Stranica 20 od 54 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Aha...
    Jedva sam čekala da me skinu s utrića (sad sam na Duphastonima 2x 1), da mogu spavati više od 8 sati u komadu... i da ne moram oko 3 biti doma.
    Ali, popodnevni spavanjac je više manje ostao.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 27.05.2011. at 17:02

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, MASAŽA STOPALA JE U TRUDNOĆI STROGO ZABRANJENA!!! može izazvati trudove. a i ostali oblici masaža se ne preporučuju osim u salonima ovlaštenim za masiranje trudnica.

sretno i uživajte - prođe za čas!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Au.... a moj dragi mi svaku večer malo "pogniječi" stopala... neće više.
    Što se masaže tiče, idem tu i tamo kod VFT Ive Kolić koja drži i vježbe za trudnice i super mi je... budući da niš teško ne smijem raditi, dobro mi dođe da mi mišići leđa malo ožive.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja isto znam da se nesmiju noge drzati u toploj vodi,i u kadici sa masazerom.Izaziva kotrakcije i nedaj boze dokazi do pobacaja.To mi je moj MPO doktor rekao.Drage moje strpite se,sve za BEBICE.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

aj frka hvala ti draga na informaciji, ja sam zaista htjela kupit masazer! Danas sam malo cistila kupaonicu octom i solju i mogu vam reci da je djelotvornije od vecine kemikalija

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na americkim strnicama sam vise puta pročitala savijete za masaze i tople kupke, kao način opuštanja u trudnoći. Nije mi jasno otkuda sasvim suprotni savijeti. Ali valjda dokazuju da masaze i kupke nisu bas toliko opasni.
    (a vise puta mi se dogodilo da me "prirodne" trudnice zbunjeno pogledaju kad kažem da izbjegavam tusiranje s vrućom vodom)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

klara slazem se u potpunosti. Nikad nisam ni o jednoj temi nasla vise proturjecnih misljenja nego o trudnoci. Makar mi ivf trudnice pazimo na sve zivo, a posebno na pocetku ili ako je kao kod tebe naredjeno strogo mirovanje.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to s vrućom kupkom i tušem nemam pojma - znam samo da se, ako su pravi, trudovi pojačaju pod vrućim tušem, a ako su lažni, prestanu. ali ne znam baš da ih sam tuš može potaknuti...

mene je MM ponekad znao "protrljati" po leđima jer su mi u 5 mjeseci ležanja stvarno atrofirali svi mišići (i dalje sam banana), ali za stopala 100% znam da se ne smiju nikako masirati jer pritisak na određene točke može potaknuti trudove/izazvati pobačaj...
    ali mislim da masaža kod nekog tko zna što radi ne može škoditi...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i mene brzinski sa izveštajem sa jučerašnjeg uzv-a:
    kks i urin odlični, ja još uvijek super zatvorena, curke (2 su cure ipak) narasle SVAKA PO KIL ovaj mjesec i sad imaju 1900 i 1850g
    legendice male buckaste
    dr kaže sve savršeno za sada. novi uzv u 33.tt, hospitalizacija (ako sve bude ok) u 35.tt

presretna sam

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Super vijesti Pinky!
    A tvoji burekući postaju buhtlice! Fakat su lijepo napredovale. Samo nek tako nastave.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 28.05.2011. at 10:51

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pinky pa to je prekrasno Bravo za cure i neka samo tako lijepo napreduju!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene brzinski sa izveštajem sa jučerašnjeg uzv-a:
    kks i urin odlični, ja još uvijek super zatvorena, curke (2 su cure ipak) narasle SVAKA PO KIL ovaj mjesec i sad imaju 1900 i 1850g
    legendice male buckaste
    dr kaže sve savršeno za sada. novi uzv u 33.tt, hospitalizacija (ako sve bude ok) u 35.tt

presretna sam
    Bravo, super da je sve OK, bude i dalje

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky, super za djevojcice tvoje...To su mali king-kongovi

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U trudnoći se NE SMIJU masirati donji dio leđa, to je sigurno....Za stopala se ne bih kladila...Gornji dio leđa, limfna drenaža nogu se smije raditi i donosi veliko olakšanje...

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky, prekrasno!
    Curke baš lijepo napreduju. Samo neka tako nastave.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pinky,predivne vijesti

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zedra, stopala su 100% zabranjena... evo kopiram:

"Možda ste čuli da svakako trebate izbjegavati masažu stopala zbog izazivanja trudova. Na nogama, zglobovima i stopalima postoje akupresurne točke koje predstavljaju reproduktivni sustav. Pritisci na te točke mogu izazvati trudove i preuranjen porod. No, ne morate strahovati. Profesionalni praktičari prenatalne masaže znaju gdje se te točke nalaze, tako da je masaža sigurna i opuštajuća."

to za stopala su mi rekli i u bolnici. zato kazem - idite samo kod onih koji znaju sto rade...

bravo za curke, Pinky!!
    Posljednje uređivanje od frka : 28.05.2011. at 13:58

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja su stopala od jučer off limits sad više nisam sigurna hoću li na pedikuru uopće ići

A jeste li čule da trudnice ne smiju jesti kikiriki? Da li je to istina?
    Ja sam se ostavila tune i sirove hrane (mesa, mliječnih proizvoda) naravno osim voća i povrća... Ali mi kikiriki miriše...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemam pojma za kikiriki. Ja jedem i tunu i svjezi sir.

Pinky drago mi je zbog dobrih vijesti .

Jedva čekam moj utz u ponedjeljak.

ina7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Moja su stopala od jučer off limits sad više nisam sigurna hoću li na pedikuru uopće ići

Ja sam se ostavila tune i sirove hrane (mesa, mliječnih proizvoda) naravno osim voća i povrća... Ali mi kikiriki miriše...
    Ja jedem kikiriki, pistacije i bademe..... To mi pomaže da se borim sa cjelodnevnim mučninama. I kapsule Utrogestana sadrže kikirikijevo ulje pa mislim da nam ne bi trebao smetati. Ja jedem sve i ništa mi ne smeta i zbog toga sam presretna.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nevjerojatno ali meni bude muka od trešanja. Jučer sam popila ogroman voćni smoothy i žgaravica me derala par sati nakon toga. A nakon kruha i sira mi ništa ne bude - samo velika želja za spavanjem. Ajde trudničice moje na temu o prehrani u trudnoći, baš bih voljea pročitati šta mi vi to jedete, da i ja dobijem poneku ideju.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma za kikiriki. Ja jedem i tunu i svjezi sir.

Pinky drago mi je zbog dobrih vijesti .

Jedva čekam moj utz u ponedjeljak.
    hvala cure

klara, NEMOJ jesti tunu i svježi sir. a bome ni zelenu salatu i naribanu kupus salatu.
    ni morskog pasa, bakalar, sabljarku. ni jetricu.
    kikiriki može, u umjerenim količinama.
    ja sad više neću ni ovaj krastavac jer sam frikuša.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=599

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam pred sat vremen u gradu pojela veliki sladoledni kup i sad bi samo spavala... Jedva sam došla doma.

Ja jedem sve, doslovno sve kao i ranije... čak i paštetu od tune tu i tamo... doduše... ne jedem meso već 20 godina... osim domaće piletine i pršuta zadnjih godinu i pol. Ubijam se u trešnjama, zelenoj salati (luđački ju perem zbog listerije), mladom luku, rotkvicama, sada su počeli i domaći krastavci i paradajz... jedino što mi nije dobro sjeo bio je nekakav voćni smoothie pred par tjedana...
    Mojoj mami je jedan stari ginekolog pred 32 godine kad je bila trudna s bratom rekao: "Mala, ako ti se jede kiseli kupus a ti ga jedi! I kupus i sve otalo!" Pa se ja toga držim. Na početku trudnoće, dok je još vladala zima, mlatila sam i po kiselom kupusu... i niš mi ne smeta... Jedino slatko mi se gadilo na početku. Sad više ni to. Žgaravicu ne poznajem. Što se hrane tiče, mogla bi biti trudna cijeli život.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pinky, zašto ne krastavci?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Salata pa ja se danima prejedam salate iz maminog vrta
    Dobro sam ju oprala, valjda će sve bit ok...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma sve će biti ok, samo ju dobro operi. Ja ju namočim u vodi, dodam šaku soli (tako navodno rade u restoranima, da se odvoje bube i sl.), pa ju operem list po list... pa tako nekoliko puta. Listerija je jako rijetka... pogotovo ako imaš domaću salatu ne trebaš brinuti.
    Više štete ima u kupovnoj piletini...

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku

ja sam čula da se smije jesti kikiriki jer je sam utrogestan napravljen od njega...
    tunjevina i morski pas se ne smije jesti jer je dokazano da u njima ima veća doza žive koja je otrovna...
    niti bi se smio jesi svježi sir,ali domaći, za kojeg se nezna kako je tretiran ali mislim da bi se smio jesti onaj kupovni iz vrećice jer se fermeniranjem ubiju bakterije koje se opasne za trudnice...
    svježa salata se smije jesti, ali samo domaća...za koju znaš da nije tretirana raznim kemikalijama...da vam ne pričam sa čim sve špricaju i što sam nanjušila vlastitim nosom

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, nemojte se toliko paranoizirati oko prehrane - moja je trudnoca bila teska i puna svakojakih komplikacija, strogo sam mirovala 5 mjeseci pa sam samo citala i citala i kad nisam bila u bolnici, dr-ima sam svaki put isla s popisom od 2 stranice pitanja... zbog svih tih problema kopala sam sve zivo i nezivo da bih izbjegla druge potencijalne komplikacije. i zakljucak je da se smije jesti sve osim mlijecnih proizvoda od kumica s placa. znaci samo obradjeni sir i vrhnje iz ducana. riba se mora jesti. jedino se ne preporucuje morski pas i sabljarka, a tuna u manjim kolicinama. inace je gotovo sva riba puna nametnika pa je vazno da je dobro ociscena. i za ribu se zapravo samo preporucuje da se ne jede ista vrsta ribe vise od jednom tjedno. tuna iz konzerve je ok, ali ne precesto.
    od povrca je sve dozvoljeno, ali uz temeljito pranje zbog listerije i dr bestija. znaci, bez brige zbog salate...

nedavno me trudna frendica uspaniceno nazvala jer joj je netko rekao da ne smije jesti jagode, a stamanila je valjda pola kartona... mislim da ljudi cesto brkaju sto se ne smije u trudnoci s onim sto se ne smije za vrijeme dojenja - kikiriki i jagode, kao i citrusi i kravlje mlijeko se ne preporucuju na pocetku dojenja jer su jaki alergeni, ali u trudnoci su dozvoljeni. i zelena se salata (uz grah, mahune i sl.) ne preporucuje na pocetku dojenja jer napuhava...

dakle, bez brige - uzivajte u trudnoci i hrani, ali pazite sto i koliko jedete - to vam je bitno zbog beba, ali i gestacijskog dijabetesa i sl.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo jedan link na str. poliklinike harni: http://www.poliklinika-harni.hr/teme...ana_bogata.asp

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky, zašto ne krastavci?
    ma kupovala sam ih u lidla, a sad ona frka sa njemačkim/španjolskim krastavcima i e.coli...

domaća salata da, dobro oprana. kupovna je tretirana sa toliko otrova da to nije normalno.

kupus svježi ribani isto ne, jer ga u principu ne možeš oprati, a ako je tretiran...

osobno ni tunj ni pasa ni bakalar ni sabljarku ne bi. hebi ga, ako sadrže jako puno žive zašto riskirati?
    natuci se srdela i ostale ribe bogate omegom 3 a ne živom.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ovaj put planiram sve jesti i za vrijeme dojenja. Ka sam rodila Sunčicu pazila sam na sve i svašta, samo da njoj prestanu grcici. Ništa nije pomagalo, čak niti kad sam danima jela samo palentu i rizu. Naučila sam na tezi način da hrana ima vrlo malo utjecaja. Naravno postoje bebe alergicne na kravlje mlijeko i slični slucajevi, ne treba pretjerivati s ničim. Ali savijeti da trudnica ne smije svježe voce, ne smije slatu niti kupus (nego treba gutati vitaminske tablete) itd. su pretjerivanje.
    Posljednje uređivanje od klara : 28.05.2011. at 16:57

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bas me cudi to sve oko ishrane.. ja imam sestru koja ima dva sina i dvije curice i kaze da je sve zivo jela u trudnoci ,pored toga sto je cula svasta sta valja ,a sta ne... ja mislim da mi novije mame malo pretjerujemo sa svim... svi znamo sta je zdravo ,to trebamo jesti ... ja osobno u te price ne vjerujem ... meni je dr. rekao svo voce ,povrce mlijecne proizvode da smijem jesti ,samo da izbjegavam suhomesnate proizvode

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

undefined

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja bi mogla živjeti na paradajzu!

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sve šta ste nabrojale da se ne smije jesti u trudnoći u bolnici je to svaki dan nešto od toga na jelovniku i svjeza salata, naribani kupus, pašta i tuna, a da ne spomenem pašteta i puno takvih gluposti! a mozete mislit kako je oprano povrće i svi normalno jedu!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pinky, ja sam se u trudnoći odlučila totalno isključiti od vijesti, pa nisam ni znala za frku s krastavcima. Sad mi je MD objasnio što se zbiva.

Povrće već godinama kupujem isključivo na placu i to samo na nekoliko štandova. Imam više povjerenja u lokalne kumice i jednog bio proizvođača nego u povrće iz dućana... ne kažem da su ovi moji anđeli po pitanju tretiranja povrća, ali znam da mi salata od jedne kupmice uvene nakon 3 dana. Meni dovoljan dokaz da je nešto netretirano.

Slažem se da svi pomalo paranoiziramo... ja jedino domaći sir i vrhnje trenutno ne jedem... Ali luđački perem sve živo, uključujući i agrume prije nego ih iscijedim.
    Msilim da je najvažnije da jedemo namirnice koje smo sami pripremili, da budu u što izvornijem obliku i da su prošle što manji broj kilometara. Bolje potrošiti sat vremena za skuhati suhi grah (koji nije kineskog porijekla, a ne otvoriti konzervu iz Mađarske, ma koliko to bilo lakše. Uvijek, ne samo u trudnoći.

A u dojenju će nam bebe same reći što im paše što ne. Baš me zanima hoćemo li onda imati vremena ovako razglabati.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nećete.

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa Vidi poruku
    Nećete.

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U petak bili na ultrazvuku, kaže doktor sve 5
    Moja bebonjica ( ili možda bolje bebulja ) sa 25 + 4 procijenjena na 1200 grama?!

Meni se to čini poprilično, doktor smatra sasvim normalnim..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

TwistedQ Čestitam! Juppy! Velika bebulja/ bebonjica

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage moje mene je sinoć opet strah zaledio, nisam baš lijepo spavala noćas. Sinoć sam opet imala dvije kapi svjetlo smeđe sukrvice na dn ulošku. Ništa poslije toga. Ali zbog tog malo protrnula sam od straha i cijelu sam noć provela moleći da sa bebicama bude sve ok.
    Svjesna sam da su mi na humanoj rekli da je to normalna i učestala pojava, da se maternica širi, da je možda pokoji kapilar puknuo i da se ne brinem, ali ja jednostavno protrnem svaki put kad se dogodi (ovo je 2. put)
    najradije bi da me strpaju u bolnicu i da tamo umirem od dosade, ali da bar imam koga davt za najmanju sitnicu.....

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sumskovoce ja sam do 12nedelje mjenjala uloske kao kod mens.islo mi je smedje tamno,a kasnije je bilo svjeto smedje,sad nema hvala bogu nista.MD mi je rekao maternica raste siri se,a i jedna mi je posteljica bila nisko.Nebrini nije to nista opusti se i misli pozitivno!pozzz

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pinky, cestitam na curama!!! prekrasnooo!!!
    twistedq, i tebi cestitke!!!
    sumskice, nista ne brini, to ti je cesto i normalno, sve je ok, vidjet ces! by the way, citam sto jedes, dok sam imala jake mucnine danima sam jela samo kruh i vrhnje, za svaki obrok. samo mi se od toga nije dizao zeludac !!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ajde recimo da smo apsolvirali prehranu i masažu stopala..ali pedikura je nadam se jednoglasno ok? jer idem na nju u srijedu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

blizanac, Makica ljubim vas tješilice moje najdraže
    Jesen82 i ja mislim da je ok i da bi mi taaaaaaaaaaaako dobro došla...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jesen82 prvotno napisa Vidi poruku
    ajde recimo da smo apsolvirali prehranu i masažu stopala..ali pedikura je nadam se jednoglasno ok? jer idem na nju u srijedu
    šumsko, sve su ti rekli za brljavljenje, ne boj se, samo odmaraj i pij utriće dok imaš smeđe, nemoj ih stavljati.

pedikura je SPAS. obavljena jučer. a bože divote, nema saginjanja, nema muke. možete zamisliti kako je meni bilo, sa 12 kg u stomaku, saginjat se, užas.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    šumsko, sve su ti rekli za brljavljenje, ne boj se, samo odmaraj i pij utriće dok imaš smeđe, nemoj ih stavljati.

pedikura je SPAS. obavljena jučer. a bože divote, nema saginjanja, nema muke. možete zamisliti kako je meni bilo, sa 12 kg u stomaku, saginjat se, užas.
    mašala

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, u Viti sam citala da konzumacija kikirikija u trudnoci povecava rizik od astme kod djece....al s obzirom da i oni iz broja u broj pobijaju svoje teze.......svega pomalo i sve ce bit ok.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U vezi prehrane, dojenja i grcica, sjetila sam se da je nama masaza bebinog trbusica pomagala vise od svih savijeta sto treba i ne treba jesti. Evo link, možda vam dobro dodje kad rodite:
    http://www.llli.org/nb/nbjanfeb98p13.html

Nas UTZ je prošao super, beba raste a cerviks stoji na mjestu. I dalje preporuka za sto vise mirovanja.

ina7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj anabanana prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, u Viti sam citala da konzumacija kikirikija u trudnoci povecava rizik od astme kod djece....al s obzirom da i oni iz broja u broj pobijaju svoje teze.......svega pomalo i sve ce bit ok.
    Svakim danom se uvjerim da svašta piše i u novinama i na net-u i mislim da na to ne treba baš pretjerano obraćati pažnju nego sve jesti u normalnim količinama i opušteno uživati u trudnoći!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •