sa plodom je sve ok beta mi je ok, a ipak krvarim vjerovatno je to šta ti kažeš zbog neke bakterije, nemam nikakav hematom.
    Ajme grozno je vidit krv umirem od straha i ne mičem se sa kauča.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

cure, prije svega da vas pozdravim i cestitam svima vama! evo i mene na ovom forumu, mada ni sama jos ne vjerujem. imam prvi uzv u petak, no cini mi se da je to malo rano, danas mi je tek 15dpt3d. vadila sam samo dvije bete i to drugu jucer. znaci, u petak bi mi bio 18dpt, i ne znam dali ce se nesto vec vidjeti na uzv? sto vi mislite? pozdravi svima i lijepu trudnocu vam zelim!

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    cure, prije svega da vas pozdravim i cestitam svima vama! evo i mene na ovom forumu, mada ni sama jos ne vjerujem. imam prvi uzv u petak, no cini mi se da je to malo rano, danas mi je tek 15dpt3d. vadila sam samo dvije bete i to drugu jucer. znaci, u petak bi mi bio 18dpt, i ne znam dali ce se nesto vec vidjeti na uzv? sto vi mislite? pozdravi svima i lijepu trudnocu vam zelim!
    Makice, ja sam radila prvi ultrazvuk 17dpt i vidjele su se dvije gestacijske vrećice. Jučer na ultrazvuku jedna srčana akcija. Nisam plakala, znam da se to često događa. Svima šaljem jedan virtualni zagrljaj!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    makice,tako brzo ideš na ultrazvuk,mene su naručili 19.04 točno mjesec dana od transfera-a to bi bio 7 tj. i ja bi sad..

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Makica, i meni se čini malo rano, obično je prvi pregled dva tjedna iza prve pozitivne bete.
    Možda zbog tvojeg kompliciranijeg transfera te naručuje ranije?iako ne znam može li se tako rano uopće što vidjeti.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja znam dosta cura koje su pile sumamed u trudnoći (jedna čak i dva puta) i bebe kao zmajevi, sve pet.

Cranky, evo nas u bolnici već tri tjedna, cure su htjele vani, ali nismo im dali. Sreća, sad je sve mirno, guramo dan po dan, evo danas smo 31+5 i trebali bi izgurati još bar mjesec dana.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

vesnare čestitam!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

vesnare čestitam!!
    Denny držim fige da odgulite još taj mjesec dana prije vašeg susreta i da će ti vrijeme brzo proć.
    Makica vjerojatno će ti se vidjeti gastacijska vrećica .

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

delfin, da, to se dogadja cesto, ipak bude tesko, sta ne? umirila si me malo, nadam se da ce se vidjeti. veliki zagrljaj od mene! samo i dalje budi hrabra, moramo tako.
    kiki30, da, pa bas sam bila gledala tvoje postove, zato sam se i zapitala otkud tako rano, a ti tek 19.04. vjerujem da ti je tesko izdrzati, i meni je do petka dug period, he,he! ljubim vas sve puno!

gianna avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Makice super! čestitam!
    Delfin nemam pojma o tome, ali kako kažete valjda bude na drugom uzv sve ok.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

pozdrav ja sam nova na forumu,u 12 sam nedelji blizanacke trudnoce.Kad sam bila na prvom uzv.bila je samo jedna srcana reakcija,i doktor mi je rekao da druga beba nece prezivjeti,medjutim nakon dvije nedjelje kad sam otisla na uzv srce je kucalo kod obe bebe doktor i njegovo osoblje se pravo iznenadilo,jucer sam bila na kontroli jedna bebica je teska 58g,a druga 61g.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

joj, blizanac, divno! drzi se i uzivaj! izgleda da cu i ja imati dvije mrvice, danas na uzv dvije gest. vrecice! totalni mrak! novi uzv za dva tjedna, nadam se da ce me cekati dva mala srceka!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj što volim ove duple sreće
    jedva čekam da se obje preselite na pdf o blizancima

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

joj pinky kako sam otezala krsta me bole ako malo duze hodam ili stojim.ja sam krupna inace a sad sam deblja svaki dan sve vise,jos imam mucnine,sve mi se gadi.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh stara moja, sve je to ništa kako ćeš se proširiti tamo negdje oko 20.tt
    do tada sam bila ko leptirić, sad se jedva mičem, a tako reć tek sam pola prošla.
    danas sam 23 plus 1

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •